icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
3. okt 2010

@lilithka26
@michele11
@dai ....
@missy97231
@tinika .................... a ostatne kocky, kde ste?? Ako sa vam dari?

Myslela som ze sa pridam, uz som sa tesila a pozeram, ze tema vydrzala len mesiac ☹
Na mne po tehu ostalo 5kg co pri mojej obrovskej vahe vobec nie je vela, a to som bleskovo za 2-3 tyzdne schudla pri kojeni, u mna to fungovalo. Bola som z toho strasne stastna. Navyse som potom mala problemy a bola som v nemocnici, kde som schudla (zial) dalsich 7 kil za necele dva tyzdne, tak ma doma vsetci chvalili ako super vyzeram....
Lenze potom to prislo. Rychlo schudnute bolo rychlo aj naspat. Nemam cas varit a pripravovat den vopred, ako som zvykla predtym, jem kadejake hluposti, co su v spajzi.... a najvacsi vrchol je ze vecer, ked uz maly spi, tak si sadnem, naberiem si zmrzlinu (vzdy dokupujem novu - Cartedor Tiramisu, vynikajuca) - niekedy aj 2 porcie. A tak som sa prepapala k uctyhodnym ... kg, vela nechyba do trojciferneho cisla, zial. Takze u mna to nemalo nic spolocne ani s tehu, ani s kojenim, ale s materskou ako takou. Ved predsa drzat dietu pri kojeni sa nesmie, nie? A intenzivne cvicit predsa tiez nie, nie? 😝
Takze ako sa dari? Neotvorime tuto temu znovu?

michele11
3. okt 2010

@yennn ahoj, ja som akurat niekedy tento tyzden pozerala, ze co mame nove s chudnutim, ale asi vsetky baby oslavuju zhodene kilecka, ked tu uz nie su 😀 😀 . Mnam, Carte d´or, si mi pripomenula, ze mam este nejaku v mraznicke, asi ju vecer skontrolujem 😀 . U mna sa situacia prilis nezlepsila, zrejme na mna takto blbo ucinkuje nova antikoncepcia a chudnutie ide strasne pomaly, za 4 tyzdne islo dole 1,5 kila. A to jem ozaj malicko a s malou mam riadny telocvik. Proste smola 😠 . Tak ak mas zaujem na znovuotvoreni, ja som za, opat sa nastartujem na zhadzovaci mode 😀 . 😀

tinika
3. okt 2010

@yennn ahoj, no ja zatila stojim vahou, resp. asi kilo som schudla, ale pri malom nemam pravidelnu stravu takze viete čo robim večer 🙂) dvakrat do tyzdna cvičim zumbu a po nej uz len zeleninku papam a vy ako pokračujete?

yennn
3. okt 2010

@michele11 moja, este dnes skontroluj mraznicku a v najblizsich dnoch by sme mohli seriozne podebatit 😀
@tinika viem presne co robis vecer 😉 Zumbu ti zavidim, ja mam prasknuty meniskus takze s pohybom som na tom nie bohvie ako, ale so stravou tiez nie, takze by som sa chcela do toho pustit. Samozrejme, ze nie "od pondelka", ale tak si vravim, ze do vianoc by sa snad daco dalo vymysliet, nie? 😀 Ako pise @michele11, treba sa znovu nastartovat na zhadzovaci mode 🙂

.. baby ja som tuto diskusiu nestihla citat celu, ale chystam sa na to, tak ak viete o niekom, koho z kociek znovu prizvat do boja, sem s nimi 😀

tinika
3. okt 2010

@yennn no ja si to uz par rokov hovorim ze cez zimu zhodim, len kym sa rozbehnem je december a od januara do marca mam vela prace tak skor sa napchavam zo stresu a potom to je stale rovnake ,ale tento rok som uz začala cvičit, tak prvy krok mam uspesne za sebou, uz mam za sebou tolko zumby ako niekedy za celu zimu aerobiku 🙂

lilithka26
autor
3. okt 2010

@yennn
@michele11
baby neozyvala som sa bo sa nemam cim chvalit. Dala som sa na octovu dietu vydrzala a schudla som 5 kg a aj krasne z cm, 6 cm z bokov a j z brucha, lenze uz som skoncila a postupne to priberam naspat uz mam len o dve kg menej nez pred tym. Preto ani nemam o com pisat. Som uplna chudera co sa nevie krotit a prestat furt do tej huby nieco pchat. Mam sama seba plne zuby 😢 Vyzeram hrozne a pri pohlade do zdkadla ked sa zbadam naha je mi na grc 😢 😢 😢 Teraz mam doma najnovsie steper tak sa chystam po veceroch stepovat ale som vzdy taka unavena ☹

