Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@mia258 no, 2x by som nepovedala,je to zatial len moja buduca svokra,s Lubosom sme spolu 7 rokov,ale svadba este len bude.....ale s jeho mamou som is este nenasla nejaky vztah,chodi stale zachmurena,len by upratovala,neviem s nou nadviazat kontakt ani neviem ako sa s nou mam rozpravat 😠
@adky tak moja je tiež (ešte len) budúca, o svadbe sme sa ani nerozplrávali zatiaľ. Poznám sa s ňou asi pol roka 😀 😀 Ale tú svoju mám rada, v mnohom mi nahrádza mamu, čerpám od nej rady a nápady. Aj keď sa asi nikdy nezhodneme v kojení (podľa nej je to zbytočnosť), tak s ňou rada idem na prechádzku aj s malou, na nákupy, pochváli čo uvarím/upečiem 🙂
@mia258 to treba chlapa naučiť, môj chodí domov o 16tej a kým ja urobím kávu on sa hraje s deťmi, pri káve sa vydebatujeme, potom sa obaja venujeme deťom a keď ich uložíme sa venuje mne. buď pozeráme filmy, hráme karty, niekedy aj počítačové hry, niekedy sa iba rozprávame a niekedy prídu babky strážiť a my ideme na "rande" 🙂
ahojte kocky,
mohla by som sa k vam pridat???
uz sa na seba nemozem pozerat ☹ ☹ a uz mesiac sa snazim cvicit, som taka strasne velka ☹ ☹ dnes som bola cvicit vo vacufite u nas v zenskom fitnescentre tam ma odvazili, skoro ma porazilo 😠 😠 ale zmerali mi aj vsetky ostatne proporcie tak dufam, ze ma to bude motivovat, ze som za mesiac vyhodila 50€ a nebudem sa po nociach prezierat sladkym, dnes sa drzim, idem uz radsej spat. 😀
mam 89 kil/170cm do augusta chcem zhodit minimalne 15kg 🤐 🤐 🤐
a moj najvacsi problem je pevna vola a asi potrebujem motivaciu a povzbudenie obcas, so svojimi blizkmi sa uz na tuto temu nechcem bavit, lebo potom ked mi to nevydrzi ten prvotny entuzaizmus tak si pripadam ako idiot co len rozprava o chudnuti.
@jojina11 v dobrom zavidim 🙂 Mm bol sluzobne cely tyzden mimo, tak som na prasky, lebo Oli sa na neho stale pyta, kedy uz pride a ked mi aj nepomaha v domacnosti, alebo s detmi, chyba mi aspon tych par minut, co mu obesim Emu na krk a idem si vecer aspon zuby umyt :( V sobotu bude v skole, neviem, ci aj v nedelu nerobi :(
U nas sa ten vztah Oli - Ema tiez uz pomaly tvori, obcas sa uz dokazu spolu aj 5 minut zahrat, Ema je z neho uplne mimo 🙂 Len Oli stale ziarli a robi jej zle. Ked sedi, sace ju do zadu, berie jej hracky z ruky, vcera jej vykotil zbytok kakaa na hlavu :(
@tinika drzim prsty, nech sa najde co najviac dobrych ludi. Ja uz v zivote ani krv nedarujem a momentalne sa pripravujem na liecbu hnusnej potvory, vdaka ktorej som sa stala nepoistitelnou v ziadnej poistovni, slak aby to trafil. Na synovca vela myslim a posielam energiu, nech to drobatko prekona, este ma na tomto svete kopec roboty 🙂
@sevzuz ahoj babulka, vitaj aj ty medzi nami. Nemaj boja, zide to 🙂 Ked nemas pocit istoty, tak o tom doma nehovor, aby si sa zbytocne nedemotivovala, to nema vyznam. Nech za teba hovori tvoja figura 🙂 Poslem ti IP co a ako 🙂 Vacufit je fajn, pomoze ti a ak naozaj upravis stravu, pojde ti to dole ako bleskom zvedene, neboj. Zasa az taku nadvahu nemas 🙂
Dobre ranko prajem vsetkym 🙂 citam, ze ste tu vcera dost popisali, vitam nove babenky, nech sa vam dari v chudnuti 🙂
