icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tutulka12
4. mar 2011

@katkav toho sa báť nemusíš, žeby som zdrhla...ja chcem zhodiť na 10000000%, šak som mladá baba a vyzerám horšie ako moja mamka ☹ 😢 tak sa teda pridám, koľko si dávate mesačný cieľ? ja by som chcela rovno 55kíl ale to je dosť nereálne ...

katkav
4. mar 2011

@tutulka12 pridam ta do sukromky, nech sa mozes inspirovat 😉 tak 0,5 kila, kilo za tyzden je optimalne, ale ked zacinas, tak ide najprv dole nadbytocna voda, takze ubytok moze byt aj vyssi. do konca marca 55 kil? teraz vazis kolko? ved si mozes dat ciel do 31.3. napr. 5 kil a potom do 1.7. budes mat dalsi vacsi ciel 😉

nanika
4. mar 2011

@tutulka12 radsej byt realna a za ten mesiac dat dole 2-3 kg a potom byt prijemne prekvapena, ak by to bolo lepsie 🙂

adky
4. mar 2011

@mia258 len pol roka a uz je uzasna? Vau,zavidim,ale len v dobrom 😀 Ja sa s mojou nemam absolutne o com bavit,nadhodim nejaku temu a ona len odvrkne jednym slovom alebo pokrci plecami 😠

tutulka12
4. mar 2011

@katkav
@nanika tak ja už som za mesiac dala dole 4 kilá, tak asi teraz skôr tie 2-3 kilá si stanovím ako cieľ, no práve som sa vážila a mám presne 72 😒

katkav
4. mar 2011

@tutulka12 ved jasne, radsej menej a pomalsie, nech sa jojo nedostavi a aspon budes mat vacsiu radost, ze si svoj ciel prekonala skor ako 31.3. 😉

adky
4. mar 2011

@ivana82 @tutulka12 super,tak bdueme 3,parada 😀 Tesim sa,aj my staviama v izbe vstavanu skrinu,ale ved drahy si pomoze aj sam a malu postrazi mama 😀 No ja som zvedava jak tam dopadnem,ale uz je nacase vyskusat tu slavnu zumbu 😉

adky
4. mar 2011

@katkav no vidis,chudnes sice pomalicky,ale zrychlila si si metabolizmus,to zanamena,ze ked dochudnes,len tak lahko sa u teba jojo efekt nedostavi,to je super 😉 Mne staci teraz zjest pizzu a uz mam na dalsi den a pol kila viac 😀 😝
Dnes som mala uz "len" 82,7 cize - 1,1 za tyzden,supeeer,zatial viac ako kilo,snad to cez vikend nedodrbem-vikendy su pre mna strasne kriticke 😀

katkav
4. mar 2011

@adky 😀 😀 😀 😎 macherka 😉 super, sikulka jedna 😉 no ja som zvedava na pondelok 😉 vcera ma manzel zase lakal na gastanove pyre 😉 som mu povedala, ze mi kazi dietu, tak povedal, ze si dame inokedy 😉

adky
4. mar 2011

@tutulka12 a aku mas vysku pri vahe 72 ? ja mam pri svojej 172cm,aj ked mam este co doladovat,uz teraz som v porovnani s minulostou celkom spokojna 😉
A super ze si konecne ranajkovalaaa...ranajky su totiz zaklad,nabudia tvoje telo na cely den,dodaju ti energiu 🙂

tutulka12
4. mar 2011

@adky 3 mušketierky 😀 ale sa teším jak malá na tú zumbu, aj spalíme kalórie, aj vybehneme medzi ľudí 🙂

tutulka12
4. mar 2011

@adky meriam iba 163 cm

adky
4. mar 2011

@katkav mna by na gastanove pyre nikto nezlakal,mala som ho raz v cukrarni,bol to taky zmrzlinovy pohar a na spodku mal same gastanove pyre-ved to je nenormalne sladke a suche,mne to teda vobec nechutilo 😀

tutulka12
4. mar 2011

zo mňa už je Milanko zúfalý, už mám doma činky, fit loptu, vibra tone a stacionár...za chvíľu budem mať fitko v obyvke 😀

adky
4. mar 2011

@tutulka12 ci a vies ze aj ja sa tesim? Bude to super,len uz teraz sa modli aby som tam neskapala,nie som zvyknuta na take tempo,rychlo sa mi rozbusi srdce a zadycham sa=nemam kondicku 😀

adky
4. mar 2011

@tutulka12 aha,tak 163 ...to si malinka,uz chapem ze si zufala zo svojej vahy 😒 Ale tes sa na buducnost,uz si spravila prvy krok,uz to bude len a len lepsie 😉 Viem,ze zaciatky su najhorsie,sama to poznam,ale potom je to super 😎

ivana82
4. mar 2011

@adky
@tutulka12 aj ja sa tesim, o ktorej to je? skusim si vybavit...kolko sa plati? hore v maxe? ja som este nizsia a vazim naposledy som mala 88,8, tak uvidime, co to bude v pondelok, dufam, ze aspon na 88,5 dojdem... 😀 😀 😀

