icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
4. feb 2011

@sanym kludne si daj, ak nie je mastny a bez peciva mozes zjest tolko, aby si sa nasytila 🙂

sanym
4. feb 2011

@nanika ďakujem 😉

sonya16
4. feb 2011

neviem čo budem dnes večerať, resp. olovrantovať, mohla by som hubovú praženicu? Poprípade koľko vajíčok môžem? Ďakujem za rady

nanika
4. feb 2011

@sonya16 neviem, kolko kj by si potrebovala a kolko peciva k tomu planujes zjest

katy30
4. feb 2011

@yennn krasne si schudla. Na zivo isto vyditelni rozdiel.

elen58
4. feb 2011

@nanika ešte ta idem otravovat a kolko ma tych 100g T,B,S inak to nenahodim do tabulky ked to neviem ☹

katy30
4. feb 2011

Dnes akosi nic nestiham. Len co si sadnem,ze nieco napisem maly krici mamaaa. Ale este zaspal.
Mozem spavit na veceru zemiakove pagaciky? Zemiak uvareni v supke, vajicko, sol, nastruhani syr, muka.

martinkah
4. feb 2011

@nanika, @sonya16, dievcata, dakujem za povzbudenie 🙂
mala som tu rozpisany dlhy prispevok, mladsi zbojnik, mi resetol PC, dokelu 🙂 ja som vedela, ze budem mat problem pri mojich chlapoch aj hlasit vahu v pondelok, nieto este sem-tam cosi napisat 🙂
aspon v skratke - moj problem je, ze ked si dam nejake "neplanovane" jedlo, akoze prehresok, potom som z toho taka na nervy, ze neviem prestat jest... Bukovsky o tom vtipne pise, ze ked ideme autom do Chorvatska k moru a omylom odbocime do nejakej dediny, tak tam neostaneme dva tyzdne stanovat na nejakom poli (t.j. nezacneme sa zasa prejedat, ked sme sa rozhodli schudnut), ale sa vratime naspat na tu spravnu cestu a ideme dalej do ciela.. takze baby, ked odbocite, vratte sa a pokracujte vo svojom snazeni 🙂 (dobra teoria, horsia prax, ze?)
inak pitny rezim ok, spravne ranajky, zdravy obed (masko na vode, veeela zeleniky, trosku poliate oliv. olejom, niekedy trochu ryze, zemiakov), 90% toho, co jedavam, su zdrave veci, z tych nie velmi zdravych len domaci dzem a margarin sem-tam na chlieb (maslo nemozem, ani nic ine mliecne, ani ziadne alergeny, dojcim maleho alergika), detska sunka (akoze zdrava, ale s dusitanmi 🙂).. ja jem celkom zdravo, ale vela..
takze to nevzdavam a vraciam sa na cestu do Croatie 😀 (inak, jedna z mojich motivacii.. ideme tam v juli, plus svagrova svadba v septembri, skoda, ze ej to tak daleko, clovek si mysli, ze este si moze dat, dovtedy zhodi)

katkav
4. feb 2011

@katy30 v klude ich sprav, ak ich nebudes sama papat 😉 mala by si si dat skor nieco bielkovinove so zeleninkou ako sacharidy - muku a zemiaky 😉 teda, ak chces s kilami trosku pohnut smerom dole 😉 sprav si omeletu so syrom a hotovo 😉 a k tomu zeleninku 😉 nemusi to byt velka porcia, bielkoviny pekne zasytia.

sonya16
4. feb 2011

@nanika ani neviem 🙂) ja papám tak od oka, ráno som mala celozrnú žemľu s dvoma plátkami šunky, maslom a uhorkami, desiata myslím dvakrát som hryzla do rožka normálneho a jeden plátok šunky (nestíhala som, desiata bola medzi zápisom do školy a návštevou s deťmi u lekára) domov som prišla spotená jak myš o pol dvanástej, na obed som si dala francúzske zemiaky a kopec šalátu s kyslej kapusty plus mrkva, takže neviem koľko tak môžem do večera ale hádam aj 2000,či?

sonya16
4. feb 2011

no a keď vidím tie moje chyby, asi by som na ten zápis mala ísť aj so sebou 😀 😀 😀

nanika
4. feb 2011

@elen58 B12, T4, S25

martinkah
4. feb 2011

inak, baby, cvicite niektora na rotane?? taky kruh, postavite sa na neho a vrtite sa 🙂 vzdy som si myslela, ze je to hlupost, vcera take cosi ukazovali v telerane, chcela by som vediet, ci vidite/cititenejaky efekt toho vrtenia 🙂

nanika
4. feb 2011

@katy30 sprav, ale daj si na ranajky, mukove veci na veceru ee 🙂

katkav
4. feb 2011

no vyzera to tak, ze asi stravim vikend v posteli...ale maly mi nedovoli, tak nic, dalsia prechodena chripka pred nami 😅

katy30
4. feb 2011

Dakujem za nazor. Pagaciky su vlastne pre syna. Ja uz neviem co hlavne jemu na veceru. A pri vykrajovani sa zabavi. 😉

katy30
4. feb 2011

@martinkah mam rotanu. Malo na nej cvicim. Ale budem musiet 😉 Dam vediet.

