Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte no tak ja neviem či sa zajtra odvažim aj priznať s mierami a všetkým ostatným 😠 už mám za sebou 2 oslavy a ked sa zobudí mala aj s mm tak ideme ešte na 30tku tak si viete predstaviť môj pitný režim a vzorový jedálniček 😝 ale potom už naozaj začínam posluchať a držať sa svojho ciela lebo to už naozaj nie je normálne ☹ a ešte idem rýchlo pohľadať tie tvoje @adky foto v tých šatách 😉
ahojte kočky...pred chvíľkou sme sa vrátili z troj hodinovej prechádzky čo bolo vonku tak fantasticky i keď už okolo tej štvrtej začalo byť citeľne chladnejšie...ani nepamätám kedy naposledy som bola s malým v priebehu dvoch dní 6 hodín na prechádzke 😉 ...mm čosi doma kutil aj včera aj dnes tak sme radšej od toho hluku zdrhli 😎
@kaktav ak sa u nich stavíte niekedy aj na dlhšie budem veľmo rada ak sa stretneme a pokecáme, ak nie tak aspoň tu na MK si budeme pokecávať 😔
@idris fu no tak to je dosť že do 189 mesiacov.. ja mam už 3 mesiace pocit že dostanem a stale nič tak akosi sa to asi nemože rozbehnuť.. ale hned po šestonedeli to by som nechcela fakt že si človek qani od toho poriadne neoddychne
@katkav tak to ja som potom jak pored mrchou furt, hlavne cez& vikendy... a to je na tom najhoršie že vikendy su pre mna najkrizovejšie obdobie a zrovna v pondelok sa važim 😅
ahojté ☹
veeeeelmi sa vam ospravedlnujem ale zajtra nebudem vedieť nahlasiť vahu,kedže som u svokry a cestujem domov až rano-doma budem okolo 10tej 11tej a to už budem aj po ranajkach a ona ma vahu "zašunanu"bohvie kde,,a keby som ju pytala to by boli blbeee otazky ☹
@pandrholka ja som mala krízu a už som myslela, že moje mliečko je nenávratne preč, ale našťastie sa to znova naštartovalo
@katkav mne všetci hovorili, nech pre istotu nejaké UM kúpim, ak by som nemohla kojiť tak aby mala malá čo piť v nemocnici. Ale nakoniec bolo všetko v poriadku, tak som tie dve krabice darovala jednej babe, čo ležala so mnou na izbe 😀
@idris ja trošku dúfam, že aj mne sa sama odstaví, lebo som počula už X príbehov o preplakaných nociach, keď dieťa chcelo mliečko ale bolo už staršie a nechceli mu dať. Snáď sa nás to nebude týkať 😔
Konečne sme došli domov, @katkav mala si pravdu nestihli sme všetko 😀 Vyrážali sme skoro ráno, nabalený ako na týždeň, ale musela som vziať veľa vecí, lebo som s Miou ešte nikdy nebola tak ďaleko na celý deň. Časť cesty sa smiala, časť preplakala, ale zvládli sme to. Ale poobede nás ponáhľala nech už ideme domov 😀
Jasné, že čo sa týka jedenia, tak horšie to už byť nemohlo... doma som rýchlo zjedla raňajky, v aute na desiatu banán, obed až poobede, keď sme si kúpili veľké bagety v stánku a zapili ich džúsom!!! 😢 Som myslela, že sa rozplačem, ale slzy si nechávam až na zajtrajšie ráno, keď sa postavím na váhu 😀
A teraz som ešte "piekla" brokolicový koláč a k tomu čerstvá zelenina. A nebyť toho, že je už toľko hodín, zjedla by som aj polovicu, lebo bol krásne nadýchaný a voňavý 😵
@mia258 nelám si hlavu, no tak nebudeš možno raz mínusová to sa stane isto každej z nás, ktoré sme mali zatiaľ len úbytky abo stagnácie...prosím ťa nemohla by si poslať recept na túto dobrotku?!?! vyzerá to fantasticky 😉
@mia258 jj, prosime si recept 🙂
@mirmaj dlho som o tebe nepocula, ty neposlusnica ;) Tie oslavy su katastrofa, musis nieco vymysliet, lebo oslavy boli a budu a mozu sa stat skor dobrou zamienkou a vyhovorkou. Co si budeme hovorit, aj Velka noc je za dvermi a ja uz dopredu zvazujem, co s tym 🙂 Nepatrim medzi 100% dodrziavacky, ale ako naozaj zistujem, tie vykyvy, ze som cosi porusila ma tak rozhadzu, ze sa neviem dat tyzden do kopy :(
Len tak mimochodom, tu cokoladu spraskal muz, chvala bohu 🙂
Dobre ranko,
dve veci, ktore chcem takto z rana spomenut su pre mna velmi dolezite a chcem, aby ta jedna bola dolezita aj pre vas. Mame 28.2. o mesiac tu mame nas tabulkovy milnik. Uslo to rychlo, ze? Stihate si ho splnit, nestihate? Mozno prisiel ten cas sa troska zastavit a pozriet sa spat, co sme dokazali. Dnes hlasime svoju vahu a miery a viem, ze ich nenahlasi kazda z nas. Trocha ma mrzi, kolko dievcat sem do temy pride a po tyzdni dvoch su prec. Vidno to najme na tom, kto prispieva, mozno sa len podeli s kazdodennymi starostami, pofrfle na vahu. Ale na tie, skalne, mozno ze nie s uplne idealne klesajucim grafom, ale viem, ze aj take sa najdu, som tak strasne pysna, az sa mi slzy tisnu do oci. Baby, ste uzasne, ci ste schudli za ten cas 1 kg, ci rovnych 10 kg, ja viem ze to chce obrovsku odvahu a sebazaprenie sem v rano prist a nahlasit uspech, ci neuspech. Aj keby ste neschudli, nic, som vdacna, za kazdy prispevok, ktorym obohatitie toto forum 🙂 Dakujem babulky, naozaj dakujem 🙂
