icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

betty21
4. feb 2011

@jojina11 ďakujem 🙂

jojina11
4. feb 2011

@betty21 nemáš za čo,, inak yennn dala foto aj tu na forum asi dve alebo tri strany dozadu na porovnanie

jojina11
4. feb 2011

@martinkah dievča nevzdávaj to, veď si dáka žena, nie? neboj spolu to dokážeme, tiež mi váha skáče ale snažím sa, piješ dosť, vieš ako sa hovorí, hlad je prezlečený smäd, čo môže znamenať, že vlastne ti chýba voda a ty máš pocit, že si veeelmi hladná a vyjedáš hlúposti

tinika
4. feb 2011

@macekovam 😀
ja sa dnes chystam dobehnut utorkovu zumbu 🙂) takze skore bude 2/tt na buduci uz snad 3/tt

nanika
4. feb 2011

@mia258 na kolko ides KJ? Ja cca 6500, ale sacharidy mi vyjdu, rano chlieb, desiata ovocie, obed s prilohou, tu sa to ale uz zacina kratit, to je asi 80% dennej davky, takze ja si uz nemozem dovolit priamy sacharid, len taky skryty, troska light dzemu a v zelenine a hotovo. Sa mi to nezda, ze jes menej ako ja a nevyjdes :(

mia258
4. feb 2011

@nanika ja tak od 5800 až po 6300 cca. 😒
Raňajky - celozrný rožok, paradajka, syr.
Desiata - jedno ovocie
Obed - polievky nejem, takže len druhé jedlo
Olovrant - káva, ovocie (napr. pomaranč), niekedy aj biely jogurt
Večera - zelenina
A vypijem tak do 3 litrov denne.

Ale nechápem 😀 Dnes som zjedla polku pizze, a keď som si nahodila príjem za dnešok, tak mám zatiaľ najnižší 😨 😀 Odo dnes budem jesť už len pizzu a schudnem 😀

pandrholka
4. feb 2011

@mia258 keď máš veľa sacharidov tak si to skontroluj v prehľade dňa, že čo z toho čo si zjedla ich má najviac a to obmedz...ja mám aj na olovrant pečivo a všetko mi sedí...sem tam to trošku lieta...a keď si nájdeš trošku času tak si nahoď tie vlastné potraviny a bude to lepšie, nemusíš hľadať čo je príbuzné tomu čo si zjedla 😉

adky
4. feb 2011

@sonya16 neskusala si prazenicu s tofu podla receptu od bukovskeho? Nejdu tam vobec vajicka a aj tak je dost podobna originalnej kde su vajca 😎 Len vajca maju dost Kj

katy30
4. feb 2011

Poradte som hladna. Co mozem.
Nakoniec pagaciky sa nekonali boli sme u mamy so synom.
R-chlieb+maslo
D- hrozno
O-polievka zeleninova, zemiaky s kuracim maskom zeleninova salats trochu syrom
O- smotanovy jogurt+spaldove musli
U mamy polku zavinaca s kuskom chlebika. Ostalo my varene vajicko z ranajok. Mozem si dat s chlebom? Spat chodim 22.00-22.30.
Budem rada za kazdu.

akika722
4. feb 2011

@adky daj link..prosiim..na tu praženicu 😕

adky
4. feb 2011

@akika722 inac,robila som soju s lecom,dla som k tomu bezvajecne cestoviny-dnes som varila-mnaaam 😀

akika722
4. feb 2011

@adky 😵 😵 😵 uloženééééé

adky
4. feb 2011

@katy30 ja takto vecer zasadne nejem pecivo-len nejaku zeleninku alebo polievocku 😎

filipal
4. feb 2011

@katy30 na veceru by si to vajicko mohla....nemas nejaky ladovy salat? nakrajany, este nejaku zeleninku, plus to vajicko, ja si davam aj tuniaka, alebo nastruhany syr. a trosku olivoveho oleja a citronovej stavy na dochutenie...
chlebik si uz k tomu nedavaj....
ten smotanovy jogurt na olovrant nie je prave najlepsi pri chudnuti.....
ked uz, tak na rano....neviem kolko zhadzujes, ale pri poslednych 10 kg by som si uz smotanovy odpustila....

