icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
14. okt 2010

@yennn super receptíky a ten tvaroh ako treska -tak sa mi zapáčil že ho muž mal na večeru na cerealnom rožku 😀 parááááádna mňamka aj ja som si dala 😝 😝 😝

debbie
14. okt 2010

baby fakt som sa dnes ráno cítila super , ked som dolala tej mlstnej včera .... 😅 ale zato už rano som si dala kocku maličku horkej čukotky a teraz už nemam na sladké vôbec chuť..... podotýkam ZATIAL!!!!! 😀 😀 😀
dufam ked by to na mna prišlo budete tu a prehovoríte ma ,,,, hihihi dnes som sa držala a som rada a večer sa mi zdalo že to fakt vidno a ak nie vidno cítila som sa štíhlejšie ...... 😲 super pocit....

yennn
14. okt 2010

No @ivca17 ... "no mozem sa kludne pridat" som si precitala s tichym dovetkom "... ked tak strasne chces" 😀
Ocakavala som skor odpoved "jeeeej vidis, to by bolo super, keby som chudla s vami, rada sa pridam" 😀 😀 😀 😀
Nebudem nikoho nutit, ok? 😎
Jasne ze nevadi, ze neprispievas, budeme radi ak aspon budes citat, nie preto ze by sme tu popisali nejake múdra, ktore by nikto este nevedel. 😎 Ale preto, aby si vedela ze s takymto problemom nie si sama, ze vsetky mame viac ci menej ale mame par kil navyse a vsetky sa ich chceme zbavit. Aspon pre mna je taketo hromadne zostihlovanie strasne motivujuce, mne strasne dobre padlo, ked sme v pondelok zistili ze sme spolu za tyzden chudli 11.8 kg. A je jedno, kolko kto z toho schudol, jeden viac, iny menej, buduci tyzden to moze byt naopak, hlavne ze kazdy trosku prispel a spolu sa posunieme dalej. Ved si len predstav to uzasne vitazstvo, keby to buduci pondelok bolo dalsich 11 kil - za dva tyzdne by to uz bolo 22 kil. To sa da, nie? 😀
Co sa tyka olovrantu a desiatej - ano, suhlasim s tvojim skonstatovanim "neviem si ten cas najst" - ak budes takto k sebe uprimna, urcite sa ti lahsie najde cesta. Inac, co ti brani aby si si na prechadzku vzala jablko, alebo jogurtovy napoj ci kefir? 😀 😀

Takze chudnutiu zdar! Kto nechudne s nami, pribera proti nam 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
14. okt 2010

@debbie ak aspon jeden z tych receptov potesil aspon jednu z vas, tak ucel splneny 😀
Som na teba hrda, ze si odolala vcera mlsnej. Dnesny kusok cokiny rano vobec neprekaza. Ale nech ta ani nenapadne dat si nieco take vecer. Utorok - streda, to by sa este dalo, ale teraz uz je neskoro, "zpondelkovieva sa", musis nam ukazat ake ovocie to tvoje cvicenie prinasa! 😀

yennn
14. okt 2010

@debbie inac toto vravim uz druhy den, isto som tak velmi neschudla, ale citim sa fakt chudsie, a normalne mam pocit ze to zacina byt vidno - co je samozrejme po necelych dvoch tyzdnoch blbost. Ale uz len ten pocit, ze keby sme sa neboli takto spojili, bola by som mozno vyzerala tak isto ako pred dvoma tyzdnami, ak nie horsie...

debbie
14. okt 2010

@yennn no aby som sa začala obávať, lebo tak nečakám zázrak kôli mojej nafuknutosti a celá naliata z návštevy ... ale snažím sa , snažím .... 😀 😀 😀

ivca17
14. okt 2010

@yennn jasne chcem sa pridat 🙂 pridaj ma do tabulky ci kam to mate, 🙂 budem rada, len som chcela povedat, ze neviem ci budem moct prispievat stale,ale budem sa snazit informovat o mojich uspechoch ci neuspechoch.. 🙂 diiik a teda ja som taka ina osobka kefir a ani jogurty nelubim, jablcko lubim, no mam uz od tehotenstva problem s jablkami ked zakusnem krvacaju mi dost dasna, takze sa im vyhybam,alebo len take pokrajane, ale ano mas pravdu, keby som chcela a popracovala dalo by sa to vymysliet, no momentalne mi staci moje nadchnutie pre cvicenie a aspon trosku voly aby som nejedla tak vela cokolady, ktoru teda mozem 🙂
diik moc, musim bezat skusim zajtra dojst opat.. dobru noc vsetkym.. pa

debbie
14. okt 2010

@yennn moja reč. Isto to nieje až taký úbytok aby sme to videli ale tak ten pocit je neskutočný , že??? motivácia je to na nezaplatenie... 😀 a aj ked by sme len udržiavali ... je hlavné nemať plus a možno sa to ukáže raz toľko další týždeň.... 😎

debbie
14. okt 2010

babulky kde ste všetky..... dufam že necvičííííííte ..- 😀

sssimi
14. okt 2010

Ahojte!
Ja opäť úspešný deň za sebou. Spapla som nejakých 6500KJ, ale ešte mi vychádza 1 papanie, tak som si už vypočítala chlebík so šunkou 😝

@debbie už nie 😀 , ale dnes som bola zase cvičiť v dedine. Bohužiaľ budúci týždeň sa tam nedostanem. Dnes tam bola aj moja mamča s malou a akonáhle začala hučať hudba, začala hučať aj malá. A keď neplakala, tak sa motala všetkým popod nohy. Čiže mám smolu ☹

tinika
14. okt 2010

@debbie ja som bola cvičit 🙂 a teraz pracujem

sssimi
14. okt 2010

@marthuska Tantum Verde, alebo Bioparox.