Druha vec je, ha, Katka to uz vie, lebo som uz posielala info do tabulky, ale som SEDMICKOVA 🙂 Ja som sa toho dozila a som tak strasne stastna prestastna, ze idem z koze vyskocit. 79,9 kg, ja viem, ze som tento tyzden dala dole "len" 600g, ale som na ne taka pysna, akoby to boli rovne 3 kg 🙂 Vdaka vam vsetkym srdecne za kazdu podporu a ze tu mozem byt s vami, vela to pre mna znamena 🙂
http://www.ted.com/talks/lang/slo/jamie_oliver.... keby si to niekto chcel pozriet 🙂 Je to s titulkami
@nanika ty sikovnica 😉 gratulujem k 7 🙂
ja som tento tyzden konecne zabrala, sice svoj ciel do konca marca nedam, ale dnes ma tesí moj ubytok -1,1 🙂 🙂 🙂
inak som uplne grogy, malemu ide predny zub tak horuckuje od vcera obeda vkuse az doteraz, mam za sebou nocnu sluzbu, idem do seba hodit kavu lebo tu odpadnem 😝
ahojte dievcata🙂ja tento tyzden - 700 g.... 🙂 viac som este asi ani nedala dole....neviem napriek tomu ze cvicim tak viac ako pol kilecka dolu nezlezie...ale zasa je to schudnute s dobrym pocitom bez vycitiek ze som hladna alebo nervozna...ze uz nevladzem a tak....najviac pysna som na ubytok -5 cm zo stehien...tie sa pohli az teraz....dalej -2 cm z pasu,konecne su prsia tam kde minuly tyzden takze -3 cm -mala som mrchu...a tiez som stastna ze som vydrzala cvicit aj cez nu....robim veci tak aby som dodrzala svoj ciel....myslim ze je celkom realny🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 pekny dnik🙂 a pokracujem🙂
@macekovam takže to nemáš že z jedného stehna?!??!
Ahojte, tak hnevam sa sama na seba, no mam ubytok (od utorka), ale od pondelka este + 800 g, ide ma trepnut od hnevu, uz nech je tu ta mrcha, lebo mam odsledovane, ze je to voda, lebo viac vypijem ako chodim na wcko...uz ma to s tou mojou mrchou nebavi, lebo dva tyzdne chodim ako balon, tyzden sa odfukujem a dva tyzdne mozem zase chudnut, pomooooooooc, uz stracam energiu, nervy... ☹ ☹ ☹ normalne premyslam, ze idem od vas, ze uz nikdy neschudnem a pritom poslucham... 😢 😢 😢
@ivana82 prosím ťa choď kdesi s takými rečami, že ideš od nás 😉 ...keď vieš čo to spôsobuje tak sa s tým musíš zmieriť, že ti to pôjde trošku pomalšie, ale isto sa nevzdávaj a hlavne od nás NEODCHÁDZAJ.... 😉
Dobre ranko babulky, tak ja (ne)uspesne stagnujem na svojom minulotyzdnovom prirastku, teraz mam -0.1 co je smiesne ☹ Toto je moja najdlhsie trvajuca, a najhorsia kriza. Verim ale ze to prekonam, stale sa kvoli tomu trapim, a nie je mi to vobec prijemne. Na centi som neschudla nič - ak neratam 1 zo stehna....
Manzela mi do nemocnice nevzali, pretoze ochorel a vtedy operaciu robit nemozu. Je to smola, uz som z toho na nervy, a nehty mam okusane po lakte 😒 Neviem kedy bude dalsi termin operacie....
A este dnes teda ideme s drobcom na to "živé" ockovanie... neviem co mam od toho cakat, vsetci ma strasia. Takze tak sa mam ja 😎
@adky @idris ste zlate, ze na mna myslite. Aj vy mi chybate, neviem sa dockat, kedy sa zase dam do normalu, jednak aj casovo aj vôbec, a vsetko bude zase ok 😉
@pandrholka ee z jedneho 3 a z druheho 2 cm...
@ivana82 no premyslat ze ides od nas sice mozes, cica 🙂 Ale nemysli si ze ta niekto pusti preč 😀 . My sme trpezlive, my si pockame, kym sa riadne nakopnes a zacnes chudnut. Len posluchaj dalej 🙂 Mozno by si mohla skusit nahodit KJ ze ako to vyzera - ak si myslis ze vsetko robis spravne, mozno niekde predsalen mala chybicka bude.
Kto nechudne (nestagnuje) s nami - tlstne proti nam 😉
@macekovam no tak to je iné ako keď napíšeš, že máš 5cm dole...si hovorím, že čo táto babizňa stvára keď dá za mesiac toľko dole, ale šak aj tie 2,3 cm sú krása 🙂

@adky vidis, ja zase nemam rada fernet 😉 no nevyzera, ze by mal tolko kil ten tvoj drahy, asi je to kus vysokeho svalnateho chlapa 😉
ani vam nejdem pisat, co vsetko som uz pozrala a manzel mi na to povie, ze by mu bolo jedno, ci by som bola tehu teraz alebo o pol roka 😉