akika722
4. feb 2011

@adky chutilo???ja k tomu varim ryžu..mnamka však? 😀

adky
4. feb 2011

@akika722 ja si davam takmer k vsetkemu ryzu,ale chcela som zmenu 😀 jasne ze chutilo,este som tam nasypala chilly papricky-mnaaam,zboznujem ked je to ostro pikantne 😎

akika722
4. feb 2011

@adky ja zas skoro k všetkemu cestoviny..milujem ich 😀

adky
4. feb 2011

@akika722 ja tiez 😀 😀 ale aj ryzu,mnam 😀

katy30
4. feb 2011

@adky
@filipal dakujem.

macekovam
4. feb 2011

@adky mnam mnam ...mas rada soju?? ja som si robila ze sojovy biftek....jedla som to rano s hriankami...ale nebolo to ktovie co...ale neskor som si zvykla....co mi uz ostavalo ked som jej spravila habadej...ale rizoto mam rada....a toto tiez fajne sa zda byt🙂

yennn
4. feb 2011

@katy30 @akika722 @jojina11 @pandrholka baby dakujem za kompliment - no ked som vcera ukazala muzovi, povedal ze super - lebo vedel ze to chcem pocut, ale inac.. no neviem, v tomto sa pochlapil 😀 zeby nejak vedel vyjadrit slovami, to nie. A mozno on to nevidi

yennn
4. feb 2011

@macekovam co sa tyka knihy, @nanika dobre napisala. Vesely pise mudro, ma pravdu, a velmi polopatisticky - no mne napriklad nie celkom sedi jeho styl. On tvrdi, že my tuční si zaslúžime aby nás ľudia volali tuční, lebo takí sme a nijak ináč by nás nemal nikto volať. Celý jeho štýl je taký výkričníkový - asi aby sme sa spamatali. Tak ak sa chces nakopnut, kup veseleho, nijako ta nesklame a je tam vsetko co chces.
Bukovsky je lekar, tam sa dozvies presnejsie a podrobnejsie info o procesoch v organizme v suvislosti s potravinami. Ale na moj vkus zase podla mna prilis asketický - neviem ci nahodou nie je aj vegetarian

yennn
4. feb 2011

@katy30 citam tvoj jedalnicek, ja viem ze som ta vcera potesila s tou diskusiou o smotanovych jogurtoch, no preco si mala potrebu si to obrovske mnozstvo KJ ktore ten jogurt ma, navysit este aj musli, hm hm hm... 😕

macekovam
4. feb 2011

@yennn takze koho??? 😅 😅 😅 😅 😅 teraz ked vidim tu prazenicu od adky tak mam chut aj kucharku si kupit jeho.... 🙂

filipal
4. feb 2011

@yennn Bukovsky je vegetarian 🙂 🙂 🙂

kocky ja som oprasila strukoviny v nasom jedalnicku, lebo uz mi z toho kuracieho masa sibalo.

cicer, bôb, cervena sosovica aj taka zeleno-cierna, vsetky mozne fazule, suchy hrach a kasa z neho....
len pripominam, keby niekto hladal inspiraciu 🙂 🙂 🙂

filipal
4. feb 2011

namocila som cicer, ze urobim dobre fasirky z neho.....pridam susene huby, mozno kukuricu...

macekovam
4. feb 2011

som nejaka unavena...idem ja dnes....ahojte... 🙂

filipal
4. feb 2011

@macekovam nieee, Bukovsky je srandista! ako starne, tak je stale lepsi a lepsi....
ta kniha o chudnuti sa mu podarila. 🙂

katy30
4. feb 2011

@yennn bola som strsne hladna. Musli bolo len trochu a su Bio