icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
6. mar 2011

Babenky, ms-ove, ak vas ovladaju chute, kludne si pridajte 1000 kj, ak by ste mali neplanovane hresit, telo vie co robi, pyta energiu na ms 🙂
Za chvilku musim ist varit, taaaak sa mi nechce. Ema bola o dvanastej v noci hore, asi do jednej, to sa stihla aj pokadit, potom o stvrtej, o pol piatej som sa vyhrabala z postele a to uz sme zobudili aj Oliho a odvtedy matam. Mam uz aspon pozehlene, desiatu za sebou, na obed si doprajem kurciatko a nejaky zemiacik 🙂

nanika
6. mar 2011

@luna22 moja, to jes 3x denne a prijem asi ty neliznes ani 2500 kj. Plati to, co som pisala o stranu skor, ci uz su to dve? :(

nanika
6. mar 2011

inak, na navstevach je to tazke. Ked idem raz za rok ku kamoske, tak balim pre seba a pre malych mojich len, aby sme nevyzierali, ale ked je u nas navsteva ina, dohodneme sa vopred, ci budu jest, alebo nie. Pride mi to ferovejsie, ako vyvarat a nikto nebude jest, tak sa prisposobim. Ked idem k nasim, nieco beriem a beriem kvazi obed, taky, co je rychlo hotovo, ale keby bolo cosi ine navarene, co by som mohla, aby som to otvarat a jest nemusela a vzala zasa domov. Ked mam ale doma navarene, nadrzovku si to k mame zbalim a poviem, ze nechcem, aby sa mi to v chladnicke pokazilo, ale tiez upozornim vopred, ze varit netreba, mam.

tutulka12
6. mar 2011

no idem umyť vlasy, sa prehrabať v skrini ( toto neznášam, lebo sa miliónkrát prezliekam, v ničom sa necítim dobre, príťažlivo...no a nakoniec aj tak vždy skončím v dlhom a voľnom tričku ☹ ) a potom ideme na potulky. tak pekný deň vám všetkým 🙂

adky
6. mar 2011

@tutulka12 och,ustne fukal? chudak 😀 ja zase mam pumpu,len neviem kde 😀

adky
6. mar 2011

@macekovam no ja som zvedava,este som nikdy nebola 😀

luna22
6. mar 2011

@nanika keď ja som taká, buď žerem čo vidím, alebo toto 3 krát denne.A to ešte kojím. Ja som strašne z toho zufalá a to som sa ešte teraz pohadala s chlapom

jojina11
6. mar 2011

ahojte všetky, dnes mám poriadnu depku, zajtrajšok asi nebude ok, na váhe asi bude strašné číslo,doparoma ☹

adky
6. mar 2011

@jojina11 aaale,ta co? 😒

macekovam
6. mar 2011

@jojina11 preco strasne cislo??? ja tiez asi budem plusova....a zatial som este nebola...no co uz....

jojina11
6. mar 2011

@adky
@macekovam viete, že strácam asi motiváciu? Včera som sa vonku nadrela , ako taký somár, dokonca som si dávala pozor na jedlo a pitie a dnes som sa postavila na váhu a je tam viac ako tam bolo včera, tak som z toho veľmi smutná, veru ,takto mi ešte nebolo

macekovam
6. mar 2011

@jojina11 ja cvicim cely tazden poctivo naozaj...vcera somsi este aj pridala a tiez mam viac...a nie o malo....ale neboj...ked dorziavame vsetko ako mame vaha nebude mat inu cestu len len ist v protismere hodinovych ruciciek... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 len nepolav a uvidis...to tie nase tela nas chcu odradit a dostat na zly chodnicek...ale zasa vaha nie je taka podstatna...dolezite je ako si so sebou spokojna ty....a mne sa zda ze si aj marodil nie?? to by mohlo byt v tvojom pripade aj liekmi ak si mala ATB......