@tutulka12 aj ja som z Presova a konkretne zo Sekcova, byvam na Exnarovej, a ak by som sa mohla pridat, ked pojdete s @adky cvicit, tak sa rada pridam 🙂 chodila som sice do V-cka, tam precvicovala jedna holka, ale teraz akosi nestiham a je to aj dost daleko pre mna, kedze manzel nestiha stale prist z prace domov...takze babky, ratajte so mnou 🙂
@tinika - synovcovi prajem vela vela zdravicka, nech sa z toho cim skor dostane...napis mi prosim, kde by sa to v presove dalo darovat, dik...este som sice nebola, ale vyskusam. drzim prsty a drzte sa aj vy... a este som zabudla, blahozelam k tehu... 🙂
@ivana82 ahoj Ivi, super, už budeme tri trapošiť 😀 s @adky sme sa dohodli, že prvýkrát pôjdeme hneď v utorok, hodina začína o 17:15, tak ak chceš po ceste k maxu ťa vyzdvihnem. ja pôjdem pešo z vansovky okolo kostola
dievčatá, dnes som prvýkrát asi od mojich 7 rokov raňajkovala a super ma to nabudilo, hlava nebolí a cítim sa fajn. Idem si nastaviť budík, aby som nezabudla na desiatu 😀 😀
@tutulka12 viem, ktory kostol myslis, mam ho priamo pred oknami...vyhlad na hlavny vchod 🙂 len ked pojdes po tom chodniku okolo zvonice, tak by si teoreticky mohla vyjst na troch rozlicnych miestach...a ked pojdes po tom okolo skoly a skolky, tak potom viem, ktorym pojdes...asi som to napisala komplikovane... 😀 😀 😀
@katkav aj mne meskala ms, a bola som nafuknuta dva tyzdne, zo dna na den o 800 g hore, trochu som pri tom zazmatkovala a pojedla piate cez deviate, tak uvidim ako to pojde dole, dufam, ze velmi rychlo a lahko, akurat som pojedla chlebik, maslom, sunkou a mozarellou...vcera som mala ten eggcheese s cviklou na obed...fantasticka dobrotka, este nabehnem na mozarellu do obchodu dnes, ked ja zeleninu taaaaaaaaaaaaaak nemusim...a maly to ma po mne, tie ksichty co hadzeme, manzel sa iba smeje...vcera som mu to vratila, ked mu moja mama uvarila na veceru klobasu...tazko mi bolo na zaludku len od toho pachu... 🙂
@ivana82 juuuj, dnes ma boli riadne brucho. A mam ist s malym na ockovanie, ked bude potom cely den uplakany a ja ubolena, to bude zase den. 😉 ja zeleninku lubim vsetku, s tym problem nemam. Ivi, do pondelka dame urcite nieco dole, vsak telo pusti vodu urcite plus nejake tie deka navyse 😉
inak vsetky nove kocky vitajte, neviem, ci mate zaujem pridat sa aj do nasej sukromky, ak hej, napiste mi IP, dakujem 😉
babule, ako často sa vážite a premeriavate?
uff no tak mám čas si to premyslieť do pondelka či budem váhu zverejňovať, ale asi to človeka potom viac motivuje...no uvidím 🙂
@tutulka12 hej, ak by si sa chcela pridat, tak mi do IP posli svoju vysku, vahu, ciel do 31.3., miery pas, prsia, zadok, stehno 😉 ale musis mi slubit, ze aspon do toho 31.3. s nami zostanes, lebo sa mi nechce zapisovat kocky, co mi po dvoch tyzdnoch z tade zdrhnu 😉 chces si tu tabulku pozriet?
@nanika no ja neviem aky budem mat dnes prijem, lebo ma boli brucho a asi sa mi ani jest nebude chciet 😖 vaha sa pohyna trosku dole, takze som rada, mohla by sa do pondelka este trosku, nech mam aspon kilo dole 😉 mozno to bude tym kojenim, uz ti to nespaluje tak ako predtym 😉 inak na tom stobklube som si vsimla, ze cim si lahsia, tym mensi prijem ti to vyrata 😉

@eva1979 ja počítam každý deň, po každom jedle zapisujem kJ, bez toho by som sa nevedela kontrolovať 😀