Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@pandrholka moja rec, ja mam tiez prehresok akurat tu kavu a uznajte baby, ktora vstavate o stvrtej?! 🙂 A ked mi kava pomaha nejest sladke, nezrusim ju, aby som potom mala chute, aj ked tam davam cukor. A slanosti som naposledy jedla domace bryndzove tycky tusim v januari u nasich.
@mirmaj ja nemavam vyslovene prehresky, ja chytam len take krizovne zerky par dnove he he he
takze to mi 40 dni nepomoze, mne by pomohlo, keby som nemusela chodit do obchodu a moja chladnicka by bola taka uzasna, ze by si sama tahala recepty z netu (to uz existuje), sama sa naplnala (aj toto uz je z ohladu zaslania zoznamu online do obchodu tusim v amerike) a na ruku by to chcelo taky naramok, ktory by nesiel dole a pri vysokom glykemickom indexe pozitej stravy by mi to hodinu hulakalo tak, ze by to bolo pocut v okruhu aspon 1 km. Verim, ze sa raz taky vyrobca najde 😅 😀 😝 A taky sukromny kuchtik by tiez bodol, lebo to sa celebritkam chudne po porode, ked maju sukromneho trenera, chuvu pre deti, cely tim vyzazistov a kuchara, oooooooooooooch, tisko zavidim 🙂
@macekovam tak to je dobre vobec mi nelezieš na nervy ja len obdivujem ako si sa do toho s chutou pustila,pripominaš mna ja tiež milujem šport a tak čerpam nove inšpiracie,najpvr som navštevovala pravidelne fitko 3-4x do tyždna,ked ho zavreli tak pilates a beh,teraz mam zumbu mimochodom stou zhadzujem kila samozrejme aj zdravou vyživou bez toho by to nešlo ,ale už by to chcelo aj dake cvičenie pretože už nemam žiadnu svalovu hmotu a samozrejme chcem si zdokonalit postavičku 😀 😀 😀
@ivana82 @mirmaj @sevzus baby super, teším sa! 😀 Táto 40-dňová výzva je len takým malým drobným (zatiaľ) pomimo nakopnutím, ďalší impulz zvonka, beriem každú motiváciu, ktorá sa mi ponúka 😉 Jasné, je správne sa každý deň hlásiť, súhlas.
@sevzus teraz neries velku noc, neries tyzden pred velkou nocou, ani po nej. Momentalne mas pred sebou dnesny den. A ten musis bez problemov zvladnut. Zajtra rano vstanes, a bude pred tebou zase len "dnešný" den. Pozajtra rano vstanes, a caka nas dalsi "len dnešný" den, ktory bude treba zvladnut. Tych 40 dni je dost dlha doba, takze treba sa sustredit len na ten jeden den. Ako vravia vylieceni alkoholici ... len tato minuta. Len tento den.... Potom ked pojdes na 60-tku tak sa ohlas 🙂
@elen58 @mirmaj @macekovam babulky nehodili by ste tie linky na ten šport aj do sukromky? Je tam na to vytvorena tema. Chystam sa aj ja ist raz cvicit a chcela by som to tam najst, ked sa k tomu dostanem, aby som tu nemusela prosit o to, co uz tu bolo stokrat napisane, alebo nebodaj listovat 100 stran 🙂
@macekovam ale ved tato 40-dnova vyzva nie je o tom ze treba ist na 100% - dohodli sme sa predsa ze kazdy pojde svojim stylom a svojim tempom. Je to o to, aby si sa rozhodla, ci by nestalo za to zvazit a na 40 dni sa vzdat niecoho ... to uz len ty vies coho. Pokial si schopna to urobit a vzdat sa niecoho, hoci ostatne obcas porusis, bola by to obrovska vyhra 😉
