icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
9. mar 2011

halooo ste tu niekto?? 🙂

macekovam
9. mar 2011

o.k.tak nic🙂

marthuska
9. mar 2011

Ahojte dievcence, v sobotu ocakavam MS, cize by som aj klince zjedla. no a zase som chora. tie, co kojite, tiez mate pocit ze vas pred MS nieco obchadza?

marthuska
9. mar 2011

nemate niektora doma dvd emmy tekelyovej? opati sa to kupit si? zoralates isto lepsia, ci? 😉

macekovam
9. mar 2011

@marthuska ved skus ten zoralates stiahnut si...dnes ho baby nahodili do sukromky...tak kukni a rozhodnes sa.. 😉

marthuska
9. mar 2011

@macekovam zoralates cvicim, snazim sa cely prejst raz do tyzdna, co je malo. viac nestiham. len emmu nemam

jojina11
9. mar 2011

ahojte všetky, dnes som bola celý deň bez internetu, dostala som sa sem až teraz , idem dočítať 🙂

zuzuh
9. mar 2011

Dnes som si dala tu namahu ze som kazde jedlo poctivo zapisovala a vazila.
a tu je vysledok http://www.stobklub.cz/sk/detailDne.php?den=9&m... Co vy nato?
@nanika ak mozes mrkni na to

yennn
9. mar 2011

Ahojte dievcence, zial nemam vela casu, tak idem len na chvilku, splnit si slub ze nahlasim ako sa mi dnes darilo. Takze den 40.-ty : vsetko v poriadku. Strava 100%, pitny rezim 100% 🙂

macekovam
9. mar 2011

@marthuska a keby si isla kazdy den 2 pasaze?? to je vela???a dala by si si to á den???som len na skok....

macekovam
9. mar 2011

dobru noc...uz aj idem het... 🙂

ajkalc
9. mar 2011

@nanika to nemyslis vazne!!!!!!! ved ja do seba viac nedostanem.stale mam totiz dojem,ze som prezrata.no idem sa vazne zamysliet nad svojim jedalnickom

debbie
9. mar 2011

Ahojte baby , takže od zajtra tažkých 5dní, mamina dnes meniny , ja zajtra narodky , torta hotová a tak len dufam že jeden kuštiček okoštujem malilinký a bude mi stačiť ale tak idem rano do fitka a plan je dať si aj pás aspom 45min.aj ked nieje v plane aby sa čoto spalilo popredu radšej 😀 😀 😀

mirmaj
9. mar 2011

ahojte aj ja plním slub, dnešný deň super, nemôžem povedať že na 100% lebo som doobeda zobla par slaných orieškov čo som nemusela, pitný režim 100% a hodina aerobiku, ale úplne bez sladkého takže 40 deň zvládnutý krásne 😉
@nanika ešte som sa chcela spýtať teba, kedže ty si taká zbehnutá v tom, ked mám klasický deň že jem normálne 5x denne, ale ja večerám okolo 18, môžem si dať potom ešte okolo ôsmej mrkvu alebo už piť radšej len vodu? lebo spávať chodím najskôr o 22 niekedy aj neskôr a bývam hladná, dakujem za odpoved 😉

idris
9. mar 2011

Ahojte bauľky ;) tak ja som mala dnes ubehaný deň a moja malá láska si zmenila režim a obedný spánok presunula na 14-16 a tom som stále na prechádzke, takže doma len varím hrám sa upratujem Dnes som bola chvíľku na nete a hneď som chytila nejaký super spam 😠 😠 😠

