icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

filipal
8. feb 2011

@nanika ja som na tom este horsie. lebo ja som sa zase cely zivot stravovala zdravo a racionalne,
nemam uz velmi z coho uberat, lebo som vzdy jedla malo.
a to je uplna katastrofa, lebo musim o to zvysit vydaj. cvicim ako blazon, ale vysledky su desatinove oproti vam.
ja som pribrala myslim si mojim vekom (spomalil sa mi metabolizmus)asi uz priprava na premenopauzu (mam po styridsiatke) a mozno aj trochu liekmi, ktore som musela rok brat....
takze je to strasne demotivujuce a musim byt naozaj silna, aby som vydrzala.....

marthuska
8. feb 2011

@yennn Janka, to su ine pocty, ale si uzasna, ze si schudla na taku vahu, ako pred otehotnenim, to mnohe zeny nedosiahnu nikdy. ja som cez tehotenstvo schudla na 75, takze mam stale co robit. inak ta tvoja prazenica, no ved super si sa vynasla, vajicka su dobre, a jeden rozok hore dole...

marthuska
8. feb 2011

dobre ranko, no choroba sa ma drzi. ako citam forum tak niektore mate aj chore deticky. tak sa mi nechce ist k doktorovi, dufam, ze sa rano zobudim zdrava. ale uz 4dni sa zazrak nekona 😢

nanika
8. feb 2011

Ja som mala vcera tiez jeden a pol rozka bieleho, no nezabijem sa, ale citila som to, ze ma to startuje opacnym smerom, ako chcem a ked bol hotovy ten kolac, tak som upadala normalne do vyvrtky, kedysi by som si prisvojila aj pol plechu :(

vejula
8. feb 2011

ahojte dievčence... takže ja som došla do ciela. mam vytuženych 50 kg a vdaka vam som schudla takmer desať kil... som vam za to vdačna. no i napriek tomu by som s vami isty čas ešte rada zotrvala aby som sa nespustila 🤐
Teraz ma čaka ešte vela prace, rozhodla som sa že chcem teraz ked som už odburala čo to tuku nabrala svaly, a tak chcem teraz posilnovať, hlavne na prsia na ktorych sa odraža 10 mesačne kojenie... Takže ak mate nejake zaručene typy ako sa rychlo dostať ku pevnejšim prsiam sem s nimi 🙂

vejula
8. feb 2011

@filipal ja by som podla fotky tipla max do tridsať 😅

katkav
8. feb 2011

ahojte baby, groka vam vsetkym gratuluje k ubytkom 😉 ze videla tabulky a ze ste uzasne 😉 a vaha jej ide dole 😉
ja sa citim ako zombie, maly je chory uz tiez, sme hore od 3.30 cca, uz cakam, kedy bude chciet ist spinkat, lebo skolabujem, asi 😉 hlavu mi ide roztrhnut, krize uz tak hrozne nebolia nastastie.

katy30
8. feb 2011

@katkav dakujem za tabulku.
mne od vcera blbne net ☹

idris
8. feb 2011

@yennn gratulujem ku krásnemu úbytku 😵 😵 a to je jedno ako dlho si to 😵 dávala dole hlavne že to je dole a cítiš sa lepšie 😉 😉 😉 😉
Ako ja chcem hlásiť váhu v utorok vždy mám o 1kg menej ako v pondelok 😠 😠 😠 😠

idris
8. feb 2011

@vejula a aj tebe gratulujem že si dala dole krásnych 10 kg si šikulka 😵 😵 😵 držím palčeky pri udržiavaní hmotnosti 😉 😉

mirmaj
8. feb 2011

@nanika ja obdivujem teda koľko si dala dole od januára 😲 gratulujem a naozaj waaaaw 😉 normálne neverím že práve ty si sa dala kedysi vyradiť z tabuľky ked sledujem to tvoje odhodlanie a vedomosti 😉 naozaj super

jojina11
8. feb 2011

ahojte, snažím sa uspať moju malú , ale ona protestuje, odkedy sa naučila vstať v postieľke, je to ťažšie, mám za sebou nákup , nejaká zelenina už dokúpená aj ryby a kuracie mäsko, brokolica sa už varí. mňam mňam už sa teším,
dnes idem s malou na poradňu,som zvedavá na miery

nanika
8. feb 2011

@mirmaj dakujem, ale som bohuzial pripad na poucenie, ze vzdat to znamena pribrat x kg naspat. Chudnutie je o psychike, ked nie je v poriadku a nie si s niecim vyrovnana, je to zle. Tak nech som tu pre vas ako ten zdvyhnuty prst, ze kam sa mozete dostat, ked to vzdate 🙂 Nepomoze ani to, ze je clovek nadupany informaciami :( Dakujem, ze si si na mna spomenula, od rana tu riesim, ci zjem tie kolace, ci nie, prisla si v spravnej chvili a prefackala ma, dakujem, musim ist dalej, musim, za ten debilny kolac to nestoji :(

pandrholka
8. feb 2011

@jojina11 mi o tom zaspávaní niečo hovor....náš malý robí presne to isté...len čo ho položím do postielky tak je v momente na nohách a stále dokolo hore-dole...ozaj som sa chcela spýtať, si písala tuším teraz prednedávnom, že dávaš malú na nočník a že tiež nemá ešte osem kíl...nepadá ti do toho nočníka?!?!?

