Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn ahoj moja, aj ja som sa nad prispevkom naniky zamyslala, lebo akoby pisala o mne, fajn som tu aj s cestou 4 mesiace a neschudla som skoro nic, ak vobec nejake 2 - 3 kg, ale suhlasim s tebou, pri zivote ma drzala myslienka, ze nech sa spamatam, lebo ma vyhodite a preto som posledny tyzden aj ja par krat premyslala nad tym, ze buduci cyklus uz s vami nepojdem v tabulke a pojdem si sama svojim tempom chudnutia, ktore mi vyhovuje. Ved predsa nie kazdy je tak nastaveny, ze chce schudnut rychlo a vela, mne to staci a som spokojna, ze to vobec ide... 🙂 alebo sa mylim? a zle som naniku pochopila? 🙂
Jezisi baby, to som kedy take nieco napisala?!
nanika Dobre rano, som dobita :( Sedim tu od noci a rozmyslam, co napisat. Pozorne som si pozrela obe tabulky, co zvycajne nerobim, nemyslite si Biju sa vo mne protichodne pocity. Ako prva vec, ktora mi po par myslienkach napadla bola, ze nechudneme kvoli tabulke. Chudneme pre seba. Preco niekto ma ubytky, niekto stagnuje, niekto radsej ani nenahlasi... na to si musi dat odpoved kazdy za seba. Sme tu spolu uz nejaky cas, baby z prvej tabulky dlhsie, niekto mozno mesiac, ci par dni. Nebudem pisat o tom, ze je nefer, ked niekto "pokazi tabulku". To je blbost, mna skor trapia nase spoluchudnuce, ktore sa na chudnutie vybodli a nenahlasia nic. @katkav a @yennn su dve uzasne zienky, robia tu pre nas nieco, na co mozno uz ani nemaju sil a o nervoch ani nehovoriac. Obetuju svoj cas, ktory by mohli zuzitkovat aj lepsie. Kazda ma toho doma vela a aj napriek tomu kazdy pondelok najdu v seba tu silu a hodia tabulku do plena. Pride mi to neferove. Ako uz Katka pisala, je nas tu nieco nad 50. To je dost. Spracovat to nie je sranda.
Davam otazku do plena, ja som za redukciu o zienky, ktore nenahlasuju stav, tak ako sme sa predtym dohodli, 2x a dost. Videli ste tabulku? Tie ciele, ktore sme si dali, niekto realne a aj tak uz momentalne nerealne, alebo sa zdajuce nerealne a zda sa, ze sa aj tak naplnia. Za chvilku je tu koniec marca, prosim vas, uz teraz sa skuste vsetky zamysliet, ci chcem ist dalej, alebo nie. Nech nie je tabulka o 50 ludoch, ale len o tych, ktori chcu schudnut a aj nieco pre to robia, inak to nema vyznam. Neukazujem na nikoho prstom, su tu baby, ktore idu velmi pomalicky, ale isto, ale aj skokani, ktori valcuju a su k nezastaveniu. Som vdacna kazdej z vas, kazdu z vas obdivujem a drzim prsteky, aj ked mozno neokomentujem kazdy prispevok, ze niekto pribral, ci schudol.
Moja vyzva na tento mesiac znie: Urobit si poriadok v hlave - co robim, preco to ide, preco to nejde, co dalej
Som za to, aby sa koncom mesiaca cez IP na Janku a Katku poslali spravy, ak niekto nema zaujem dalej chudnut na tomto fore, predtym, ako prejdeme na dalsi kvartal. Lebo nebyt par tahunov a novacikov, boli by sme na tom strasne biedne. Ak nas po zostihleni tabulky bude len 20, nech
Toto? Neviem, asi som to zle napisala? Urcite som to nemyslela, ze hrrrrr, ideme robit cistky. Yennn, tebe nikto nezazlieva, ze ti nieco nejde. Chodis na forum, ak si najdes cas a delis sa s nami o problemy doma, o nadeje, svoje tuzby, ci sklamanie, ze teraz to nejde. Je dost bab, ktore to riesia podobne, mna nevynimajuc. Nikdy som nepisala, ze som 100%, krizy mam aj ja, ci uz kratsie, ci dlhsie, nie som svata. Ja som sa pozastavila nad tym, ze je tu 50 bab, ale je zvlastne, ze chudneme "tak malo". Zasa opakujem, nerobime to pre tabulku, ale pre seba. Tymto prispevkom som pochvalila aj "skokanov, aj slimacikov" , ze to ide krasne, ci uz pomaly, ci rychlo.
Napisala som to v dobrej viere, ze ten, kto ma zaujem dalej chudnut, nech prejde do dalsieho kvartalu, ale ten, co jednoducho ma ine problemy ako momentalne bude chudnut, nehlasi sa alebo len hra formu a hlasi stagnaciu, nech radsej neprejde do dalsieho kvartalu, aby vam dvom s Katkou usetril robotu.