Včera som mala super deň až na večer jedla som a jedla a jedla 😔 😔 😔 ,, keďže dnes sa začal pôst a ten ja dodržiavam od malička tak sa držím ale na večeru som si dala tuniaka s kukuricou a trošku helmansky 😠 😠 😠 a litre vody pijem

monikapalo
9. mar 2011

Ahojte baby, ak mozem....drzite nejaku dietu? Alebo sa podla niecoho riadite, akosi neviem najst zaciatok, aj ja by som sa rada pridala, samej mi to akosi neide, potrebujem podporu. 🙂

katikatika
9. mar 2011

@macekovam jaj ty si stastna zena! A aka bola tvoja startovacia vaha - z tej, z ktorej si zacala chudnut? Ja mam uctyhodnych 102,5 kg ☹

ivana82
9. mar 2011

Ahojte dievcata, taaaakze - zhrnutie 40.dna - k poklesku som sa priznala uz rano, takze nie na 100%, ale okrem toho, som ok, pitny rezim som trochu zanedbala, ale uz zajtra napravim...takze dnes hodnotim, ze som sla tak na 75%,...zajtra dame 100% ... @yennn @mirmaj blahozelam, ze ste sa dnes tak pekne drzali a pred nami je uz len 39 dni 🙂 🙂 🙂 tesim sa z toho, mam o motivaciu viac 😉

katikatika
9. mar 2011

@nanika dakujem, ja neviem, co by som bez teba robila.
prosim, uz som si myslela, ze ta s tym nebudem otravovat, ale este raz, tu je moj dnesny jedalnicek, povedz, co nie:
R: musli s acidkom (ja sa toho neviem vzdat)
O: 2 zemiakove lokse a kopec zeleniny (mrkva, kapusta, ladovy salat - bez dresingu, bez oleja, len posoleny)
Olo: 1 celozrnna zemla so syrom, trocha ochuteneho tvarohu, co maly nechal
V: 200gr.tvarohu s lyzicou dom.lekvaru a jedna tycinka DOTS (tvarohova v cokolade - neodolala som)
Dakujem.

nanika
10. mar 2011

@ajkalc prepac, nechcela som vytocit :(
@mirmaj podla toho, ako sa zmestis do prijmu, nemusi byt len mrkva, ked ta to uspokoji, tak si ju daj. Ale kludne si vypi acidko, daj biely jogurt, alebo syr, proste nejaku bielkovinu, ale zasa nie vela a to ked zajes dajme tomu tou mrkvou, tak si na jedlo uz do noci ani nespomenies 🙂 Plati, treba sa najest max do 1 hodiny pred spankom - sacharid by som v tejto dobe uz neriskovala 🙂

nanika
10. mar 2011

@katikatika
R: ok
D: viem, asi si neskor vstavala 🙂
O: kaloricky to bude ok, sacharidy ti potlacili bielkoviny, trebalo tam cosi bielkovinove dat. Keby si si v miske rozmiesala biely jogurt s cesnakom plus trocha struhaneho syru? Nebolo by to ok? Lebo myslim, ze cca by si sa vosla, aj nejaka bielkovina by pribudla 🙂 - akoze trocha na sposob gyrosu 🙂
O: ja by som si na ten syr smahla pol papriky, ale jedla si dost zeleniny aj na obed, nie je to nutne 🙂
V: neviem, aky to bol tvaroh, kolko percentny? Tucny, ci nizkotucny? Ta ten tvaroh nejako rozmlsal 🙂 Kedy bola vecera, kedy si sla spat? Kedy padla ta tycinka?

Kaloricky ti to nahodim, ked pojde mm do prace, kvoli tomu tvarohu to neviem odhadnut, ani neviem, kolko mala ta dots, tak to musim vynurat a potom ti napisem.

macekovam
10. mar 2011

@katikatika moja startovacia bola 84,5... 🙂 🙂 nejdem ziadnou zavratnou rychlostou...skor zaostavam za vsetkymi ktore na tom boli tak ako ja🙂 ale staci mi -600g/tyzden...nemam sa kam ponahlat a chcem aby to bolo take prirodzene...aby som tak vedela zit aj nadalej...kazdy tyzden sa z toho mojho ubytku teda ak tam je veeeelmi tesim...ale ani nie tak podstatne su premna kilecka ako cm...tie som si zacala vsimat az teraz ako som tu s babami a ubytok na cm ma vies eeeste viac potesit..nie je premna ani tak dolezite byt stihla...to ja nikdy nebudem...staci mi 60kg zivej vahy a to aj so svalikmi...mam rada ked je vidno ze zena cvici... 😉 ze to nie je len dar od maminky 🙂 🙂 ale vysledok svojej prace...a nezufaj...staci ked tu s nami vydrzis a uvidis ze do ciela dojdes...kolko sa tebe uz s nami podarilo schudnut???ja mam v plane este 20...zatial..