tutulka12
4. mar 2011

už som sa aj premeriala, no žiadna sláva, na tej stránke o chudnutí mi vypočítalo, že mám schudnúť 16-18 kíl ....dúfam, že do leta sa mi aspoň polovica podarí. @adky nepomôžeš mi s jedálničkom? ja nie som na tie počítania kalórií ☹ furt mám z toho zmätok...akože nemusíš presne kalórie, len tak pre inšpiráciu, napr. čo si jedla ty, akú porciu pribl. a ták. budem ti vďačná 🙂

tutulka12
4. mar 2011

@ivana82 hore v maxe a platí sa 3,30€ . podľa mňa dosť pálka za hodinu...ešte je zumba tu na bernoláčke, ale iba v piatok a časovo mi nevyhovuje ☹

katkav
4. mar 2011

@tutulka12 v sukromke su jedalnicky, pozri sa pre inspiraciu tam, mas pristup, poslala som ti IP 😉
@adky hej, je to hrozne sladke, ale asi sto rokov som to nejedla a par dni dozadu som to spravila a manzelovi to velmi chutilo.

adky
4. mar 2011

@ivana82 ano,hore v Maxe za 3,30 ..Zumba stoji vsade priblizne tolko ....do pondelka by sa ti malo úpodarit dat tie 3 deka dole,to je deko za den,v pohode zvladas 😉

tutulka12
4. mar 2011

@katkav ok, idem kuk 🙂

katkav
4. mar 2011

@tutulka12 🙂

nanika
4. mar 2011

Tak gastanove pyre, hmmm to lubim, ved sa to je s nesladenou slahackou a to sa ta chut vyvazi 🙂 Pijem pri vas kapucino, mam dve hrianky so syrom a kecupom v sebe, tak si lebedim, mala spi.

adky
4. mar 2011

@tutulka12 samozrejme ze pomozem,ale ja mam taky specificky jedalnicek,trosku odlisny,KJ dodrziavama,el nepocitam-mam to uz v hlave z minuleho chudnutia spred 4 rokov,uz mam priblizny odhad co ma kolko kalorii. Na ranajky mam celozrnnu kaiserku,light karicku (kaiserka rozpolena na 2 polovice,na jednej jeden trojuholnik syra a na druhej druhy ) a k tomu zelenina (paradajka,cibulka,redkvicka-nic viac nemozem,ale ty si kludne daj papriku,cinsku kapustu alebo to co mas rada) , na desiatu mavam ovocie albeo jogurt,tvaroh,jahodovy cottage (iny mi nechuti) na obed to co je doma,len polovicnu porciu,na olovrant to co aj na ranajky a na veceru polievocku (ano,robim chybu,ked nemam domacu polievkutak si zalejem sac kovu alebo vifonku,ale co uz-ja som si uz davno zvykla mat lahku veceru,polievka mi upln evyhovuje,aj tak chudnem,ale snazim sa mat vacsinou tu domacu,ked robim malej zeleninkovu alebo paradajkovu,spravim viac a mam na veceru aj ja 😉

adky
4. mar 2011

@katkav no,tak mas co robit,ked ti to chuti a ty musis odolavat,ja som tak odolavala pri mojej torticke tiramsu,ach jaj-by si neverila aky je ten krem fantasticky,nic lepsie sladke som v ustach este nikdy nemala,vazne 😀 Aaaaale,sama sebe teraz robim chutky 😀

adky
4. mar 2011

@nanika mnam,hrianka s kecupom a syrom,viem co mam zajtra na ranajky,dakujem za tip 😀

nanika
4. mar 2011

@adky u mna z nudze cnost, zajtra konci chlieb a je ho este 2/3 pecna, tak musim likvidovat. Ale dnes uz budem mat konecne vareny obed, aj tam je chyba, ze som v poslednom case o chlebe a tak :(

sevzuz
4. mar 2011

@nanika
@ivana82
@katkav
dakujem za privitanie 😉 prva otazkacoka, co tak bezne jedavate na ranajky stranite sa chlebika uplne alebo jete len tmavy, mne uz biely ani nechuti, na tmavom som minimalne 7 rokov 😉
o a zbezne som tuto vasu stranku prebehla a mam nacitane aj vase pravidla,esteidem precitat IP-cku od naniky,
Inak ste super kolko ste dokazali schudnut, dufam ze aj ja sa k vam uspesne pridam 😉
inak kolko je tak priemerne mozne schudnut za mesiac? 4 kila do konca marca?

adky
4. mar 2011

@nanika uf,tak to mas este dost chleba,ja ho preto nekupujem,len to celozrnne pecivo,lebo keby som kupila chlieb,tak by som ho mala dlho,ale neskusala si ho dat do mraznicky? a rano stale rozmrazit v mikro? Ved to by nevadilo ked by bol uz po zaruke,ked je zmrazeny tak sa v noj vsetky "deje" ktore kazia chlieb tiez zmrazia a on neskysne 😉