Ale asi mam zle vyjadrovacie schopnosti, ospravedlnujem sa kazdej, ktoru som tymto prispevkom urazila, nebodaj demotivovala.
Tak len - chudnutiu zdar 🙂
@yennn
@nanika ja vam prajem nech sa vam dari a ked napisem, ze zavidim, tak dopisem, ze v dobrom a doprajem...len jednoducho z toho prispevku mi to vyslo, ak som sa ta @nanika dotkla, prepac, nechcela som a som skutočne velmi rada, ze si nastartovana a vies, ze ti aj kazdy pondelok zablahozelam k ubytku a tesim sa z toho... 🙂
...taaaaak a teraz si idem dat zmrzlinu 😀 😀 😀 😝
@yennn trapit ta nemusi jedina vec, ze nie si v tom sama...taketo stavy mam ja dost bezne... 🙂 zjem to, lebo mam na to chut, ale kedze potom mam vycitky svedomia voci vam, tak ten pozitok je davno pochovany mojimi vycitkami ... a potom nasleduju depky, ktore si ziadaju dalsie zajedanie a pod. a tak dokolecka dokola... 🙂 🙂 🙂 aspon teda u mna je to tak...
@yennn neboj sa, poslusne sedim za notebookom a trapim sa jednym prekladom, ale na moju dnesnu depku, ktora sa dostavila asi o jedenastej po jednom telefonate, tak nie je vylucene, ze si zmrzlinu alebo nejaku cokoladu nedam - zmurka tu na mna jedna cela velka studentska pecat, ktoru som vcera dostala od navstevy 😀 😀 😀
pekne popoludnie kocky, tak som aj ja dnes chcela vediet co spravila moja vaha od stvrtka a ........ nemam v nej baterky 😠 😠 😠 😠 (vo stvrtok som sa vazila vo fitku tak idem tam zajtra tak som zvedava)
GRATULUJEm vam ku krasnym ubytkom.
Mna len strasne hneva, ze som s vami nezacala skor. Teraz by som uz bola chudsia 😉
ALe coje super som sa zazrala do tej stranky stobklubu a si tam nahadzujem co som "pozrala" a vcera som si dala vecer dve fitky v jogurte tak som vybehla s prijmom na 8000☹
ale dnes to mam zatial v suchu len mam problem dopasovat vecernu stravu, mne sa zda super ze si teraz nahadzem co budem jest a kolko to bude kj a potom uz nemusim nic riesit.
len neviem co mam jest bohate na tuky, prosim poradte este sa v tom stravovani velmi nevyznam
A mozem ist do vasej tabulecky od aprila???
@yennn ved ja by som rada, len som nechcela aby ste mali vela robotky 😅 aj tak vela vody nenamutim, ja uz chudnem
a motivaciu mam ked Vas citam silnu ale nejako ma to chytilo naucit sa to ratat🙂
ja som taka ze ked sa do niecoho ozaj pustim tak poriadne aj s priberanim to tak bolo 😀 😀 😀 tak som zvedava kolko mi to vydrzi lebo ja veci vacsinou nedotiahnem do konca 😒
Ahojte,uf chvilku som tu neni a co to ti tu citam.Ale nestaram sa,netykalo sa to mna.Ja som s Katkou v ss,aj ked som sem neprispevala,nebol nejako cas,ale budem sa snazit chodit aspon dva krat do tyzdna.
Mam sice v tabulke viac ako predtym,ale nabrala som to spat a nieco navyse,teraz som sice pred 100 kou,ale mam dole 1,3 kg.Rano dve rychle prechadzky s malym na kociku,teraz domaca zumba+ cviky 15 minut na zemi.
Dakujem ze ste a cmukam Vas a Ivy neblazni,aj ja som to chcela zavesit na kliniec ale nedalo mi to. 😲
@nanika
@yennn
@ivana82 baby ste sa tu riadne rozdebatili, 🙂 ja som dnes dala zumbu pred zrkadlom, 😠 fúúj a to nebol pekný pohľad, len tak mi brucho skackalo, tak som potom zacvičila aj nejaké cviky na posilnenie brucha, asi 15 min a fučala som ako slon 😀 dopotila som sa ako keby ma obliali vodou ale v podstate som bola spokojná aj ked len 15 +15, moja kondička oničom, ale tak popracujem na sebe, nech už konečne môžem povedať ,že " mám sa rada a som so sebou spokojná" či ako to to bolo @yennn?
Ahojte, trochu som vas zacala citat, a vidim ze motivujete jedna druhu, a tak vam to chudnutie ide mozno lahsie. Mohla by som sa k vam pridat? Mne sa tiez po porode nedari zhodit a to maly bude mat uz 1,5 roka.

pridam komentik aj ja aj ked sa nemam cim chvalit....tyzden presiel a nic ...moja vaha je stale tam kde bola,neschudla som ani gram som zo seba sklamana.