icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
11. feb 2011

@nanika ved ich dommácnosti sa to netýka, sa divíš?

jojina11
11. feb 2011

@mirmaj ťa obdivujem, ja som sa vzdala, musím sa viac posnažiť, je to dosť ťažké

macekovam
11. feb 2011

babusky...pocitala som si vas....viete ja som si v lidly kupila 60%...to bola balada...ale zasa aj 80% mi mi chuti....mam nejake zravejsie obdobie asi pred MS zravka...ale zasa nie az tak moc len mi ide na chut nejaka dobra mnamka...uz viac si ju nekupim....zaujimave je...ze mam rada keksiky a tie mi vobec nejdu na chut.... 😉 hm...inak na obed som robila fasirky,zemiaky a tekvicovy privarok....to som ozelela a spravila som si prazenicu z hribov s dvoma vajcami ale je toho pozehnane este takze sa tam asi tie vajcia stratili.....ale musim povedat ze mi to vobec nechutilo.... ☹ ☹ a tak som sa tesila na prazenicu...keby som si dala 1 fasirku,zemiaky a troooska priarku asi by som bola spokojnejsia...no co zasa som ymyslala... 😒 😒 ale zasa den nie je len o jedle...brucho je skoro plne a tak je dobre... 😅 😅

pandrholka
11. feb 2011

ahojte...no počasie, že dovi dopo...som sa s malým skoro strepala na zem čo sa tu tak šmýka....malý už má v poriadku tie priedušky, tak som môžem dať konečne aj ja do poriadku....no a ako ste sa bavili o tej práci, tak ja sa tiež nemám kam vrátiť bo som robila len 9 a pol mesiaca pak som skončila na tehotenskej PN a ja som nastúpila na to miesto iba na zastupovanie počas materskej/rodičovskej dovolenky, ale čo čert nechcel otehotnela som aj ja a tak v priebehu roka museli zháňať ďalšiu náhradu 😀

yennn
11. feb 2011

babulky pozdravuje @michaelapillarova z dovolenky-kupelov. Maju sa fajn, az na to ze na zaciatku bolo Miske zle, ale uz je to dobre, tak si uzivaju 😉

yennn
11. feb 2011

a ja sa lucim, mozno az do pondelka. Zajtra rano odchadzame svokrovcom, drzte palce nech odolam. A dnes ked pride muz z prace, tak bude instalovat novy router, takze nam nepojde internet... mozno sa mu podari, tak by som sa vecer ozvala. Ale ak nie, pekny vikend! 🙂

jojina11
11. feb 2011

@yennn neboj, ja ti verím, ty to zvládneš, určite 😉

jojina11
11. feb 2011

inak baby, ja chvalabohu mám prácu istú a viem, že sa na ňu teším a aj môj šéf bude rád,ked nastúpim späť, takže som rada a je mi ľúto, že tu niektoré nemáte také šťastie ako ja

jojina11
11. feb 2011

@pandrholka som rada, že je malý už oK, držte sa

vejula
11. feb 2011

ahojte dievčata, takže ja mam doma teplotku. včera sme dostali tretiu hexavakcinu a teplotkujeme už od noci... tak teraz ani moc nerozmyšlam čo jem, mno, dufam že malemu to rychlo ustupi, lebo som z toho fakt nesvoja.

@yennn uži si vikend 🙂

jojina11
11. feb 2011

@vejula tak nech vás to čoskoro opustí, a nech je všetko normálne, drž sa

mia258
11. feb 2011

Baby, vás dočítať, to je skoro nemožné 😀

Dnes deň o držku, celé doobedie som behala s malou po lekároch, potom rýchlo urobiť veľký nákup (samozrejme privliecť ho domov v rukách).
Konečne som dovarila obed - špagety. Veľký prehrešok? 😒
Malá mi konečne zaspala, tak si idem urobiť kávu a s tou horkou čokoládou ste mi také chuti narobili! 😠

pandrholka
11. feb 2011

@jojina11 vďaka 🙂

mirmaj
11. feb 2011

všimli ste si že na stobklube.cz priratava kavu do pitného režimu? to vari nie 😲 ved o kavu by sa mal príjem vody ešte navýšiť a nie znížiť nie?

nanika
11. feb 2011

@mirmaj priratava polovicku z kavy.