liana81
3. okt 2010

ahojte,
tak ja sa pridávam k vám ak môžem, lebo presne patrím do tejto témy a bojujem s kilami po pôrode, teda bojujem ako bojujem, čiže nebojujej 😅 😅 😅 ale pár krát som skúšala diétu (konkrétne 90-dňovu) čo som aj pekne schudla, len to chcelo vela trpezlivosti, ale ako som s nou prestala, nemám systém v stravovaní a akosi kilečka nabehli :( ((((

yennn
4. okt 2010

@tinika podla mna je super, ze mas moznost, cas a vytrvalost chodit pravidelne na zumbu, trosku upravit stravu a odtial je uz len krocik, co ty na to? 🙂
@lilithka26 nezufaj, viem ako sa citis, ale takto by si nemala hovorit, z toho nic dobre nekuka ☹ Hlavu hore, nikdy nie je neskoro. 😉
@liana81 vitaj (ak to ja vobec mozem povedat, kedze som tu nova - nemam co koho vitat, nie? 😎 )

Baby ja by som bola za, aby sme do toho sli spolu, urcite nieco vymyslime, neslubujem ze kazda takto schudne 20kil, ale dolezite je nastartovat sa a vzajomne podporit, co sa tu krasne da. Na style zhadzovania sa asi nezhodneme, ja som totiz odporca "diet" ale kazda vie co funguje u nej, na co jej organizmus reaguje. Mohli by sme si dat taky spolocny maly termin a maly ciel - ak by som bola optimistka, tak do silvestra to vidim na nejakych 6-9 kil. Co vy na to, mne sa to zda celkom realne. 🙂
Ked tu uz tato tema je, nenechame ju predsa zhnit, nie? 😀 😀

liana81
4. okt 2010

@yennn ďakujem, tak sme tu dve nové 😀

ja som za, ja potrebujem takú podporu, aby som niečo opäť so sebou niečo robila, hlavne aby som sa vyhýbala sladkostiam a prinútila sa cvičiť na elipticali, z ktorého mám teraz vešiak na šaty - hihi...
ale tak 6-9 kg je dosť? ale tak ja idem teda dať do spomínaného silvestra 5 kg :D
Yenn máš nejaký tip na chudnutie? Ako to ideš dať dole?

sssimi
4. okt 2010

Ahojte babule. Idem sa k vám pridať. Už 2 mesiace jem pravidelne každé 3 hodiny. Mám 2kg dole čo je pre mňa úspech, pretože diety som nikdy nedržala a stále som mala rovnakú váhu, lenže po pôrode mám o 8kg viac. teda už len o 6kg 😀 Ničím sa neobmedzujem, doteraz som ani necvičila-nebolo kedy asi..... 😀 Milujem sladké, tak si ho dprajem namiesto jedného jedla denne. Nechcem za mesiac schudnúť 5kg-to je hlúposť. Radšej pomaly, ale iste. V piatok som bola na Zumbe, chcela by som každý piatok, keďže iné dni nemám kam dať dcerku. Len sa mi to zdala strašná slabota. Veľa sa oddychovalo a aj keď som sa zapotila bolo mi to málo. A to som si myslela, že som už maximálne zlenivela. Kedysi som totižto aktívne behala a často chodila na aerobik. A čo som sa nacvičila aj domaaaa aaach, kde sú tie časy... Teraz akonáhle by som si chcela dať pár brušakov Sarah hneď leží na mne a mám docvičené 😀 Kým poobede spí, tak upratujem a varím a už nestíham zacvičiť si. No a večer keď si zacvičím nemôžem spať....

Každopádne budem naďalej dodržiavať tie 3oj hodinové odstupy. Síce to nebude do nového roka 6-8kg, ale snáď ešte pôjde niečo dole.

