icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
26. feb 2011

@sanym to je depresivne, ze jo 🙂 no ale ked si to tak vezmem, za chvilku uz bude polovicka chudnutia za nami, nie? Uz "len" druhu polku potom 🙂

sanym
26. feb 2011

@nanika jasné 😉 Veď keby som sa k vám nepridala, možno by som už tiahla na 80-ku a to by len bolo 😝

mia258
26. feb 2011

@katkav do Nice, lebo si naň už dlhšie robíme zálusk. A ak by ma tam náááhodou prijali na školu, tak by bol dôvod sa stahovať 😵 Len neviem ako prežijem s malou tú dva a pol hodinovú cestu 😒

mia258
26. feb 2011

Dnes ma svokra potešila... hovorím jej s radosťou, že malá dnes spapala svoj prvý príkrm a jej reakcia, že načo jej dávam jesť ešte niečo iné, či chcem aby bola ešte viac tučná 😠 😔

katkav
26. feb 2011

@mia258 na ako dlho tam idete? pojdes zaroven na prijimacky? drzim palce a uzite si to tam.
Vsak nevies, ze male deti maju byt na diete? co je mala baculka? ved to vybeha. Uz jej radsej nedavaj vobec jest, ked je teda taka tucna 😀 😀 😀 moje nervy. Si aspon na nu hodila taky pohlad, ci jej nesibe? 😠

mia258
26. feb 2011

@katkav Ideme len na jeden deň, omrknúť centrum mesta, nejaké pozemky na domček a aj školu. Prijímačky ešte nemám, ale ak by sa dalo, chcela by som si školu trošku prezrieť.

Jasné, zabudla som, že by mala schudnúť aspoň také 3 kilá, nech nechudnem sama 😖
Svokra nevidí ani žiadny dôvod kojiť. Toto je náš jediný spor, veď načo si kaziť prsia keď bábo prežije aj na UM. Tak som jej pekne vysvetlila, že MOJA dcéra má už 6 mesiacov a budem jej dávať postupne príkrmy ale moje mliečko určite nevynechám 🙄

katkav
26. feb 2011

@mia258 fuha, tak to sa toho chystate stihnut velmi vela za jeden den 😉 tak nech vsetko stihate 😉 stastnu cestu, snad ju mala prespinka.
ja som od mojej svokry mala tiez cudny komentar na zaciatku kojenia, ona nikdy nekojila ale nejaka jej znama mala z kojenia vytahane prsia, tak sa so svokrom na tom naramne bavili, neviem, ci ma to malo odradit od kojenia alebo co, svokra ich ma aj tak vygajdane a nosi ich v ponozkach 😉 ja kojim este stale a pokusim sa este vydrzat...inak som minule ratala, ze mamicky, ktore nemaju mliecko a musia kupovat umele, vsak to je hrozne drahe....som stastna, ze mliecko mam.

mia258
26. feb 2011

@katkav ideme autom, tak pri tej "prehliadke mesta" asi ani nevystúpime 😀 Len dúfam že Mia bude pokojná.

Prsia budem riešiť, keď budem mať 5 detí a ďalšie už nebudem chcieť 😔 Nie je hanba odsávať alebo kŕmiť UM, keď nie je iná možnosť, ale je hanba nekojiť a môcť! To považujem za obrovskú sebeckosť a zbytočné míňanie peňazí.
Ja chcem kojiť minimálne do roka, uvidím ako sa podarí 🙂

adky
26. feb 2011

Babyyyy....som spat,akurat premiestnujem fotky z fotaka do pc,o chvilu ich tu mate 😀

adky
26. feb 2011

😀

ivana82
26. feb 2011

@adky kraaaaaaaaaasna nevesta z teba bude 🙂 🙂 🙂

adky
26. feb 2011

@ivana82 dakujeeem,a ked este pochudnem.... 😀

pandrholka
26. feb 2011

@adky jéj aká nevesta 🙂 ...seknú ti, teda podľa mňa...mne napr. takéto vôbec nesedeli, vizerala som v nich ako torta, ale tebe pristanú.. 🙂 😵 🙂 😵

pandrholka
26. feb 2011

@mia258 len pekne koj pokiaľ sa ti dá, ja tíško, ale v doborom závidím každej z vás, ktorá má túto možnosť 🙂 ...ja som nemala vôbec mlieka a malý nám bohužiaľ od troch týždňov vyrastá na UM a svokra nech si hovorí, čo chce ohľadom príkrmov, ty si jej mamina tak sa zariadiš (ja som tu na MK objavila dieťa, ktoré v piatich mesiacoch vážilo 11 400g 😕 a v siedmych sa prepracovalo na 14kg 😕 ,tvoja malá isto naň nemá 🙂 )

