Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
prišla mi návšteva musela som zdrhnúť od PC, ani som vám nestihla povedať, tak sa ospravedlňujem @nanika no s tými košíčkami si ma pobavila, schuti 😀 som sa zasmiala
@eva1979 tak to si dobrá, lebo ja už toľko nevládzem/žeby vek? 😠
@mercedes111 tieto posledné kilá idú strašne pomaly dolu, no mám s tým teda riadny problém, neviem si odvyknúť od mojej závislosti na kamoške váhe 😉 a nebuď taký pesimista, veľa tu zohrá aj psychika, takže len hor sa do chudnutia a dievčatá tu sú super a radi ťa podporia, ked sa bude strácať motivácia 🙂
asi tu nikto nie je ,tak sa majte , ja už idem
@nanika
a aj ostatne kocky ktore si nahadzujete jedlo do toho www.stobklub.sk skusala som to nahodit ale sak vela mojho jedalnicka bola uplne cervenej farby. Vy sa stravujete uplne zdravo, lebo ma to odradilo 😒 😒 😒 , a to som si myslela ako som uz upravila jedalnicek ked som vyhodila sladkosti a sladke napoje a tatarku a smotanu 33% 😝 😅 😅 😅 😅
@sevzuz ahoj, robila si si aj tie lekcie, co tam su, nez si sa pustila do vazenia? lebo tie su poucne, lebo tie zelene jedla, su tie, ktore maju nizsi glykemicky index, takze si z nich dlhsie nasytena, netrpis hladom, papas tie spravne potraviny. Z tych cervenych sa tucnie a to nechceme 😉 a ked sa naucis, co papat, tak po celom dni uvidis, ze budes mat aj spravne zlozenie stravy, ze nebudes mat cerveneho smajlika pri sacharidoch, alebo ti nebudu chybat tuky a kilecka budu z teba padat 😉
ahojte bambulky, idem vas precitat 🙂
Ahojte babule ja som sa do teraz držala ale čil som zjedla 150g lentiliek 😖 😖 😖 😖 😖 strašne som demotivovaná sebavedomie mám na bode mrazu a ešte sa napchám ako hus na večer. Ako sa snažím si spraviť v hlávke poriadok 😔 😔 😔 😔 ale najviac mi chýba pohyb kým som chodila 2x tt na zumbu bolo super ale odkedy len 1x tak je to katastrofa.... idem znova čítať AKV stránky ... Už dnes sa ospravedlňujem že budem kaziť priemer váhový 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔
ahojte.mozem medzi vas?
ahojte babuľky....absolútne nemám šancu vás dočítať...hróózne moc ste toho popísali, odkedy som sem naposledy nakukla, vôbec nemám čas na vás(diplomka a podobne), ale zato poslúcham 😎 ...tento týždeň žiaden prehrešok, tak snáď zajtra bude dáke mínus...tento týždeň bolo u nás krásne tak sme každý deň boli tak 2,5 hodiny vonku aby som sa stihla do troch hodín vždy napapať...dnes som si riadne zamakala keď som u maminy vypratávala svoju detskú izbu 😀 (sťahuje sa preč, tak budeme mať ešte kopec roboty s vypratávaním)...jááj a skoro som zabudla, dnes mi švagrová hovorí, že čo jako ti ide chudnutie?!?!, vravím jej netuším bo som sa od pondelka nevážila a ona, že ale si fest schudla je to na tebe vidieť...4-tý človek od minulej nedele, ktorý si všimol, že sa mi lepší postavička 😀 ...som suprovo namotivovaná a okrem toho, keď som dnes vo svojej detskej u maminy ponachádzala fajné veci, ktoré som nosila tak cca pred 2 rokmi, som si povedala, že do leta do nich musím schudnúť 😉 ...
verím, že sa vám darí a ak niektorým moc nie, tak verím, že sa to zlepší 😉 🙂
stihla som postrehnúť, že sú tu medzi nami nové dievčatá tak vás tu vítam a prajem pevné odhodlanie zbaviť sa nadbytočných kilečiek 🙂
vidíme sa ráno pri hlásení váhy...snáď budeme mať väčšina úbytky veď už čochvíľa budeme zhadzovať kabáty a bundy tak nech sme za kočeny 🙂
@mercedes111 mojka, hod mi jedalnicek, alebo si to prerataj na kj, podla mna si uz, ako som pisala inym babam tu novym, v setriacom rezime. Ak vylucis sacharid, zarabas si na problem a tolko ho zasa v ovoci a zelenine nepojes. Tym padom ti nema co naskakat na kj, kedze bielkoviny a zelenina nema vela kj. Treba to pozriet, zbytocne sa trapis, ver mi :( Stravovat sa zdravo neznamena vylucit zo stravy sacharidy, je to zakladna zlozka stravy, potrebuje ju mozog na svoju cinnost aj telo, aj crievko a kazda tvoja bunka. Telo nebude sproste, aby ti pustilo tuk, ked vie, ze nieco momentalne nie je v poriadku, ma strach :(
Co sa cvicenia tyka, nie je podmienkou chudnutia, ale napriklad tie brusaky si pekne mozes odcvicit kazdy den, je to len 5 minut. Ten stacionar si naordinuj 2x do tyzdna, ale straz si tepovu frekvenciu, nech to ma efekt.