liana81
4. okt 2010

ja by som rada chodila na Zumbu alebo aspoň aerobick alebo hocičo, ale tu žial nemám žiadnú možnosť, lebo v okolí nič také nie je 😕

adky
4. okt 2010

@yennn tak a som tu opat aj ja :D

@michele11 to poznam-ved uz ako davno sme pisali,ze ano-ideme na to a chudneme-vydrazala som asi hodku :D Hambim sa,ale ja nedokazem obmadzit stravu,proste to nejde. Nejem vela,neprejedam sa,stravujem sa uplne normalne,nejem sladkosti (ale na slanosti mam slabost-ale to tiez len napr. 1x do tyzdna sprasknem cely balik chipsov),jem 4-5x do dna primerane porcie. jem ovocie,zeleninu nesmiem takmer ziadnu (len korenovu a paradajky-kvoli liekom na riedenie krvi), nejem mastne a slane-pretoze mam blbe travenie......takze mi ostava len cvicenie a mnou tak nenavidene brusaky-brucho je moja najkritickejsia zona,mam pocit,ze od posledneho dna tehotenstva sa nejako moc ani nezmenilo 😀 😀 😀

Mna by trebalo poriadne nakopnut......a najst tu davno schovanu pevnu volu aby som aj vydrzala.
Zo vsetkych bab co ste tu,mam na 99% najvacsiu nadvahu a najvacsi dovod na chudnutie a aj tak nic 😒
Ja viem,same mi kila nepojdu dole a stazovanim sa tiez neschudnem-musim sa rozhybat a neodkladat to stale na dalsi den,pretoze ten dalsi den ked by som chcela zacat chudnut nikdy nepride 😀

@lilithka26 ahoj,hm toto ma zaujalo :D Ta octova dieta. Ja som jablcny ocot tiez niekedy skusala,ale vobec netusim v akom pomere s vodou ho mam pit,ja som mala pomer asi 1:10 a aj tak mi bolo z tej blbej chuti zle a napinalo ma,ale vela ludi ma s nim vyborne skusenosti. Za aku dobu sa ti podarilo schudnut tie kila? Aj si sa nejako obmedzovala v strave a cvicila? A ako casto a kolko si pila ten ocot? Aj si ho mozem niecim dochutit aby nebol taky hnusny? Niekde som citala,ze si ho dochucuju medom-neviem ci je to spravna volba :D Ale urcite by som tu octovu dietu vyskusala-ved nemam co stratit (mozno len ak nejake tie kila) 😀

yennn
4. okt 2010

@sssimi ahoj, 2kg za dva mesiace su uplne super, len tak dalej! Je perfektne ze sa ti dari dodrziavat 3-hodinove papanie, to je aj podla mna ten najspravnejsi sposob stravovania - ja som tak v r. 2008 schudla takmer 24kg.

Baby - tych 6-9kg samozrejme nie je pre nikoho zavaznych (napisala som to skor ako povzbudenie 😀 ). Ospravedlnujem sa, ale ja premyslam vo velkych cislach - do tejto kategorie totiz bohuzial patrim ja. Je jedno, ci niekto ma 60 kil alebo 120kg - kazdy sam vie, v akom tele sa citi najlepsie, a hoci nam silnejsim sa zda 60kg nedosiahnutelna meta, samozrejme ze chapem, ze pre niekoho moze byt aj toto nadvaha, s ktorou sa potrebuje vysporiadat.
Takze samozrejme - to co je pre mna 6-9kg, moze pre niekoho byt 1-2.
A KAZDE KILO SA RATA!!! 😀 😀 😀 Sme maminky, musime sa starat a stihat tolko veci ze akykolvek uspech je perfektny. Pre mna bude super uz len to, ak prestanem priberat. A ak sa rucicka pohne smerom dolu, mam vyhrate! 😀

yennn
4. okt 2010

@adky vitaj nazad 😀

Nie je treba posudzovat, kto ma najvacsiu nadvahu (mozno ja mam viac, ale bojim sa to priznat). A motivacia a dovod je tiez velmi relativna - ako som pred chvilkou pisala. 🙂

yennn
4. okt 2010

Baby tak som si poctivo precitala celu temu, este som si dovolila zopar ludi pozvat cez IP, uvidime ci sa niekto este prida.

A mozme sa pustit do toho. Ja nie som ziaden odbornik na vyzivu, ani motivacny trener ani nic podobne, takze vsetko treba brat s rezervou. Ide mi skor o povzbudenie. Ve dvou se to táhne líp... ako sa vraví, a ja tomu verím. Mohli by sme si odskocit z tejto temy aj na chudnutie-ako , tam to tiez fici, ale napadlo ma ze tu je to zaujimavejsie, lebo okrem toho ze potrebujeme nieco spravit s postavou, mame spolocnu este jednu vec - mame 1 ci viac deticiek a to nam situaciu trosku komplikuje. Ja napriklad este stale kojim....