@katkav no máš ty veru pravdu ide to UM strašne do peňez, nám našťastie sadlo france lait hneď na začiatku a našťastie stojí "len" 5,60 (400g) a máme ho asi tak na necelé štyri dni 😒 ..neviem čobych robila keby mám kupovať nutrilon (cca16evri za 800g 😖 )

adky
26. feb 2011

@pandrholka dakujem krasne 😀

pandrholka
26. feb 2011

@adky nemáš vôbec začo 🙂 ...si proste fešanda v nich a keď dáš ešte kilá dole zakiaľ budete mať svadbu ti budú aj padať 😉

betty21
26. feb 2011

ahojte kočky, tak ja som to včera a dnes pekne zaklincovala, ide na mňa mrcha a tak by som jedla čo vidím a ešte ma k večeru začala trošku bolieť hlava ☹

betty21
26. feb 2011

som zvedavá čo mi váha ukáže, už som bola aj sedmičková, ale tá váha mi krásne skáče okolo osmičky, hádam to po mrche klesne viac, uvidím

betty21
26. feb 2011

@pandrholka ani nehovor, to UM je neskutočne drahé. mne sa podarilo kojiť tri mesiace a potom som mliečko úplne stratila a sme na sunare, ten tiež nie je taký drahý 600 g stojí 7,95€ ale dvojka sunar je o dve eura drahší a na ten prechádzame za týždeň, ale začneme s príkrmami a tak hádam to nejako budeme finančne stíhať

adky
26. feb 2011

@pandrholka padat nebudu,sesterka sa v nich vydavala kao 55 kilova,sice je o 12 cm nizsia....ale maju vzadu snurky na viazanie,prisposobia sa kazdej postave :D

zana0077
26. feb 2011

@adky, jeeej, krasna nevesta z teba bude...babenky, vyzerate uplne inak na profilovych foteckach ako na tychto "dodatocnych...:o)
@pandrholka, ja konecne kojim a to je u mna uz co povedat, pretoze je to moje stvrte babenko a prve takto "dlho" plne kojene...:o) A mam elanu, ze by som kojila aj zo dva roky... 🙂 Pri poslednom to bola humana do roka a to som len dvihala obocie, ze ako rychlo zvysovali ceny....
A by som povedala, ze kojit sa musi maminka naucit...teda aspon to vacsie percento maminiek...

nanika
27. feb 2011

Ahojte babulky, vidim, ze ste riesili umele mlieko. No v porodnici pri Olim mi doporucili Bebu, aj sme skusali prejst na ine, ale nesadlo nam, tak sme sa k nej vratili a muz mi vynadal :( Ja som si odkladala od kazdej krabice odmerku, tak zo srandy a potom, ked mal Oli rok, som ich ratala, to sme vtedy mali za sebou beba 1,2,3 a presli sme na nestle to plechovkove. Dodavam, ze som kojila ciastocne prve 4 mesiace, teda viac odsavala, ako kojila a maly zjedol vsetko mlieko, ktore dostal pod nos, prikrmy velmi biedne. Mlieko som kupovala za lacnejsie v Rakusku. Do toho jedneho roka sme na mlieko minuli 35000 sk :(
@adky no musim poznamenat, ze vydavat sa mozes aj kludne buducu sobotu, seknu ti a nic tym satam nechyba 🙂 Si v nich krasna 🙂
@betty21 to je aj moje zbozne prianie, ale je to na fugu a stale vidim na vahe to iste cislo a 7 ani za svet :( Nechapem :(

katkav
27. feb 2011

@mia258 no ja si tiez myslim, ze kojenie je jednoduchsie, neminas zbytocne vodu na umyvanie flias, nemusis vstavat kvoli robeniu flasky, jednoducho vytiahnes a kojis 😉 jasne, ze nie je hanba davat umele, ale ozaj je stastie mat mliecko, lebo je to ukrutne drahe. My sme na zaciatku kupili jednu pixlu nutrilonu, pretoze ma boleli bradavky a maly z nej pil dvakrat, potom skoncila v kosi, lebo bola dlho otvorena a nepil to, 16 euro, skoro ma porazilo.
@adky krasna nevesta z teba bude 😉 ps> ak je tvoja sesternica o 12 cm nizsia, nie su ti kratke? su ti akurat, lebo to z tej fotky nevidno 😉 skusala si si ich s podpatkami?
@pandrholka takze za tyzden miniete 2 pixle umeleho? takze cca 11 euro? na mesiac 44? dost 😒
uz ma asi porazi, dnes som sa postavila na vahu, povedala mi, ze mame 3 zostupit, inak neodvazi 😠 uz nebudem jest, ja uz chcem moju ms a manzel si dnes robil zo mna srandu, ze pride o 9 mesiacov. Dnes mame vyrocie 7 rokov, ale oslavovat budeme az v utorok, kedze je zajtra vazenie, aby to nedopadlo este horsie ako to je 😅

idris
27. feb 2011

@adky jeeee nechceš sa za mna vydať 😉 😉 ???? kočka si už teraz ,a potom budeš sexica 😀 😀 😀 😀

vejula
27. feb 2011

@adky jej pekučke su šaty a ty si v nich ozaj krasna 🙂 ja ked som sa vydavala už som bola v 5tom mesiaci a teda bruško bolo dosť velke. ale vybrala som si super šaty a dobre to zakryli a boli ozaj pekneeee.

