icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

mykky
24. jan 2011

@bobocka vwaw, super recepty...vďaka za typ 😉

bobocka
24. jan 2011

@yennn dakujem 🙂

elina313
24. jan 2011

@yennn @katkav práve som Katku chcela pochváliť aké je tabulečka nováčikov úžasne pekná, prehľadná... fakt super 🙂 🙂 🙂 palec hore 🙂 to tu chýba

katkav
24. jan 2011

@elina313 dakujem 😉 ja som ju len doplnila o novacikovske udaje a pomenila par vzorcov, ten mozog za touto tabulkou je Jankin 😉 ale rada som chvalena, tak este raz dakujem, dnes bol vraj den komplimentov. Tak baby, sme krasne, uzasne a coskoro ovela stihlejsie 😉

bobocka
24. jan 2011

@mykky za malicko 🙂 to ja len tak snivam a vygooglujem si kadejake receptiky,no bez rury aj tak vacsinou mozem len tu zeleninu naparenu a polievky 😉 ale raz,ked bude aj rura,tak ju aj vyuzijem-dovtedy si pohladam kadejake chude fajnotky a potom sa bude vypekat a vypekat 😀 potom uz aj chuda mozno budem a dovolim si raz za cas zhresit 😀 ale to je hudba dalekej buducnosti 🙂

betty21
24. jan 2011

@yennn @katkav ďakujeeeeem, už som si myslela že niekde ja robím chybu. tabuľka a aj graf sú perfektné, baby ide vám to, škoda vás na materskej 😀 😀 😀

katkav
24. jan 2011

@betty21 😀 ze? 😉 zalozime si na Slovensku takzvany fat club, v Anglicku to maju, ze baby sa chodia raz tyzdenne vazit, dokonca za to platia cca 3 libry a tety zapisuju do tabulky, ubytky a radia, co treba papat a co nie 😉 my to tu nastastie mame zadarmo. Si myslim, ze na Slovensku by asi nikto nechodil takto sa vazit 😉

katkav
24. jan 2011

no baby, ja mam teraz v mojej tabulke 19 novych kociek, ja asi za chvilku dozeniem @yennn, ona mala nejak okolo 30 tusim 😉 sa to tu rozrasta 😉 no nebudem tu strasit sama, idem aj ja spat svoj beauty sleep, tak dobru noc si prajem 😉

pandrholka
24. jan 2011

@katkav no ja som tam zadala údaje, že mám 166cm, 82kg, že už viac ako 3x som sa snažila schudnúť, že 75kg chcem dať za tých 8 týždňov čo sú tam tie cykly a že cvičím každý deň a hodilo mi to 7300....no jedla som
R=cereál.kajzerka+3plátky morčacej šunky+trojuholník nízko.syra+ reďkovka+uhorka
D=330 ml acidka jahodového
O= zeleninové rizoto+kuracie mäsko orestované na kúsky
O=cereál.kajzerka+ plátkový syr nízkotučný z Lidla+reďkovka+cherry paradajky
V=paprika+reďkovka+cherry+uhorka+olivy+vajíčko+zbytok mäska z obeda+francúzsky dressing z Lidla ten Linessa
a toto celé mi hodilo len tuším 4130kj

ten tvoj muž je teda riadny humorista 🙂 , nie aby bol rád, že sa chceš páčiť nielen jemu, ale aj samej sebe 😉 ....no ten tvoj kamarát mal aj tak trošku pravdu, bo veľa žien sa po svadbe opustí a kašle na takéto maličkosti 😒

sme dnes dívali s mm bez servítky a on, že dal by som si nejakú buchtu (tak volá všetky koláče) a tak si o trištvrte na sedem začal robiť bábovku, no neklepne vás z neho?!?!?....no ani len trošku mi neprišla na chuť 😀

pandrholka
24. jan 2011

@katkav dobrú noc ti prajem a aj všetkým ostatným, bo ak drobec zase bude zajtra ráno vstávať s tatinkom do práce tak to nebude osem hodín spánku za mnou🙂

