icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
3. mar 2011

vonaju mi tu pod nosom chlebiky vo vajicku.........odolavam 🤐

adky
3. mar 2011

@mia258 ja neviem, rada experimentujem,aj masko na ovoci mam rada,ale slane palacinky ? neviem,ani slane pirohy som este nejedla,ale vsetko raz treba vyskusat,len musim do tych palaciniek vymysliet inu napln-spenat nemozem 😝

mia258
3. mar 2011

@adky 😀 Ja som nedávno dostala od svokry knihu s receptami. A v nej bol aj napr. ten brokolicový koláč, aj palacinky na veľa spoôsobov. Sú tam olivové, plnené mäsom, špenátom, kelovými listami, ... Tak musím vyskúšať 😀

adky
3. mar 2011

@tutulka12 tak ty to mas celkom fajn,len sa musis naucit ten rezim,nie vela solit,zaradit viac zeleninky (ma vlakninu ktora zasyti a ma zanedbatelne mnozstvo KJ) .....aj ked nejes moc sladke a tazke jedla,skusila si si len tak provizorne vypocitat svoj denny prijem v KJ ? Na tej stranke chudnutie-ako.sk sa to da lahko vypocitat,nemas moc nizky prijem? Ak mas nizky a nepravidelny,ze nejes 5x denne,aj tam moze byt problem....nemyslim priberania,ale toho ze nemozes schudnut

tutulka12
3. mar 2011

@adky práve som to čítala na tej stránke, vidíš a ani by ma nenapadlo že málo jedla robí šarapatu. ale presne si to vystihla, ja jem maximálne dvakrát denne a aj to je niekedy veľa ☹ a to počítanie kalórii je moja nočná mora....

adky
3. mar 2011

@mia258 aaaale,olivy,spenat,kel,brokolica-vsetko zeleneeee,dokelu,kvoli liekom na riedenie krvy nemozem nic zelene lebo by mi neucinkovali lieky ,ale ked skoro vsetka zeleniny je zelena 😠 Samozrejme,robim aj prehresky,nabuduce musim vyskusat tie slane celozrnne palacinky so spenatom,spenat zboznujem 😎 Dakj zatra echo akos a ti podarili a ci sa tato slana varianta da jest 😀

adky
3. mar 2011

@tutulka12 😕 tak vidis kde je pes zakopany,to je az extremne malicko,strasne si si spomalila metabolizmus,nedokaze spalit kalorie ked je taky pomaly,musis si ho pravidelnym jedenim zrychlit a bude palit,lebo inac sa tie kila budu drzat uz vecne 😔

adky
3. mar 2011

@tutulka12 PS: v tejto teme si uz druha chudnuca zo Sekčova 😀 Už sme 3 Prešovčanky 😉

mia258
3. mar 2011

@adky dám vedieť 😉 Celkom sa mi tam zapáčili aj palacinky s rôznymi druhmy syra (syr zbožňujem 😵 ) a potom sú tam nejaké zemiakové placky s ovocím 😕

tutulka12
3. mar 2011

@adky vidíš a ja už som sa tu rozčuľovala, že mne ani to cvičenie nepomáha 😀 no nič od zajtra začínam jesť 😉 baby máte nejaké grify? ako vyzerá váš jedálniček približne?

adky
3. mar 2011

@mia258 to vsetko mas v tej knihe? Vau,suer kniha,ja rada takto experimentujem 😀 A rodina to potom koštuje 😝 Ale so syrom mozu byt fakt super 😲 😎

tutulka12
3. mar 2011

@adky a ktorá je ešte prešovčanka?

mirmaj
3. mar 2011

@mia258
@adky výborný recept na slané palacinky je tento len ho treba urobiť dietnejší ale su naozaj mňaaaam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22688

adky
3. mar 2011

@tutulka12 a cvicit sa tiez nemoze len tak 🙂 Ja sice necvicim,ale co som citala-dolezite je spravne dychanie,musis sa nadychnut vtedy,ked napinas sval (aby sval dostal kyslik) ...vraj inac nema cvicenie zmysel 😉

jojina11
3. mar 2011

@nanika stručne odpovedané , mohlo by to byť aj lepšie 😀 ale nie, vieš ako to je, sú dobré a zlé dni, s tým si nepomôžem

tutulka12
3. mar 2011

@adky na cvičenie tu mám odborníka- švagra, študoval na fakulte športu, tak mi dal nejaké rady ako cvičiť a vlastne cvičím spolu naraz s "cvičiteľmi" z dvd-čiek 😀

mia258
3. mar 2011

@adky je to fakt skvelá kniha, ani by som nečakala od svokry 😅
@mirmaj mňaaam nerob mi chúťky 😀 Skúsim tú omáčku k "mojim" špenátovým. Budem experimentovať 😵

nanika
3. mar 2011

@jojina11 Joji, ked som ta citala, prave mi hodila mala na nohu take tazke kovove pero a veru mi to prislo k veci, ze byva aj horsie, auuuuuuu

adky
3. mar 2011
adky
3. mar 2011

@mirmaj mnaaam,dakujem za recept,vyzeraju bombovo 😀

adky
3. mar 2011

@tutulka12 vau,no super svagor,ja sanemozem dokopat k cviceniu 😠

adky
3. mar 2011

@mia258 dobra svokricka,aj ja chcem taku 😀

jojina11
3. mar 2011

@nanika moja, tie deti nás vedia teda riadne,,,, ja mám teraz chvíľu pokoj, dala som prať a prišiel mm z práce a syn tu teraz behá s ňou za ruky a Vladuša je v siedmom nebi

tutulka12
3. mar 2011

@adky no ale nato, že sa nemôžeš dokopať cvičiť, tak si krásne zhodila 😉

mia258
3. mar 2011

@adky môžem niekedy požičať 😀

jojina11
3. mar 2011

inak vítam nové mamičky na tomto fóre, všetkým želám úspešné chudnutie 🙂

adky
3. mar 2011

@tutulka12 ano,schudnut som schudla,len ta koža ovisla-strie sa zrazili,koza ovisla.....mam taku ako starecku pokozku,antieram sa kazde rano aj vecer gelom na spevnenie,ale prd to pomaha 😀

adky
3. mar 2011

@mia258 to by bolo super 😀 ked budem potrebovat taku dobru svokricku,dam vediet-pozicam ti aj ja moju? 😀 😀

tutulka12
3. mar 2011

@jojina11 ďakujem za privítanie a dúfam, že sa chudnutie konečne rozbehne 🙂 lebo v lete ideme na sestrinu svadbu a chcem byť za peknú 😀

adky
3. mar 2011

@tutulka12 no vidis aku mas motivaciu ! ja som tiez mala,chcela som schudnut do svadobnych siat (v sobotu som ich skusala a vecer som sem pridala ja fotky 😉 ) a skoro sa to uz podarilo-chyba mi zopar cm do zapnutia zipsu na chrbte 😀