Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@zana0077 https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alc4_h... tu mas aj glykemicky index, ked si das vyhladat v googli, tak ti vyhodi tabulky, kde je viac potravin.
a tu mas dalsie kalorie 😉
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...
@katkav, joj dakujem, ale som blba....ma ani nenapadlo, ze vygooglit mozem...:o) Na to www.chudnutie-ako kukam skoro treti den, no akosi mam problem sa v tom vysomarit...idem kuk, len dufam, ze kapusta, paradajky a pod... nebudu mat viac ako 7000, teda aspon moja dnesna davka...:o))
Netusila som, ze v tom budem mat az taky zmatok, kez zacnem upravovat jedalnicek...xixixi
dnes by to teda malo byt o.k....akurat ma skrie, ze aku hodnotu moze mat senovka grecka, ktoru zeriem na kojenie a mandle...tiez kvoli kojeniu...ta senovka...hmm...je to sice len semeno, no z hocakej travy sa pribera, nie?....xixi
No na dnes uz asi dost bolo...dobru nocku babenky a nech sa vam, o poschodovych tortach a veternikoch atd....uz len sniva:o)) pa
ahojte babulky, viem ze tu uz nikto nie je asi... ale to je mozno aj dobre, posledne dni mam pocit ze do tejto temy ani nepatrim, ja mam asi uplne iny problem... ako sa da vyliecit nezdravy vztah k jedlu? Treba na to psychologa?
@yennn nechapem tvojej otazke.... aky nezdravy vzťah k jedlu. to mysliš až priliž pozitivny???? ak ano tak to sme dve čo mame k jedlu nezdravo silny vzťah 😀 😀 😀 😀 vid moj predchadzajuci prispevok... inač nespim preto že mam taku kyselinu z toho čo som pojedla že ani zaspať nemožem... prosim pekne, a to viem že ked sa prežerem vždy mi je na prt aj tak to stale robim 😠 hnevam sa na seba
Ranko baby, clovek sa sem po ranu dohrabe a vy takto?! Vyzierate o dusu? Tak takto sme sa nedohodli, uz je vas tak trocha moc a mozete namotivovat aj zvysok osadenstva. Hes od tych chladniciek a spajz a zasob, paprce dolamem! A v pondelok si pekne nahlaste vahu vsetky do jednej, nech pekne vidime, kolko ste z pazravosti popriberali... No teda baby byby, ja z vas nemozem. Dnes som chcela robit k obedu tvarohove knedliky, ale radsej idem pohladat s tym tvarohom nieco ine, aby som sa nahodou nezvrhla aj ja, po vasom priklade.
@vejula @yennn @katkav piliere naseho fora, vstupte laskavo do seba, toto je fakt drsny tyzden na psychiku, ale netreba sa vyhovarat cely zivot. Kazda mame svoje problemy, ci uz dravotne, ci v rodine, ale tie kila na vyse su dalsim problemom a to psychicky dobre depta :( Jedlo je falosne, dobre chuti, chvilku, ale potom tie vycitky a ako ste zasa uskodili samym sebe, to ee. Ak su u vas problemom navstevy, skuste ich nejaky cas obmedzit, kym nemate svoju pazravost pod kontrolou, ok?
A zasa sa ukazuje, kto malo prispieva, potom ide s chudnutim dole vodou, tak by sme vas tu radi videli castejsie, ak by sa dalo 🙂
@ludkaol ahoj. Tu uz niekto zistil, ze posilnovna chudnutie akosi brzdi, neviem, cim to je :( Ale u teba ma zaujala veta, ze ani vela nejes. Tam moze byt pes zakopany, ze jes malo. Napis, co zvycajne jedavas, ake mas prestavky medzi jedlami a kolko je to na mnozstvo. Je mozne, ze jes malo a spomalila si si tym metabolizmus.
