icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
7. feb 2011

@nanika tak moj maly mal 9 kil, ked mal 5 mesiacov, teraz ma skoro rok a pol a ma 14. Ale tak zo mna si vzdy sestricka robila srandu, ze kojim cistou smotanou a nie mm 😉

jojina11
7. feb 2011

@nanika my ideme zajtra, som fakt zvedavá na miery, doma má 7,70 kg

debbie
7. feb 2011

@nanika no vieš, ked si spomeniem na poradne ked som chodila s Vaness, boli bud detičky chudelinké alebo baculky , dr. sa nikdy nezavdačíme no budme šťastné že su zdravé a čo že je chudšia , moja je zase gulička mame 102cm a 17,2kg a čo sme velkáčky po ocinovi ... 😀 ked nas zastavia pýtaju sa ako sa nam páči v škôlke hihihi a malá ma dva ročky ... 😅

debbie
7. feb 2011

@katkav no aj ja som mala smotanu 😀 a aj som musela obmedzovať kojenie a nahradiť čajíííkom ☹

nanika
7. feb 2011

@debbie To su fakt dnes tie lekarky :(
@katkav tak sme na tom boli s Olim, ale teraz uz pribera malicko, minuly rok pribral dve kg, ten predtym 1,5 ,ale som bola zvedava a vlastne v Eminom veku mal od nej o 5kg viac, hebiatko moje, ale aj o 9 cm viac na metri. No co, kazde decko je ine, ja nechcem zdrave dieta snopat ako husu, aby mala dr. radost :(

nanika
7. feb 2011

Jeeeej, dakujeme za tabulku. Musim sa vam pochvalit, ja som schudla uz takmer 1/10 svojej vahy🙂 a este 2/10 ma cakaju:(

zuzuh
7. feb 2011

@nanika Vdaka 🙂

marthuska
7. feb 2011

@nanika gratulujem, si proste sikovna, napriek detickam a vselicomu. no uzasne 🙂

marthuska
7. feb 2011

@elvera ty si uz sedmickova, perfektne, aky je to pocit??? 🙂

mia258
7. feb 2011

Ahojte baby. Tak tento týždeň nič ☹ Váha šla dolu len asi 0.5kg, mám síce ešte starú ručičkovú váhu, ale nebola ručička na 70ke, niekde medzi 70 a 71 ☹ Ale snáď to ešte pôjde dolu, dnes je pondelok, tak začínam týždeň od znova, dúfam že bude nejaká zmena k lepšiemu 😒

katy30
7. feb 2011

Kocky dakujem, ze som sa mohla k Vam pridat. Tabulka je uzasna vec. Perferkny prehlad. Ked bude trosku casu lepsie prestudujem.
@nanika teba sestra isto nezpozna 😉

nanika
7. feb 2011

@mia258 Hanbi sa! Ake nic! Pol kila je nic?! Normalne si ma nastvala. Pol kg je krasne cislo a z dlhodobeho hladiska uplne idealne tabulkove chudnutie, nestresuj sa, jo? Ved ti ti ide pekne a este aj vaha je sisi, no no no

nanika
7. feb 2011

@katy30 takze navrhujes pockat do velkej noci, nech ma oci na vrchu hlavy? 🙂

katy30
7. feb 2011

@nanika chcela by som vydiet ako sa zatvari 😉

nanika
7. feb 2011

@sanym ze aka si ty hviezda, kolko si uz toho dala dole a percentulne este viac ako ja 🙂

katkav
7. feb 2011

@nanika vsak dievcatka su utlejsie a je blbost riadit sa nejakymi tabulkami, vsak moze mat lahsie kosti, inu stavbu...
pridem vas pozriet mozno vecer, idem si lahnut, lebo ma krize boli ako ked mi zacali kontrakcie...a to chodim omotana s dekou, aby som bola v teple 😢

sanym
7. feb 2011

@nanika že hviezda 😀 povedala by som, že ešte stále poriadne hviezdisko 😀 Ale strašne sa z toho teším a nielen zo svojho úspechu, ale zavládla u mňa aj kolektívna radosť z nás všetkých. 😉

pandrholka
7. feb 2011

@nanika juj aká som rada, že nie som jediná čo má chudé dieťa...náš malý mal 22.12 = 70,5cm / 7460g

sanym
7. feb 2011

@nanika každé dieťa je iné. Moji dvaja sú úplne rozdielni. Maroško má 2,5 roka a má len 91 cm a 12 kg. Matúško mal v tomto veku 104 cm a 16 kg. A tie miery pre 9-mes. dievčatko sú v pohode.

betty21
7. feb 2011

@katkav a moja bude mať zajtra 5 mesiacov a máme niečo cez 5 kg. ale ona mala nízku pôrodnú hmotnosť ☹

betty21
7. feb 2011

@sanym môj syn má 5 a pol roka a má 124 cm a 24 kg a v ten istý deň narodený chlapček má 110 cm a 15 kg. každý sme iný....a moc záleží aj od genetiky

vejula
7. feb 2011

@jojina11 no ako som skončila školu tak som hned otehotnela, tak som sa ani zamestnať nestihla, cele tehu doma a teraz 10 mesiacov... asi mi to už troška prepina 😔

nanika
7. feb 2011

@vejula Joj mojka, ja teraz uz taham doma 4. rok, tiez to nie je med lizat, som vcera muzovi povedala, ze este jedno, tak si idem hodit maslu :(

sanym
7. feb 2011

Ja som doma už šiesty rok - Maroško sa narodil presne keď mal Matúško 3 roky, takže mi nasleduje presne jedna materská po druhej. 🙂

nanika
7. feb 2011

@sanym joooooj, tebe to uz odsypa, budes v praci fesanda 🙂

yennn
7. feb 2011

baby ale vsimli ste si na grafe, ako tam krasne vidno tie vianoce? Cest vynimkam samozrejme 😝 ... ja to tusim na vianoce posr..la najviac 😒

sonya16
7. feb 2011

@nanika ahoj, tak som čítala, čo ste všetko popísali a len tak pre zaujímavosť, že koľko má tá tvoja anorektická sestra kg? 😀 že som sa pobavila 😵 Ja chcem tiež tej svojej ukázať svoju tip top postavičku, do leta hádam stíham, už aby som mala sedmičku na začiatku 😉 ona ďaleko neuteká...

sonya16
7. feb 2011

čítam že sa tu bavíte o detičkách 🙂 My máme so staršou taký problém, že nám veľmi nechce jesť, jej stačí aj jeden rohlík na deň, alebo aj polovička. Má 5 rokov a 7 mesiacov a váži 19, teraz výšku neviem, ale príde mi to málo, je taká chudučká. Čo by jej tak podporilo chuť do jedla? Zato malý má presne dnes 19 mesiacov a váži 14kg, som pozerala v tabuľke že je to jeho maximum 🙂) o chvíľku predbehne staršiu sestričku

elen58
7. feb 2011

presne každe dieta je ine to vidim na našich dvojčatkach Vanesska v 18m važila 11,8 a Jakubko 9,75kg pritom by sa jeden divil čo stihne za den Kubik pojest a ked ideme na prechadzku a ludia ich vidia vedla seba tak každy si mysli ze Vanesska je staršia segra 😀 Doležite je že su zdrave 🙂 🙂 🙂

elen58
7. feb 2011

ozaj baby ako nahadzujete do stobklubu vodu mne to tam nejde tak mam stale červeny semaforek? ☹