@nanika som si včera v tabuľke všimla, že mám rovnaký cieľ do 31.3 (a aj tento týždeň rovnaký úbytok 😀) verím, že sa nám to podarí (teda nielen nám, ale všetkým)

darsy
8. feb 2011

vejula to je super,moc gratulujem,ja mam sice este daaaaleko do ciela,ved som este len zacala ale tesim sa na ten den moc.

vejula
8. feb 2011

@idris
@darsy dakujem vam dievčata 🙂 aj ja som z toho moc rada. hlavne z toho že oblečem už veci zpred tehu a v pohode ich zapnem, z toho sa tešim najviac, lebo konečne mam čo nosiť a nechodim jak šupačka 😅

nanika
8. feb 2011

@pandrholka neviem, uz dlhsie nad tym uvazujem, ci som ten ciel neprepiskla, lebo neverim, ze to pojde aj tento mesiac po kile e ste mi chyba takmer 7 kg, noooo na povazenie, ale aj keby som sa len dostala na 7, tak nebudem sklamana, do leta musi zliezt aspon 2 kg mesacne, tj 10 kg do zaciatku jula, 72 kg budu uz velmi povzbudzujuce 🙂 Neviem, co som dnes taka precitlivela, hmmmm Ja chcem na seba navliect aspon bavlnene saty co mam, nech zasa cele leto nechodim v jednych tensich vypredajovych nohaviciach, ani kratase, suknu som nemala na sebe roky, snad naposledy 9 rokov, ci uz pomaly 10 to je?

Inak sestra sa na tuto temu nevyjadruje, ale moze mat tak maximalne 60 v hodovnej pozicii, kedy hladuje, lebo neverim, ze normalne je, tak 57-58, viac nie, vysoka je ako ja. Ked mala 54, tak ste jej videli kazde jedno rebro, bedra jej trcali, hrozne, takto nechcem dopadnut :( Ale zasa ani sa zivit 3 rozkami denne so syrom, takze ak to nepojde takto zdravou stravou a neskor, ked mi rodina dovoli, sportom, tak na to kaslem, verim, ze schudnute udrzim, ale nizsie ze nepojdem, no nezblaznim sa, su dolezitejsie veci, ako stihlost. Okrem toho sa mi blizi problem, ktory som zajedala koncom roka, este mam dva mesiace cas, aj to, ako sa odzrkadli na mojej vahe, no neviem, neviem :(

nanika
8. feb 2011

@vejula si uzasna, z celeho srdca ti to prajem a ked si spomeniem, ako si tu fnukala a stazovala sa, ze to nejde, tak nech ti to zostane ako spomienka na nas, ako sme sa ta snazili podrzat. Som na teba pysna a si nasa prva "chovankyna", ktora to zvladla a doviedla do uspesneho konca. Gratulujem 🙂

jojina11
8. feb 2011

@pandrholka, napísala som ti do IP, nech to nie je mimo témy tu @vejula gratulujem, tak sa ti to podarilo, len to teraz udržať, aj ja už chcem mať svoju váhu, ale viem, že mi to ide pomaličky, tak nech to trvá aj dlhšie , to nevadí, hlavne že to ide 🙂
@nanika aký je tvoj cieľ, som si ani neuvedomila, že si toľko schudla za mesiac, no páni, klobúk dolu

jojina11
8. feb 2011

@filipal čítala som tvoj príspevok , čo si dnes ráno písala nanike, koľko máš rokov?ak to nie je tajné 🙂 🙂

katy30
8. feb 2011

ako tak docitane.
@vejula gratulujem. Aj moj sen je byt ako pred tehu. Ale uspokojim sa aj ked budu 3kilecka na vyse 😉
@nanika ty si uz krasne chudla.
@jojina11 neboj pojde to aj ked pomali 😉
Moj ciel aspon 0.5 kg tyzdenne dat dolu.No uvidime 🙂

debbie
8. feb 2011

ahojte žienky

debbie
8. feb 2011

@vejula gratulujéééééééééééééééééééém 😀 😀 😀

debbie
8. feb 2011

tak nič idem hačkovať nik tu nieje ☹

elen58
8. feb 2011

@vejula moooooooooooc gratulujem a tešim sa stebou šikulka si ,už len nech sa dari vahu udržat a bude dobre držim palčeky 🙂

elen58
8. feb 2011

Ahojte babulky prajem vam všetkym pekny den,ako tak sa vas snažim dočitavat,ale viac prispievat sa dako neda,poobede sa chystam s detmi von ak bude ako včera tak nadhera na slniečku 20st.,to bola krasna prechadzka a uplne som citila ako ma slniečko nabija energiou 😀 😀 😀 Dnes už mam za sebou zumbu tak som spokojna 😀

jojina11
8. feb 2011

@katy30 to je dobrý cieľ ,tak by to malo byť, to je najlepšie , čo môže byť, chudnúť takto,

ewellina
8. feb 2011

@vejula Tak ty si teda šikovnica šikovná. Blahoželám. Ja cvičím na prsia (nevidím v tom problém, ani keď kojím) na šikmej lavičke so 45 stupňovým sklonom, v každej ruke 2,5 kg činka a tak cvičím. To tu v tejto téme nájdem, ako sa ti podarilo zhodiť tie kilá? Tak si to asi budem musieť preštudovať poriadne. Od začiatku januára som zhodila len pol kila. 😖

katy30
8. feb 2011

@jojina11 len uvidim, ci sa my to podari 😉
Akurat rozmyslam, ci ist dnes na zumbu. stale nie som ok. No uvidim podla toho ci man. pride skvor s prace. Neskvor mu zavolam.

katy30
8. feb 2011

@elen58 zumbu cvicis doma?