Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte. Moja dnešná váha je 60,2 kg. Takže mínus 0,7 kg. 🙂 Dúfam, že o týždeň sa už na mňa usmeje "5". Gratulujem ku všetkým úbytkom. 😉
@nanika Dakujem..to cvicenie mas uplnu pravdu..musim sa prinutit..moj jedalnicek..rano kafe len s mliekom k tomu cerealny rozok prip tmavy chlieb alebo ovocie na co mam chut..obed salat s kuracim masom..alebo salat s tuniakom a vajickom, alebo polievku napr..dam varit brokolicu, polku bujona, 1cesnak potom vymixujem a dam este trochu mlieka.obdobne si robim aj hraskovu,paradajkovu, kuraciu .. ak som viac hladna dam si k tomu 1cerealny rozok...vecera to iste alebo 100g sunka k tomu paradajky..alebo jogurt a ovocie..ak mam chut na sladke tak si dam 1kinder cokoladu tu malu.. pijem len vodu..vsetky sladene napoje som vylucila.. to dodrziavam na 100%..takto sa stravujem od januara a schudla som len 5kg...a tak veeeeelmi chcem uz konecne schudnut...vzdy som mala okolo 55-60kg..nikdy nie viac a teraz po tehotenstve sup 82kg..no hroza.((((((( ale uz som schudla tych 5kg takze 77kg.. najhorsie je to s tym oblecenim plna skrina veci a nic neobleciem..((( a stale nosim 1nohavice a jedny leginy a 3volne tricka na striedacku..velky vyber nemam..aspon dlho nepremyslam nad oblecenim.. ma to svoje vyhody..)))))) a odmietam si kupovat dalsie taketo velke veci, ze ved dlho uz takato nebudem..
@mercedes111 no podľa mňa papáš strašne málo - môj 5-ročný syn zje toho viac. Ten obed bez prílohy by sa hodil na večeru a na obed kľudne niečo výdatnejšie - mäsko, ryža alebo zemiaky alebo cestovinka plus zeleninka a úplne ti chýba desiata a olovrant.
@sanym jeeeeej, ides babo, krasne ti to sype 🙂
@mercedes111 prepac, mne to nepripada ako strava pre 5 rocne dieta, ale aj kanarik toho zozerie viac 🙂 Skus sa tu popytat na fore, komu sa to chudnutie rozbehlo prave, ked zacal jest, nebol to len jeden clovek. Musis sa naucit jest 5-6x denne, to je realita. Takze mozes pokracovat so svojim sposobom stravovania a zarobis si na paradne zdravotne problemy, alebo otvor chladnicku a jedz, ako clovek.
Ranajky, -chlebik dva krajceky, alebo do 100g plus flora, rama postrasit, sunka, syr, paradajka, paprika
Desiata: ovocie, plus biely jogurt polotucny polka, alebo cely, plus par orechov, plus par ovsakov
Obed: Vodova polievka s troskou zavarky, alebo bez nej. Normalne druhe jedlo, netucne, nezasmazene, nevyprazane, najlepsie nejake masko na zelenine, plus cestoviny celozrnne, zemiaky, alebo natural ryza taka porcia ako z jedalne 🙂
Olovrant - bud to co na ranajky, ale len jeden chlieb a viac sunky a syra, alebo s vajcom na tvrdo, ci na makko,
alebo tvaroh s lekvarom, alebo cottage, plus nejaka zeleninka, plus kusok sacharidu - polystiren, knekenbrot, pol rozka, krajcek chleba
Vecera - bud polievka od obeda, alebo nieco podobne olovrantu - tj, bielkovina, uz bez sacharidu, plus zelenina,
alebo, ak nie som uz priliz hladna, tak len tu zeleninu.
