icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sonya16
20. jan 2011

😀 ujde

sonya16
20. jan 2011

tak ako je to s tou vodou? Nevadí 3-4 litre? Mimochodom, o chodení na wc-ko radšej pssst 😎

idris
20. jan 2011

@nanika tak ja nekupujem nič zatiaľ ,ale rada by som v lete 40 tku 😉 😉 😉 teraz mam 42-44 a to sa mi nepáči mne bude stačiť keď budem mať tu dieru medzi stehnami o ktorej snívam 😀 😀 😀 😀

pandrholka
20. jan 2011

@adky úžasný rozdiel s tými riflami 😲 ...si pre mňa jednou z najväčších motivácií 😀 ...niežeby ostatné dievčatá nie, tie sú pre mňa taktiež motiváciou,tým že sa všetky spoločne snažíme dosiahnuť spoločný cieľ 😎

@yennn ako vidím tak tí adminovia sú dosť nechápaví, keď ani na základe tvojho naozaj pádneho dôvodu nepovolili zmenu tvojho nicku...no bude si musieť bohužiaľ tá druhá žienka asi naozaj zvyknúť, že jej sem tam budú chodiť správičky čo nie sú určené jej...som toho jasný príklad 😀

idris
20. jan 2011

@sonya16 3 l bude dosť aj to je problém niekedy splniť

pandrholka
20. jan 2011

@idris a čo ty tam tú dieru nemáš?!?!? 😀 ...bože,ale som sprostá 😀 ...lepšie by vyznelo asi keby napíšeš medzeru, či?!?!? 🙂

idris
20. jan 2011

@pandrholka ako však nám viacej dierok ale xexxexe 😀 😀 😀 😀 no dobre medzeru tu som nemala nikdy 😔 😔 😔 ani keď som mala 64 kg

sonya16
20. jan 2011

@idris jeden môj známy tej diere hovorí "letisko" 😀 😀

pandrholka
20. jan 2011

@idris vieš ako trošku mi šibká tak som si rypla 😀 ...no ja som tú medzeru mala ešte tak cca pred dvomi rokmi, ale pak sa to začalo akosi zhoršovať...s mužom sme sa spoločne vykŕmili....nepoznáme sa ešte ani tri roky a som za ten čas pribrala cca 25-30kg ☹ ...ale ja to zhodím a vrátim sa na pôvodnú váhu spred troch rokov 😎

idris
20. jan 2011

@sonya16 dá sa to všeliako pomenovať že 😉 😉 😉

takže ja sa najmä trápim s cvikmi na stehná a zadok lebo som pribrala najmä tam 😢 😢

pandrholka
20. jan 2011

@idris som na tom podobne....brucho mi stačí robiť len brušáky a za chvíľku ho mám ploché, ale ten kufor a slonie nohy je hrôza...neporadíš prosím dáke dobré cviky na tieto partie?!?!? 😉

idris
20. jan 2011

@pandrholka aj my sme s mm dnes posúdili že musíme obaja ísť dolu s váhou lebo nikomu z nás sa nechce hýbať pri milovaní 😅 😅 😅 😅
tak tu je všetko a plus beh 😉
http://zdravie.pluska.sk/zdravie/rubriky/fit/10...

idris
20. jan 2011

tak idem sa trošku potrápiť 😉 😉

pandrholka
20. jan 2011

@idris no môj mm si dal záväzok ešte prv ako ja, že chudne, ale úplne mu to nejde bo nepapá pravidelne, ale zdravo sa inak stravuje....hýbať by sme sa aj hýbali, ale moc nevládzeme a keď sa aj odviažeme tak funíme jak takí ježkovia 😀 😀 😀 😀 😀 ....ďakujem za link idem sa kukenzi, že čo tam iné ako poznám 😎

mirka1986
20. jan 2011

@idris nejake cviky na brucho? 😉

debbie
20. jan 2011

@yennn si tu mojka

ivana82
20. jan 2011

@nanika predpokladam, ze si sa pytala, kolko potrebujem schudnut, ze? no kedze som malicka - 160 cm, tak mam zhruba podla chudnutie-ako nadvahu cca 34 kg, takze na mne je roboty ako na kostole...no ked som sa rozhodla chudnut, mala som aj 93 kg potom som nejako sama zhodila 2-3 kg a potom som objavila dievcata a diskusiu a tak idem pomalicky stale nejake gramy dole, no do toho prisli vianoce a novy rok spolu s krizou a kila boli skoro naspat, teda vela nechybalo do 90tky, tak som sa zase nastartovala a dnesna ranna vaha mi ukazala 88 kg, tak uvidime co ukaze v pondelok, no cakam mrchu, tak uvidime, co pride a aku vahu to so sebou prinesie 🙂 🙂 🙂 takze urcite potrebujes schudnut ovela menej ako ja 🙂

idris
20. jan 2011

@mirka1986 klasika brušaky, skrátene brušaky z pilatesu sú veľmi dobré len treba správne dýchať, potom sklapačky, no a beh 😉

mirka1986
20. jan 2011

@idris to su ake? nevies kde by som to nasla? ako sa cvicia tie z pilatesu?

