Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Po dlhej snahe sa mi podarilo pripojiť, ale ako vidím aj ostatné ste mali problémy. Baby, zakaždým v pondelok mi váha poskočí smerom nahor, no ide ma poraziť. Ale nevadí aj tak som išla dole s váhou🙂))
ahojte dievčatá, no hrúza sa sem dostať, konečne sa mi to od včera podarilo, takže hlásim @katkav úbytok -1kg čiže váha 82kg, udávam celé kilo bo mám stále ručičkovú váhu a tá mi samozrejme nedá aj gramy,ale je tam jasne viditeľná tá 82 🙂 ...
som rada,že je dole aspoň to kilečko bo mám problém s WC ☹ ...svokra mi aj včera dala akúsi tabletku nato, ale ani tá akosi nepomohla, dnes idem do bio obchodu kúpiť si akési psyllium, vraj to pomáha tak dúfam, že aj mne
gratulujem, každej ktorej sa aspoň čo to podarilo dať dole a tým, ktorým to tentokrát nevyšlo tak hlavu hore a ide sa ďalej 😉 😀
@son1cka netrapkaj sa, ze mas na vahe inu vahu, ak si sa na zaciatku chudnutia pomerala, o mnoho dolezitejsie je, ci chudnes na cm, tie sa oklamat nedaju. Povedzme si uprimne, kazda by bola spokojna so svojou vahou, aj tou, co mame teraz, keby sme sa natrepali dajme tomu do 38 nohavic, ci tricka, nie? To vidno, nevidi kazdy na tebe, uf, ta ma 100 kg, ale jeeej, ta je pekna stihla 🙂
@katkav takže hlásim váhu z dnešného rána 80,6 kg (-0,9 kg) 🙂. Verím, že budúci týždeň začnem mať na začiatku číslo 7. Už včera to tak vyzeralo ale dnes zase skočila hore. Nevadí......ideme ďalej. Síce to ide pomaly, ale ide a to je hlavné. Teším sa a dúfam, že aj ostatné kočky budú hlásiť samé úbytky 🙂 .
@pandrholka a skúšala si glycerínové čípky?
@pandrholka ty ides uplne ukazkovo kazdy tyden kilo 😉
@yennn no namotivovana, neviem, mne strasne pomaha, ked som aktivna na fore. Ak nie, je to so mnou horsie. Naviac ma stve, ze nemozem chodit s kocikom, ako ked bol maly Oli, to som chodila aj dvakrat denne, hodina rychlochodze. Oliho nemozem brat so sebou, lebo ide velmi pomaly, vlastne ho len taham a to o nejakom pozitive na moje telo nemoze byt ani reci. Postrazi mi ho najstarsi, ale to musi byt nauceny a k dispozici najneskor o stvrtej. Lebo to je akurat cas, kedy je mala najedena a vyspata a celu dobu bude hore, ked prideme domov, tak bude akurat na tu siedmu unavena a pojde spat. Toto sa mi podari asi raz za tyzden. Nehovoriac o tom, ze som aspon tu hodinu sama so svojimi myslienkami a beriem to ako relax. Cez vikend bolo hrozne zima, v sobotu sa so mnou poprechadzal muz, takze ziadna rychlochodza, v nedelu bol pourazany, ze chcel ist on, ale nakoniec som sa aj tak rychlo vratila, lebo bola strasna zima, co sa este prezit dalo, ale tak fukalo, ze som nevladala tlacit kocik :( Teraz este aj muz ma depta den co den, lebo pri rovnakej strave (no skoro) on neschudol tento tyzden nic a ja vyse kg. Takze mam na ociach, ze to kvoli mne nechudne a on sa na to vykasle a potom to nevydrzim ani ja, ked sa on bude cpat :( Takze psychiku mam velmi veselu :( Ale co, budem to brat, ako pride 🙂
@betty21 vidíš to, úplne som na ne zabudla, hlavne že ich mám doma od príchodu z pôrodnice bo som kvôli užívaniu železa mala problém, ale ani jeden som nepoužila bo akoby sa moja zadnica naľakala vtedy a išlo, teraz však nie, idem kuknúť či sú ešte v záruke 🙂
@katkav noo ďakujem, snažím sa, keby to tak išlo aj ďalej tak do leta je zo mňa kus 😀
@pandrholka ahoj mne to psyllium vobec nepomohlo...len to v tebe boptna a boptna a ani neviem ci uz vyboptnalo...jedneho casu som si robila 1 krat ocistny klystir...vraj je to v pohode 1 krat do tyzdna....
