icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
5. feb 2011

ja dnes na obed paradajkovu polievku neošálenú, a zapekane kuracie maso so zeleninou, jogurtom a syrom

jojina11
5. feb 2011

@yennn ja to neviem odhadnúť, ale včera som si nahadzovala čo som jedla a bolo toho dosť

yennn
5. feb 2011

@jojina11 kolko?

jojina11
5. feb 2011

@yennn no viac ako 9000 a to som si myslela, že ako zdravo jem, veď aj zeleninu som pridala, ovocie , obed polievku a druhé olovrant jogurt, večera polievka

jojina11
5. feb 2011

@yennn najlepšie mi to asi išlo na začiatku, vtedy som vôbec neriešila kalórie, proste som len vyhodila z jedálnička sladkosti

yennn
5. feb 2011

@jojina11 ok tak ale ak je to viac ako 9000 tak predsa odpoved mame preco ide vaha hore, nie? 😉 To je vela.
Ved neries kalorie ani dalej, musis proste papat tak, aby vaha sla dole - mozno nie kazdy den, ale teda za tyzden - dva by mala.

debbie
5. feb 2011

@jojina11 to je dosť veľa nie?

jojina11
5. feb 2011

@yennn no ved ja viem, ale némam pocit, že by som jedla až tak veľa, to som tým chcela povedať

jojina11
5. feb 2011

@yennn sľubujem, že sa budem snažiť, veď komu má na tom záležať, ak nie mne

yennn
5. feb 2011

@jojina11 vies co skus sem nahodit ten jedalnicek, a uvidime. Ja som tiez myslela ze ked papam cestovinky, tak jake to je zdrave a dietne, vsetky chudule v mojom okoli furt cestovinky tam a cestovinky tu... a potom ked som to nahodila tak som zistila ze po obede uz by som asi nemala nic jest. Ze tych cestovin sa ziada max tak 100g a zvysok zeleniny 😀 Mozno zmenit mnozstva, vymenit 45% eidam za 30% - to su ti divy v cislach 😀

debbie
5. feb 2011

@jojina11 vieš nezaleží na množstve ale podla 9000 a viac usudzujem že množstva je malo no nie lahších, skus dať viac zdavších jedal ,

mia258
5. feb 2011

Ahojte 🙂
Tuším ste preberali fašírky. Tak ja varím vegetariánske, zo sóje a tofu. Sú úplne vynikajúce a jedla by som ich aj každý deň 😵
Ráta sa mlieko do nápojov, alebo už skôr k jedlám?

adky
5. feb 2011

Ja som mala dnes na obed nie moc dietrne jedlo,ale raz za rok môžem-už som to dlllllllho nemala,robila som pre celú rodinu živánsku-zemiačky,kuracie stehno,cibulka,korenie-bez masti (stehno pustilo dost "stavy" 😀 ) ....dala som si pre istotu mini balicek,ale bolo to super-aj Vaneska sa oblizovala 😀

yennn
5. feb 2011

@mia258 nazory su rozne, ja som najprv ratala do pitneho, ale potom som precitala zopar clankov, a tak som presedlala na druhu stranu, a dnes myslim ze k jedlam .... musis si prestudovat a spravit si vlastny nazor. No podla toho ako mi mlieko zatazi zaludok, tak tipujem ze to pitie nebude

yennn
5. feb 2011

@adky mňaaaaaaaaaaam 🙂

adky
5. feb 2011

@mia258 mlieko sa ráta ako jedlo (aspon tak som to citala na stranke chudnutie-ako.sk)
Nehidis sem recept na tie fasirky? ja som si v poslednej dobe sojove masko dost oblibila 😎

adky
5. feb 2011

@yennn že? 😀 😀 😀

jojina11
5. feb 2011

@yennn fajn, takže som mala R: chlieb čierny/iný u nás nie je okrem bieleho/, flora, šunkový salám , paprika
D:pol jogurta/dojedala som po malej,ovsené vločky, jablko
O: polievka s pečeňovými knedličkami a mušličkami tanier po rysku, rezance s tvarohom/cesnak+ cibuľA Lidl/
O:jogurt
V polievka ako na obed

jojina11
5. feb 2011

@debbie hej na to som už aj ja prišla, že to nie je ani o množstve, ale asi fakt o tých kalóriach/ mne sa to tak nechce rátať, ale asi si to budem musieť dopredu premyslieť, čo na druhý deň pre seba variť

adky
5. feb 2011

@jojina11 aj ja kupujem ten cesnakovo cibulovy tvaroh z lidlu,furt si ho davam len k pecivu,este som neskusala na rezance-dobry napad 😀

jojina11
5. feb 2011

no nič asi sa zasa začnem vzdelávať, aj ked stále čítam, neprestala som o výžive myslím, ale musím to všetko pochopiť a aj zrealizovať aspoň čo sa mi bude dať

jojina11
5. feb 2011

@adky vieš aké boli dobré? ja som ho tiež kúpila prvýkrát, ale tie cestoviny asi samé o sebe majú dosť kj

mia258
5. feb 2011

@yennn @adky vďaka za názor 🙂 Ja som sa nevedela rozhodnúť, lebo podľa mňa bol rozdiel, či vypijem napr. pohár mlieka od smädu, alebo si ho dám na raňajky s vločkami. Ale nerátam si ho do pitného režimu.

Tie fašírky:
1 mrkva, 1 cibuľa, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 balenie tofu, 1 balenie sójovej drte, 40g strúhanky, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, soľ, čierne korenie

Uvarím si sójovú drť, nadrobno nakrájam cibuľu, nastrúham mrkvu. Cibuľu a mrkvu trošku osmažím na panvici, po chvíľke pridám pretlak a ak niekto má rád cesnak, tak prelisovať a pridať tiež 🙂 A smažiť ešte pár minút. Tofu, strúhanku, múku, sójovú drť a zeleninu dám do misky. Pridám vajíčko, osolím a okorením. Urobím z toho takú "zmes"
😀 a vypražím. Môže sa to orbiť v trojobale, alebo v dvojobale 🙂

jojina11
5. feb 2011

baby ja idem vešať prádlo, potom sa tu zastavím, kľudne mi napíšte váš názor budem len rada 🙂

adky
5. feb 2011

@jojina11 jasne,maju-ja si cestovin nikdy nedavam vela,len tak trosicku 😎

yennn
5. feb 2011

@jojina11 toto mi nepride na 9000 , skor mi to vyzera praveze na mnozstvo. Aj ked - aj jogurt, aj musli, aj jablko, moze byt dost silna kombinacia po kalorickej stranke, na desiatu... Zalezi aky jogurt - na desiatu, aj olovrant. Normalny jogurt ma 300kj, smotanove mozu mat aj 1000

yennn
5. feb 2011

baby hádžme tie recepty do "naše jedálničky", aby sme sa vedeli rýchlo inšpirovať, keď dojde fantázia 🙂 Už som tam dala tie miine fašírky

adky
5. feb 2011

@mia258 dakujemn za recept,myslis ze by to slo aj bez vyprazania? len tak dat na plech azapiect v rure? vyprazane nemusim,ale fasirky lubim 😀

adky
5. feb 2011

@yennn smotanove maju 600 na 100g,vacsinou ma jogurt 150g,cize 900 Kj-na taky mali kelimok ktory ani nenasyti je to teda dost 😀

debbie
5. feb 2011

@jojina11 ten tvaroh si si mohla dať radšej s dvoma pl.knockenbrotu 😉 a šalatikom