adky
6. mar 2011

@jojina11 ale ved to je TELO,nie nejaky stroj,nemoze chudnut tak ako my budeme chciet. Casto sa stava,ze cely den dodrziavame a bum,na dalsi den je tam + ....ja si z toho nic nerobim,raz mas v sebe viac vody,raz menej,vaha zavisi od viacerych faktorov

mia258
6. mar 2011

Ahojte. Vidím že nebudem sama s + Som zvedavá na zajtrajšiu váhu, ale mám pocit že nešlo nič dolu 😒 Ale to nevadí, nemôžem sa vždy len vytešovať 😀

jojina11
6. mar 2011

@adky
@macekovam dík baby, mne zamrzol internet, musela som vypnúť, chvíľu mi to trvalo, hej bola som chorá aj som mala atb, ale už nemám, dokonca som v piatok dala aj zumbu, síce len pol hodinku, viacej som nevládala, ale nevadí, dva týždne som sa ani nepohla, no čo už, hádam mi to baby zajtra odpustia, ked prispejem riadným pluskom 😒

macekovam
6. mar 2011

@jojina11 pol hodinova zumba je vyborny vysledok 🙂 🙂 🙂 🙂 naozaj si to myslim....ja normalne cvicim kardio len 15 minut...som zistila ze mi to staci...teraz skor posilujem... 😵 tak primnezene...

debbie
6. mar 2011

Ahojte babulky,
@jojina11 neboj ak budeš nadalej posluchať , telíčko ti to oplatí možno nie na vahe ale na veciach , ja som min.týž.mala plus a to som sa tak necítila aj rifle su mi volnejšie no pridala som záťaž vo fitku a viac bielkovín takže ja podla vahy nejdem už asi mesiac , cítim sa super aj vidím výsledky a ak mam aj plus už nedupkujem idem rovno a stále za svojím cieľom , neboj jojinka aj tebe to zase pôjde dolu 😉 😉 😉 ,len žiadna čukoladka a pod. 😀
@tutulka12 presne viem o čom hovoríš , ked riešiš oblečenie , ja sa prezlečiem asi osem krát a aj tak si dam mikču velku a rifle lebo všade trčia faldíky a mm sa už vždy vopred ohlasi že chod sa obliecť prva aj tak sa prezlečieš najmenej sto krat ja budem zatiaľ spotený čakať pri dverách, niekedy ma to štvalo ale teraz len hodím plecom a neriešim ,ved ja mu ukážem v lete kto sa bude prezliekať hihihi 😀 😀 😀
@nanika ja som mala ms a nedala som si plus kj ale na ranajky ku kavičke kocku 70%čukotky a na celý den bol pokoj .... 😀 😀

nanika
6. mar 2011

@luna22 dievca co ti poradim, bud chcem schudnut a budem zo vsetkych sil sekat dobrotu a pojde to. Treba sa snazit, nehovorit, ze ja jem tak a tak. Proste musis zabrat a jest tolko, aby si aj ty bola zdrava, aj telo tuk pustilo. Lebo tymto si akurat zarabas na paradny pruser v podobe, ze ta niekde natiahne a pojdes na infuzky do nemocnice :( Pis si, co jes, ked sa ti podari sa napratat na cifru, ktoru mas, tak si to nechaj niekde na ociach a snaz sa podla toho jest. To nikto za teba nespravi, aby nad tebou drzal bic, ci jes, alebo nie. Ja viem, ze to nepojde hned, chce to svoj cas, ale to ty mas nejaku motivaciu, ja ta mozem akurat tak odkontrolovat a poradit, troska nabudit, ale zvysok uz musis zamaknut ty 🙂

nanika
6. mar 2011

@jojina11 aj ja som mala teraz tak debilne obdobie, ze som stala a nezdalo sa mi, ze by som k tomu mala dovod. Uvedom si, kolko si uz dala dole, kolko si zamakala, uz sa to pomaly dalo cakat, ze troska postojis a ked pomyslis, co mas v poslednom case doma, ja sa ani nedivim. Kedze viem, ze si velmi svedomita, co sa stravy a cvicenia tyka, som si ista, ze na cm to urcite coskoro spoznas, ze si sla dole, kasli na vahu 🙂

nanika
6. mar 2011

Ja som vysmarila sa korzovat do Avionu muzske osadenstvo, tak cakam, kedy si mala rozmysli, ze ide spat a budem mat frajo, lebo som si rano uz aj pozehlila, riad sa umyva, normalne niet do coho pichnut 🙂 Jasne, ze by som si robotu nasla, ale potrebujem aj svoju dusicku pomojkat, nech sa nescvoknem, nie? 🙂