debbie
24. jan 2011

bru nocku

katkav
25. jan 2011

@pandrholka no ja som si dala, ze cvicim 3x tyzdenne 😉 inak napisane tam je, ze vazit sa iba raz za tyzden, ale mne to nedalo a vaha mi dnes ukazala o 900 gramov menej, sa tesim ako keby som vyhrala v lotte 😉 Asi mas vacsi prijem kvoli tomu ze cvicis kazdy den, aj si si tam zadala to cvicenie? Vsak ak si tam este zadas fyzicku aktivitu, tak sa ti kalorie spalia a budes mat prijem este mensi, to asi nie je dobre. Ja som mala podobny jedalnicek, na desiatu som mala hrusku, na ranajky som mala platok takeho fit chlebika, k tomu 2 trojuholniky lunex light, 2 platky sunka romana, podobne debrecinke, 3 cherry rajcinky, kusok ladoveho salatu, kusok uhorky, kusok cervenej papriky a ranajky mi vysli cez 1400 Kj, potom desiata teda ta hruska, trosku bieleho jogurtu nizkotucneho. obed bolo pol litra zeleninovej polievky, 2 zemiaky varene v supke, kuracia noha bez koze a kosti, zase k tomu dost zeleninky, vies podla toho zdraveho taniera vzdy polka taniera zeleninka 😉 olovrant bol jeden chlebik s tvarohovou pomazankou, plus zeleninka a na veceru som zjedla jednu mozareellu light a cottage cheese a presvihla som trosku prijem, ale aspon telo nehladuje a co je super, pusta mi vahu dole 😉 keby som vcera cvicila, tak mi asi vyjde presne tych 6200 KJ.
zlaty ten tvoj mm, ked ti robi na vecer takto chutky 😉

pandrholka
25. jan 2011

@katkav no dobrú hamanicu si mala včera....no aj mne tie raňajky vyšli až okolo 1300 som sa až zľakla, že keď sú raňajky toľko, tak že koľko budú ostatné jedlá....no musím s tým niečo vyšpekulovať aby som telu nedávala menej ako si zaslúži bo by som bola nerada aby mi do začalo stagnovať aj napriek tomu, že papá každé tri hodiny a pije 3l vody....ten včerajší obed a aj večera boli veľmi slabé, to mi ani jedno nevyšlo nad 1000kj, ako fakt nechápem šak zeleniny kopec stále jem a aj to ostatné porcie nie sú nijak malé tak prečo je to tak málo neviem....no šak uvidím dnes, trošičku popridávam a uvidím, že čo to povie 🙂
vieš, že mi ani neurobil nejaké chúťky?!?!,...som si povedala, že šak daj si ja si dám zeleninu, na sladké som moc nebola i keď bábovku som raz za rok mohla, ale radšej tú pudingovú....moja slabosť bolo slané a to zase mm moc nemusí tak je to v pohode u nás, lebo keď ideme na nákup a ja do vozíka nedám chipsy tak muž ich tam isto nedá tak má nemá doma čo lákať 😎 ...i keď ešte od vianoc je doma ten veľký balík chipsov, ale ani som sa ich nedotkla, teda dotkla keď som ich premiestňovala z poličky do poličky 😀
jáj a gratulujem, že sa ti váha včera tak pekne pohla 😉

pandrholka
25. jan 2011

@nanika neviem, či sem chodí môj drobec a videl, že ako skoro vstávate a povedal, si že keď môže nanika s deťmi vstávať tak skoro tak prečo by mala moja mamina spať tak dlho.....aj včera aj dnes, že nech sa páči mamik vstávame cca o štvrť na šesť...včera už nezaspal, dnes našťastie asi po hodiny ešte hodil na chvíľku šlofíka 🙂....obdivujem ťa, že vládzeš tak skoro vstávať bo ja som jak mechom ovalená potom celý deň 😀