Podla mna treba zacat postupne, po jednotlivych krokoch, aby nam to nadsenie vydrzalo trochu dlhsie, nez 2 tyzdne... Kazdy vie, kde je jeho slabina. Niekto potrebuje "iba" prestat papat sladke, iny dodrziavat pitny rezim, niekto pridat cvicenie, iny zeleninu, ovocie, prestat jest slane, prestat sa prejedat ........ ale napriklad ja potrebujem zmenit skoro vsetko 😀
Ale verim ze keby som toto vsetko zacala realizovat od zajtra, vydrzi mi to len chvilku.... Takze ja osobne si asi urcim prioritu, s cim zacnem a to sa pokusim par dni dodrziavat, a potom pridam dalsie.

A co sa tyka toho vzajomneho povzbudenia - mozno by sme si mohli stanovit jeden pevny den v tyzdni, kedy sa budeme vazit (u mna je to uz cele roky sobota rano - po vikende sa vazit nechcem, zle by to dopadlo 😀) a v tento den by sme si napisali ako kto uspel / neuspel / stagnuje.... ak by ste chceli, mohla by som to trebars hodit do tabulky, vahy by ste mohli poslat cez IP kto ma problem uverejnit .... a samozrejme, ubytok by sa porovnaval v % , nie kg - kazdy vazime inac, kazdy ma iny ciel... na mne ubytok 5kg nevidno a pre niekoho je to vsetko, co potrebuje.

Idem na to moc zhurta? 😎 To je len taky napad. Ak mate napady, sem s nimi!
Napriklad aj @lilithka26 ty uz si tu o tom podporovani pekne a rozumne pisala, v prispevku 11.augusta - takze nieco z toho by sme mohli zacat realizovat... kto chce a ma chut. Co vy na to?
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

liana81
4. okt 2010

@sssimi a čo si jedla keď každé 3 hodiny, ako raňajky obed večer si viem predstaviť, ale ešte medzi to niečo tak ma zaujíma, či nejaké ovociee zelenina to bolo, alebo aj niečo iné?

liana81
4. okt 2010

yenn v pohode, z toho čo si napísala, že každý nie....tak ja potrebujem dodržať - dosiahnúť všetko 😀 a inak ja sa stále vážim v pondelok, ale nie je problém si to prehodiť na sobotu

sssimi
4. okt 2010

Jejda práve nám vyhlasovali, že bude bývať cvičenie u nás v dedine 😀 Tak vyskúšam zobrať aj malú. Možno by sa tam niekde zabavila a ja by som si odcvičila. Poprípade by som maminu moju poprosila občas či mi ju na chvíločku nepostráži 😀

Baby ja navrhujem na nakopnutie spraviť tabuľku a každý mesiac dopisovať váhu. Keby navzájom vydíme ako niektorým klesá váha mohlo by nás to povzbudiť. Taktiež nejaké obvodové cm-pás, boky, poprípade stehná. Nejde tu o to, že budeme na seba hýkať, že bože akú strašnú váhu má tá a tá, ale takto nás to bude tešiť a porípade si môžeme zobrať dobré rady od niektorej ktorej to pôjde dole najlepšie.

adky
4. okt 2010

@yennn tato tema by sa mala skor volat "chudnutie po porode" :D
Tak ja sa nehambim priznat svoju vahu-mam 109 kil a 172 cm.....viem,ze za svoju terajsiu vahu si mozem predovsetkym ja sama a nikto iny.

Och baby,nemozeme sa donekonecna vyhovarat,ake tazke je schudnut,aspon ja teda nie.
Do kelu,uz citim v sbe ten znamy pocit nakopnutia a pevna vola je za dverami-len ktovie ci je ta vola dost silna na to aby vydrzala kym neschudnem aspin 20 kil :D Baby,ja by som aj ako 90 Kilova bola neeeeeskutocne happy 😀 😀

Budem jest normalne (chvaaala bohu,ze mi sladkosti nechutia a mastne nemozem 😀 ) , chcem vyskusat jablcny ocot-musim sa nejako premoct a zacnem cvicit. Sak mam doma aj sikmu lavicku,aj takeho lyziara ktory bol pred 10 rokmi v teleshopinkgu :D Aj ten rotacny kruh.....len vsetko je uz zapadnute prachom-skoro som na nich aj zabudla 😀

Baby-prihlaste sa kto do toho ide,sama chudnut nechcem urcite,tabulky s vahou by boli super....a nezabudniite sa ofotit-o rok by sme sem mohli dat foto-pred a potom :D