idris
20. jan 2011

@mirka1986

https://www.youtube.com/watch?v=OiofMIbEJeA

ale ja som si najprv prečítala jednú knihu čo ma svokra aby som to ako tak pochopila ale ak vies po anglicky tak sa to z tohot videa dá naučiť

ale aj tu je to pekne vysvetlené
http://www.sportujeme.sk/pilates-cviky/

idris
20. jan 2011

@mirka1986 ale ja fičím aj na týchto

https://www.youtube.com/watch?v=aSLbHhp5izY

no celú sériu od 1 po 6 a mám dosť 😉

yennn
20. jan 2011

ahojte az teraz som prisla

yennn
20. jan 2011

@debbie teraz som az prisla, mam kopec roboty, nejako nestiham. Bola som na tom orientalnom tanci, no vcera by som ti odpovedala ze to nie je ziadne kardio, takze sa z toho az tak velmi nechudne. Ale veru dnes som sa tusim aj trosku zapotila, no riadne som si ponatahovala udy, po tolkych rokoch. Velmi sa tesim, len som sa dostala do takych vyssich pokrocilych, takze si budem musiet maknut. Ale uz jak sa pustila prva minuta hudby tak som citila ze som doma ajajaaaj, to je moje 🙂 Skoda ze nemozem nejake latino este 😉

yennn
20. jan 2011

@sonya16 @mirka1986 vitajte babulky v teme, ja ani nestiham citat, tak ani neviem kedy ste sa tu objavili 😔 😉
Tak chudnutiu zdar! 😀

yennn
20. jan 2011

@adky rifle su bohovske - ja mam tiez take - spravim tusim fotku? 🙂 A tak by som mohla pokracovat s ostatnymi vecami ktore uz lezia hlboko v skrini
Blahozelam 🙂

yennn
20. jan 2011

@ivana82 IVKA! Spravne som zachytila, ty sa nam ides vydaaavat? Ci ides niekomu na svadbu, nejako som unavena 😵

@filipal tak nieco na tom tazkom chudnuti okolo splnu bude - zase mam nejaku krizu, tak budem si sledovat ci to ma nieco spolocne so splnom, a ked este cakam menzes, tak dvojita prekazka, co?

yennn
20. jan 2011

no nic nebudem tu trpiet samomluvou, posuvam sa o dva metre dalej - na gauc 😉 Dobru nocku.

nanika
21. jan 2011

@elen58 s tymi zubmi to hovorim aj ja, inak po styroch rastli aj starsiemu, ale ten uz tusim cosi mal aj ked mal 6 mesiacov, Ema mi teraz taka smiesna pripada 🙂

nanika
21. jan 2011

@sonya16 ahoj kocka, skusim ti popisat troska ja, lebo si sa babam asi medzi prispevkami stratila. Ano, da sa schudnut aj so spomalenym metabolizmom. Pribrat na zaciatok mozes v pripade, ak si jedla velmi malo a organizmu chybala vyziva. Da sa pribrat max tak 2 kg, potom sa to pohne dole, ale stava sa to naozaj zriedkavo a myslim, ze tu niekto taky ani nebol. Dolezite jest kazde 2-3 hodiny, pijes dost, tie 2-3 litre stacia, viac netreba, zbavujes sa zbytocne mineralov, ktore sa ti vyplavuju. Jest je dobre do hodiny po prebudeni, jest mozes max 1 pred spankom, ale nie viac ako 4 hodiny, inak to uz bude organizmus brat, ze je hladovka. Neviem, co zvycajne jes, trebalo by napisat taky tvoj vzorovy den a co mas rada, podla toho ti vieme povedat, co treba vylucit a co pridat. Najlepsie je pridat min. pol kg zeleniny denne, 1 kusok ovocia okrem bananov, ak mas rada, ale iba doobeda, cize bud desiata, alebo ranajky. Vzdy ale v kombinacii s bielkovinou, cize s bielym jogurtikom a hrstkou ovsenych vlociek je idealna kombinacia, nebudes za chvilku hladna. Na ranajky co mas rada, mnozstvo skontrolujeme. Obed zvycajne normalny, ale menej prilohy, knedlu nie, ale trocha zemiakov, celozrnnej ryze, celozrnnych cestovin - to je naj, ale ak si das normalne a nebudes po tom hned hladna, ok. Nie mastne, nie zahustene mukou, vyprazane, nie koza z kurata. Poobede plati, ze skor bielkovina, ale olovrant este znesie chlebik celozrnny so sunkou, syrom, natierkou a tak. Na veceru uz pecivo nie, radsej zeleninku s cottage, acidko, mozzarella, jogurt. Ak ti to vychadza a chodis neskoro spat, mozes mat tie vecere dve.

Idem ulozit malu, ak mi este nieco napadne, neskor doplnim, alebo ma baby doplnia 🙂 Vela zdaru 🙂

macekovam
21. jan 2011

@adky ahoj...super rozdiel v tych rifliach....chcem sa spytat...kolko kj vyslo tebe ze mozes papat za den??? po tom vypocte...a..mne ked vyslo ze 7000 tak ked pojdem na 6000 tak to asi nebude zatial dobre ze??