katkav
25. jan 2011

@pandrholka vsak preto to je sebekoucink, ze sa naucis, v com pridat alebo kde ubrat 😉 ja dufam, ze mi vaha uz pojde dole, ked tak poctivo vazim, skusim to vydrzat mesiac, no mozno mi to vydrzi iba 2 tyzdne a potom uz budem vediet odhadom, kolko jest 😉 ale je super na konci dna vidiet tie smajliky zelene 😉
ja mam rada aj sladke aj slane, no minule som pozerala dokument o tom ako sa zbiera kakao a povedala som si, ze cokoladu uz tak casto jest nebudem, zbieraju to chudatka 8, 9, 10-rocne deti a pouzivaju na to macetu, sem tam si ublizia, no hruza, tam by mali v skole sediet 😉 inak ja mam neuveritelnu chut na chipsy uz par dni, ale povedala som si, ze to je sama sol, ze to mi zadrzi v tele aspon liter vody, to je kilo, takze tam nech su pekne v obchode 😉 manzel ma narodky az skoro o mesiac, tak dovtedy musim byt dobra a potom cca tyzden na to mame vyrocie 7 rokov spolu, tak to sa asi pojdeme niekam najest, ale tak jeden den neposluchania je v pohode 😉 a to je az o mesiac, to je daleko.

nanika
25. jan 2011

Fakt je super ta stranka, az na jednu malickost, skoda, ze sa tam neda zadat, ze kojim a potrebujem prijat plus 2000 kj, takze stale vsetko presahujem, inak sa mi to paci 🙂 A super je aj to, ze si clovek moze popridavat vlastne potraviny, fakt, Flora sa moze schovat 🙂

filipal
25. jan 2011

@katkav to o akej stranke hovorite?

katkav
25. jan 2011

@filipal http://www.stobklub.cz/recepty/ dnes je trosku posahana, lebo im zblbli makcene 😉

@nanika to vazne si mam pridat 2000 KJ? vsak to by som mala 8200, to nemam sancu zjest.

pandrholka
25. jan 2011

@katkav no aj ja mám v pláne si to tak tie 4 týždne vážiť, aby som sa naučila, že čo hej a čo nie....no my máme zrovna dnes 3 roky čo sme mali ešte len prvé rande 🙂 a o necelé tri týždne má mm narodky tak dúfam, že ak mieni robiť oslavu, že to zvládnem a nezhreším 😀
no s tými deťmi je to hrozné 😠 , ale na veľa prác sa zneužívajú a je to do plaču...chúďatká detičky ☹

katkav
25. jan 2011

@pandrholka tak si uzite dnesne vyrocie 😉 poriadne to oslavte, nemusi byt prejedanim 😀 vsak jedna aktivita bola pisana, ze tiez spaluje kalorie 😀
@nanika ja som citala, ze sa tak moze navysit o 500 - 600 Kcal, to je asi tych 2000 Kj a dokonca niektori odbornici tvrdia, ze to nie je nutne navysovat si prijem 😉 tak neviem, navysovat by sa malo pitie ale aj prehnane pitie moze sposobit znizenie laktacie. No asi by to chcelo nejakeho odbornika sa spytat. Ale viem, ze aj ked som bola tehu, tak sa odporucalo zvysit denny prijem az ku koncu, aj to o taku porciu ako jeden chlebik s niecim, takze ked uz teraz tak intenzivne nekojim, asi nemusim navysovat si myslim 😉

nanika
25. jan 2011

@katkav ta hranica 2000 kj, ak plne dojcis, potom je to cislo mensie. Pozri, kolko kj ma kravske mlieko, kolko ti asi drobec vypije, liter? Vynasob si to plnotucnym mliekom, kolko ti vyslo? Tolko zivin davas do mlieka aj ty. Preto niektore baby chudnu ako dive, lebo jedia ako predtym, ale zrazu im ide cez mlieko tolko kj fuc. Preto sa snazim byt aspon na tej 7000, nech sa nevyhladujem :(

