icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katikatika
8. mar 2011

@acekovam, @jojina11 - no ved prave! Budeme jest tabletky, zajedat to slaninkou a kolou a opaseme sa pasmi, ktore z nas vyzenu tuk a na konci mesiaca budeme mat vsetky 50 kg.

sevzuz
8. mar 2011

majte sa kocky, idem jest a potom ficim na cvicenie🙂
pekny zvysok dna 😉

macekovam
8. mar 2011

@sevzuz to som tym tiez chcela povedat 😉 😉 😉

debbie
8. mar 2011

ok baby musím mala je už tu a skuša klavesnicu rozoberať 😀

katikatika
8. mar 2011

@sevzuz ja som typ ako ty. Chodim na zumbu a milujem skakanie, ked zo mna leje pot. Ale vraj posilnovanie je pri chudnuti tiez dolezite - pri nabrati svalov rychlejsie chudnes, lebo svaly potrebuju viac energie, aby fungovali, ako tuk. Ja to takto pekne teoreticky ovladam, ale tiez sa mi nechce posilnovat.

macekovam
8. mar 2011

@katikatika inak ja sa cudujem ze ta toto aj zaujima este...mame cestu ktora je nam ovela pristupnejsia a dava nam volnost a mne aj pocit slobody...ty si myslis ze potrebujes este nieco taketo???spalovace nezaberaju a doplnky do stravy pokial nie si vrcholovy sportovec tak tiez podla mna nie je treba..naco to komplikovat...

tinika
8. mar 2011

@sevzuz ved čitala som o tom par veci tak ma presla chut 🙂

tinika
8. mar 2011

@macekovam 😀

macekovam
8. mar 2011

@tinika co je smiesne??? 😉 😉 😉 😉 😉

mia258
8. mar 2011

@nanika ale v zrkadle nič moc stále 😒 Ani neviem či na mne vôbec niečo vidno...

Všetko najlepšie k MDŽ! Nebyť mailu od kamoša aj zabudnem, že niečo také je 😀
Vonku krásne, doobeda sme boli už na jednej prechádzke, o chvíľku ideme na ďalšiu.

nanika
8. mar 2011

@katikatika ja viem, viem, hladala si cosi a nadabila si na toto, to aj ja na take veci narazam, aj ked chudnem inak 🙂 No, ja som sa zadivala a je to ta ista baba, ale neverim, ze je to -16 kg. po prve, prvy obrazok je vacsi, druhy mensi, potom ta baba je inak otocena a ma ine oblecenie na sebe, mozno nie je rozdiel ani 1 kg, je naschval paprata v malych dzinsoch, aby sa tlacil do popredia ten tuk. Inak fajny ofajc 🙂 Tie komentare si dotycna pise sama, verim tomu, je to pisane uplne rovnakym stylom, aj chlapi, aj baby, no, to si niekto mohol dat aj viac roboty 🙂
Teba som zabudla pochvalit, ked si sa mi uz nepochvalila sama, ide ti to krasne, som na teba velmi pysna, ze za dva tyzdne si tolko dala dole, ja si myslim, ze uz teraz v pondelok sa @katkav bude triast, aby si ju nepredbehla, co Kati? 🙂 Myslim to v dobrom, ste obe skvele kocky 🙂

yennn
8. mar 2011

@katikatika ahoj, dik za link. No neviem, ale ja tam tie strie vidim 😉 To ale neznamena, ze verim ze schudla pomocou pripravku. K pripravkom sa nevyjadrujem, nikdy som ziaden nedala a dufam ze mi navzdy a naveky ostane tento zdravy rozum, a nikdy ani nebudem 😀
PS1: vies ako sa vravi... kazdy si svoju hubu musi nabiť sám ☹
PS2: ja mam v nicku 3x N - dievcinka s dvomi N je niekto iny 😉

yennn
8. mar 2011

ozaj babulky, ja som si minuly tyzden pozrela tento film http://filmy.kinotip.cz/popelky-2010/#more-21083
je to 5-bodový film, ku ktorému si treba zobrať deku a vínko 😉 Totálny béčkový, ale spraví radosť. Tiež samozrejme netreba riešiť či herečka vo filme ozaj schudla, veď vieme ako to funguje 🙂