@katkav ty si ešte tiež vobec nedostala mrchu? lebo ja som ešte stale bez nej.. či ako si to myslela že už chceš svoju ms.... Ja vobec neviem dokedy je to normalne byť bez menzesu? maly ma už 10a pol mesiaca a stale nič 😕 snad niesom tehotna 😅 😝

idris
27. feb 2011

@mia258 ja som tiež kojila do 11 m a potom sa mi mala sama odstavia a presli sme na kravské mlieko z automatu 😉 našťastie nemáme alergiu na mlieko ani mliečne výrobky inak by som sa zbláznila keby mám kupovať UM ide to strašne do peniazi 😔 😔

sanym
27. feb 2011

Dobré ránko.
@katkav o chvíľku ti pošlem v IP váhu aj miery. Nakoniec je to celkom dobré - žravke som včera odolala, dala som si ešte večer za hrsť orechov a ukľudnila som sa. Takže dole je spolu 11,1 😵
Vidím, že ste písali o kojení - tak ja som tu asi rekordérka - staršieho syna som kojila dva roky a mladšieho ešte kojím - má 2 roky a 7 mesiacov. 😀 🙂
@adky krásne šaty, juj a brala by som aj tvoj vek 😀
Peknú nedeľu všetkým.

idris
27. feb 2011

@vejula moja neboj kamarátka dostala ms keď mal jej malý 18m ..... no a ja som dostala hneď po šestonedelí 😠 😠 😠

inak ja som sa dnes zobudila plná energie, ale na váhe to bolo strašné no je pravda že som si dala včera kysnuté cesto ☹ ☹

@yennn Janka ako sa máš ?? už máš mm v nemocnici??? myslíme na Teba 😉 😉

pandrholka
27. feb 2011

@zana0077 môže byť, že sa žena musí naučiť kojiť bo to nie je len tak hop hop, ale v mojom prípade nebude asi nikdy kojenie možné v nejakom dlhšom období, nakoľko som mala operovaný cicík, kvôli nezhubnému nádoru a v októbri keď som bola na kontrolo mi sonografička povedala, že bohužiaľ vy nikdy nebudete mať mlieka bo tam čosi mám v neporiadku ☹

@kaktav veru tak 2pixle padnú za týždeň....no je to dosť, ale čo narobíme...a to pritom už minimálne 3x denne papá príkrm, takže vďaka bohu...gratulujem k výročiu, tak si teda v utorok dotatočne pekne užite a váha sa isto prebudí a pôjde dole 😉

@nanika stále sa ti ešte nepodarilo padnúť na tú sedmičku?!?!...šak sa mi to akosi nezdá, veď ti to tak super išlo a aj sa stravuješ o.k. tak nechápem akú srandu si z teba robí tá tvoja váha 😒 ...u nás bebu v porodku nedoporučovali, bo viacnásobné mamičky vraveli, že dáko divno smrdela a robila zlobu bábätku, ale zas každé bábo je iné a niečo iné mu vyhovuje, ja som dala na ich skúsenosť a urobila som dobre mi sme s naším mliekom max spokojní...ja si nenechávam každú jednu odmerku ale zato si zapisujem koľké mlieko máme otvorené a som zvedavá tiež v tom roku, že aké bude číselko 🙂

katkav
27. feb 2011

@vejula ja uz mavam normalne, prvykrat som dostala, ked mal maly 7,5 mesiaca, som sa bala, ze bude odmietat mliecko. Len mi meska par dni, tak preto ju chcem, lebo mam zravost a som nervozna, uz chcem, aby sa hormony skludnili. Raz mi meskalo 21 dni, to som ocikala tolko testov 😉 takze si z toho nic nerobim, viem, ze to hapruje kvoli kojeniu.
@sanym super ti to ide 😉 si sikulka. Ja by som chcela tak do 2 rokov a potom planujem druhe tehu, tak asi odstavim.
@pandrholka dakujem za podporu, snad mi to jedneho dna zacne ist tak super ako tebe 😉 v utorok skusim posluchat 😉 ako ide diplomovka? uz len kusocek?