nanika
4. feb 2011

@sonya16 no vajco ma 616kj na 100g, vajce vazi asi 50g jedno. Ja by som si to urobila z dvoch, k tomu huby 120kj na 100g, to bude 950 dve vajcia a 300g huby, ak das stipku oleja a cibulu (350 kj) plus 50g zemla, chlebik 500kj, do 2000 sa zmestis, zalezi na tych pouzitych mnozstvach. Ak si nedas pecivo, tak si pridaj vajce, ale zasa jest tri vajcia vecer, noooo
Zhrnme si to, pokial urobis z dvoch vajec asi 300g hub, troska oleja, malinkej cibule a das kusok peciva nebude to asi ani tych 2000 🙂

tinika
4. feb 2011

@martinkah ja to mam tiez ale nejako necvičim na tom :( maly sa s tym bavi 🙂)

macekovam
4. feb 2011

@tinika ja si myslim ze to moze mat ucinok...na priecne svaly brucha🙂vtedy ak pojdes nie celym telom len do jednej a potom do druhej stryny ale...pojdes rukami doproti dolnej casti tela....eda budes sa vrtiet aj v pase...ale neviem ci mi porozumies... 😖 😖 😖 😖 😀 😀 😀 😀 rozumies...ci 😉

marthuska
4. feb 2011

Ahojte babulky, dobre ste sa zase rozpisali, skusim vas docitam ale sa snazim uz od 13tej a stale nie som na konci. idem upiect a dozehlit a asi az vecer pridem kuknut 🙂

marthuska
4. feb 2011

@nanika sa mi pacia tie tvoje vypocty, no neuveritelne, ja to viem tak zhruba akurat, ze plus minus....no trebars aj 300kj mi niekedy lieta 😀

marthuska
4. feb 2011

@martinkah rotanu mam doma (este taku tu 20rocnu), zapadla sice prachom ale v casom pouzivania som citila efekt, urcite. napr pri sledovani telky je to super.

marthuska
4. feb 2011

kocky mam otazku, cvicite Zoralates? ak ano, za den kolko casti prejdete? sak to je never ending story ta zorica. potvora jedna 😀 sak prva cast ma hodinu?? akoze kedy to mam cele odcvicit? a ze doporucuje sa cele (teda dobre to chapem ze vsetkych 6 casti) prejst 2krat tyzdenne?? poradte.

tinika
4. feb 2011

@macekovam to asi malo byt pre @martinkah ze to ma učinok ze? 🙂) určite to ma nejaky učinok, ved sa posiluju tie brusne priečne svaly .) len ja som leniva doma cvičit teraz mame umrnčane obdobie čo nam idu stoličky tak som rada ked si na chvilu sadnem 🙂 a navyse mam dost prace, kedze je danova sezona .) takze zumba a to je tak akurat dost 🙂

macekovam
4. feb 2011

@tinika 😀 😀 😀 😀 😀 ano ano ano🙂

mia258
4. feb 2011

@nanika ja keď si nahadzujem príjem, tak už doobeda mám príliž veľa sacharidov.
A pritom doobeda zjem len jeden celozrný rožok, rastlinné maslo, polka paradajky, syr. A potom napr. jednu mandarínku alebo jablko.
Ale môže to byť aj v tom, že na tej stránke nie su hodnoty všetkých jedál, ktoré jem 😀 Tak sa snažím nájsť jedlo najbližšie k tomu môjmu a podľa toho si počítam kJ 😒

Dnes som po skoro 4 týždňoch prvý krát zhrešila 😔 😢 😢 Sama som na seba takááá naštvaná! 🙄 Zjedla som polovicu pizze, lebo som bola s kamoškami v meste 🙄 Ach ja sprostá ☹ Snáď sa to neozdrkadlí na mojej váhe...

Idem dobiehať pitný režim a idem s malou na čerstvý vzduch 🙂

macekovam
4. feb 2011

@marthuska ahoj ja ho cvicim...zacala som bruchom...cvicila som ho kazdy den 30 dni...trva to 15 minut a teraz som si pridala dalsiu partiu...ramena a rup...zabera to fantasticky ...aspon podla mna...ano ona pise ze by si mala cvicit aspon 2 krat tyzdenne cele CD...ale ja to robim tak ze rano cvicim brucho,na obed to druhe a vecer 10 minut tae bo.... 🙂 🙂

jojina11
4. feb 2011

@betty21 pošlem ti to do IP

jojina11
4. feb 2011

baby tak som zvládla cvičenie, akotak 😖 nová zostava a ja ako slon v porceláne 😀 ale hned mám lepší pocit