FEJTÓN O JEDNEJ (TAKMER) 35-ROČNEJ ŽENE A JEJ PMS
Predmenštruačný syndróm? No.. ja som nikdy nespochybňovala, že existuje, a že ho iné ženy bežne mávajú. Ale ja? Ja níííjééé 🙂 Môj cyklus sa od puberty dal nazvať všelijako, len nie pravidelný. A preto som nikdy nedokázala spoľahlivo odsledovať nič, čo by s ním byť len okrajovo súviselo. Keď ma 3 dni predtým pobolievalo v brušku? Náhoda. Keď som mala žravé obdobie? Veď to predsa mávam (zaujímavé že) pravidelne celý svoj život. Že som občas nervózna či podráždená? Smutná a melancholická? Veď kto nie je! A takto som si tu na zemi nažívala, spokojne, a v sladkej nevedomosti o prítomnosti PMS v mojom živote 😀
Dokonca ani po 4 mesiacoch intenzívneho chudnutia na istom nemenovanom fóre mi to nedošlo. Sťažovala som sa na svoje pravidelné krízy, že som nemožná, že nechápem ako je to možné, že z čistého neba príde kríza, ničím nevyprovokovaná .... 😉
Až raz..........
Niektorí možno vedia, že som si na skrinku so sladkosťami dala graf do ktorého si celý mesiac každé ráno značím svoju váhu, doteraz krásne klesajúci. Už som myslela v polke mesiaca, že budem musieť graf vymeniť, lebo čiara klesala a klesala, na začiatku som s tým ani nerátala a tak som nepripravila papier dostatočne hlboký, a tak by som musela začať pomaly kresliť po mojej vanilkovej kuchynskej linke - uznajte, to sa mi nechcelo. A (evidentne) preto som začala jesť, dve-na-tri, piate-cez-deviate, sladke prekladane slanym. Ufff... to bolo o chlp. Vaha utešene stúpa, ja si to krásne zapisujem, spokojná že nemusím písať na dvierka, že "ostávame na papieri" 😀 😀 😀
Tento týždeň sa tu vo veľkom spomínali krízy, vplyv mesiaca, či menzesu.... A tak som sa nad svojou krízou zamyslela aj ja. Do grafu som si ku kalendárnym dňom poznačila aj deň cyklu a ajhľa - tu zisťujem že moja kríza je podozrivo na konci cyklu a blíži sa deň, kedy prídu "kamošky". Ešte včera som bola smutná, sklamaná zo seba, nahnevaná. Dokonca som si ráno v kníhkupectve kúpila knižku Gretchen Rubinovej - Projekt šťastia. Mimochodom - odporúčam, skvelá knižka. Večer som si robila plány ako zmeniť svoj život, ako skoncovať s nekontrolovaným jedením, ako si zlepšiť náladu - nie som predsa normálna, mám krásne zdravé a veselé dieťa, mám milujúceho a milovaného manžela. A ja sa takto cítim?
Dnes ráno však - ešte som ani neotvorila oči, a zrazu bolo niečo iné. V duchu sa mi premietlo, ako sa na mojom pomyselnom nebi rozostúpili tmavé šedé mraky, vykukla bledomodrá obloha, a slniečko. A niečo, čo mi hovorí "Moja, všetko je zase v poriadku, si krásna, štíhla (a budeš ešte krajšia a štíhlejšia), nič sa neboj, už nemusíš jesť.........."
