icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
1. mar 2011

@mima88 to nerozumiem co si tym myslela, ze sme zohrate a nechces sa miesat. 😎 No ved prave, ze my uz sme take az moc zohrate, ze uz mnohokrat sa ani nepotrebujeme bavit o chudnuti, ved uz mame vo vsetkom jasno - ak nepridu nove babulky kecat s nami, tak toho moc nenakecame 😀 nebyt sukromnych problemov 😎
Takze ak mas cas, radi ta tu uvidime aj inokedy nez len pondelok! 😉

mima88
1. mar 2011

@yennn no myslela som to tak, ze vy sa uz viac poznate a mojou chybou je asi to, ze som hamblivejsia 😅..ale ja sa polepsiiiim 😉

yennn
1. mar 2011

@mima88 moja ale ani sa nespozname, ked nebudes medzi nas chodit, toto nie je ziadna sukromka, radi pokecame s kazdym, kto ma chut a cas ... a nielen o diete 😉

mima88
1. mar 2011

@yennn ok 🙂 , tak idem sa priznat, co som mala na obed: zemiaky a rybku na cibulke s mozzarelou. moze byt alebo dostanem vyhresene? 😅

yennn
1. mar 2011

@mima88 ak mozarella bola light, tak moze byt 😉 A aky to recept? To by ma celkom zaujimalo...

debbie
1. mar 2011

ahojte baby ako , kedy mam ja vas dočitať , ved ja nestíííííham 😲 😀

yennn
1. mar 2011

@debbie ja sa vzdávam, dočítať vyše týždňa je pre mňa nereálne 😀

katikatika
1. mar 2011

Ahojte, verte, alebo nie, vcera som napisala celkom slusny prispevok ked som dala "odosli", tak mi zahlasilo "prave ste boli uspesne odhlaseny". No super, potom som uz nemala ces - vecer.
V prispevku bolo hlavne to, ake ste strasne super, ako ja som potrebovala niekoho takehoto stretnut, tolko perfektnych zien pokope a este tak motivujucich.... @nanika a @katkav su najsuper kocky, velmi mi pomahaju, dakujem baby.

yennn
1. mar 2011

dnes som druhykrat varila ryžu natural (al-dente), musim povedat ze je velmi zaujimava, velmi nam chuti, manzel ju chodil este po obede vyjedat 😝

yennn
1. mar 2011

@katikatika absolutny suhlas, toto forum je super! Niekedy sa pise viac, inokedy menej.... niektory tyzden sa nam krasne dari chudnut, iny tyzden je to slabota (ako ten minuly 😀 😀 ) ale nebyt tohto fora, tak som s vahou uletena do oblakov 😀 😀 😀 A takto - pekne pomalicky, ideme vsetky ku svojmu cielu 😉

debbie
1. mar 2011

@yennn ja si ju robím časo ako zeleninové ryzotto a je fakt dorá a jem ju ku všetkému 😀

katikatika
1. mar 2011

Caute baby, musim sa este strasne pochvalit - taka som happy - objednala som si kocik cez net, z Ciech, chico multiway golgky a su supis, take akurat pre mna - nevyzeraju pri mne ako detska hracka, ale ako ozajstny kocik. HURAAAAAAAAA!

yennn
1. mar 2011

@debbie praveze ja som dnes tiez robila rizoto - ale z normalnej Parboiled. Tato natural mi prisla pre maleho moc tvrda, ci sa mi s tym nebude dusit

katikatika
1. mar 2011

@yennn prosim ta, ako robis tu naturalku - ja som to raz varila hodinu a vobec to nechutilo dobre - ako varis a ako ochucujes? Dakujem

debbie
1. mar 2011

@katikatika ahoj , maš uplnú pravdu, je až neskutočné ako toto forum dokaže pomôcť , hlavne tým, že tu je veľký počet skvelých žienok , čo su ochotné aj napriek dnom, kedy nemaju uspech v chudnutí, prísť, posťažovať sa, a zároveň aj ochotne poradiť a pomôcť 😀

