Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Jasne ze potesilo 😀 , ale to je len take chvilkove, mala som raz crevnu chripku, ale toto je len pokazeny zaludok. No ale je divne ze hlavkova kapusta mi robi problem. Som mala na obed cestovinu s kapustou
@dominikuska cesnak sa oficialne detom moze davat od 1 roka, ale tato polievka co som pisala je dost talianska, takze pre deticky asi by som vyskusala najskor menej strucikov, nez 5 🙂
tak bude len pre mamicku 🙂 , malemu uvarim zvlast.
Inak ciel do silvestra je 75 kg. a verim si ze to zvladnem. Mam motivaciu, chcem dalsie babo, ale najprv chcem schudnut
@dominikuska zapisala som to, ja tiez verim ze to zvladnes, ved mas "dvojitu" motivaciu, a dalsie babo je velmi silna motivacia, nie? PS: bez schudnutia do toho nejdes? A staci ti tych 75kg na to?
@yennn Najprv sa pokusim schudnut a az potom chcem babo, trosku sa obavam, ze ked neschudnem tak ci znova nepriberiem 20 kg a to uz by som asi nezvladla psychicky. Mam na premyslenie cas do konca roka tak uvidim ako to dopadne.
Zatial chudnem 😉 a mam z toho dobry pocit, ze konecne nieco robim pre seba
@dominikuska je to fakt super pocit. Najprv ked ma clovek obrovsku nadvahu (nie tvoj pripad ale moj 🙂 ) tak mu predstava ze bude chudnut iba pol kila tyzdenne nie je moc prijemna. Ale po dvoch tyzdnoch, ked je dolu kilo alebo kilo a pol, tak si clovek povie, ze jeeeeej, keby som nebola zacala, dnes by som mala stale tolko isto, alebo mozno este viac.
INAK BABY KDE SA DNES VSETKY SCHOVAVATE?
dufam ze vas nepresiel elan ☹
Ja si idem akurat spravit toto: http://www.chudnutie-ako.sk/recepty/sojove-bodky/
Vyzera to super,soju uz mam kupenu...uz len cakat do rana aby mi to napuchlo od vody 😎
Inac ja dnes vobec nestiham-dokonca nai jest 😀 😀
Mam v sebe len jeden sojovy rozok so zeleninou a asi 2 deci polievky..... 😀
@yennn preco si vravela,ze by sa v druhej polovici dna nemalo jest ovocie? 😀 Prave do seba tlacim 200g granatoveho jablka ( 200g ma len 500 Kj 😀 😀 ) ....ked som chudla (a schudla) naposledy tak som do seba ovocie tlacila stale-bez ohladu na to kolko je hodin 😀
@adky no, urcite to nepoviem tak odborne ako to naozaj je. Ale ja som to pochopila takto, celkom laicky. V podstate doobeda ked si das aj cokoladu (nie celu) tak ju organizmus este stihne energeticky spotrebovat do vecera, pretoze do vecera vsetok pohyb (aj sedenie) vydava energiu. Ale poobede, najma vo vecernych hodinach uz ten cukor z ovocia sa nestihne vypalit a v noci sa ten cukor ulozi na tuk. Niezeby nebolo treba dat poobede sacharidy - ale vo forme napr. celozrnneho chlebika na olovrant - je to sacharid ktory sa postupne uvolnuje, takze moze pomoct zamedzit dokonca neskorsej chuti na sladke...
@adky ja som bola vzdy skepticka ohladne sojovych jedal, ale toto som kukla - ked uz si si dala namahu to sem vylepit 😝 a vyzera to fakt super!
Inac - aky je rozdiel medzi prazenou sojou, co predavaju v obchode a tymto? Asi v mnozstve tuku a v tom kile soli co je v tom jednom balicku, co? 😀 Lebo prazenu soju co predavaju v obchode ako pochutinu moc moc moc lubim.
A ehm... este otazku. Mas to v plane urobit si ako jedlo alebo po veceroch namiesto chipsov? 😎
@yennn Vecer dam hrst tich bobov nabobnat do vody aby to tam bolo celu noc a pripravim si to. A aky je rozdiel? Sice to idem robit 1x,ale prazenu soju som z obchodu uz mala,neviem ako ty,ale mne sa ta z obchodu zdala strasne horka-aspon poniektore boby (mala som znacku ravita) a je len cisto solena-bez prichute a dost tvrda.
Vraj aj ta co si pripravim doma ma byt tvrda,ale vyhody oproti kupovanejuz prazenej vidim asi taketo: 1. domaca ma prichut (kedze si tam das korenie) 2. vies co si tam dala...zadne E-cka 3. Pol kilovy sacok bobov stoji 1,50 € a ty potrebujes len hrst-takze z 1 sacku si to mozes pripravit aj 10x -cize ekonomicky vyhodnejsie 4. tepla bude mozno veeeelmi dobra
Ja to planujem zjest ako 1 jedlo-trebars desiata alebo olovrant 😎
tak dieta zacvičilo a papa, ocko prebral stafetu a mamina moze ist zumbovat 🙂
kocky, mozem paralen, ked kojim? resp poradte mi nieco na hrdlo a vsetko, uz som si dala slanu vodu a med a citron a cesnak a cibulovy caj a tanier mrkvy s jablkom... nulovy efekt. 😝
@vejula veji no my sa mame dobre,akurat, ze teda ta vaha, ale vaha ani ma nestve, no susedky sa ma pytaju, ze ci je uz bracek na ceste, no vyzeram hrozne, brucho mam ako v 7mesiaci.. ja uz tiez cvicim, no efekt zatial ziadny ale som si povedala ze este vydrzim mozno treba dlhsiu dobu na to.. neviem.. juuj aj ja by som chcela este kojit :( tak sa drz teda a ked kojis, jasne nedrz diety.. no s tym vyzieranim v noci som mala aj ja problem..ale snazim sa.. uvidime ci sa podari aspon nieco zhodit 🙂 pekny vecer prajem 🙂
@marthuska absolutny suhlas, pokracujeme v zacatom. O tyzden to bude zase o krocik lepsie a ani sa nenazdame a za dva mesiace to bude par kil 😀
Paralen mozes. A na hrdlo mi v lekarni ako kojacej matke dali Preventan Quattro, skontrolovala som a ozaj mozem. Brala som to pred par dnami, a fakt tusim za den mi to preslo.
@yennn no mozem sa kludne pridat, ja pokial mam cas ist na pC tak citam vas, len niekedy nemam cas sem prispievat ak nevadi ale budem rada.. velmi mi to pomaha tak psychicky ked vies co myslim, ked vas tu citam a tak mam silu ist dalej a nevzdat to tak rychlo.. snad sa mi podari aspon nieco schudnut 🙂
no desiata a olovrant.. no ked ja som stale s malou vonku,alebo som s nou, manzel je prec, a tak jem iba ked spinka mala alebo proste ked mam cas,viem ze to neni dobre ale nemam cas, alebo si neviem ho najst :D neviem.

fajne receptiky, tu paradajkovu vyskusam, len neviem ci deti mozu cesnak? mozu? Moj maly ma strasne rad paradajky a aj polievku spapa.