@nanika mam pocit, ze teraz si pilierom ty, si tu stale, vsetkym odpovedas a pomahas 😉 a ja mam tento tyzden tyzden blbec, hrozne. Inak velmi ta obdivujem, kazdy den strasite uz od piatej, ci od kolkej a predsa mas energiu pisat a neporusit zdravy stravovaci styl. Ako som uz pisala, nam idu ocne zuby a miesto toho, aby sme sa zobudili v noci dvakrat, sme hore stale a kojim a som z toho hrozne vycerpana a co mi doda energiu? No predsa jedlo a tak vyzera teda tento tyzden. Ale slubujem, ze uz budem dobra, aj budem castejsie prispievat. Musim ist do obchodu, kupit este nejaku zeleninku a buduci tyzden vazim jedlo, nech mam predstavu, kolko mam zjest. Ono sa to zopsulo, ked som zistila, ze jem prilis malo a potom ako som vycerpana, tak zrazu jem asi prilis vela, ja neviem. No od zajtra vazim, vazim, vazim. Inak aj pit mi nejak prestalo chutit, predtym som pila bez problemov, potom som musela cajickovat, lebo uz som tu vodu do seba nevedela dostat a teraz do seba zase neviem dostat skoro ani 1,5 litra. Takze co som porobila tento tyzden viem, buduci tyzden to bude o niecom inom. 🙂
@katkav super, tesim sa, ze si svoj uspech nezahodila a pustas sa pokracovat, kde si skoncila, poucena z chyb. Tie zubky ma mrzia. Ja preto spavam s malou v posteli, lebo keby som k nej mala vstavat, ako sa dojci, aj 6x v noci, asi tak od narodenia, nedokazala by som fungovat vobec, preto viem, o com pises a tak trocha ma to mrzi... Ale mas moj obdiv a podporu, som na teba hrda, podla mna si este v norme, nezopsula si sa, za tyzden budes zasa nadupana, uvidis. Netrap sa, co uvidis na vahe, podla mna tam mozno ani nebude narast, pokial si nejedla sladke, len si si viac dopriala jedla. To ma teraz aj muz, snazi sa vsetko dodrzat, ale vaha tento tyzden nic :( A uz sa chce vzdat. Takze ty si uplne uzasna osoba 🙂
Ak ti nechuti voda, skus chvilku ist na nebublinkovych mineralkach, rano islo opakovanie nejakej relacie a tam dietolog praveze hovoril, ze chudnuci a cviciaci mozu kludne mineralky pit 🙂 Mozno to bude pozitivna zmena 🙂
Inak teraz to vyznelo, ze ja jedina nemam co robit loooooooool Idem nakrmit Oliho. Dnes robim lasane ale nemam to este premyslene, predsalen, cestoviny su kaloricke a lasane nemam celozrnne. Mozno urobim kvazi taku obmenu s celozrnnymi slizami. Ide tam spenat aj tvaroh, celkom dobra kombinacia, tesim sa, ako si pochutnam. Vcera ten segedin zmizol, mala som len porciu, muz zjedol vsetko, co zostalo z obeda, este asi dva taniere, som si robila este zalusk na veceru 🙂
@nanika ja sa urcite vzdat nemienim. Tento rok mam predsavzatie ist so svojou vahou dole a to splnim aj keby co bolo 😉 snazim sa byt realisticka, viem, ze mam nadvahu cca 40 kil, ale beriem to krok za krokom, lebo som niekde citala, ze ked chcem schudnut, musim to brat krok po kroku, ze aj ked by som chcela prejst po lavicke nad priepastou, ci uz by bola 5 alebo 20 metrov nad zemou, inak ako krocik za krocikom sa tam na ten druhy koniec nedostanem. Takze teraz mam ciel schudnut tych 5 kil cca a potom dalsich 5 a tak postupne.
lasagne su vynikajuce zeleninove, ked tam je baklazan, sampinony, paradajky a na co mas chut. 😉 A je to dost syte, takze z nich urcite nezjes vela. Take spenatovo-tvarohove som este nikdy nejedla 😉 Ale moze to byt tiez dobre. Aj ja s spim s malym v posteli, lebo tiez sa hrozne vela budil, aj ked bol maly, to som bola ako zombie, kazdu hodinu a pol a uz som si pomaly zvykala, ze sa zobudi tak dvakrat za noc a uz pomaly treti tyzden ho tie zubky nejak viac bolia. Tie ocne zuby su inak dobre hnusne, vsak sa mu to tam belie uz neviem ako dlho a teraz, ked sa uz maju prerezat, tak je maly aj taky nervoznejsi, ja z neho. 😉 Inak vsetky mamicky, co maju viac ako 1 babo a snazia sa zdravsie stravovat maju moj velky obdiv. Aj my by sme chceli baby Nr. 2, ale teda, teraz mam pocit, ze nestiham a pri dvoch kusoch? No to si neviem predstavit, asi budeme neporiadok prekracovat a kupovat mrazene polotovary 😉
Inak nasla som taky fajn vzorec na vypocitanie realistickeho cielu, co sa vahy tyka, na tej stranke a sice
kolko kil najmenej som mala v dospelom veku + (pred kolkymi rokmi to bolo x 0.5), takze mne vychadza 66.5
@zana0077 ale prosim ta, vobec nie si blba, ja som ti poslala tabulku s glykemickym, co mam ja a len som ti povedala, ze urcite je viac potravin v inych tabulkach. Inak kapusta, paradajka a zeleninka, to je vlastne iba voda, no v paradajkach aj dost soli, takze zeleninka urcite nema vela kalorii 😉 Je dobre pozriet si aj ten glykemicky index, pretoze ked si vyberas potraviny, ktore ta dlhsie zasytia, lahsie sa chudne a bez pocitu obrovskeho hladu 😉
@nanika mozno muza trapis hladom, tak sa najedol aspon segedinu! 😀
ozaj uz davno som sa chcela spytat, pre muza, pre rodinu varite to iste, co jedavate vy? a ak ano, ako to ostatni clenovia zvladaju?