yennn
1. mar 2011

@katikatika no ja som to hodila do vriacej vody, v ktorej boli 2 lyzicky zeleninoveho bujonu Alnatura (bio od DM drogerie) - to pouzivam aj na maso aj zeleninu dusenu, aj malemu.
No varila som to nie hodinu, mozno 20 min. - neviem. Ale ono to vzdy bude take tvrdsie - prave kvoli tym supkam ci co to tam je. Nam to chutilo celkom

yennn
1. mar 2011

@katikatika a vlastne my sme zvyknuti, varievam ryzu Parboiled - nikdy som nevarila doma stylom ze ryzu na cibulke a potom vydusit.... takze ja som zvyknuta na iny styl ryze - taky zdravsi 😀

debbie
1. mar 2011

@yennn ja mam FONTIS teraz Natural pololupanu a ta sa uvarí krásne do makučka teda v ramci možností uvariť naturalku , ale je fajná

yennn
1. mar 2011

inac baby ja uz som na konci so silami, co sa tyka varenia - ako mam varit pre maleho, aby to bolo dostatocne vyzivne, a zaroven moj zdravy styl sklbit s manzelovou dietou? MInule som robila perkelt v 3 hrncoch ☹

katikatika
1. mar 2011

Baby ja vazim tolko, ze ako dve fajne zeny dokopy, ale tu som sa tak nabudila....

mima88
1. mar 2011

@yennn to uz neviem ci bola light a recept som si vymyslela 🙂 cibulku som na troske oleja osmazila a supla som na nu okorenenu rybku a ked uz bola hotova,tak som na nu dala kolieska mozzarely nech sa rozpusti

yennn
1. mar 2011

@mima88 no znie to celkom fajn... ja by som do toho sla 😉

katikatika
1. mar 2011

A teraz vas ja namotivujem - ak nebudete vediet, co varit, tak si spomente na mna - ja varim non-stop bezlepkovu dietu pre dceru a manzela, pre polrocneho drobceka zeleninkove somarinky a pre seba...Ńo povedzte. Ale ked je bezlekove take nornalne - pecene kuriatko a tak, tak papam to, co oni. Moja dcera nemoze chodit na obedy do skolskej jedalne a manzel tiez v robote nechodi na obedy, v Leviciach nevaria nikde bezlepkovu...

debbie
1. mar 2011

@yennn zlatík ved malý môže to čo ty a mm to uprav. Moja mala ked ide olovrantovať otvorí chladničku a kríčí maminaaa kotitííííííč si prosíííím 😀 😀 😀

yennn
1. mar 2011

@debbie wooow, tak to si ju pekne vycepovala 😀

mima88
1. mar 2011

@yennn tak sup sup a daj vediet, ci chutilo 🙂

yennn
1. mar 2011

@katikatika mam kamaratku, ktora ma bezlepkovu, a teraz jej identifikovali este aj neznasanlivost na laktozu, takze nakoniec skonci na bezlepkovo-bezlaktozovej.... otras, viem o com hovoris. Chce to vela studovania, vela penazi, a nervov....
Ja som to skor myslela tak, ze ja som predtym ficala na marinadach a pod. a teraz musim varit zdravo, a navyse neviem co - a doktorka kazala ze malemu so slahackou namiesto mlieka .... A ja som nikdy nevedela omacky robit ani take normalne - slovenske jedla

debbie
1. mar 2011

@yennn čo je vycepovať???
😖

debbie
1. mar 2011

@yennn
mojka da sa povedať že jeme cottage odkedy sme ho našli v nl , tu to ešte ani do obchodou neobjednávali 😀

debbie
1. mar 2011

@yennn ja mám jeden receptík s rybou čo mne neskutočne chutilo ,robím občas lebo by sme sa objedli
suroviny : ryba filety /robím z lossosa filiet/
zaváraná alma
plesnivec/nakrajať na kocky/
3PLkecup
sol
korenie
do zapekačky naukl. na pár kvapiek ol.ol platky ryby, ostatné suroviny zmiešame a navrstvíme na rybu zapečieme a že neze..erala by som to aj celé sama .... 😀 😀 😀 pečieme na 180st . podla hrubky ryby ale netreba tomu moc, tak 35min .ale hovorím to treba pozrieť ak je rybka už bledšia , hotova, syr je roztopený môžte odokryté zapiecť ešte 5min.