@pandrholka si kocka, no vidis, aka si uzasna, ze si to uz aj okolie vsimlo 🙂
@marthuska ze? Ja verim, ze clovek sa musi naucit jest tak, ze si moze dopriat raz za cas aj tortu, alebo pecenu kacku, ale musi vediet, ako sa s tym nasledne vysporiadat. Minule som citala odbornika na vyzivu a ten vravel, ze zdrave stravovanie je, pokial sa drzis na 90% na zdravej strave a kludne 10% tej nie celkom zdravej. Lebo ja viem, ze dozivotne nevylucim sladkosti, alebo raz za cas pastetu, alebo cokolvek ine. Verim, ze taky clovek sa najde, u mna to nie je realne. Ide o to, aby som sa nerozbehla tym smerom, ze to budem jest kazdy den a len sa bezmocne prizerat, ako ide vaha hore :(
@sevzuz Neverim, ze sa tu niekto stravuje ultra zdravo, dobre, napis, co ti vysvietilo, jo? Ale to by som si nevsimala, hlavne sleduj tie hlavne semaforky, co su pod tabulkou ranajky, obed, vecera. Ono to vyzaduje trocha cviku a skusania, aby si sa naucila vyvazovat, aby si nemala splnene len sacharidy, ale prislo aj na tuky a bielkoviny 🙂
@ajkalc ahoj babulka, kam medzi nas? na forum? Uz si tu, nie? 😀 Napis nam nieco o sebe a co potrebujes, kolko schudnut, ako si sa ku kg dopracovala, co od chudnutia ocakavas a tak. Ale mozes ist medzi nas aj stylom, ze kazdy pondelok nahlasujeme vahu @katkav a kazdy prvy pondelok v mesiaci aj miery. Ak mas zaujem, na IP ti mozem hodit par zasad, podla ktorych sa tu priblizne stravujeme, nie su to ziadne diety 🙂
fi, ale som toho popisala a aha, pondelok je, trebalo by vahu, ze jo🙂
-1,4 kg tento tyzden, neverim 🙂 Takze uz som na 78,5 kg este pol kg a som na poporodnej vahe 🙂
tak ja tento tyzden - 1,1 kila, takze sa tesim 😉 konecne sa to pohlo. 🙂 Tominko ma dnes meninky, tak sa budem dnes vela venovat oslavencovi, hned po tom ako spracujem tabulku, takze mi poslite vahu, co najskor, nech ma oslavenec svoju maminku dnes co najviac 😉 dufam, ze budem zapisovat len ubytky, vsetkym to prajem 😉
Ahojte kocky, ja dnes -0,5 kg s tym ze dnes ma dojst mrcha, takze na to vsetko je to celkom dobre...poobede sa este zastavim skontrolovat ostatne vysledky 😉
ahojte, tak poctivo hlasim svoju vahu 🙂 takze je to 73,8 co je - 1,9kg za tento tyzden...oplati sa posluchat 😅
a chcem sa opytat, poznate toto www.update.sk ? ja som tento obchod objavila minuly tyzden a sa mi celkom zapacili niektore veci, ktore boli cenovo dostupne lebo niektore su prehnane trosku. Ta pani mi tam nukala rozne vyrobky a najviac ma dostali pudingy a rozne dezerty s GI 1,ale aj tak som si ich nekupila, no vyskusala som srvatkovy napoj 450 ml,ktory mal len cca 240 kJ, chutovo bol fajn a tiez tam maju peciva (skor sladke,ale tu sladku chut tam dodavalo len ovocie alebo kakao..inak cukor tam nebol), ktore peču z nejakej specialnej muky,ale pecu aj vlastny chlebik, ktory sa chystam vyskusat 🙂 . tak tolko odomna na dnes len som sa s vami chcela podelit..pekny dnik
Bre ranko prajem, moja dnesna vaha ukazala o cele kilecko menej ako minuly tyzden 🙂 🙂 🙂 tak sa tomu tesim, ale musim ist dalej, dakujem vam baby za podporu, ktorou ste tu pre mna 🙂 🙂 🙂

@tutulka12 Ja sa zas snazim staravovat zdravo..pijem len cistu vodu alebo caj a kavu bez cukru..ziadne sladene napoje..jem salaty,polievky,kuracie maso,ovocie,zelenina v roznych kombinaciach..vylucila som pecivo ,zemiaky,cestoviny,sladkosti atd..ale zas mo c necvicim raz do tyzdna stacionarny bicykel 20min a 2xtyzdenne brusaky takych 60..asi to treba skombinovat to cvicenie aj so stravom..ale ja som taka leniva na cvicenie..ze radsej menej jem...(((((((((