icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
11. feb 2011

@akika722 ako sa dari? (zase tu nikto nie je, uz som chcela odist 😠 ) 🙂

akika722
11. feb 2011

@yennn tu som len odbehujem k malemu 😅
zatial to ide,len som plnaaa zeleniny,každy deň je jej kopa..už som si zvykla na ovela menšie porcie,doteraz som fakt netušila kolko je 100g zemiakov alebo 100g tofu,... 😅 že jeden zemiak 😅 ale už som si zvykla a ide to 😀

a ty akooo???

krtica11
11. feb 2011

@yennn tak ako dostala si od niekoho typ na tu zumbu? ☹ chcem sa spytat aku dietu to držiš ?

yennn
11. feb 2011

@krtica11 zatial som tu zumbu neriesila, ale ak nas citas, viacere kocky cvicia, mohla si sa priamo niekoho spytat kto cvici.
Tato "dieta ktoru drzim" sa vola CICA NEŽER 😀 😀 😀 5x denne zdrava strava, kvalaitny pitny rezim. Nejake otazky? 🙂

yennn
11. feb 2011

@akika722 no moja motivacna krivka dnes nejako klesa ☹

akika722
11. feb 2011

@yennn čo to???kríza??? 😒

adka12
11. feb 2011

baby, poznáte niektorá túto stránku?
http://www.kaloricketabulky.cz/

yennn
11. feb 2011

@akika722 no neviem, ci kriza... ale som dost nakapata dnes (kto nie je? 😎 ) a mam problemy s crevami, myslela som pred par dnami ze iba zacpa ale asi to bude zlozitejsie. A k tomu mi vaha utesene stupa, tak dnes som tak trosku menej namotivovana.
Trapi ma to, lebo ideme svokrovcom a tam sa vzdy naladujem... ☹

yennn
11. feb 2011

@adka12 ja poznam len flora.cz 🙂

akika722
11. feb 2011

@yennn a niečo na travenie si neskušala??čaje??alebo skus piť vela acidka..hm? 😕

yennn
11. feb 2011

@akika722 dik si zlata, ale myslim ze sme tu uz moje creva v stredu rozobrali sprava zľava 😀 😀 😀

yennn
11. feb 2011

@akika722 ja sa lucim, musim sa ist pobalit. Tak sa tu majte pekne, drzte sa a tesim sa na valentinske cisla ! 😀

akika722
11. feb 2011

@yennn nedočitavam stale tak neviem ☹ len som zastrehla niečo o tie lanove semiačka ☹ nestiham čitať ☹ ty niekam cestuješ??? 😎

hedah
11. feb 2011

@adky ja som na tom veľmi podobne po pôrode som mala o 5 kíl menej ako pred otehotnením (výška 158, váha pred 69 a po 64kg) avšak po desiatich mesiacoch mám 73kg. Musela som začať cvičiť aj keď ešte kojím. Cvičím na orbitreku 45 min. každý druhý deň a brušáky a váha? - chvála bohu momentálne stojí ale chcela by som viac. Musím chudnúť, chcem mať svojich 55kg ako som mala pred prvým pôrodom. Neviem čo robiť. Ako ti to ide teraz?

macekovam
12. feb 2011

dnes rano teda nic moc...v stredu vaha - 700 g a dnes?????+1 kg...... ☹ ☹ ☹ slak ma trafiii...neviem naco sa predcasne radujem.... 🙄 🙄 🙄 budem uz radsej drzat 🤐

nanika
12. feb 2011

@hedah ak mas zaujem, mozem ti poslat na IP zhrnutie tu drzaneho zdraveho stravovania.

nanika
12. feb 2011

@macekovam ahoj. Ja som mala vcera zerku, cpala som sa chrumkami kukuricnymi a vecer som zdlabla aj jeden Oliho zuvaci cukrik. Momentalne mam okno, co som vcera este pozrala, ale snazila som sa normalne veci jest. Vaha ma zatial nepotrestala, musim sa uz skonsolidovat.
Dnes som dostala lopatou medzi oci. Moja draha mama, s ktore som pred tyzdnom dohodla, ze mi vezme na par hodin pubertiaka a Oliho v nedelu a my budeme s mm konecne po 8! mesiacoch sami a potom si pobehame troska spolu po obchodoch iba s Emou, tak som dostala mail, ze sestrina dcera, ktora ochorela a bola tusim dva dni u nich, odmietla ist domov, tak si ju tam mama nechala. Takze bud tam dovlieciem decka a budu chore, alebo nie, ze si mam vybrat. Tak som sa jej pekne podakovala a momentalne na nejaku dobu s nimi rusim kazdy kontakt. Az teraz som videla, ako im na mne a mojej rodine zalezi, kto je im prednejsi, takze tak, som strasne sklamana, vyrevala som sa a snad mi uz bude lepsie. Musim si par veci premysliet :(
V chudnuti pokracujem, potrebujem sa dostat len do kopy s nervami, lebo nie je dna, co by nieco nebolo a ja uz proste nevladzem, nevladzem.
Ahojte, neviem, kedy sem zasa stihnem prist, myslim na vas 🙂

yennn
12. feb 2011

Dobre rano babulky. Takze dnesny suhrn udalosti:
- obavana cesta svokrovcom sa odklada. Som chora, kaslem, soplim, hrdlo boli - to by nebolo nic nove, to uz mam par dni. Ale vcera vecer sa moj problem so zacpou otocil o 180stupnov - asi mam nejaku brusnu chripku, islo to zo mna vrchom-spodom, no hnusna noc. A dnes uz chvalabohu len spodom 😝 Takze babka s dedkom budu musiet pockat, kym uvidia drobca prvykrat chodit ☹ No a ja lezim v spalni, a rozhodla som sa zacat pozerat DVD Melrose place co mi manzel kupil pred rokom na vianoce a este som sa k nim nedostala. Jeden by mi zavidel.... (az na tu sracku ktoru stale mam á20 minút) ☹