@nanika ani ja vlastne nemam prehresky, ale ked uz tak pardnove zerky... tak som zvedava ako to zvladnem tychto 40 dni - pretoze matematika nepusti, je logika ze sa do toho vmesti aj PMS 🙂 ale zase bola by som sprosta keby som uz o sebe pochybovala od zaciatku, ci to zvladnem, nie? 😉 Ked pride, pride, neobesim sa ... neskor mozem vyskusat znovu 😀
@elen58 inak mohla by si si najjst aj nejake cvicenie tae bo s billym blanksom...ten je super...je ich urcite plny internet...taebo krasne spevni a tvaruje telo...ty si uz na vahe ktoru chces mat ci nie?? a toto by ti telo naozaj spevnilo a je to zaroven aj kardio...nemas s tym skusenost?? link zasa nemam lebo ja som vyznavac domacvicenia a tak mam len cedecka... 😉 😉 😉
@yennn ked ja neviem coho by som sa mala vzdat...jem biele pecivo..zatial este stale..ale vzdavat sa ho zatiall nechcem ked mi vaha ide aj tak dole...tiez si dam sem tam nieco sladke ale to tiez vtedy ked to uz nezvladam a len trochu...ked sa tej trochy vzdam co sidam??? dam si ovocie??...ale to nie je to co telo v tej chvili chce... ☹ ☹ a ako sa poznam...dam si najskor pomaranc...potom jablko a nakoniec hadaj co 😀 😀 😀 😀 takze takto to mam kratsou cestou...tiez by som sa mohla vzdat slaneho...ale tych 10 slanych dru tyciniek ktore sem tam vynimocne schrumnem ..to tiez asi nevydrzim lebo ich jem zasa len v slabsej chvili...ale to neznamena ze by som sa neskor(ked sa vaha zastavi a bude to mysliet naozaj vazne 🙂 )ze sa veci nezacnem vzdavat...mam v plane postupne prejst na graham pecivo,cestoviny ,naozaj vynechat aj sladkosti a slanosti a naucit sa bez nich zit...ale zatial nie je ten spravny cas...este nie...preco ked to ide aj bez velkeho obmedzovania...
@yennn sorry (s dvomi R), ale ja viem pocitat iba do dva, takze tak... ☹
Ahojte dievcata, citala som par stranok dozadu, vidim, ze ste viacere podlahli zumbe. Je super, ked mate s kym zdielat svoje chudnutie aj "nazivo", nielen virtualne. Zaujimalo by ma, ci tu je niekto aj z okolia Levic, alebo Siah.... Papa zatial.
@sanym som sa dobre pobavila že ty by si sa vzdala mm či sa to ráta 😀 😀 😀 😀 😀 takých hrdiniek by tu bolo asi viac 😝 a asi by to nechcelo ani toľko odhodlania ako vzdať sa niečoho na jedenie 😀 😀 😀 a skoré uzdravenie Matúškovi 😒
@yennn jasne hodim to tam, len nešla som to tam davať kedže ja som to len obkukala od niekoho čo to hodil sem, ale už to tam je 😉
@nanika to by som aj ja brala keby také niečo existovalo 😉
@macekovam ahoj, ty mas velku nadvahu? Daj typy ako to ide dole aj bez velkeho obmedzovania, lebo ja ked jem iba cottage, syry, zeleninu a rano musli, tak to ide dole, ale ked uz hodim chlebik, trosku vareneho a tak, tak sa to zastavi. Dakujem.