sevzuz
6. mar 2011

baby ste super ako tu kecate, tak aktualne a presne podla toho o com rozmyslam 😉
, ja sa prave musim naucit jest podla tych kj, aby som bola v pohode, mimochodom ako je to ked pravidelne cvicim mam si aj vtedy davat navyse nejake kj?
a este som teraz nasla ze cvicenie by malo byt podla tepu ak chcem schudnut, to je to kardio co tu spominate?, lebo ja cvicim doma na orbitreku ale tepovu frekvenciu by som mala mat cca od 115 - 140 a ja mam az 150 to znamena ze chudnut nebudem ale budem len budovat sval? ked si mam udrziavat tu tepovu fkrevenciu tak to na orbitreku slapem strasne pomaly a bolia ma z toho kolena, prosim ak niekto viete poraddte mi. 😉

jojina11
6. mar 2011

@macekovam no začnem asi aj ja posilovať, už som si to vyhliadla, len už musím aj začať, pred dvoma týždňami som si dala zumbu aj trištvrte hodiny, teraz nevládzem

jojina11
6. mar 2011

@debbie dík za podporu, viem, že sa to spraví, zvykla som si, že raz som hore a raz zasa dolu, bohužiaľ nie som z tých, ktorým ide váha len dolu, alebo lepšie povedané , nemám takú pevnú vôľu jesť len správne veci

jojina11
6. mar 2011

@nanika dík moja, ty si proste poklad, hej ,,strašne sa teším , koľko sa mi podarilo schudnúť, viem, že to nie je veľká cifra, ale do mojej predtehotenskej váhy mi chýba už len nejakých 5 kg, takže je asi isté, že to teraz nepôjde tak ako na začiatku, ale musím na sebe popracovať, stále mám kde ubrať, určite, a uvedomujem si to, hádsam je to pre m§ňa plus aspoň tak to cítim

nanika
6. mar 2011

@jojina11 Joji, ked si doteraz nepolavila, neviem, preco by si teraz mala. Si jednoducho paradna a ked uz len 5 kg ti chyba, tak nie je o com. Tie posledne idu najhorsie :(
@sevzuz nemusis navysovat, iba ak by si isla velmi prudko s vahou dole, potom radsej dat viac. Snaz sa drzat na tom, co ti chudnutieako.sk vyratalo. S tou tepovou frekvenciu, pozri, ono sa vravi, ze je fajn aj spalovat tuk, cize kardio, ale je fajn aj budovat svalovu hmotu, lebo potom chudnes bez namahy, sval ti v pokoji spali viac, ako tuk, takze ak si naberies 2,5 kg svalovej hmoty, tak mas za rok -10 kg, pripadne si mozes viac dopriat na tanieri. Ale o tomto som uz ticho, na posilovanie je tu macher @debbie tak jej skus hodit IP

nanika
6. mar 2011

No jasne, ked sem sadnem s kavou, tak tu ani noha 🙂 Ale zasa som rada, ze sa venujete svojim blizkym 🙂

jojina11
6. mar 2011

@nanika ja som tu, práve som malú nabalila mm do kočíka 😀 poslednú dobu pijem kávu tak, že po dopití ani neviem, že som ju pila a ani si nepamätám jej chuť

nanika
6. mar 2011

@jojina11 ja mam taky pocit z tej, co pijem o piatej rano. Uvarila by som si aj skor, ale ohrievac vody robi ramus a pred piatou si nedovolim 🙂

eva1979
6. mar 2011

vidíte, to s tým tepom by zaujímalo aj mňa. ja chodím na zumbu 2x do týždňa, tep mám vtedy určite 200 🙂 , to znamená, že mi to je na nič? lebo ja tam vydržím skákať hodinu, nechcem predsa chudým ukázať, že nevládzem 😝

jojina11
6. mar 2011

@nanika nás vždy zobudí moja mama, moce sa po kuchyni a keďže zle počuje, robí hluk , takže tiež bývame veľmi zavčasu hore, no čo už , potom rýchlo nakrmiť malú zakúriť do pecí a upratať , medzitým raňajky,a ak sa malá hrá ,tak je to v klude, ak nie, no čo , na rukách pomaly robíme všetko 🙂