Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby napadlo ma, ja mam nepravidelny menzes, moj cyklus vie byt niekedy aj 35-dnovy.... myslite si ze PMS moze oficialne zacat par dni pred 28 dnom, a tym padom u mna trvat dlhsie? Alebo zacina par dni pred menzesom? Nemate to niektora nastudovane? To by vysvetlovalo mnohe... aj moju naladu, aj tie žravky, dnes je 29. den 😠
@yennn ach moja ☹ ☹ ved si uz mala 8 -predpokladam ze uz ju nemas,spomen si ako si sa tesila ☹
Na chudnutie musis byt v psychickej pohode,tak aby ta pevna vola a tvoje odhodlanie ist si za krajsou postavou nikdy neopustala,teba zatial opusta,tak pride,tak ta opat opusti ...... ☹ Ved nezijes preto aby si jedla,ale jes preto aby si zila,nie? Ja viem,teraz som mudra,pred 4 mesiacmi som nebola,bola som na tom rovnako-jedlo bolo pre mna takmer to najdolezitejsie v zivote,neviem ako som to dokazala,ale uplne som sa "preprogramovala" a zmenila svoje zmyslanie,presne tak ako si ty vravela-ak to nie je jedlo ktore viem,ze uz nikdy v zivote neochutnam,tak si ho nedam-vtedy ked si to napisala,tak som si to vzala velmi k srdcu,tak ako aj to nase "sado-maso" 🙂
@adky mám presne takú váhu ako ty 🙂 a začínam chudnuť tak som zvedava ,,ináč aj ja mám digitálnu vahu ale niekedy som z nej na nervy za dva dni mi ukáže aj 4kilový rozdiel a na každom mieste ináč váži,,,tak hladám miesto kde najmenej,:D:DDDDDDD,,ale bola som v lekárni sa odvážiť aj index tuku a potom o mesiac pojdem zase.
@vikykis co si 3 litre nie, vypijem 2....aj teraz sa mi stava,z eniekedy menje,ze to neustriehnem,ale snazim sa tie 2 litre dodrzat,to je minimum ktore by sa malo pit...
a nie 88 kg, moja mi ukazuje 87,3 /zajtra uz mozno ukaze 86,9 😀 / a u svokrovcov ukazovala 84-asi mi chcela zalichotit 😀
@groka presne,moze to byt stitna zlaza,ma ju aj moja sestra-ta co som davala sem fotky ako schudla 10 kil, menzes nemala niekedy aj pol roka,mala obdobia "zravosti", za rok pribrala 15 kil az isla na odborne vysetrenie kde sa jej to potvrdilo,berie lieky,presla so mnou na chudnutie a dari sa jej 🙂
@yennn dufam, ze som ti to nespustila ja, ked som sa jedovala s tabulkou 😒 dnes som zistila v tescu, ze flora light ma viac kalorii ako veto linie 😉 tak som si kupila pre zmenu to. Inak ta stranka, co som spominala je fajn, lebo sa tam vlastne hravou formou vsetko ucis, hras pexeso a podobne veci 😉 sranda to je. Neboj Jani, buduci tyzden bude lepsi, uz na nas vsetky lezie asi aj jarna unava 😉
@adky ja som tak bola,najskor nejaka ta spavost,vypadavanie vlasov,priberala som,nehybala som sa,nechcelo sa mi,unava,lenivost,v tom obdobi sme tuzili po 2 miminku a tak som aj merala BT a podla nej som videla,ze mi ta zacina haprovat ,navstivila som znameho lekara on povedal ze sa mu to vidi na stitku vzal krv a prislo to velmi zle a to som uz nemala ovulaciu 2 mesiace,vysledky dosli take,ze som nesmela otehotniet a ked aj nastupila ovulacia,nemohla som ,zakaz! nabehala som na liecbu,potom ze aby som aj zacala chudnut,tuzba po 2 dietati bola taka velka,ze som zacala chudnut v maji a v juni sme sa zacali snazit a v decembri som otehotnela 😉 no a to co so mnou porobil porod teraz,nekomentujem,zravky sice nemam,ale asi metabolizmus mi zastavila,ale hlavne ze cm isli dolu doteraz
@ludkaol no zo zaciatku som jedla kao podla tabulky zdraveho stravovania,ale musela by som mat pevnu volu silnu ako ocelove lano aby som to vydrzala do konca, uz si nepripravujem specialne len pre seba dietny obed,zjem to co sa doma navari,len polovicnu porciu (napr. nedam si 2 kopky ryze,ale len jednu,ked su hranolky-uvarim si zemiacky vo vode,cestovinu jem normalne,len bezvajecnumvyhybam sa smotane v omackach a mastnym jedlam) ale staci to,za to obdobie sa mi stiahol zaludok a na nasytenie mi staci malo,dalsie zasady ktore dodrziavam-2 litre vody,len cistej z vodovodu,ovocie len doobedu,sladkosti vobec,solim len malicko,jem len celozrnne pecivo,syr len light.....ked si pozries par stran dozadu,davala som tu viacero svojich jedalnickou,zhruba okolo strany 320 by mal byt jeden 🙂
no tak sa idem pozrieť a dakujem ti a prajem dalšie uspechy,,aký je tvoj ciel?moj 68
@adky ano je to pravda, uz nie som osmickova, je mi z toho smutno, a najma trápne 😉 Verim ze sa z toho dostanem, isto som si nepovedala ze vsetko je stratene, ze kaslem na to... ale je mi luto ze som tymito par dnami mozno zahodila posledne dva tyzdne ☹
Ale ako vravis, na chudnutie treba pohodu, a tu ja bohuzial nemam momentalne. A zial, este sa mi nepodarilo preprogramovat sa, a asi som sa nevyliecila zo zajedania svojich problemov 😔 Viem ze vo svetle tychto priznani, sa kazdemu mozu zdat moje predchadzajuce slova pokrytecke, ale myslela som ich vazne a (vacsinou) sa nimi sama riadim.
Aj @marthuska mi povedala zaujimavu vec - ze s jedlom je to ako s inymi zavislostami, alkoholom a podobne. Ale v tom pripade sa zamyslam nad tym, ze alkoholik nesmie ochutnat alkohol, lebo by do toho spadol znovu. Co ak u mna to nikdy nebude take ze si budem moct sem - tam nieco dopriat? Co ak u mna to bude musiet byt dozivotne odriekanie? Alebo takto ako teraz? Ved som ako sople mojho syna 😀 - dva tyzdne poslucham a dva tyzdne mam krizu 😠

@son1cka to aj mne svokrovci maju tiez digitalnu ja som is objednala domov a + 2 kg skoro ma siblo