@katikatika neviem... 😅 😅 😕 mam 80 kg...a jem co pisem...na rano 2 krajce tensie bieleho chleba+perla++salama+uhorka+caj s 1čl cukru...
desiata. majcastejsie pomaranc...ten mi robi nyjlepsie po jablkach som hladna jak...
obed . tanier riedkej zeleninovej polievky bez slizov a co mam navarene...dnes sojove rizoto,inokedy plnena paprika a co mam...okrem fakt masnych veci ako vepro knedlo...v nedelu som mala kura a ryzu...tej mavam tak 100 g...rizota 150g...ked ma navarenu strukovinovu polievku...tam namiesto smotany dam polotucne mlieko a dam si na obed za tanier s 1 tensim platkom chleba(ale to je uz potom cely obed...tam si viac nedam)
olovrant. polotucny jogurt alebo 1 chlieb s niecim..najcastejsie ako na ranajky...ale robim si tiez tvarohovu natierku
vecera...tam mavam bud zelenovu polievku zasa za tanier+kusok bielkoviny syr,kusok kuracieho masa vareneho alebo za 2 čl tej pomazanky tvarohovej a popri panelaku chrumkam mrkvicku a niekedy aj uhorku....
nie je to najzdravsi jedalnik ale ja som spokojna...ale....aj so zmenou a postupnym znizovanim ratam...lebo vaha sa zastavi a bude treba nahradit nieco niecim a nieco aj ubrat...moje ranajky su velke...ale z tych neuberiem..tie ma startuju....PS:odpisem neskor maly zaspal idem dat mojej slanine na bendzo a dat si brusko🙂
@katikatika a ty mas kolko kileciek::??? 😕
@yennn práveže mi mrcha skončila pred týždňom.
Večer som sa tiež nezdržala, jedla som chipsy, slané tyčinky, cukríky - jedno cez druhé ☹ Sama zo seba som sklamaná...
Držím ti palce so 40 dňami, ja keď si poviem, že dnes si 100% nič nedám, tak ako na potvoru vtedy hodím po dome a snorím čo by som zbaštila 😀
Ale snažím sa polepšiť, už žiadne veľké prehrešky.
Akurát som dopila kávu, ale bez cukru a čakám kedy sa zobudí malá aby sme ši na prechádzku. Nejako si posunula režim, dnes sme vstali neskoro 😕
baby, ja som sa dnes odvážila, že super! bude zasa niečo dolu a ja o kilo viac ako v pondelok. ako je to možné?? na jedlo si dávam fakt pozor. neviem, akú chybu som spravila....
@nanika ja to neviem zratat.ale napisem ti,co som dnes jedla.ranajky:celozrnna zemla+platok šunky+jedna paprika,caj+med,kava bez cukru.desiata:jablko+jogurt.obed:zeleninova polievka (hrasok,mrkva,zemiaky) bez zaprazky a fliacky s kapustou.male porcie,lebo ja jedavam zo zasady z detskych tanierikov.olovrant:kava+tri susienky.vecera o 16:00 zeleninova polievka z obeda.uz dnes nebudem jest nic.ak nahodou som nejak hladna,alebo pazrava,tak si dam platok šunky,alebo platok ovcieho syru.takto priblizne vyzeraju vsetky moje dni.nemyslim si,ze by som nejak malo jedla.skor vela.ja frcim na polievkach.tak ak sa ti da,tak mi napis,aky mas nazor na toto.diky
@katikatika skusaj, nieco v strave zmen, aby si to mala pestrejsie a sleduj sa, to to urobi. Vravela som ti, ze nemas ist na silu 100%, treba zadavat zmeny postupne. Napis, na co mas chut, poviem ti, kedy si to mozes dat, aby ti to neurobilo zle na vahe, ok? 🙂 To si dobra ked vies do dvoch naratat mne sa po troch rokoch tak IQ zmensilo, ze uz asi ani do dvoch neviem 😝
@ajkalc
R: 720
D: 740
O: 1300
O: 850 ak to bolo 50 gramov, ak nie, tak podla vahy
V: 200
su to odhady, kedze neviem vahu potravin. Cca 3800 kj, je to zalostne malo, nemam k tomu co dodat. Treba jest raz tolko.
Este ako ochudobnujes svoje telo, toto je obsah zivin v tvojej strave: 54% KJ, 41% B, 26% T, 81% S

@tutulka12 kraaasny vysledok.... 😉