mirmaj
11. feb 2011

@nanika mne to prirátalo komplet celu neviem prečo

mirmaj
11. feb 2011

@yennn ja som až teraz pochopila čo si písala, že hádam ste sa neodstahovali na MK ked ma akika pridala do tej skupiny, ale ono to fakt vyzerá tak nejako

mirmaj
11. feb 2011

teda oprava na FB 😀 😝

jojina11
11. feb 2011

@mirmaj ale nie, veď väčšina asi píše tu

sanym
11. feb 2011

Ahojte. Žiadny FB, občas sem nakuknem, ale ja proste fakt MK nestíham. Dnes ešte k tomu prišiel mm z práce chorý ako pes, vyzerá to na chrípku. ☹ Ale samozrejme chudnem s vami aj naďalej, akurát dnes som si uvedomila pred chvíľkou, že som od rána nič nejedla. Ale polepším sa. 😉

maya30
11. feb 2011

Aj ja sa hlásim k nestíhajúcim, ale snažím sa vás čítať takže som v obraze 😉 Nazerám aj na FB ale nemám pocit že by sa to presúvalo tam, vačšinou sa píše sem, či ? 😎

mia258
11. feb 2011

Ja hlásim moje zlyhanie 😢 Poobede som nestíhala, nevyspatá, s nervami v koncoch, tak som si dala pár syrových keksíkov a cukríky ☹ ☹ ☹ Nechápem ako sa mi to mohlo stať, ale stres asi robí svoje 😔

jojina11
11. feb 2011

pekný večer všetkým , som rada, že aspoň baby čítate, ked aj nestíhate písať
@sanym no tak moja, musíš sa veru polepšiť,lebo tvoj organizmus je úplne osprostený, že najprv pravidelné jedlo a na druhý deň zasa nie, a potom začne robiť zásoby/nič v zlom/držím palce 🙂
@maya30 určite sa píše viacej sem, myslím ,že FB bol len taký ošiaľ, grogu mám v priateľoch, takže na to, aby som jej napísala, nepotrebujem žiadnu novovytvorenú skupinu a písať na dvojo je hlúposť
@mia258 asi si sa potrebovala dobiť energiou, nič si z toho nerob, pokiaľ sa to nedeje pravidelne , tak to nerieš, zajtra si už dáš pozor, neboj bude to v pohode 🙂

akika722
11. feb 2011

ahojte,ako sa mate???ja sa celkom držim,teda sa snažim,vživote som nepojedla tolko zeleniny a zdravych veci ako teraz,k všetkemu kopec zeleniny a sama kuracinka a tofu 😀 no tofu mi chuti najviac,aj dnes bolo na obed 😀 😀 😀 a večer som mala brokolicu s karfiolom na pare 😀
ozaj..dodržiava to ešte niekto?to od zuzuh???

pandrholka
11. feb 2011

na FB sme sa isto nepresťahovali...presne ako píše @jojina11 groku mám v priateľoch tak jej môžem kedykoľvek napísať bez toho aby sa človek zamotávala do ďalšej debaty
@akika722 myslím, že okrem teba asi nik...aj ja som dnes dala tofu na obed už druhý raz tento týždeň a to som ho vyše desať rokov nedala do pusy....

baby taká som vytočená...starý odchádza v pondelok na služobku, príde na víkend síce domov,ale malo by sa to tak opakovať tri až štyri týždne...o to by ani tak neišlo ako to, že dnes má narodky a miesto toho aby sme si urobili pekný večer on ide s potenciálnym švagrom radšej na pivo 😠 ....neni som vadná keď ma to zase nasralo 😒

mia258
11. feb 2011

@jojina11 len snáď sa mi za to v pondelok neodvďačí telo nejakým kilom navyše 😢 😢

yennn
11. feb 2011

ahojte babulky, je tu niekto?

@akika722 dik za tie pribehy, je to super 😉 Dufam ze tam pribudnu aj dalsie. Niekto sem raz dal taky link, bola to nejaka tv sutaz, bolo tam hrozne vela ludi s bohovskymi vysledkami, nechapem preco som si to neulozila

yennn
11. feb 2011

inac sa mi lubi, ze vsetci citaju, ale nikto nestiha pisat 😀 Tak si asi vsetci citaju vety typu "je tu niekto? hm... som tu sama, tak ja idem" 😀 😀 😀

yennn
11. feb 2011

@mia258 pokus sa uz zajtra dostat do normalu, a uvidis ze v pondelok nebude po cukrikoch ci krekroch ani stopy 🙂 Len sa snaz nespustit sa.

akika722
11. feb 2011

@yennn aj tvoje su super 😉