Óóóóoooo... čo to? Aká zmena? Knižka asi zabrala. Aj moje plány - mám ich predsa zapísané, tak to musí fungovať, či nie? Hm... ale takto rýchlo? Kúúúúl 🙂
A prídem ja ráno na záchod - no hádajte čo zisťujem 😀 😀 😀 😀
Takže takto prišla jedna (takmer) 35-ročná žena na to, že PMS sa nevyhýba ani jej. 😉
PS: +1.2 kg 😠 😠 😠 Nehnevajte sa, ja to dobehnem, aj keby som mala začať klesajúcu váhu na skrinku písať 🙂
@pandrholka inak na to WC pomoze aj jogurtik s mikloflorou...nie hned prvy lebo ona sa ti tam musi este trosku pomnozit ale pomoze ti to lepsie ako psylium...a este som raz citala ze cvicis bruchace..asi si to bola ty....to ti supis pomoze..🙂
tak ja som dalšia ja som pribrala 15kg ale ja som aj vyška a babizna takže nie som guľka ale je to aj tak hrozne,pred troma rokmi som mala o 25kg menej vyzerala som mladšie ale verim že sa dostanem tam kde som bola vtedy na to musime mať sakramensky pevnu vôľu hlavne tie ktorym idu kilečka pomalšie dole a mne k tomu nepridava vek ide to pomalšie,obmedzit sladke,vela pohybu a sexu,to pomaha najviac len pri tych kilach sa moc nechce.A čo môj drahy no dudre na mna stale keby že nie tak som na tom asi ovela horšie,zumba môže byt fajn len ja mam problemy s kolenamy a to je na figu veľa štastia nam všetkym venujme sa našim drobcom a ostatne pride 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@macekovam to psyllium neviem, závisí to asi od organizmu bo kamarátkam pomáhalo, a čo sa týka toho jogurtu aj také som skúšala a ninčen...hej robím brušáky, ale taktiež som nezaznamenala nejakú zmenu....nevadí budem skúšať a uvidím čo zaberie 🙂
@pandrholka aha...ale tie bruchace robis este len 4 dni nie?? to je zatial malo...uvidis po 20....dnoch...uz anio nebudes stihat docvicit🙂
@pandrholka ja som mala taký istý problém po pôrode ako ty. A aj pri synovi a aj teeraz pri dcére. Po troch tabletkách železa som bola fajnovo zapečená a ešte mesiac po pôrode som sa s tým trápila.....
@yennn no vidis, to mas za tyzden zasa prec, nic sa nedeje 🙂 Myslim ms aj ten prirastok 🙂
Inak, ja mam od zaciatku januara priam ukazkove vyprazdnovanie, vzdy rano po vazeni 🙂 Ale posledny tyzden sa nieco deje, posuva sa mi to a posuva, dokonca som mala zacpu. Viete z coho? Z kapusty kyslej, mna porazi. Ineho prezenie a mna zapecie, pomooooooc. Ale uz je dobre ;)
Babenky, pysna som na vsetky, ktore boli po ranu take zlate, ze sa podelili o svoju vahu, aj tu minusovu, aj pluskovu. A teraz uz idem vymysliet nejaky obed a pospratavat, kym Emi este haja. Okolo obeda vas pridem pokontrolovat 🙂
kocky ahojte 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ake ste zlate!
@nanika z teba sa stala tak pani predsednicka organizacie 🙂 stale poruke, zodpovedna, pozitivna......
utesitelka 🙂 🙂 🙂
takze fajn a blahozelam vsetkym, ktore to nevzdali, lebo tento tyzden bol ozaj kriticky.
bol to treti posviatkovy. voda uz bola stecena a chudol sa uz naozaj tuk a to nie je len tak!!!! 😝
a samozrejme mesiac a este vselico sa popridavalo.....
takze uff 😝 mame to za sebou a uvidite, ze tento tyzden to pojde ako po masle. ved sa pozrite do kalendara, aky je Mesiac chudy. 🙂
@yennn ja som sa tusim nastavila podla teba! 😅 to iste som rano prezila! zeny v skupine vraj prejdu na rovnaky cyklus, tak dufam nebudeme m....t vsetky naraz! 😀
@nanika tesim sa spolu s tebou,som na teba pysna
@elen58 super ze ti uz zislo dolu
baby mimo temy,mame po vysetreni ocnej a ja som bola pekne na nervy ,maly nema este stale to ok,ma stale lozisko v pravom ocku,ale neni to horsie,je to nezmene,no nic vazne,ale teraz som si dala 2ks milka cokladky tie malicke co su v takej krabicke,no musela som,ale tento tyzden zabojujem este viac,bez jedineho prehresku,aj ked novy tyzden som nezacala najlepsie,mna tesi dokonca aj tych -400g
baby v pondelok mame meranie?

Dobre ranko prajem všetkym dnes vaha 64,3 kg tak - 1kg velmi sa tešim konečne sa to pohlo 😀 😀 😀 od rana sa sem neviem dostat tak to využijem a idem dočitat a všetkym prajem pekny den 🙂