zuzuh
10. mar 2011

Asi vam to neslo zobrazit
tak este raz : https://docs.google.com/document/d/1oAsX2mfIGER...
Nie je tam zaznacena voda ale vypily som 2,2 l.
A fakt potrebujem pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po takomto dni vaha PRIRASTOK 0,5 kg.

nanika
10. mar 2011

@zuzuh je to malo, vidis, ako si plnila percentualne vyzivovu hodnotu, tuky skoro ziadne, bielkovina uboha. Neviem, preco si pribrala, ale preco riesis den po dni, to sa takto neda, mohli to byt olivy, neviem, ci neboli slansie. Keby si v globale priberala tyzden po tyzdni nepoviem, ale takto sa to povedat neda.
Len taku radu, mas tam privela asi zeleniny na ukor inych potravin, vidno to na tej kolonke energeticka denzita, mala by sa pohybovat okolo 500 kj/100g. V kazdom pripade na obed trebalo pridat este bielkovinu a olovrant je ubohy. Ides na malom prijme, ak este nebodaj k tomu cvicis, mas za chvilku jojo ako vysite. Alebo sa ti moze toto zacast stavat, ze priberies trocha, ak budes stale na prijme pod 5000, tak ak nahodou jeden den zjes o kusok ovocia viac ako zvycajne, moze ti ho uz telo ulozit.

zuzuh
10. mar 2011

@nanika Uz treti tyzden stojim na vahe - resp. kolisem jeden den hore a jeden dole, preto som sa rozhodla ze zacnem si pisat a pocitat co som zjedla. A popritom este cvicim 2x do tyzdna.
V podstate vcerajsi den bol bezni ako pravidelne jem.
No neviem ako co pridat - ved vcera som mala pocit ze jem toho dost - vobec som nepocitovala hlad. ☹
Idem znova dnesny den zapisovat - tak som zvedava ...

jojina11
10. mar 2011

ahojte , všetkým Vám prajem pekný deň, ja som ráno skúšala cvičiť ten zoralates , brucho, podarilo sa mi asi 5 min, pretože Vladka sa po mne ťápala, musela som skončiť, ale dôležité je začať, no nie? 🙂 možno budem pokračovať, ked mi zaspí 🙂 idem vás dočítať, inak večer sa mi nechce sedieť za počítačom, už budem ako ty @nanika ráno sme zavčasu hore a večer skoro do postele 🙂

katkav
10. mar 2011

@debbie vsetko najlepsie k narodeninam, poriadne to oslav 😉 😀 😀 😀

ajkalc
10. mar 2011

@nanika ja som to vytocenie myslela s humorom.lebo stale som si myslela,ze ako sa obzieram a ty ma "sfuknes",ze jem malo 😀 😀 😀 😀 ale co uz,ked viac do seba nedostanem ☹ ☹ ☹ ☹ :-

vejula
10. mar 2011

@ajkalc ked maš pocit že už nič viac do seba nedaš zarad do jedalnička vysokokaloricke potreiny ktore su ale objemovo lahke.. Napr takych50g orieškov ani nepocitiš že si zjedla a hned maš plus 1250KJ alebo do jogurtu zamiešaj slnečnicove semienka ktore su tiež plne tukov a tiež vysoko kaloricke a navyše plne vitaminov a antioxidantov.. ja takymito hlupostičkami denne nazbieram aj 4000 KJ 😉

macekovam
10. mar 2011

@jojina11 super..ano skus pokracovat ked zaspi....potrebujes byt aj sustredena ked cvicis...a este tato tahalo v tom krku???ci uz lepsie???