Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katikatika 28.2. mam poslednu IP. tak to si potom dobre kupila vahu, ze ta ani nevytocila hned na uvod 🙂
tak baby a už máme aj po prechádzke, som sa tešila, že mi malá po dlhom čase spí vonku , a po 15 min, mi ju zobudil dedinský rozhlas, skoro ma porazilo , ale aj tak sme boli vonku vyše hodiny a poviem vám u nás je dosť zima
😝
@katkav OK, tak dame preteky a budeme si navzajom dychat na krk 😉 😉 😉 Ale vazne - ked sa priblizim k 100 - ke (napr. 101 ako mas ty) tak dam riadnu oslavu, lebo to je uz lenkrocik k tomu, aby som mala 99. V zivote som si nemyslela, ze sa budem tesit na to, ze raz budem mat 99 kil 😝
@katikatika to je hnusne, ze 🙂 Ja budem oslavovat o 4 kg, ze mam poporodnu vahu huuuuuuuuuuuuuu 🙂
@nanika ja za mormalnych okolnosti som mavala okolo 35 cm rozdiel pas boky - hovorim - Rubensova muza.
@katikatika no a co, kazda sme ina a uzky pas a plne boky, myslim, ze to je muzsky sen. Ja ked sa raz dopracujem na 65 kg, tak budem ako chalan, prsia nikde, pas ziaden, rit ziadna, este sa dam ostrihat a mozem si to hodit. Ale zasa nosit na sebe nadvahu, len aby som bola zenskejsia tiez nie je vychodisko, co si budeme hovorit 🙂
@katikatika takze budes oslavovat uz v pondelok? super 😉 2 tyzdne dozadu som mala 100,8 a uz som si myslela, ze bude 99 a namiesto toho som isla kilo hore a dva tyzdne si ho drzim, hruza 😉 si kupim zamok na chladnicku alebo co 😉 snad sa ho tento tyzden zbavim. ked som sa sem k babam prihlasila, robila som si srandu, ze dobehnem adky a vidis, kde ta uz teraz je a kde som ja 😉 takze ja nepretekam, idem si svojim tempom a hotovo ale tesim sa z kazdeho ubudnuteho kila, ktore baby nahlasia 😉 snad sa budem tento tyzden tesit aj zo svojho velkeho minus 😉 bolo by krasne v pondelok rano zahlasit 99,8 😉 asi by som lietala ako sarkan cely den.
@nanika no u nás sa ochorenie krúti z jedného na druhého , jednému je lepšie a druhý začne kašlať. dnes som dala Ondrejovi prachy, nech v lekárni kúpi Septolette na cmúľanie, lebo on kašle, ja som ešte neprestala a už začína mm, malú ani nerátam, no čo ti poviem, určite poznáš, a tej druhej otázke nerozumiem, čo máš na mysli?
@kati
@katikatika to poznam..ja mam tiez 2 nohavice ktore nosim a jedny leginy..a 20kg nadvahu a nie som ochotna si kupovat dalsie taketo..ale tento stav trva uz rok a pol..snazim sa drzat diétu ale ide to veeelmi pomaly..
@katikatika super napad s tymi brusakmi🙂
ahojte kočky, ak môžem, tak sa rada pridám a niečo sa snáď priučím 🙂 som 7 mesiacov po druhom pôrode a mám stále 20kg navyše ☹ ☹ už neviem čo mám robiť. aj cvičím, prestala som jesť sladké, ani po večeroch veľmi nejem...som z toho zúfalá, lebo sa sama sebe nepáčim ☹
@tutulka12 ahoj tutulka 🙂 Ak to myslis naozaj vazne, tak ta tu vitam. Nedrzime tu ziadne diety, len dodrziavame zasady zdraveho stravovania a ide to dole 🙂 Poslem ti to na IP. A nebud zufala, vsetko bude ok, hlavna vec je priznat si, ze mas nadvahu a potom sa s velkym odhodlanim do toho pustit. Netreba si ale mysliet, ze to zlezie samo a bleskom do mesiaca. 🙂
@tutulka12 Ahoj,som rada,ze si k nam prisla nakuknut a dokonca aj sa pridat 😉
Ako vidim,odhodlanie uz mas,uz ti treba len silnu pevnu volu-ta je na zaciatok velmi dolezita,aby ta to chudnutie po tyzdni nepreslo 😎
Stravujeme sa racionalnou stravou (info o tejto strave je aj napriklad na stranke www.chudnutie-ako.sk ) , ale v podstate je to stravovanie sa 5x za den, vela zeleninky,malo tuku,celozrnne pecivo,light veci,ovocie len v prvej polovici dna (aby telo prijate sacharidy stihlo do vecera spalit,inac by sa ti ulozili vo forme tuku) a pit veeela vody z vodovodu,2-3 litre. Vzdat sa sladkosti a dodrziavat denny prijem okolo 7 tisic KJ (+ -) ....na zaciatok je dost tazke to dodrziavat,ale po case si zvyknes a bude ti takyto rezim vyhovovat,navyse ked kazdy tyzden uvidis nejake - na vahe a o chvilu ti bude velke oblecenie-to je motivacia ako hrom 😉 V skupinke sa chudnutie lahsie taha,ako ked si "single"....ja osobne,by som bez tychto zien chudnute urcite nezacala,ani si neviem,resp. nechcem predstavit,ako by som sa do leta "vypasla" 😀
baby ja sa vam musim pochvalit.uz som nevydrzala dva tyzdne po vybrati stehov necvicit,tak som vcera v noci zacala a poprosim o stvrt na pat rano som sla spat. 😀 tak mi bolo fajn. a aj teraz zobral bobco maleho von,tak som si riadne zaposilovana.ako znovuzrodena sa citim.konecne som dostala dalsiu chut do chudnutia.dost dlho som teraz len stravu mohla riesit a to je unavne a bez cvicenia to je ako na hojdacke,jeden tyzden sa zadari a druhy zas vaha hore.teraz si minimalne tyzden a pol mozem cvicenie vychutnat a potom zas bohuzial dalsia rezacka,takze zas budem musiet pauzovat.na neeeervy.uz sa konecne potrebujem dat dopucu a riaden sa pustit do chudnutia se vsim vsudy a to moje zdravie nestastne ma furt pri niecom stopne na chvilu.april by mal byt uz uplne v pohode,tak sa dockat neviem.leto sa blizi a ziadne velke vysledky nenastali,takze treba s tym daco radikalne robit 😉 ale ja sa tak tesim z toho nocneho a dnesneho cvicenia,ze som sa proste musela o radost podelit 🙂
@nanika
@adky ďakujem, že ste ma medzi seba prijali 🙂 ja inak civčím už vyše mesiaca, ale dole zliezli iba 4 kilá a ručička na váhe sa zastavila. zase sa musím priznať, že strašne flákam stravovanie, ja ani nie žeby som jedla ťažké jedlá alebo sladkosti, ale jednoducho nedodržiavam 5x denne jesť... no a s pitným režimom som to aspoň dala do poriadku a denne vypijem okolo 2l vody z vodovodu+ jednu Lucku. kávu si dám výnimočne raz denne a to je tak asi všetko. takže sa musím naučiť stravovať :-/

@mia258 robila si uz aj spenatove palacinky? tie su mnam. Ja som ich raz robila celozrnne so spenatom a bolo to vcelku jeditelne 😉 si mi tusim spravila chutky, asi pojdem kupit spenat a celozrnnu muku 😉 ci ich chces sladke? ja som do nich davala kuracie masko.