nanika
8. mar 2011

@yennn diky za tip, kuknem, ak naskrabem cas 🙂 Niekde som inak citala na fore, ze ako sa zena ma citit, ked je atakovana z kazdej strany s caspopismi a tv chudunkymi babikami s dokonalym telom. A dnes som si vlastne po prvy raz uvedomila, ze uz aj to je vlastne prezitok, lebo sme tou stihlostou atakovane, ci vlezieme do tesca, alebo do lesa, sama stihla baba, je to trocha aj nevyhoda, ze je na SR tolko peknych bab 😀 😝

katkav
8. mar 2011

@nanika ja katike dovolim, aby ma aj predbehla, ved aj ja sa dostanem na nizsiu vahu, mne to nevadi 😉 budem sa tesit s nou 😉 ja sa snazim dohonit elku74 tusim ma nick, ale nejde mi to 😉 kedysi som sa chcela nahanat s adky, ale to je nemozne 😀 tesim sa z kazdeho ubytku kazdej z vas 😉

vejula
8. mar 2011

@yennn jeeeej super, taky porod, aj ja chcem.... ale tak človek si nenavybera. Ale v dobrom ti zavidim 😵
@macekovam ja mam zas taky nazor že velakrat robia cisarsky ani nieje treba... akoby sa mali trapiť s prvorodičkou niekolko hodin. A ešte si myslim že to velakrat dokašlu ked chcu umelo urychliť porod napr prepichnutim vody ako mne, alebo infuzkami vyvolavačkami, v pripadfe že neprenašaš ani tyžden a už ťa napichaju vyvolavačkami. no neviem podla mna to nieje dobre.. Ale samozrejme ked je cisarsky nevyhnutny tak je dobre že je tu taka možnosť

@tinika tak ty si to mala komplikovanejšie. JA ani neviem čo bolo zle len proste mi stale opakovali že maly sa tam už neciti dobre. Asi ešte nebol taky zostupeny a pripraveny ked mi pichli vodu a tie tlaky boli už fakt prišerne... Ale inak neviem ani čo bolo zle len že sa tam necitil dobre.. ako to mysleli to netušim 😕

macekovam
8. mar 2011

@vejula vies ono doktorovi to tak aj jedno moze byt...ved on len sem tam ta skontroluje ale hlavne je pri tebe porodna asistentka nie??? neviem nerodila som klasicky...a zasa na cisarsky je treba anesteziologa,sestru,instrumentarku,dalsieho porodnika,2 sanitarky..,...a je po nom ovela viac bordelu 😅 😅 na sale..a je aj drahsi...neviem u nas by ti urcite nespravili sekciu len tak na poziadanie....podporuju prirodzeene aj alternativne porody...a prirodzeny porod je pre zenu najlepsi ale nie vdzy pre dieta...

vejula
8. mar 2011

@macekovam ja neviem tu robia strašne vela cisarskych. Neviem prečo to tak je v poslednom čase... Ale napr prečo pichaju tu vodu ked to nieje dobre, toto ja nepochopim.. prečo? jedine aby sa to urychlilo a podla mna nasilne urychlovanie nieje dobre

katy30
8. mar 2011

ahojte. Preberate porody. Tiez som mala planovanu zaroven neplanovanu sekciu. Jednoducho maly musel ist von.

vejula
8. mar 2011

ja sa nechcem hadať ani protirečiť len si proste nemyslim že by bola priroda taka blba aby to zariadila takto... ak porod nepostupuje je to podla mna sposobene hlavne človekom nie prirodou asi by sa malo niečo zmeniť v pristupe ku rodičkam v zauživanych postupoch... Ale nechcem meniť temu.... tak už s tym končim 😉

tinika
8. mar 2011

@macekovam nic sa neboj...pred cielovou pasko ti buje jedno ako...hlavne aby bolo tak aby bolo co najlepsie
k tomu som sa smiala .) ze mi to bude jedno tak ako pri patovi, len nech uz je von 🙂

macekovam
8. mar 2011

@vejula pichaju to preto aby sa to naozaj urychlilo...neviem teda ci aj zbytocne...skusaju vyvolat porod prirodzene odtecenie vody by ho malo vyvolat...a potom pichnu vyvolavacku...a ked nezaberie ako aj mne tak sa ide pod noz...a niekedy je naozaj porod treba vyvolat...zhorsene ozvy,nedostatok plodovej vody,velky plod...a tak..