sssimi
14. okt 2010

@marthuska Ja som sa nedávno stretla s jednou kamoškou po Zumbe, ona išla cvičiť po mne a hovorí mi: ty čakáš druhé?.... No asi ne moja keď som bola Zumbovať.....

debbie
14. okt 2010

@sssimi ja som si to nedovolila hovoriť žiadnej aj ked zjavne mala bruško až ked sa sama nepochválila práve z toho dôvodu , čo ked jej len bruško ostalo po porode alebo ma zdr. problémy? Taktu tej tvojej kamoške zjavne chýýýýbalo....

debbie
14. okt 2010

Tak idem si lažkať nikoho to niet ☹ ,papa bru noc ....

vejula
14. okt 2010

@yennn no to je neprijemne ale mne sa stalo niečo podobne ked sme maleho krstili (to mal presne mesiac) a pred kostolom si robili KDH-ci pred volbami kampan a davali kvietočky maminkam, a ja som vychadzala z kostola a ten pan čo rozdaval hovori, aaaa vam dam tiež ked ste v požehnanom stave 😅 ..ale som sa na tom len zasmiala a zobrala kvietok 😀
Inač tie ceralie ked som čitala na obale že 1 davka cca 30g, tak som pozerala že či tom maju davku pre dieťa ja som dala tak 2-3 krat viac na ranajky...

a aky ste mali den? ja celkom oki taka klasika, teraz na večr som sa trošku potočila na tej točni pre štihly paaaaas 😀 sa mi mm smeje že či mam frajera ked som tak cvičiť začala 😝 no vravim že štyroch 😉

yennn
14. okt 2010

@debbie no jasne, ved ja fakt od teba ocakavam, ze v pondelok vyrazne prispejes 🙂
PS: vo stvrtok pozeram panelak, odsudene a klamarov. V reklamach robim malemu jedlo, upratujem kuchynu, a zajdem na forum 🙂

yennn
14. okt 2010

@sssimi @marthuska
pozor, tantum verde pri kojeni urcite nie, az si ho zbytocne kupis, docitas sa to v pribalovom letaku.
A obavam sa ze bioparox bez predpisu nedostanes, su to antibiotika. ☹

yennn
14. okt 2010

@sssimi @vejula strasne sa tesim ze mate dalsi uspesny den za sebou 😀 Je to super, ze sa tak drzite a ze ste sa takto nastartovali. 🙂
Ja som dnes neni celkom spokojna, aj ked nerobim z toho ziadnu vedu, lebo to nebude mat vplyv, som si ista. Dnes som totiz z casovych dovodov nemala nic pre seba navarene a navyse som cely den vybavovala takze som bola v strese a potom som trosku jedla hluposti 😒 Ale uz som si navarila na zajtra takze zajtra to bude ok 🙂

yennn
14. okt 2010

@ivca17 tak parada. Posli mi cez IP svoju vysku, vahu a (ak chces aj) miery, aby som ta mohla zapisat.
Jasne mas pravdu, neda sa vsetko naraz, som rada ze si sa nastartovala a ze mas take odhodlanie. Ak sa ti pre zaciatok podari spravit aspon nejake zmeny, bude to vyhra, a urcite to pocitis na vahe aj na nohaviciach 🙂

yennn
14. okt 2010

@ivca17 zabudla som este aj ciel do silvestra, kolko chces vazit? 🙂

bobocka
14. okt 2010

zdravim kocky.mala som pokazeny comp,tak vas musim najprv docitat 🙂

marthuska
15. okt 2010

@sssimi to potesi, take kamaratky. celkovo. ja by som sa kamosky v zivote nespytala len tak, ci cakaju babatko, sak keby ano, tak je to udalost, s ktorou sa clovek rad pochvali (ak je teda v urcitom tyzdni, myslim tym to, ze podla mna do 15 tt je to cisto vec rodiny, nemusi to vediet pol mesta)

marthuska
15. okt 2010

inak dobre ranko, spala som asi tak hodinu, ale najhorsie mam za sebou. dala som si jeden paralen, v letaku pisu: uzivat sa moze jeden den. cize dnes mozem kojit? kym sa potravina dostane do mlieka, trva to cca 6 hod tusim. cize dnes mam dat malej umele alebo ako by ste to vy riesili?

marthuska
15. okt 2010

@yennn dakujem, ano, aj ked som bola tehu som sa oplachla, ze tantum verde, pch. ani septolete ani urinal. velke nic.

marthuska
15. okt 2010

😎 inak ak ste niektora vcera jedli malo ovocia a zeleniny, nebojte. ja som jedla aj za vas 😀 v priemere to vyjde akurat. takze smer postel. vidime sa. a vazime sa az v pondelok

marthuska
15. okt 2010

@bobocka neviem ci budes mat silu citat vsetko, baby su velmi produktivne 🙂

marthuska
15. okt 2010

@vejula inak ta tocna, si ma inspirovala, tu moju oprasim. na pas je to super. a este mame take koliesko s dvoma drziakmi, klaknete si, chytite sa a idete dopredu a dozadu po podlahe. a brucho z toho boliiiiiiiiiiiiiiiii 😝

adky
15. okt 2010

@marthuska heeej,to koliesko som chcela,nevies kde sa da kupit? 😎

adky
15. okt 2010

Vy ste toho popisali 😀 Idem potupne citat 😉