Na stranke chudnutie-ako som bola,najprv pre 3 rokmi-vdaka nim som schudla 20 kil za 3 mesiace a aj teraz v juni som si tam zalozila opat temu,ale nevydrzala som 😢

adky
4. okt 2010

@liana81 ja som tiez skor za pondelok-som zvyknuta na zaciatok tyzdna 🙂

yennn
4. okt 2010

@liana81 na desiatu trebars jogurt alebo 1jablko, alebo chlebik so sunkou, ci syrom (nie naraz)... alebo paradajku a cottage cheese... moznosti je vela, na olovrant podobne, akurat bez cukru, cize ovocie uz napriklad by som neodporucala

sssimi
4. okt 2010

@liana81 Ja som začala normálne čo mi chutilo práve v tej chvíli. Žiadne konkrétne vyváračky.Len som proste dodržiavala tie odstupy. Asi po týždni sa moje porcie zmenšili, lebo žalúdok pochopil, že o 3 hodiny dostane opäť jedlo a už si nepýtal toľko ako keď som jedla všelijak. Doteraz jedávam aj o 22hej hodine ak mi tak vychádza po 3och hodinách a cítim hlad. Nejem stýlom, že si dám raňajky, ovocie, obed, ovocie, večera. Zatiaľ nie, ale chcem na to prejsť. No to až neskôr. Idem na to veľmi opatrne, aby som si to neznechutila. Naozaj nie som dietový človek, ale mám pocit, že táto zmena stravovania je tá správna voľba. Najradšej by som už takto jedla stále. A skvelé na tom je, že som sa prestala prejedať a aj črevá sa mi rozhýbali nakoľko potom ako mi vybrali slepák som chodila, tak raz za 3 dni.

yennn
4. okt 2010

@sssimi @adky ja nemam problem s pondelkom (budem len nahlasovat sobotnajsi stav, kedze u mna su to fakt uz roky a tiez roky si to zapisujem, ale to nebude pre nikoho problem). Myslela som mozno sobota by bola zaujimavejsia aj preto, lebo mam doma muza cez vikend takze by bolo jednoduchsie spracovat tabulku a vycapit ju sem 😀

sssimi, chce sa ti tabulkovat alebo mam sa podujat?

sssimi
4. okt 2010

@adky ja idem do toho. Už sa nemôžem na seba pozerať. Aj keď ja som už teda začala, ale mňa budete hnať cvičiť 😀

@yennn čo teda potrebuješ do tej tabuľky? Chceš len výšku, váhu, či aj obvody?

sssimi
4. okt 2010

@yennn jasné môžeš spraviť ty.

yennn
4. okt 2010

@sssimi @liana81
ano, je to spravna volba. Este zaujimave na tom je to (z vlastnej skusenosti), ze po nejakom case dodrziavania tohto stylu stravy, clovek sa vlastne tesi, ze za chvilku moze ist jest znovu 😉

adky
4. okt 2010

Takze sme 3? 😀 Aj tak dobre-furt lepsie ako byt sama 😀

Dajte do tabulky aj miery-hlavne brucho a boky,niekto neschudne na vahe takmer nic,ale na mieroch sa to moze odrazit

yennn
4. okt 2010

Tak dajme

Vyska, vaha, .... kto chce, jasne ze aj obvody, ja nie som zvyknuta si merat, lebo sa mi nechce - ale zase teoria nepusti - to je ten spravny sposob porovnavania svojich vlastnych pokrokov. Takze asi prsia, pas (v najuzsom bode - ak taky existuje, hehe), zadok (v najsirsom bode, nie?), boky, stehna, kto chce moze aj lytka

Dnes je pondelok, tak kto chce, dajte dnesnu vahu (ja dam sobotnajsiu, hehe) a miery.

NAPISTE AJ, S CIM ZACNETE! Aby sme vas vedeli priebezne skontrolovat 😝
A prosim si aj info o tom, kto ma s cim problem, ake su jeho slabiny v chudnuti....

Este som na nieco zabudla??

yennn
4. okt 2010

A nezabudnite: blizi sa obed, takze sup sup, aspon polievku! 😀

adky
4. okt 2010

@yennn ja uz som zjedla hubovu polievku-snad z nej nepriberiem :D A tak si dam ovocie a nakoniec na veceru jogurt-to by malo stacit HOR SA DO CHUDNUTIA 😀
Inac--kde mam hladat ten najuzsi bod na bruchu? 😀 😀 😀 😀

Idem sa ovazit a pomerat....ojojojoj to budu cisla 😀