icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
31. jan 2011

Momentalne som v takom psychickom rozpolozeni, ze po starom by som zjedla vsetko sladke v dome, je mi do placu a vnutri som ako prazdny sud. Nic, idem von s Emou, nech spi aspon v kociku, chudatko :(

yennn
31. jan 2011

babulky dosla vam sprava ze uz je uverejnena tabulka???... ani neviem ci vam linky funguju 😔

macekovam
31. jan 2011

hm...mas toho asi dost...obdivujem ta....si silna...nepolav...a chod radsej von..... 🙂 🙂 😉

macekovam
31. jan 2011

@yennn aaaaaaaaaaaanoooooooooo...je super🙂 sikulka....idem cvicit bo gramy isli dole ale cm nie... 😖 😖 😖 😔 🙄 idem odcvicit...papa

adky
31. jan 2011

@akika722 dakujeeeem 😀

adky
31. jan 2011

@yennn aaaanooo, a funguju,ved som ti pisala ze gratulujem k 8 😎

akika722
31. jan 2011

@adky nedakuj,si to zaslužiš

yennn
31. jan 2011

to som rada ze funguju, baby blahozelam k ubytkom, zase to ide krasne dole 🙂
No a ja pádím, idem odniest maleho babke, potom do nemocnice, potom pre maleho, potom domov, potom varit, potom maleho ulozit, potom zehlit... uf, tusim uz je polnoc? No vyzera to ze dnes uz nepridem. Majte sa krasne, a nepapajte nic co by som nepapala ja 😀 😀
PS: chybate mi, hrozne mi je luto ze tu nemozem byt castejsie, neviem vobec o com sa teraz bavite, co je noveho... citim sa smutno smutnúčko 😢

hanus177
31. jan 2011

Ahojte,
neviem či som správne vo fóre. Ja mám opačný problém.... meriam 178 cm a vážim len 55 kg. Malá má 13 mesiacov a stále ju kojím, schudla som ešte viacej ako pred tehotenstvom. Neviem či je to s toho kojenia..... rozmýšlam, že ju už budem odstavovať a aspon uvidím, ako to bude z váhou... ale na druhej strane mám dilemu, či ju nepripravujem o živiny z materského mlieka. Niekedy v lete by sme chceli "začať pracovať" 😉 na súrodencovi.
Ak má niektorá skúsenosti.... tak mi prosím poradte..... skúšala som aj nejaké vitamíny.... ale nechcem sa moc dopovať liekmi, ked kojím.. 🙄

macekovam
31. jan 2011

no nie si tu spravne...tu sa snazime skor zbavit kil🙂 🙂 🙂 🙂 ale neviem.... jes dost a nepriberas...alebo jes malo a este aj kojis....a pred tehu si kolko vazila....napis do ip....

groka
31. jan 2011

@yennn neboj,viem ako ti je...ale ty to vsetko zvladnes,som na teba pysna ,napriek vsetkemu ides vahou dolu,mne tu teda velmi chybas ☹ kazdej jednej z nas chybas,kolko budes este takto ficat?dokedy budes mat tm v nemocnici?

mia258
31. jan 2011

Ja asi neviem jesť! ☹ Vždy mám po vypočítaní málo bielkovín a veľa sacharidov 😢

akika722
31. jan 2011

tu nikto nie je? 😲 večer som sparila brokolicu a dala som na tanierik tuniaka tak sme papali s Paťkom a mm sa tvaril tak čudne že chudak Paťko,malemu som povedala že brokoličku papa aj mickey mouse-to je teraz jeho idol tak papal jak o život 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

elvera
31. jan 2011

babulky, ktora mi prosim poslete ten vzorovy jedalnicek od zuzuh do inetrnej posty? nejako mi to cele mrzne a nejde mi to stiahnut. Zuzuh tu asi teraz nie je a chcela by som si to mrknut. Dakujem pekne

debbie
31. jan 2011

babulky ahojte a kde to ma @zuzuh ten jedalniček album neviem u nej najsť ani na flickr nieje

pandrholka
31. jan 2011

@debbie v téme naše jedálničky je link na google...tam to ide 😉

elen58
31. jan 2011

@mia258 no a mne už 2 den chybaju tuky tak vyjedam oriešky aby to bolo ok 😀

pandrholka
31. jan 2011

@elen58 aj mne chýbajú tuky, tak presne ako ty vyjedám oriešky 🙂 ...dnes pekne krásne po prvýkrát samé zelené semafory 😀