yennn
8. mar 2011

******************************************************************************************************************************
VEĽKONOČNÝ PÔST
******************************************************************************************************************************
Milé babuľky, názov trošku napovedá, ale nebojte sa, nejdem vás obťažovať žiadnymi náboženskými teóriami. Iba v skratke, zajtra je tzv. popolcová streda - tie z vás, ktoré chodia do kostola vedia, že ide o deň, kedy sa drží prísny pôst (tzn. neje sa mäso a výrobky z neho) a hlavne - je to koniec fašiangov spojených so zábavou a prežieraním sa. Oficiálne končia plesy, aj šišky 🙂 Začína obdobie tzv. 40-dňového pôstu. Je to obdobie, kedy mnohí zarytí katolíci nejedia mäso, aby sa pripravili na najväčší sviatok roku (v katolíckom svete väčší než vianoce)..... toľko teória 🙂
A teraz to prichádza - výzva - čo keby sme aj my držali 40-dňový pôst. Nie, nebojte sa, nenavrhujem 40 dní bez mäsa, čo by som robila bez obľúbeného kuracieho steaku 🙂 A navyše vieme, že mäsko je súčasťou zdravej výživy a potrebujeme ho. Navrhujem, ako iní, aby sme sa aj my pripravili na to hodovanie, ktorému mnohé z nás o 40 dní neodoláme. Samozrejme, česť výnimkám 😉 Neviem ako pre vás, ale pre mňa je veľká noc, čo sa stravy týka, skoro rovnaký problém ako vianoce... akurát chvalabohu trvá trošku kratšie. A keď si pozorne pozriete môj graf, zistíte že som to na vianoce prehrala na plnej čiare.
Keďže som toto vymyslela asi pred minútou, sama sa musím zamyslieť že čo tým vlastne chcem povedať 😀 Ale premýšľam asi takto ... čo keby sme si dopriali popri tých doterajších víťazstvách ešte jedno víťazstvo - samej nad sebou - dokážeme sa na 40 dní vzdať.... niečoho.... čohokoľvek.... čokolády? ľadového čaju? chipsov? orieškov? .... každá z nás vie, kde je jej slabosť.
Tak toľko myšlienka, idem nad tým premýšľať. Pekný večer 🙂
*****************************************************************************************************************************

macekovam
8. mar 2011

@tinika no...ja to nepoznam ten pocit... 😉 😉 😉 🙂

yennn
8. mar 2011

Tak.... k môjmu predchádzajúcemu príspevku: už som to vymyslela! Nedotknem sa 40 dní čokolády ani nič s ňou spojeného. Detoxikujem si pleť 😀

mia258
8. mar 2011

Baby so mnou sa niečo deje ☹ 😢 Tu si vezmem jeden cukrík, tu nejaký slaný kreker, potom chips, maličký keksík ku káve... 😠

zuzuh
8. mar 2011

Mama problem baby!!!
Uz treti tyzden chodim pravidelne 2x do tyzdna cvicit a vaha z nicoho nic prestala ist dole.
Sposob stravovania som nezmenila od januara.
Pred cvicenim mi vaha krasne sklesala.
Neviete cim to je?

yennn
8. mar 2011

@mia258 nemáš pred menzesom?

yennn
8. mar 2011

@zuzuh najprijateľnejšie vysvetlenie ktoré sa mi ponúka (bez toho aby som poznala detaily a fakty) je nasledovné, citujem:
"Svaly sú ťažšie ako tuk. Máte pocit že ste na správnej ceste, zdravo sa stravujete, chodíte cvičiť, ale váha zostáva v normálnej polohe, ba priam sa zvyšuje? To je dobré znamenie. Zbavujete sa tuku a vytvárajú sa vám svaly, ktoré sú ťažšie, a ukáže sa to aj na váhe.

Preto je dobré nie len sa vážiť, ale pravidelne si zmerať aj obvod pása. Klesajúci obvod je určite neklamným znakom že chudnete."

zuzuh
8. mar 2011

@yennn Aj ja som o tom citala.
Ale kedy to znova zacne klesat?
Ja nechcem mat vahu 80 kg aj jed budem mat svaly ☹