katkav
25. jan 2011

@nanika no neviem kolko vypije, v noci si sem tam cucne, cez den si da tiez sem tam, ale uz to nie je take kojenie ako na zaciatku, ze kazdu hodinu a pol 😉 kurnik, ze som ja vtedy pila vineu a jedla cokoladu, aka som uz mohla byt schlank 😉 no nevadi, nejak tie kila dam dole aj keby co bolo 😉

nanika
25. jan 2011

Dnes tu akosi nestrasim, ale snazim sa pracovat aj s tou strankou a dnes by sa patrilo aj varit, vcera som sa na to vybodla a mala som rybaci salat z konzervy, Oli v poslednej dobe tomu velmi neda, ale dnes mu urobim rybie prsty (ale cele kusy ryby) a zemiaky, to mi zje bez problemov plny tanier. Mozno urobim paradajkovu polievku, ta je vdacna a rychla a nejake masko na zelenine, uz aj ryza by bodla. Idem obliect Oliho, Emi este spi a idem sa realizovat smer kuchyna.

Inak, ja sa hrozim toho, ze ked seknem s dojcenim, ze to bude katastrofa ohladom na moju vahu, aaaaaach

katkav
25. jan 2011

@nanika vsak aj my uz mame rok a pol o mesiac a bojim sa odstavit, lebo vela bab, ked prestane kojit, tak priberu 😉 asi budem kojit, kym bude mat maly 30 rokov 😉

groka
25. jan 2011

ahojte kocky
mam chvilku,tak som prisla pozriet,kym maly zaspal,len na chvilku,lebo je zasopleny a zle sa mu dycha aj po odsati
rano som s nim bola u lekarky,lebo uz aj teplota nastupila,ale len 37,7 po odcitani,vyssie nejde,dostal aj ATB
nic ani nerobim dnes,len pri nom som,sople odsavat v kuse,sople mu tecu prudom von,to len s vreckovkami beham a utieram do plienok,do kapesnikov,vam poviem,to toto som este nevidela u tak maleho dietata

vaha opat stoji a mna to uz prestava bavit a mam sto chutit s tym seknut
ale ne,no ja neviem kde je chyba,vo mne?jedine vo mne,ale nic nerobim zle,tak ja neviem,tie 2 cokoladky mini to som davno spalila vcera behanim,vyhodila som ale zihlavu,lebo ma zapekala a uz chodim na wc ako mam a pravidelne,tak este uvidim,ci to nemalo pricinu mojho statia

katkav
25. jan 2011

@groka skore uzdravenie Jurkovi 😉 nech mu to co najskor prejde.
S nicim nesekaj 😉 mas predstavu o tom, kolko ozaj za den zjes? Je mozne, ze jes primalo, tak telo setri, alebo jes tak ako sa je normalne a tym padom si vahu udrziavas. Skus si niektory den nahadzat do kalkulacky, kolko si coho zjedla a uvidis. 😉

elvera
25. jan 2011

@katkav ahoj, nebola to prave toto, ale aj tato je super. Dakujem velmi pekne 🙂

groka
25. jan 2011

@katkav zjem do 6000 kj viac nedam
urcite nejem tak ako sa normalne je,nizkotucne potraviny,menej,pijem,nesladim,akurat este necivciim stale
dakujem zaz jurka 😉

pandrholka
25. jan 2011

@katkav no veru prejedať sa isto nebudem bo okrem zdravých vecí sa u nás momentálne ani nič iné nenájde...veru tá aktivita sa tu veľmi rada spomína 😀

mám dotaz, mám doma 100% ananásový džús, nemohla by som si dať za pohárik teraz doobeda?!?!?...nič okrem 100% ananásu tam nie je, žiadne Ečka ani nič proste čistý ananás..veď ten je pokladaný za tukožrúta...tak čo vy na to?!?!?