Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
a neviete ako je to s užívaním liekov? ja si myslím, že niektoré druhy liekov môžu mať kľudne vplyv na hmotnosť, resp. chuť do jedla, nemyslím tým lieky na chudnutie
Mám si robiť výčitky, keď som si ráno do vločiek s mliekom dala aj lyžičku medu? ☹
Inak celý týždeň som nezhrešila ani raz, pijem koľko vládzem, skoro každý deň vypekám koláče ale nedám si z nich ani malinký kúsok. Ale aj tak mám pocit, že tento týždeň som nedala dole nič 😒 No uvidím pri vážení...
@pandrholka no neviem, robila som pokus, zadala som do chudnutie-ako, ze mam pri vyske 172, vahu 450 kil a kolko by som pri takejto enormnej obezite mala zjest? cca 7005 Kj, uz to vidim, ze by ten clovek dokazal jest len tak malo a neumrel do tyzdna od hladu, ak by to tyzden vydrzal. Aj pri vahe 256 to tak vyskocilo, skoro pri akejkolvek, iba ak to zmenis, ze si muz. Na STOB-e mi vyslo, ze by mala taka 256 kilova zena prijat viac kalorii, uz si nepamatam presne cislo, ale tusim okolo 12000. A ta stranka je robena lekarmi, tak snad to tam je nejak lepsie spravene. Neviem, od zajtra zapisujem vsetko co zjem, tak som zvedava, ci to s vahou pohne ku koncu tyzdna 😉
@nanika
ráno mám celozrný rožok s paradajkou,to je stále,,doobeda nejaké jablko,alebo ovocie,obed mávam kedy ako bud mäso zo zeleninou(jem len kuracie) alebo zemiaky so zeleninu abo ryža,,pooede jogurt no a večer to čo na obed ale polovicu.jem podla tej 90dnovej diety.raz som tým schudla 10 kil za mesiac ale teraz nič.a pijem veľa 2-3litre denne,čistiace čaje a len čistú vodu.sladké a slané vôbec.chodím do posilky k tomu doma pilates a niekedy zumbu.preto som nešťastná lebo myslím že robím veci správne a napriek tomu priberám dalej,bola som aj u lekárky mám hraničné hodnoty šítnej žľazy zníženu funkčnosť ale je to na hranici tak možno aj preto.a veľmi chcem schudnúť lebo nedarí sa mi otehotnieť.pri prvom sa tiež nedarilo,chodili sme po lekároch 2 roky potom som schudla 10 kil a v momente som otehotnela
Ahojte baby. Ja som tiež raz pol kila hore, raz dole. 😒 No uvidíme zajtra, pri meraní, či šli nejaké centimetre dole 😅 . MM ide dnes na 4 týždne na služobku, ale na víkendy bude doma, tak si budem môcť variť niečo zdravé.... 😉 a nie slaninka a vyprážané rezne a pod....
ahojte
@yennn ja tento tyzden - zajtra nebudem hlasit vahu lebo ked mam MS tak vo mne sa strasne drzi voda takze to nie je relevantne...ale celkovo som zistila ze ta digitalna vaha je o nicom ...napr som urobila pokus, odvazila som sa rano na lacno potom som vypila pol litra vody...normalne by mala vaha byt o 0,5 kg viac...a nic...tak som prevratila do seba dalsieho pol litra a zrazu vaha o 1,7 kg hore...takze je to take povazlive, ako som aj niekde citala, chudnut sa ma na centimetre a nie kila ... 😉 asi na tom nico bude 😅
caute kocky, dik za podporu, ja viem ze to zvladnem, len mi to tentokrat dlhsie trva, nejako sa to vlecie a najma, asi sa chvilku bude na mna tabulka mracit 😠
@debbie kupila som si len tmavomodre tepláky, takze nic moc... som myslela ze daco feši najdem, ale nepodarilo sa. Tak musim doma vyňúrať nieco pekne, lebo vsade su tam zrkadla kam sa pozriem, tak nech aspon optika pomoze 🙂
@jojina11 no super, že cvičíš, ja som si dala záväzok, že od zajtra začnem bo teraz som stále dospávala a oddychovala po skúškovom období...včera som si kúpila v tescu aj poctivé švihadlo tak sa teším...
@katkav no mne sa zdalo hneď dáke divné, keď nám skoro všetkým na chudnutie-ako vyšlo, že máme prijať okolo tých 7000 a to každá inak váži, meria....sa mi tá stránka od teba páči a tiež idem od zajtra spisovať čo papám aby som videla, že čo a ako a potom sa to človeku aj dostane do podvedomia, že čím splní a čím prekročí doporučovanú hodnotu 🙂
Baby nebol čas na zumbu ale dnes sme s Vaness samé, buvka a ked vstane ideme dať sukne a šup šup zapotiť sa pak nas čaka gratulovanie , tak nech mame motiváciu ...ked už sme cvičili nebudeme to sr.ť jedlom ??nie ....???
ahojte dievčata tak čitam že dost vela vas nieje s vahou spokojna,ale ved zajtra sa uvidi,ja som docela zvedava kedže minuly tyžden som stala,inak tento tyžden bol celkom uspešny aspon pre mna začala som cvičit aj beh som si dala ,žiadne prehrešky doteraz vaha išla krasne dole ,dnes som sa nevažila tak sa necham prekvapit,inak dnes ešte zazumbujem a zajtra ak nam vyjde počasie si pojdem zabehat 😀 😀
babulky idem dnes len kratko, maly sa zobudil a mame doma kopec prace dnes (ano viem viem, nedela 😝 )
viete mi niektora poradit???ovocny kompot a maso sa moze kombinovat??? lebo volakedy som drzala delenu stravu a tam sa to nemohlo....a jogurt na olovrant by mal byt v pohode??? ci je to malo....je to ten 2,3%.-ny..
@ludkaol ranajky ratam 700 kj - malo, tam mozes kludne o tisicku navysit, chyba bielkovina, sunecka kuracia a syr. Ovocie na desiatu ok, ale pridat troska ovsenych vlociek a hlavne jogurt, alebo aspon kusok syra, aby si znizila glykemicky index ovocia. Obed, podla mna s tym kuratom liznes 1000 kj, so zeleninou mozno tak 700 kj, je to velka bieda, na obed vzdy bielkovina, striedmo priloha a kopec zeleniny, musi to byt najbohatsie jedlo dna. Poobede jogurt ano, ale mozes k nemu aj nejaky chlebik krehky, alebo troska orieskov. Vecera to co na obed ok ak tam mas to kura, ak len zeleninu a zemiaky, po vyluceni zemiakov, ako sacharidu vecer, budes od hladu skulava. Ked to naratam, mas hlboko pod povinny limit 5000 kj, ktory je lekarmi dany ako davka potravy, pri ktorej sa da dodrzat este vyziva, aby telo nebolo v podvyzive. Ty v nej momentalne si. Neda sa takto schudnut a ako si aj pisala, ze si drzala 90 dietu, mas teraz velmi utlmeny metabolizmus. Musis zacat jest. Musis! Je mozne, ze troska priberies, nevadi, ked nakopnes metabolizmus, potom to uz pojde dole samo. Optimum okolo 7000 kj. Asi som ta nepotesila :(
@yennn tebe to po odhade kj vyslo ako?
Uz tu dnes asi nebudem, ked je muz doma, nechce ma sem pustit, grrrr :(
Pa, tesim sa na rano, budem hlasit prva 🙂

@groka no ja som ani veľmi nezhrešila, a aj tak ide hore váha, nevadí, už ma prešiel hnev, neberiem to tragicky, poviem si, že je to o lepšom a horšom týždni