icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
21. jan 2011

@nanika Esta ma napadlo toto, vsetko o stravovani a ako na to najdes na www.chudnutie-ako.sk clanky o chudnuti a pod BMI si vyratas kolko mas prijat kj na svoj vek a vysku.

@macekovam znizovat mozes, ked sa na dlhsie zastavis na vahe a nepojde to dole, zbytocne si znizis, ked chudnes aj pri 7000kj

macekovam
21. jan 2011

@nanika mas pravdu🙂 radsej si necham na potom...

ivana82
21. jan 2011

@yennn nie, ja som uz vydata 3a pol roka, ale uz som to tu spominala, ze v juli ideme svagrine na svadbu, tak preto sa tesim, po dlhej dobe niekde medzi ludi a dovod mat nove saticky...mala radost, ale predsa len radost... 🙂

elen58
21. jan 2011

@nanika no smiešne to bolo aj u nas ked mladšie deti od nas už mali aj po 4-6 zubkov ale dočkali sme sa a mam dojem že to aj celkom dobre znašali ,myslim neboli teploty,hnačky a podobne 😀 😀

elen58
21. jan 2011

Dobre ranko prajem tak vstavame o 6 h zaujimave že jak sa to posuva čim dal skoršie 😠 Inak dnešna vaha super ale zatial si necham pre seba a uvidime trebars v pondelok to nebude žiadna slava ešte mame 3 dni,včera zumba,dnes beh už sa tešim,dnes pečene kuriatko s ryžou a zeleninkou 🙂

elen58
21. jan 2011

@adky no tak to sa niekto ma 😀 suprovy rozdiel a tiež si myslim že si pre ostatnych najvačšiou motivaciou myslim stymi zhodenymi kilečkami,ostatne baby samozrejme tiež pretože nebyt nich tak určite to každa z nas rychlo vzda,takže obrovska vdaka za toto forum 😀

vejula
21. jan 2011

@filipal to sa aj ťažko vysvetluje, proste akesi nervy... celkovo.. stale sa nebavime už treti den ticha domacnosť.... mno som zvedava ako to dopadne 😔

yennn
21. jan 2011

@ivana82 no sak to, sa mi to hned nezdalo 😉 Ale tu julovu svadbu si spominam 🙂

yennn
21. jan 2011

@macekovam aj mne vyslo 7000, aj @adky aj @akika722 ak sa nemylim......

BABY VYSLO NA TEJ STRANKE NIEKOMU NEJAKE INE CISLO NEZ 7000 KJ ??????? 😒

yennn
21. jan 2011

@vejula drzim palce nech to date co najskor do poriadku, nech sa nezozierate

idris
21. jan 2011

@yennn ja som skúšala zadať rôzne váhy a ako nahle bola nadváha tak to vychádzalo okolo 7000 kj 😅 😅

macekovam
21. jan 2011

@yennn ahoj ja som si pri mojej vyske zmenila vahu na 80 kg a pas na 80 cm a vyslo mi to iste cislo....a ked som si dala 75 kg tak len pisalo ako si vahu udrzat....no neviem ...o tom potom🙂

ivana82
21. jan 2011

@yennn mne teraz vyslo ze ked chcem schudnut mam prijat denne 7080 kJ, takze neviem, ci to nepise vsetkym rovnako, lebo nemame rovnake miery ...tak potom nechapem...

yennn
21. jan 2011

@idris aha... takze to vlastne ani nie je podla mnozstva nadvahy alebo vysky.... dobre vediet, diky. Tak naco tu kazdemu odporucame ze zadaj si to na tej stranke a vypocita ti, odteraz ked sa bude niekto pytat tak mu rovno poviem 7000 KJ - a to si tu vlastne mozme zdielat presne jedalnicky aj s gramazou aj vypoctami - hodim sem nejaky z cias ked som si ratala ??? 😀 😀