Takze babulky, dnes tu na MK držím stráž a mám hotline 😀 😀 😀

yennn
12. feb 2011

@akika722 ja som to nemyslela tak ze si povinna mat prehlad o tom ako dopadli moje creva - prave naopak, uz som s tym nechcela nikoho zatazovat 😉

nanika
12. feb 2011

@yennn chudacenko nase 🙂 Ak ti to pomoze, teraz ma podobny problem aj nas Oli, po tej zapche len periem a Oli len se..e a se..e... nestiham sa cudovat 🙂

Napiekla som palacinky, ani ma nelakaju. Polievku mame este morcaciu, tak to bude moj obed. Mm pride az v noci, takze nakupy a spol nas cakaju az zajtra, inak chladnicka a mrazaky vyrabovane. V noci tu tak fukalo, ze som s malou malicko pospala, teraz odpadla o pol desiatej, tak dufam, ze si este pospinka, zlato moje.

Co so stravou, dnes som mala na ranajky normalny biely chlieb, urobila som si hrianky a na to holu sunku a jeden maly krajec s trojuholnickom makkeho syru. Desiata dve kysle jablka, pol activia bielej, za lyzicu ovsakov a lyzicku hrozienok. Po tom, co som vcera pozrala potrebuje moje telo asi pretravit :(

yennn
12. feb 2011

@nanika som rada ze sa dalej snazis stravovat sa zdravo 😉

adky
12. feb 2011

@hedah Ahoj,mne to ide teraz super,schudla som uz 25 kil za 4 mesiace,mam 85,ale pri vyske 172 cize som spokojna,ale chcem chudnut dalej-aspon na 70 kil 🙂 a stravujes sa aj racionalne? 5x denne mensie porcie a vela vody? cistej z vodovodu..,myslim ze na tvoje chudnutie,kedze ti uz netreba vela,pomoze uprava stravy,nie len to cvicenie

adky
12. feb 2011

@yennn vrchom spodkom? sak ty dnes musis byt minimalne o kilo lahsia oprosti vcerajsku 😀 Ale nie,verim ze je to neprijemne,ja som nedavno mala tiez crevnu chripku-fuj,drzim palce a prajem skore uzdravenie 😉

sanym
12. feb 2011

Ahojte, @yennn skoré uzdravenie. My tiež maródujeme - včera na nás mm privliekol chrípku a dnes to chytilo aj mňa. Mm od včera leží a ja striedavo obskakujem jeho a deti - vôbec nestíham jesť ani piť. ☹ Ale dúfam, že zajtra bude mm už lepšie a prevezme štafetu.

mia258
12. feb 2011

Nám sa dnes začal deň pred štvrtou nad ránom 🙄 Malá je nervózna, ja z nej, ona zo mňa. Neviem či to nebudú už zúbky.
Tak dobieham teraz všetko, čo som ráno nestihla - raňajky, desiatu, a pitný režim 😒 A keďže konečne zaspala, tak sa môžem pustiť do varenia 😔

adky
12. feb 2011

@mia258 myslis ze tak skoro zubky? ja som si to myslela tiez,uz ked mala Vaneska 4 mesiace,ale aj tak jej vysiel prvy ked mala 8m..... 🙂

nanika
12. feb 2011

No baby, za chvilku tu mame nov, som zvedava, aku zmenu to prinesie. Uz si niekto na sebe odsledoval ten vplyv mesiaca na chudnutie? V piatok je nov, tak budem mat uz uzavrety mesiac, co som si pisala vahu, ale zatial to u mna teda vyzera, ze na mna to teda vplyv nema 🙂 Absolutny 🙂

nanika
12. feb 2011

@adky cha, ja som si to myslela od 2 mesiacov a aha, ani jeden do dnesneho dna 🙂 Oli mal uz davno aspon 6 zubov 🙂

marthuska
12. feb 2011

ahojte kocky, poviem vam, ak mate problem so spanim deticiek, napiste mi IP, uz som na to prisla 😀 😀 😀 spinkali sme celu noc a od dnesneho dna to bude tak furt 🙂 urcite. a som taka stastna, ze som na to prisla, ze ako. malinka je nastavena za jeden den ako hodinky. huraaaa. taka som vyspata, ze nechapem 😎

mia258
12. feb 2011

@adky @nanika ja som si to myslela už pred mesiacom 😀 Veď prvé bábo 😵
Ale doteraz žiaden. A teraz si stále dáva rúčky do pusy, všetko olizuje, tečú jej slinky. Stále je nervózna, plače, v noci sa budí (a pritom ona prespávala celé noci, max. tak 1-2 sa zobudila na kojenie).
Bola som s ňou u lekára, tak ma odbil, že sú to zúbky. Ale nič jej nevidím v puse. Tak som šla za druhým, posielali nás na kopu vyšetrení a nikto nič nezistil. Ale nič sa nezlepšilo ☹