Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@tinika jaj..tak mozno mas dobry pristup ku babatku...moze byt..mne to tiez najskor tak povedali lebo som si myslela ze cisarske mozu byt max...dva...vraj to tak volakedy bolo...ale ked videli ako tazko je zomna dostat dieta...aj cisarskym...tak mi takto povedali...sa teda riadne namakali...jeden sa mi doslova hadzal na brucho a tieklo z neho teda statocne...to som mala spinal...pri prvom mali fofry aj somnou kedze tlak bol ako na hojdacke...a potom s malou ktoru museli predychavat...ale nastastie je vsetko o.k...pri tom druhom som este pocas cisarskeho zvracala...co si pomne poskacali.. 🙂 😖
idem dovarit zatial papa 🙂
@tinika ja som prišla s bolesťami, ale dali sa vydržať. Potom mi v nemocke prepichli vodu, bolesti bvrutalne po necelych dvoch minutach, napriek tomu som sa poriadne neotvarala, ozvy už boli zle, tak akutny cisarsky... Vtedy to bolo pre mna tiež vykupenie, ale s odstupom času to vidim zas trošku inač. Ak nebudem mať z nejakeho dôvodu naplanovany cisarsky tak si isto nedam prepichnuť vodu, porod to sice urychly ale nieje to prirodzene telo vraj dohana deficit ktory tym vznikne. Budem čo najdlhšie doma nebudem sa trepať hned do nemocky ako naposledy. Škoeda že som sa o toto nezaujimala ešte pred prvym porodom
@macekovam jasnačka to maš pravdu, určite za každu cenu nechcem rodiť prirodzene, ak bude realna hrozba, samozrejme že cisarsky. LEn si myslim že v dnešnej dobe je straaašne vela cisarskych, a neverim že zrazu je ich tolko treba ked ešte pred niekolkymi rokmi bol cisarsky fakt len vo vynimočnom pripade.
Inak ja zas viem že tri detičky cisarskym v pohode ale väčšinou po tretom už robia sterilizaciu, samozrejme za suhlasu rodičky. Vraj každe dalšie tehotenstvo je už velmi rizikove z hladiska hrozby ruptury maternice
@vejula tak mne v utorok o 21 voda odtiekla v stredu oxitocin a nič, vo stvrtok rano uz tabletka a do hodky brutal kontrakcie, 6 hodin a ja sa otvorila z 2 na 4 prsty, voda uz skoro fuč, krvacala som a maly siel zlou stranou hlavičky tak tiez akutna sc uz nakoniec a povodne som si pytala polovicnu narkozu ale zrejme nebol čas a som rada .)) bo som nevedela ze to aj vtedy pichaju do chrbta .)) bo ja nechcela epidural
@jojina11 no s tými dňami máš pravdu, ja som vždy bola tá, ktorá avizovala príchodzí sviatok, nehrám sa na žiadne prekvapká, mám za to, že niektorí muži skrátka túto hru na romantické prekvapenia v sebe nemajú.... takže ma véééľmi prekvapilo, že dnes prišli tulipány aj bez môjho avíza... asi včera baby provokovali v práci 😉
Ináč keď hovoríš o pitnom režime, to je jediné, čo som schopná dodržiavať aj počas krízy...