Vidis kolko toho mozes zjest? Kopec rozmanitej stravy, z tohoto mnozstva nepriberies, je to okolo 7000 kj a slapes od rana do vecera. Pri chudnuti do 5000 sa ti to zastavi, co sa aj stalo, pripadne ak nejakym zazrakom schudnes, nedostanes sa nejako moc s kj vyssie a budes priberat ako blaziva.
kočky čafte tak ja tento tyžden 50,5kg takže sa mi to stale pohybuje medzi 50-51 čo som spokojna. Kolko KJ mam jesť ked chcem udržať hmotnosť? Ja zjem tak tych 9000 KJ ale ešte aj kojim popri tom. Može byť?
ahojte . Kocky moc gratulujem k vasim ubytkom na vahe. U mna tento tyzden +0.2. Ale ja som to cakala. No co uz. maly sme 2 oslavy.
Ale tento tazden si dam zalezat 😵
@sanym gratulujem k tvojej super vahe..tych 60kg je moj sen... 🙂 mas pravdu ale ked som jedla normalne tak som len priberala.. 😒 aj moja sestra sa divi ze vela toho nejem a chudnem tak pomaly..rok som sa stravovala normalne tak ako pises..obed cestoviny k tomu salat.. ryza ,maso, zemiaky..proste normalne zdrave jedla.. ziadne hranolky alebo fast foody ..jedla som 5xdenne..ale som za ten rok nabrala 10kg... bola som aj u endokrinologa ci nemam nieco so stitnou zlazou..ale povedal mi ze vysledky mam jak z ucebnice a som zdrava ako ryba..tak uz neviem.. ☹
@mercedes111 skus navysovat postupne, narataj si to na kalkulacke a kazdy tyzden si navys o 500 kj, uvidis, ci pojdes hore, za pokus to stoji, nie? 🙂 Ja by som len nerada, aby si sa dostala do stavu, ako som uz zazila, ze jedna dievcina uberala a uberala, stale to neslo az skoncila na jednom rozku denne a isla s vahou hore, proste musis sa snazit, pridaj pohyb a pridavaj postupne na strave, inak ti poradit neviem. Ak mas prostriedky, tak by som sa isla poradit do AKV to je aj stranka, sidlia v BA, je to Bukovsky, len treba platit...
idem cosi poupratovat. Vecer nakuknem.
@nanika vies co, som sa rozhodla idem reagovat na ten tvoj prispevok co si pisala este minuly tyzden, ze by sme mali menej roboty, keby sme z tabulky vyhodili nielen tych co sa nenahlasuju (v mojej tabulke tento tyzden minus dve babulky ☹ ) ale aj tych, co par tyzdnov priberaju alebo stagnuju.... v tom duchu, ze to nemyslia vazne... Dost casto som cez tento tyzden nad tymto prispevkom premyslala, o tom, kolko logiky dava, ako to myslis dobre, ALE.....
Mozno predtym, na zaciatku, v case ked ja som bola pri plnej sile a ked z tabulky odchadzali ostatne babulky (pamatas este? 😉) plne by som s tebou suhlasila. Ale dnes, po tom, co som mala dllllhu, trojtyzdnovu krizu, uz sa na to divam inac. Neviem ako ostatne babulky, mozno niekomu ak sa nedari, vravi si ze kaslem na to, aj tak uz je vsetko stratene. No pre mna toto krizove obdobie nebolo vobec jednoduche, vobec som si nevychutnavala to, ze zjem na co mam prave chut (mozno iba v tej danej sekunde), ale cely cas som sa velmi trapila, hanbila som sa pred sebou, pred vami, a strasne som chcela v sebe najst tu stratenu silu, volu, a motivaciu... A poviem ti, chvala bohu ze sama seba nemozem vyhodit z tabulky 😀 Ak by ma z nej podla tychto tvojich navrhovanych pravidiel niekto vyhodil, tak by som bola uz uplne stratena. V case, ked moja vnutorna i vonkajsia motivacia a sila chudnut bola uplne na nule, ma "nad hladinou" drzalo prave toto forum a ten (dost blby) pocit, ze v pondelok musim nahlasit vahu - tak nech to preboha zase nie je plus dve kila 😒 A prave to, ze ste mi nikto nenadavali, a za cely ten cas ste aj vy trpezlivo cakali, kym sa spamatam, bolo jednou z veci, ktora mi pomohla sa nakopnut 😉

@nanika dakujem krasne 😉