icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

groka
25. jan 2011

@katkav teraz si idem dat napriklad vifonku kari kuraciu ktora ma na mnozstvo 60 g 1180 KJ

macekovam
25. jan 2011

@pandrholka ahoj...ved ked tam nie su ecka a je to 100 % stava tak je to ako ovocie...a to sa do obeda moze jest ...aj ja si davam 2,5 dcl dzusu...

nanika
25. jan 2011

@pandrholka daj si, ale zapocitaj si do prijmu 🙂 Ja take veci nemozem, nakoplo by ma to do dalsieho sladkeho 🙂 Inak, ananas by mal byt chudnuca potravina, ale len ci na tom nema zasluhu aj vysoky podiel vlakniny, co obsahuje, to dzus nemoze nahradit 🙂

katkav
25. jan 2011

@groka tieto polievky papa tusim aj @adky, ja by som sa asi trosku bala, ze su velmi slane, aby nezadrziavali v tele privela vody 😉

katkav
25. jan 2011

@pandrholka v klude si daj, len sa aj pozri kolko kj to ma, ja som minule pozerala, ze aj 100 percentny pomarancovy dzus ma dost kcal, ja ked si dam, tak ho riedim vodou 😉 lebo su velmi sladke, teraz si davam sumive tablety do vody, aby som ju dokazala pit, jednu tabletu rozdrvim na par kuskov a dam do pol litrovej salky s vodou a to pijem.

pandrholka
25. jan 2011

@macekovam no šak práve, že je to 100% šťava tak som aj bola v tom, že doobeda sa môže

@nanika to je jasné, že si to započítam do príjmu, veď ako by to bolo....mňa to vôbec nenakopne na sladké, len mi proste prišlo na chuť dať si tak fajín vychladenú šťavu..no šak jasné, že džús to nenahradí 🙂

groka
25. jan 2011

@katkav po polievke vypijem pol litra vody 🙂

pandrholka
25. jan 2011

@katkav je písané, že na 100ml má 215kJ (50kcal)...ja mám najradšej neriedené a osobne ani tie šumivé tablety nemusím, s vodou nemám problém, niekedy sú mi aj tie tri litre málo 😀

macekovam
25. jan 2011

@pandrholka ja si to davam namiesto ovocnej desiaty....

nanika
25. jan 2011

tu jasne vidno, aka som sacharidova. Na ranajky ani 90g celozrnneho chleba, viete kolko to je? To je jeden a pol tenuckeho mini chlebika, na desiatu 15g vlociek, na obed 50g nelupanej ryze a este som presiahla svoj denny limit?!

macekovam
25. jan 2011

baby....ja som si robila vypocet ze kolko by som mala mat prijem kj...a dala som si ze za 4 tyzdne chcem schudnut 4 kg...a ono mi to dalo ze prijem 5000kj...pri mojej hmotnosti a vyske...no kedze v minulosti som to aj nejaky cas dodrziavala a skutocne slo dole kazdym tyzdnom 1kg viem ze to fungeje...ale kde vezmem energiu na 2 deti?5000 je urcite malo....takze radsej pomalsie a zostanem pri tych mojich 7000...

macekovam
25. jan 2011

@nanika co si o tom myslis????je to pre teba realne ???myslim tie odporucania ....pytam sa preto lebo ja chlieb na rabajky jednoducho musim 100 g ak chcem vsetko dodrzat ako mam....a 50 g ryze je kolko??? 1 lyzica ci ani to???

nanika
25. jan 2011

@macekovam ak by som si dala este maly chlebik na olovrant mam sacharidy uplne v cudu, treba ratat, ze sacharid obsahuje aj zelenina. Ten chlieb aj ja mavam 100g, ale jeden platok ma okolo 60 g a tak mi to potom cca vychadza, jeden a pol. 50g ryze v suchom stave, taka normalna skolska porcia, ziadne prezieranie, nebudu to ani dva kopceky. Jaj pockaj, este som mala maly pomarancik 80g, tak aj tam boli sacharidy.
Teraz som na 4014kj, takze idem v mojom plane, ze okolo tych 7000 na den, na tie ich numera sa mozem vykaslat 🙂

nanika
25. jan 2011

@macekovam jasne, ze to nie je realne, ved dojcim zatial skoro vyhradne, mala mi zje denne mozno polku jogurtu, a par lyziciek cohosi k obedu, inak len mlieko, ved by som pri 5000 zosalela. Keby som nedojcila, tak by sa to mozno dalo, ale to by napriklad znamenalo, ze si uz dam len pohar acidka a kalerab a finito, v noci zgegnem :(

nanika
25. jan 2011

Anketova otazka tohto dna, co s foto, kedy bude prefocovanie na aktualnu vahu?