yennn
31. jan 2011

@groka ahoj, dakujem za podporu, si zlata. No maju ho operovat, mali zajtra ale daco sa komplikuje, tak snad v stredu budu... neviem ked vsetko pojde ok po operacii tak za nejake 3-4 dni by mohol byt doma, takze do konca tyzdna minimalne ☹
Mozno to znie ako klišé, ale aj vy mi chýbate. To prave kvoli vam vsetkym som aj sla s vahou dolu, aj napriek stresom, snazim sa aspon v tomto mat poriadok v hlave - a celkom mi to pomaha. No nebyt tohto fora, tak dovidenia, nebolo by preco prave teraz v tazkom obdobi riesit dietu, no nie? 😉

yennn
31. jan 2011

@hanus177 ahoj, dufam ze ma babulky nezbiju, ked budem reagovat aj ked nie celkom do tejto temy patris, a tiez dufam ze nie si len dalsi provokater 😀
Ak merias a vazis tolko co tvrdis, tak mas PODVYZIVU a mala by si lekarovi. Kojenie ti moze pomoct trochu chudnut, ale nie takto. Mala je uz dost velka, na to, aby si ju mohla odstavit v pripade, ze budes musiet. Ak aj mala dostava v tvojom mliecku vsetky potrebne ziviny, tak myslim ze skodis sama sebe - pretoze tie ziviny evidentne nedostavas ty. Takze moja rada - lekar. 😔 Drzim palce.

akika722
31. jan 2011

@yennn mojko veelmi držim palce nech všetko dobre dopadne a nech už je doma s vami 😔

yennn
31. jan 2011

@akika722 dakujem dakujem, ale nechcem to tu riesit, neboj 😉

elen58
31. jan 2011

@yennn tak to maš pravdu ja v takej situacii by som to určite nedokazala mysliet na chudnutie a preto ta obdivujem,tak nech sa manžel chytro vylieči a hlavne nech to dobre dopadne,tak sa držkaj a tešime sa ak tu zase budeš častejšie 🙂

akika722
31. jan 2011

@yennn v pohode,ved nemusiš,samozrejme všetke to chapeme,,,a myslime na vas 😵

yennn
31. jan 2011

@elen58 naozaj, ja som z tych co stresy zajedaju. Ale citim sa dost mizerne uz aj bez toho aby som mala este aj depku z toho ze sa prejedam a ze som zase zlyhala a ze som neschopáčka a podobne. Takto viem ze aspon jedna vec v mojom zivote je v poriadku. Teda, samozrejme nechcem sa rúhať, je ich podstatne viac. Ale vieš, ako som to myslela 🙂 Je to celkom prijemny pocit, ked som prekonala samu seba v tomto. Viem ze krizy este pridu, no ja som prave jednu zahnala. A mozno ich v buducnosti bude zahnanych viac a viac. A mozno dalsia pride za par dni, ked uz budem vazne vycerpana, ale budem mat dobry pocit z toho, ze som sa nezosypala a nezacala prejedat hned ako nastal problem. 🙂

filipal
31. jan 2011

@yennn @katkav dakujeme za tabulky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
vobec to neberiem ako samozrejmost. je to dnes velka vzacnost, ked robi niekto nieco nezistne pre druhych. 😵

akika722
31. jan 2011

@filipal jééj to si pekne napisala..ale je to tak 😵

nanika
1. feb 2011

@yennn
@katkav
babulky dakujeme, ste skvele, ze popri svojich povinnostiach aj detoch stihate aj tabulky, ste jednoducho uzasne 🙂

idris
1. feb 2011

ahojte baule tak ja som už hore hodinu nemohla som spať
@yennn drž sa kočka zvládneš to a myslíme na teba 🙂 🙂 znovu máš krásnu profilovku drobec ako by Ti z oka vypadol 😵 usmievavé šidlo

macekovam
1. feb 2011

ahojte baby...musim napisat ze a uz tesim ked sem budeme v marci pridavat nase nove foto...🙂brucho sa mi uz pomaly zacina pacit🙂🙂 ach jaj ta samolubost...ze??? ale nie ale som rada ze drina prinasa ovocie🙂🙂vcera som pridala ajcviky na ramena tak mam svalovicu trochu...ale to nevadi...potesi citit svaly o ktorych som uz ani nevedela ze su🙂a vy ako svalovicu mate ci ee???