Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ja nepozeram na takych veciach po tuku, lebo ho stale neviem naskrabat tolko, kolko by som denne mala prijat a dotlacam to orechmi, ale kedze sacharidovo som vzdy v cudu uz doobeda, ja ochuteny jogurt nejem. Ja si tu chut radsej napravim bielym jogurtom s cerstvym ovocim a v lete sa uz tesim, ako si budem po malych krabickach kupovat skvele ovocie drobne a sypad do jogurtu a tvarohu, hmmmmmm
@groka no, podla mna v tom je to caro. Ja uz nepamatam ako ty, ale ja osobne mam este minimalne 20 kil, ktore by som chcela dat dole, ak sa mam aspon trosku priblizit idealnej vahe. Lenze to uz mam za sebou -10 a predtym dalsich vyse 10 pred dvoma rokmi.... Takze u mna je to dlhodoby proces. A radsej pomalsie, ale v pohode, nez do seba polroka hadzat nula percent všetkého, a s nervozitou - sa poznám. A takto, ked sa ma niekto spyta ako som to dokazala tak dlho, tak mi to pride čudná otázka, ved co je na tom? Ale ked mi on povie, ze sa stravuje 0%-tne tak poviem ahááá, chápem čo myslíš.
Chápeš čo myslím? A preto papám aj tzv sladkú zeleninu, preto papám aj ovocie, a tiez trochu aj príloh... to iné "diéty" nedovoluju.
@yennn no ved to, ze musim jest 5 krat denne, tak desiatu by som aj mala, tak horsie to bude s olovrantom a vecera bude tepla, no uvidime. A nizkotucny jogurt (velmi mi nechuti, ale co uz) na olovrant mozem? Len ci ho tam niekde kupim, ked by som aj mohla. Ani sa nepovazim, ci si mam zobrat zo sebou vahu? 😀
@michaelapillarova prosim ta neblazni, urcite neber vahu so sebou 😀
Ak by si zohnala biely jogurt s kuskom syra alebo sunkou, tak mozes.... ale vravim, radsej si nieco dam, aj ked to nebude celkom kóšér, nez by som si nic na olovrant nedala. A zase, je to len 10 dni - a ked okrem olovrantu budes pekne posluchat cely den, a dodrziavat pitny rezim, tak podla mna nepriberies aj keby si neviem co na olovrant jedla... to je moj nazor
@michaelapillarova cize uz tento najblizsi pondelok nemam od teba cakat vahu, ani buduci? Tak posli mi v nedelu, ok? Aby si vynechala len jeden tyzden, a ja si to poznacim. Suhlas?
@yennn dakujem ti si zlata, 😉 tak potom ti nemozem nahlasit vahu, v pondelok ti este nahlasim , ale 14.2 (na Valentina 😅) ti nenahlasim. Uz aj nad tou vodou som rozmyslala ci mam nakupit mineralky, aby som mala co pit, a muz mi povedal, ze naco , ved ideme do kupelov, tam musia mat dobru vodu, tak dufam, ze bude ok voda na pitie
baby teraz ma napadlo, ze ja tu rozdavam rady... ale berte do uvahy to, ze ja mozem jest smotanove jogurty a nepribrat a preto, ze moje BMI je stale (uz len kusok) nad 30... ked sa budem blizit k 25 tak viem ze budem musiet na seba byt podstatne prisnejsia... tak bacha, ak mate len par kil navyse, tak aj to treba brat do uvahy, aj mam 20 ☹
@michaelapillarova to idete na dovolenku alebo naozaj musite do kupelov? Inak kedy sa Laura narodila? Moj adino 29.11.
@yennn jej moj manzel sa narodil 29.11.1979 a Laura 5.11. 2009
V dedine mame klub zien a tam je jedna pani, ktora nam vybavila, ze mozme ist na liecenie zdarma, ak mame spolocnu zdravotnu pistovnu, tak ideme, co by sme neisli 🙂 a mozme zobrat aj malu. Tak budeme tam mat nejake proceduri, masaze... boli uz jedny od nas tak vraveli , ze bolo super 😉
@yennn a to 5.3 ideme na svadbu, tak to este musim nieco zhodit
@michaelapillarova woooow, tak to je parada, tak to si uzijete rodinnu romantiku 🙂
@yennn tak to hej to bude romantika, 😅 tesim sa, nebudem sa musiet o nic starat. Asponze teraz pojdeme niekam, lebo v lete asi nikam, manzel nema pracu este, tak ked zacne pracovat, tak pochybujem, ze bude mat dovolenku
Ahojte. Možem sa k vám pridat? Moja výška 168cm. Vaha pred porodom 59 a teraz 68. Mne by uplne stačilo dat aspon 5 kíl dolu. Ja viem, ze nikomu by tie kila nevadili ale mne ano 😠
yennn dakujem. Len portebujem aby bol na mna niekto prisny. Ja som nikdy problem nemala z jedlom.Jedla som aj o 21.00hod. a pohode. Teraz si musim viac davat pozor. No co uz.
to hej . Ale aj vek trochu hra rolu
Chcem sa opytat ak mozem ,kolko vody vypijete doobeda a kolko poobede? ken tak priblizne.

@michaelapillarova hm... tazko takto radit. Asi by som sa naozaj snazila 5x denne stravovat - mozno by som par jablk vzala, par cerealnych tyciniek na desiatu. A ten olovrant - ved viem ze teoriu ovladas, takze co poradit? Vies, ja som to pisala minuly tyzden, ked som chodila za muzom do nemocky, tak mi olovrant nenapadol, ale vzdy az tam - takze som si kupila co bolo v ponuke v nemocnicnom bufete, co sa mi zdalo take najmensie zlo - a oškvarkovy pagač, chapeš? 😠 Ale radsej som si dala ten, a na veceru uz naozaj len polievku, nez by som riskovala, ze sa mi rozhasi metabolizmus a ze si moj organizmus odvykne od pravidelnej stravy. Podla mna z toho by som pribrala skor, ako z toho co si dam na olovrant. A ked si aj das nejaku hlupost (nejake to mensie zlo), tak stale mas moznost kompenzovat to na veceri. To aj tak asi budes musiet urobit - lebo je tam 3x denne strava, to znamena ze na veceru ocakavaj normalne polievku + druhe - ale to my takto uz davno nepapame 😉