marthuska
25. jan 2011

@pandrholka myslim ze ked si chces dat dzus, daj si ho a poriadne si ho vychutnaj, ziadne vycitky. a daj si potom o tolko kj menej na veceru. (najlepsi by bol cerstvy) dzus z krabice je vpodstate sladkost.

marthuska
25. jan 2011

@nanika presne ako pises. a kebyze my, co kojime, spime celu noc, bolo by to super, aj chudlo by sa jednoduchsie. nehovoriac o tom, ze by som nechodila ako nevyspata matoha cely den

macekovam
25. jan 2011

@nanika jezis...tak!!!!...dobre...som rada ...🙂 mne sa to nepozdava...🙂ine nerobim len ratam a hladam v zoznamoch....deti ma uz pomaly ani nevidia...pekne v starych slapajach...aj pomaly dojdeme ta ne??? 😉

nanika
25. jan 2011

@marthuska mm operuje s tym , ze ved chodim spat o siedmej, tak o pol stvrtej, pol piatej som vyspata. Ale kolko noci je takych, ze som hore este o desiatej a neviem zaspat, alebo ma mala cicma celu noc :(
Obaja zaspali, joj, idem sa asi opit 🙂 No, aj kavicka potesi, hupky dupky 🙂

macekovam
25. jan 2011

@nanika 😀 aj ja by som zgegla....a to nedojcim 😀 viem co je 5000kj.. 😖

nanika
25. jan 2011

@macekovam ale jo, so sebou akosi momentalne nemam problema a keby mi nezral nervy mm a Oli, tak by bolo uplne fajn. Len ze mam problem, muz sa uz treti tyzden pohybuje na tej istej vahe, dokonca isiel trocha hore a ja neviem co s tym :( Za to mam ataky kazdy den, mam z neho nervy v cudu, co mam robit? Uz som mu povedala, tak nech sa na to vykasle, ked chce, preco ma stresuje? Dnes aj frflal, ze nic nechce, aby som mu nabalila do prace, tak som nenabalila, ked odchadzal, zasa sa rozculoval, ze preco mu nenabalim, on bude cely den hladny. Ako sa to hovori, utopit v lyzicke vody?!

nanika
25. jan 2011

ste skusali druhu lekciu, ze odhad stravy? Tak moj chlebik je sto gramov tri polovicky maleho krajca. Tu to dam a ze 50g. Zeby som mala zlu vahu?! 🙂

mia258
25. jan 2011

Ako je to s karfiolom? Surový, na večeru sa môže?
Inak už dva dni mám takúúú chuť na sladké ☹ Zatiaľ úspešne odolávam všetkému, v čom je len náznak cukru, ale dokedy? 🤐
A v sobotu máme oslavu... 🙄

nanika
25. jan 2011

@mia258 skusala si to zahnat ovocim s jogurtom a ovsakmi doobeda?

nanika
25. jan 2011

@mia258 zelenina sa moze vzdy a kolko chces, ak nechces byt po nej hladna, pridaj si kusok syru 🙂

marthuska
25. jan 2011

@nanika dufam ze do tyzdna sa znovu odhodlam na oducanie malej od mliecka, len musim muzovi kupit stuple do usi 😀 vraj je to super uspesna metoda, len sa treba pripravit na zlozitych 3-7 noci a potom uz len klud 😎

marthuska
25. jan 2011

@nanika inak neviem ako budem chudnut pri chlebe z domacej pekarne, vcera som si dala na veceru len 50g, no ale ta vona okolo, neskutocne.

macekovam
25. jan 2011

@nanika u mna je 100 g 2 tensie platky chleba alebo 2 rozky....

mia258
25. jan 2011

@nanika nanešťastie, chuť na sladké mám vždy až poobede 🙄
Napríklad keď sa okolo jednej-druhej naobedujem, tak za pol hodinku už by som zjedla niečo sladké. Riešim to napríklad slabšou kávou, malým banánom, alebo jednoducho oblečiem malú a seba a vyrazíme na prechádzku 😀

Ja skoro nikdy večer nie som hladná. Ale chcem dodržiavať 4-5 porcií jedla denne, tak zjem aspoň jednu paradajku, surovú mrkvu, karfiol, brokolicu, podľa toho čo mám doma 🙂

macekovam
25. jan 2011

@mia258 ahoj...mna tu teraz vytocil moj muz...na jednej strane sa tesi ze schudnem a na druhej mi nakupi bebe a florentu mi vynukuje...o tak som nanho vyletela...ako inak.....deficit cukru sa odraza na mojom mozgu 😀 bola som vteda este aj hladna...nejako som zabudla na cas...ale...aj ja mam hroznu chut na sladke a zajtra doobeda si spravim jablko v rure a polejem si ho trochou cokolady...ale len trochou..strasne mi to ide na chut a vlocky na ,,neukoja 😀 "som tazko keksikovy typ a hladam alternativu ktora mi bude vyhovovat🙂