@katkav ten realisticky ciel je dobry!!! 🙂 🙂
@yennn neopovaz sa ujst! mas aj zodpovednost voci nam! 😉 🙂
baby nebojte sa, ja sa vratim... ale toto si musim vybojovat sama, lebo to je uz vyssi level - taky pre pokrocilych 😀 No nic... idem ja si kupit nejake pekne oblecko na ten moj belly dancing 😎
ahojte všetky , dnes ráno váha + 0,5 kg, no super 😎 som nahnevaná že až
@jojina11 nezúfaj, ide sa ďalej...asi si sa len nedobre "toto" 😀 ....ja si tiež myslím, že zajtra asi nebudem mať žiaden úbytok hoci som ani raz nezhrešila, mám proste taký pocit...ale nevadí, šak sme tu všetky preto aby sa pekne navzájom povzbudzovali 😉
@kaktav som pozerala tú www stránku čo si sem hodila link a tam mi vyšlo, že keď chcem schudnúť mám prijať denne len 5000kj a na chudnutie-ako mi vyšlo 7180kj no teraz neviem, ktorým sa riadiť, ale musím sa ti poďakovať, je to dobrá stránka
@yennn určite toto obdobie prekonáš, si silná 😉
@ivana82 vylieč si to hrdlo aby si mohla pekne pokračovať ďalej v chudnutí 🙂
@yennn ahoj...ako myslis nezdravy vztah k jedlu??? velmi pozitivny k zdravemu...velmi negativny k zdravemu..,velmi pozitivny k negativnemu ci ako?? a je ten vztah len vztahom k tvojej osobe alebo mas stav ked ti uz vadi aj to co jedia ti okolo teba...ak ta lakaju nezdrave veci...tak je to asi normalne podla mna...vies ako chutia...roky si si s nimi drazdila pohariky....a mozno si uz na nich bola aj zavisla...aj to vraj byva🙂 negativny je urcite vtedy ak sa bojis najest a mas potom vycitky...hladas sposob ako sa ,,ocistit"to je velmi negativne....alebo ak sa ,,nazeres do prasknutia a znova su tam tie vycitky a vsetko s tym suvisiace..ale zasa zdrave je aj odmietnut..🙂 🙂 🙂 a hlavne vediet kedy mam dost...
@pandrholka inak yačala som tento týždeň viac cvičiť, aj dnes doobeda som dala zumbu pol hodky,.žebz to bolo z toho? asi nie to len hladám výhovorku
idem dať obed, lebo už na mňa všetci čakajú. 😀 všetkým pekný deň
@yennn myslím si, že presne chápem ako si to myslela s tým nezdravým vzťahom k jedlu, aj keď sa to ťažko vysvetľuje. Ja mám presne to isté, už som normálne rozmýšľala, či to nie je tiež nejaká porucha ako anorexia a či by to nechcelo odborníka, ale zatiaľ nad tým skúšam zvíťaziť sama. Ale fakt ti rozumiem. 😉
Ahojte babenky, dnes je demonicky den...nedela je depresivna (aspon pre mna), vela sa papka a malo hybe....
Pozeram, ze tu vladne pochmurna nalada. Dnes bola malinka v noci skoro permanentne na prsniku..., asi rastovy spurt. Keby aspon druha spala, ale ako natruc uz o siestej je na nohach a...ramus... Manzel pride az o tri tyzdne...mam dojem ze dovtedy zhebnem. V takychto chvilach mam chut dotryznit svoje telo hladom...ked mam depky, nejem....
Co fajne dnes varite?
ahojte
baby ja dnes idem robit chalanom babovku,urcite si dam jeden rez,ale potom to chcem odcinit zehlenim 😝 ☹
vaha no stoji,respektive 200 g dole,ale nedalo mi a ja som vzala meter a zmerala sa cela,a mam dole vsade od centimetra po 3 centimetre,to znamena,ze ide mi dole tuk ,ale mam vodu v tele z choroby tak preto vaha je taka aka je?
kocky vydim ,ze sme viacere ktorym vaha stoji,ci stupa aj napriek tomu,ze papame pijeme tak ako mame
inak na mna ma ucinok aj pasik cokolady,ale taky,ze mi nakopne metabolizus a vaha ide zas dole,to neviem ako je mozne,ale cokoladu nedam ani nahodou
ahojte mi mame pecene kuracie stehna s ryzou...a zeleninovu polievku s kuracim maskom...🙂ale neviem mozem k tomu sladky kompot ci radsej nieco ine.....a este zaradila som si do jedalnicka co bolo vtedy TABU...JOGURT... so zivou mikroflorou a neviem ci je vhodne ho jest tak ako si ho ja davam....na olovrant...2,3%tuku...

@zana0077 http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic... tu si pozri, co ma kolko kalorii, ak chces