Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn ale prosim ta,preco by si sa mala stiahnut?vies,kto ma nakopol vzdy ked som mala chut na nieco?ty a
@adky tym ze som si precitala nieco co ste napisali a ja som si nedala nic,vies co caka mna zajtra?take psycho so synom,ze som uz davno mohla zozrat tu uzasnu bonbonieru,co mam v bare,ale nie,sme v tom spolu,zajtra je vazenie a chcem mat zo seba dobry pocit,tak sa nakopni moja a uz dnes odloz vsetko do tej skrine co si pisala,kolko tam mas sladkosti a slanosti,pozri si fotky,tie uzasne fotky,ktore som videla ja na flickr kde si tak velmi schudla,mohlo by ta to nakopnut tiez,co myslis?
@adky @groka no ved ja viem preco som pribrala, nemozem sa vyhovarat na stitnu zlazu... alebo to myslite tak, ze priamo tie zravky by mohla sposobovat znizena stitna zlaza?? Wooow, tak to by som mala vyhovorku konecne 😀 😀 😀 Ale zartujem, neviem... nezamyslela som sa, skusim pozistovat, tieto suvislosti ma nenapadli
Môžem poprosiť niekoho o tu tabuľku podla ktorej sa riadite?,
@yennn stitka neni vyhovorka,keby som jedla sladkosti tak sa vyhovorim na stitku,ale ja ich nejem,cokoladky a keksiky,takze ak priberiem je to uz len kvoli stitke a mne je to luto,lebo zdravie nemam ok potom
ved ja na vahe nejdem dolu,co ma trapi,ale tak zo zeme ma dvihne apson to ze cm isli dolu od kedy som s vami zacala
mozes si pozstovat nejake veci o tom,ale chut neovladatelna na jedenie je len jeden z priznakov moznych
@yennn no a co ze sa budem musiet do konca zivota kontrolovat? Myslis ze ja nie? Myslis,ze ked teraz schudnem tak sa mozem vratit dp starych kolaji a nepriberiem? Nie,uz nikdy-presne ako pises,ako s alkoholizmom /az na ten rozdiel ze mi sa jedla mozeme dotknut 🙂 /
...myslim ze ta sebakontrola ti za peknu postavu stoji 🙂
taku na to chudnutie každý tu o nej píše,kde sa rátaju KJ
ozaj a cvičila si popri diete?
@yennn ano dieta ovplyvnuje menstruacny cyklus. vcera som si o tom dost studovala a dozvedela som sa, ze dietovanim sa casto posuva menstruacia. na m potrebuje organizmus energiu, ktoru si setri a odsuva cyklus.
zhorsuju sa aj priznaky PMS.
zrejme ta to draplo. aj mna. 😒 😉
takze to, co prezivame je normalne. telo sa cuduje, ze co blbneme a setri.....a samozrejme to ma vplyv na psychiku.
preto ta rozhadzanost a nevyrovnanost.....
ale bude dobre! 🙂
@yennn nieco o PMS, strave, depke a chudnuti 😉
http://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewtopic.php...
@yennn jasne,mas pravdu,ale nevieme kedy zacal tvoj metabolizmus strajkovat,lieky euthyrox su na zryhlenie aj metabolizmu,bavme sa o tom,ze nemas stitku,ale...keby sme sa mali bavit o tom,ze mas,tak to zalezi vela od hodnot ake by si mala,ja som mala hodnoty az 25 a bolo to veeelmi zle,tam som uz nemala ovulaciu,to uz som bola na konciso silami,islo t odost rychlo,ale do hodnoty 10 to bolo este ok,dalo sa,od 15 sa to zacalo,stitka ma byt inak okolo cisla 3,myslime TSH čko,takze pokial si mala pred casom 7 ok,teraz co ked 13? zacalo to mat nasledky=vaha,unava...ale ty si ok,nemas ziadnu hypo,ani hyper...mas kratkodobu krizu z dietovania,z toho,ze nemozes,to co by si chcela=jest,telo si s tebou teraz robi co chce,musis ho len stopnut a povedat : stacilo! pokracujem a idem dalej 🙂 bude dobre neboj
@yennn ty si mala tiež slabši tyžden??? ja tiež no hlavne vikend.. ale neva... aspon mam zas inšpiraciu sa do toho zahryznuť.. inač chcem sa spytať, dnes som požrala kopec pistaciovych orieškov... ony su pražene či len solene... ako myslim klasice pistacie čo sa predavaju važene... nevieš nahodou? nezdaju sa mi mastne ani olejove tak neviem či su len slane alebo aj pražene
Inač neviem či to može posobiť na chuť na sladke ale maly mi teraz nechce nič okrem mliečka... takže kojim denne aj každe dve hodiny. Pretože okrem mliečka spapa za cely den tak štvrtku jablčka a na večer deci kašičky, to je všetko a to ma už skoro 10 mesiacov...
Mno a dnes sa mi stala strašna vec... Maly sa postavil tak že sa pridržiaval stoličky tam sa šmykol a spadol a hlavkou buchol o taku mramorovu podložku čo je sučasťou toho stolu niečo ako podstavec na čom je ten stôl... Bože som skoro zinfarktovala, taky strach som mala lebo som si nevšimla či si nebuchol rovno na hranu toho, a či spadol najprv na ritku alebo rovno na hlavičku. Ale kamaratka čo to videla ma upokojila že najprv padol na ritku a hlavičkou nebuchol o ranu... Ale už som si myslela že s nim poletim na rontgen radšej. moje tak mi plakal že bol mokry ako myšička...mne tiež slzy tiekli tak som sa bala
Ach jaj....dlho som sa nemerala...baby, sak ja som obrateny ihlan...:o))
Ahojte, potom docitam, nevyjadrujem sa, aky je konik v poslednej dobe grrrrrr teraz som sa sem dostala od rana, co sa nedarilo pripojit :(

@adky a vobec nezhresis? ziadnou sladkostou? ani kockou cokolady ?