mirmaj
21. jan 2011

@yennn vám vyšlo presne 7000? mne nejakých 7800 aj nejaké drobné

mirmaj
21. jan 2011

@yennn jasné hod mne určite pomôže 😉

idris
21. jan 2011

@mirmaj mne vyšlo nejakých 7280

ivana82
21. jan 2011

@yennn jasne, hadz budem mat inspiraciu a skontrolujem ci dobre papam 🙂

subica2
21. jan 2011

@yennn
Dobré ránko, ani neviem ako mám začať, lebo sa strašne hambím. Už som tu bola pre Vianocami, chcela som sa pridať, aj som bola "hrdinka", ale nemala som tú správnu odvahu a silu. Ale tentoraz som o tom plne presvedčená - idem do toho - chudnutia. Mám za sebou 2 očistné týždne, čiže žalúdok mám strošku stiahnutý, nie som už taká "rozožraná" a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu - ako vlastne pravidelne jesť, čo jesť, čo by malo byť "tabu" a tak...nejaké také základné pravidlá, ak by sa dalo a neobťažovalo by vás to...poraďte mi prosím, som skalopevne presvedčená, že do leta zhodím aspoň 10 kg a budem pre to robiť čokoľvek, len aby sa mi to podarilo...Nechcem tu vypisovať letánie, ale prosím o radu....

filipal
21. jan 2011

@yennn neskoro si prisla 🙂 uz sme asi vsetky buvinkali 😅
ja osobne som bola vcera strasne unavena, o pol desiatej v posteli.
moje treningy beriem vazne, fakt makam naplno, aj to citim na tele....

ALE, kocky uz 4.den mi stoji vaha!! ale chapete to, normalne, na gram stoji!?
takze bud ten spln, alebo presne ako Yennn, este aj PM.....takze neviem, ci mam prestat jest, alebo zacat....
v takychto chvilach je ozaj tazke vytrvat......a chapem, ze vela ludi to vzda.
normalne po dvoch tvrdych treningoch a presnej strave hmotnost stoji.

som sama zvedava, co budete pisat na buduci tyzden, ci sa vsetky budete tesit, lebo nam bude mesiac pomahat....

@nanika diky, ze si sa ujala Sonya, nejako sme mimo. 😅

filipal
21. jan 2011

@yennn mne vyslo

7381 KJ

filipal
21. jan 2011

@subica2 Yennn asi usla 😅
tak ti poradim ja. nastuduj si tu uz tolko ospevovanu stranku chudnutie-ako.sk a tam si vypocitaj kolko mas prijat kalorii a hlavne, ako mas mat zlozenu stravu.
strava pri chudnuti je zaklad. chapes, musis sa trochu teoreticka" podkut". 😅
skus si prestudovat a potom sem prid a pytaj sa 🙂 🙂

subica2
21. jan 2011

@filipal vďaka za každú radu, preštudujem a ozvem sa...Rada by som počula resp. čítala konkrétne názory, ktoré v praxi zaberajú, lebo popíše sa kadečo..len veľakrát je skutočnosť iná...ale vďaka za radu, idem študovať...

adky
21. jan 2011

@mirka1986 ano,zacala som cvicit,ale len brusaky a drepy 😀 ovisa mi pokozka
jedalnickou som sem uz davala pozehnane,staci pozriet par stran dozadu,najdes ich (zhruba okolo strany 320 by mal bvt jeden) 😎

adky
21. jan 2011

@pandrholka oo,dakujem krasne 😀

adky
21. jan 2011

@yennn jasneee,sprav foto a hod ho sem 😎

adky
21. jan 2011

@macekovam @yennn
mne tiez vyslo 7000 Kj,asi kazdej zene tak vychadza, priatelovi vyslo 8400

nanika
21. jan 2011

@subica2 kukni stranu do zadu, urobila som take zhrnutie pre jednu tiez novu kocku 🙂

nanika
21. jan 2011

Ten vypocet zavisi od veku a vysky, nie vahy

nanika
21. jan 2011

Potrebujem poradit, chcela by som dnes urobit k obedu pecienku v parnom hrnci, kuraciu, som zvedava, ako takto bude chutit, lebo tie jedla na pare maju aj bez korenin velmi vyraznu chut. Uvarim k tomu zemiaky v supke, ale teraz neviem. Bude to velmi suche, co by sa take dalo pouzit na poliatie, aby to islo dole krkom?