Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Dobre ranko prajem tak vstavame o 6 h zaujimave že jak sa to posuva čim dal skoršie 😠 Inak dnešna vaha super ale zatial si necham pre seba a uvidime trebars v pondelok to nebude žiadna slava ešte mame 3 dni,včera zumba,dnes beh už sa tešim,dnes pečene kuriatko s ryžou a zeleninkou 🙂
@idris aha... takze to vlastne ani nie je podla mnozstva nadvahy alebo vysky.... dobre vediet, diky. Tak naco tu kazdemu odporucame ze zadaj si to na tej stranke a vypocita ti, odteraz ked sa bude niekto pytat tak mu rovno poviem 7000 KJ - a to si tu vlastne mozme zdielat presne jedalnicky aj s gramazou aj vypoctami - hodim sem nejaky z cias ked som si ratala ??? 😀 😀
@yennn
Dobré ránko, ani neviem ako mám začať, lebo sa strašne hambím. Už som tu bola pre Vianocami, chcela som sa pridať, aj som bola "hrdinka", ale nemala som tú správnu odvahu a silu. Ale tentoraz som o tom plne presvedčená - idem do toho - chudnutia. Mám za sebou 2 očistné týždne, čiže žalúdok mám strošku stiahnutý, nie som už taká "rozožraná" a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu - ako vlastne pravidelne jesť, čo jesť, čo by malo byť "tabu" a tak...nejaké také základné pravidlá, ak by sa dalo a neobťažovalo by vás to...poraďte mi prosím, som skalopevne presvedčená, že do leta zhodím aspoň 10 kg a budem pre to robiť čokoľvek, len aby sa mi to podarilo...Nechcem tu vypisovať letánie, ale prosím o radu....
@yennn neskoro si prisla 🙂 uz sme asi vsetky buvinkali 😅
ja osobne som bola vcera strasne unavena, o pol desiatej v posteli.
moje treningy beriem vazne, fakt makam naplno, aj to citim na tele....
ALE, kocky uz 4.den mi stoji vaha!! ale chapete to, normalne, na gram stoji!?
takze bud ten spln, alebo presne ako Yennn, este aj PM.....takze neviem, ci mam prestat jest, alebo zacat....
v takychto chvilach je ozaj tazke vytrvat......a chapem, ze vela ludi to vzda.
normalne po dvoch tvrdych treningoch a presnej strave hmotnost stoji.
som sama zvedava, co budete pisat na buduci tyzden, ci sa vsetky budete tesit, lebo nam bude mesiac pomahat....
@nanika diky, ze si sa ujala Sonya, nejako sme mimo. 😅
@subica2 Yennn asi usla 😅
tak ti poradim ja. nastuduj si tu uz tolko ospevovanu stranku chudnutie-ako.sk a tam si vypocitaj kolko mas prijat kalorii a hlavne, ako mas mat zlozenu stravu.
strava pri chudnuti je zaklad. chapes, musis sa trochu teoreticka" podkut". 😅
skus si prestudovat a potom sem prid a pytaj sa 🙂 🙂
@pandrholka oo,dakujem krasne 😀
Ten vypocet zavisi od veku a vysky, nie vahy
Potrebujem poradit, chcela by som dnes urobit k obedu pecienku v parnom hrnci, kuraciu, som zvedava, ako takto bude chutit, lebo tie jedla na pare maju aj bez korenin velmi vyraznu chut. Uvarim k tomu zemiaky v supke, ale teraz neviem. Bude to velmi suche, co by sa take dalo pouzit na poliatie, aby to islo dole krkom?

@nanika Esta ma napadlo toto, vsetko o stravovani a ako na to najdes na www.chudnutie-ako.sk clanky o chudnuti a pod BMI si vyratas kolko mas prijat kj na svoj vek a vysku.
@macekovam znizovat mozes, ked sa na dlhsie zastavis na vahe a nepojde to dole, zbytocne si znizis, ked chudnes aj pri 7000kj