Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte baby ako , kedy mam ja vas dočitať , ved ja nestíííííham 😲 😀
Ahojte, verte, alebo nie, vcera som napisala celkom slusny prispevok ked som dala "odosli", tak mi zahlasilo "prave ste boli uspesne odhlaseny". No super, potom som uz nemala ces - vecer.
V prispevku bolo hlavne to, ake ste strasne super, ako ja som potrebovala niekoho takehoto stretnut, tolko perfektnych zien pokope a este tak motivujucich.... @nanika a @katkav su najsuper kocky, velmi mi pomahaju, dakujem baby.
dnes som druhykrat varila ryžu natural (al-dente), musim povedat ze je velmi zaujimava, velmi nam chuti, manzel ju chodil este po obede vyjedat 😝
@katikatika absolutny suhlas, toto forum je super! Niekedy sa pise viac, inokedy menej.... niektory tyzden sa nam krasne dari chudnut, iny tyzden je to slabota (ako ten minuly 😀 😀 ) ale nebyt tohto fora, tak som s vahou uletena do oblakov 😀 😀 😀 A takto - pekne pomalicky, ideme vsetky ku svojmu cielu 😉
Caute baby, musim sa este strasne pochvalit - taka som happy - objednala som si kocik cez net, z Ciech, chico multiway golgky a su supis, take akurat pre mna - nevyzeraju pri mne ako detska hracka, ale ako ozajstny kocik. HURAAAAAAAAA!
@yennn prosim ta, ako robis tu naturalku - ja som to raz varila hodinu a vobec to nechutilo dobre - ako varis a ako ochucujes? Dakujem
@katikatika ahoj , maš uplnú pravdu, je až neskutočné ako toto forum dokaže pomôcť , hlavne tým, že tu je veľký počet skvelých žienok , čo su ochotné aj napriek dnom, kedy nemaju uspech v chudnutí, prísť, posťažovať sa, a zároveň aj ochotne poradiť a pomôcť 😀
@katikatika no ja som to hodila do vriacej vody, v ktorej boli 2 lyzicky zeleninoveho bujonu Alnatura (bio od DM drogerie) - to pouzivam aj na maso aj zeleninu dusenu, aj malemu.
No varila som to nie hodinu, mozno 20 min. - neviem. Ale ono to vzdy bude take tvrdsie - prave kvoli tym supkam ci co to tam je. Nam to chutilo celkom
@katikatika a vlastne my sme zvyknuti, varievam ryzu Parboiled - nikdy som nevarila doma stylom ze ryzu na cibulke a potom vydusit.... takze ja som zvyknuta na iny styl ryze - taky zdravsi 😀
inac baby ja uz som na konci so silami, co sa tyka varenia - ako mam varit pre maleho, aby to bolo dostatocne vyzivne, a zaroven moj zdravy styl sklbit s manzelovou dietou? MInule som robila perkelt v 3 hrncoch ☹
Baby ja vazim tolko, ze ako dve fajne zeny dokopy, ale tu som sa tak nabudila....
A teraz vas ja namotivujem - ak nebudete vediet, co varit, tak si spomente na mna - ja varim non-stop bezlepkovu dietu pre dceru a manzela, pre polrocneho drobceka zeleninkove somarinky a pre seba...Ńo povedzte. Ale ked je bezlekove take nornalne - pecene kuriatko a tak, tak papam to, co oni. Moja dcera nemoze chodit na obedy do skolskej jedalne a manzel tiez v robote nechodi na obedy, v Leviciach nevaria nikde bezlepkovu...
@katikatika mam kamaratku, ktora ma bezlepkovu, a teraz jej identifikovali este aj neznasanlivost na laktozu, takze nakoniec skonci na bezlepkovo-bezlaktozovej.... otras, viem o com hovoris. Chce to vela studovania, vela penazi, a nervov....
Ja som to skor myslela tak, ze ja som predtym ficala na marinadach a pod. a teraz musim varit zdravo, a navyse neviem co - a doktorka kazala ze malemu so slahackou namiesto mlieka .... A ja som nikdy nevedela omacky robit ani take normalne - slovenske jedla
@yennn ja mám jeden receptík s rybou čo mne neskutočne chutilo ,robím občas lebo by sme sa objedli
suroviny : ryba filety /robím z lossosa filiet/
zaváraná alma
plesnivec/nakrajať na kocky/
3PLkecup
sol
korenie
do zapekačky naukl. na pár kvapiek ol.ol platky ryby, ostatné suroviny zmiešame a navrstvíme na rybu zapečieme a že neze..erala by som to aj celé sama .... 😀 😀 😀 pečieme na 180st . podla hrubky ryby ale netreba tomu moc, tak 35min .ale hovorím to treba pozrieť ak je rybka už bledšia , hotova, syr je roztopený môžte odokryté zapiecť ešte 5min.

@mima88 to nerozumiem co si tym myslela, ze sme zohrate a nechces sa miesat. 😎 No ved prave, ze my uz sme take az moc zohrate, ze uz mnohokrat sa ani nepotrebujeme bavit o chudnuti, ved uz mame vo vsetkom jasno - ak nepridu nove babulky kecat s nami, tak toho moc nenakecame 😀 nebyt sukromnych problemov 😎
Takze ak mas cas, radi ta tu uvidime aj inokedy nez len pondelok! 😉