@macekovam @tinika @vejula
kukam baby ze zase raz rozoberate pôrody... tak pridam moju parádnu skúsenosť. Kontrakcie začali večer o jedenástej na prechádzke (po narodeninovej párty), a to že sú to naozaj kontrakcie som si bola istá až ráno. Prišli sme do pôrodnice, službukonajúci lekár inštruoval moju zazmluvnenú do telefónu, že máme času a času do večera... tá našťastie chcela byť férová, tak sa rozhodla že príde o pár hodín skôr... chvalabohu, pretože môj pôrod šiel tak rýchlo, že sestričky (nie doslova) tlačili hlavičku, keďže ešte tam nebola moja doktorka. Dodnes si pamätám môjho muža ako mi dohovára "miláčik vydrž doktorka už parkuje" 😀 😀 😀 a potom si pamätám že doktorka celá zadýchaná nakukla do sály a zakričala "mamina, ešte sa prezujem a hneď som pri vás".... malý vyčľupol na druhé zatlačenie 😉
Ak je pravda čo sa hovorí že ďalší pôrod je rýchlejší, tak neviem či tu nezoženiem radšej na ulici nejakého pôrodníka 😀
jáj a epidurálku mi peniažky vrátili, nestíhalo sa 🙂
@yennn tak moj manzelik nikdy nezabuda 🙂) to ja som urobila pruser na svadobne ceste 🙂) prve narodeniny jeho v manzelstve a ja cely tyzden na nich myslela, v ten den sme boli na vylete a ja plna dojmov som zabudla a o polnoci si tak lezime v posteli a manzel ze no a uz je ponoc a mne vtedy docvaklo, to je pruser čo? sa smejem ze mi to bude obijat o hlavu cely zivot 🙂
@tinika myslim ze by si na to nemala takto mysliet ... naozaj vsetci potvrdia, ze tie cesty, svalstvo a vsetko je uz take vybehane, aj organizmus a telo ako take uz pôrod zazilo, takze vsetci (ty, telo, maternica, pipina...) už viete, čo treba robiť a uvidíš že to pôjde hladko. Nehovorím to preto, že čakáš mimi a chcem ťa ukludniť, samozrejme nie som lekár, ale hovorím to preto, lebo naozaj verím že tomu tak je.
Presne tak isto ako verím že otehotnieť druhýkrát je ľahšie ... z toho istého dôvodu - telo už vie čo "s tým" má robiť 😀
@yennn ja som na tom asi tak isto, inak som sa ´dnes prinútila cvičiť, ale nechápem, prečo mi je vždy po cvičené zle od žalúdka, fúúúj 🙂 trvá to už hodinu a cvičenie asi 20 min, toto sa mi stávalo aj ked som bola trebars cvičiť na fit lopte, rehabilitačná sa ma pýtala, že či mi niečo nie je , a ja ,že prečo? no že som celá zelená, no, hovorím, okrem toho, že mi je zle od žalúdka a trasie sa mi celé telo, tak mi nič nie je, tak som vlastne aj prestala chodiť, vždy som sa bála, že keď odtiaľ pôjdem domov, tak sa niekde na ulici vykotím, 🙂
ahojte kocky.-)
deticky buvaju? lebo ten nas ano 😉 vidim ze kecate o porodch ak sa mozem pridat ja som rodila normalne a nemala som uplne najrychlejsi porod ale bol fakt krasny, takto by som rodila naozaj kazdy rok. sice na vzdychacke som bola od cca 12tej ale do 17tej som doslova tancovala, moj mm nechapal 😀 😀 😀, a potom mi pustil dr. vodu a do 1 a 45minut bol Lukasko vonku na tri zatlacenia 🙂
@tinika inak pichanie injekcie do chrbta je naozaj hnusna predstava a to este po mne zjapala anesteziologicka lebo sa nevedela trafit kvoli mojej skolioze, sa nepytala ci mam skoliozu a potom bola nervozna,
@yennn
si ma pobavilatym vyjadrenim ze doktorka uz parkuje😀DD
môže byť, ale bohužiaľ ja neviem ako správne dýchať, som rada, že to vôbec odcvičím 😀 asi to robím zle 😠
baby aj ja som bola vcera zumbovat ale nebola som velmi spokojna sice som to odcvicila ale minule bola lepsia instruktorka a cvicenie bolo ovela zabavnejsie aj zostava bola tanecnejsia, teraz to bolo take 😝

@tinika jo jasne ale ja stale dufam že by som mohla ešte rodiť normalne, aj ked.... neviem nechcem sa moc namotavať nech niesom opať sklamana ak to zas nepojde... Ale ty chceš isť asi znova cisarom, či chceš tiež skusiť rodiť normalne?