Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte, tak hlasim vcerajsi den ako splneny, no uz sa vsetkymi desiatimi hlasim k marodom, pretoze o tomto case mam za sebou uz tri hodinky spanku, nos upchaty, no proste to urcite vseky poznate...najviac ma vsak stve, ze mm nemozem pomoct, robi nam skrinu do spalne...papam pravidelne, vody nie je sice presne 3 litre, ale caju popijem dost...tak zatial sa majte a davajte na seba pozor 🙂
@elen58 ďakujem 🙂
@ivana82 poznam to velmi dobre,posledy mesiac som len chora, este nikdy tak dlhos om nebola, manzel si zobral 3 dni volno, bo som mala aj teploty a nevladala ani vstat, brutalne som sa dusila, uz aj svalovku na bruchu som mala 😀 a potom som sa za hlavu musela drzat pri kadzom kaslani čo ma tak bolela .) tak skore uzdravenie
@ivana82
@tinika skore uzdravenie prajem.... Tak ja by som mala včera uplne stopercentne zvladnuty den, až na večer, kedy som sa nemohla navečerať. To sa mi stane tak raz za čas, že ked som nejaka napata nervozna z niečoho a chcem jesť mam taku divnu akoby hrču v hrdle a nedokažem ani prehltavať. Takže som šla spať hladna. hanba mi takto pokaziť vcelku vydareny den. Ale fakt som sa snažila sa prekonať ale po jednom suste som to vzdala. Normalne mi bolo z toho zle. JA neviem čo to mam za divnereakcie na stres 😒
dobre ranko babulky, predpokladam ze som tu zase sama, tak chvilku sa zdrzim, trosku pokukam a pojdem
@jojina11 45 min.zumby + 5min. zory ty nazyvas ze nie je bohvieco? No klobuk dolu, ako sa vravi, najhorsie na kazdej robote, je zacat ju... takze ked uz si sa dostala k tomu aby si sa prezliekla na cvicenie a postavila pred laptop ci tv, blahozelam, a ze si dala 50 minut cvicenia? Ideálne 🙂
@tinika @ivana82 ja som tiez chora a dnes som si uvedomila ze som bola aj pred mesiacom 😒 To je to... ze clovek pri malom nema sancu to vylezat, kvoli kojeniu si nemozem dat ani ziadne lieky, paralen mi isto na anginu nepomoze... tak mozem cakat ze o mesiac je to tu zas.
Inac vcera som vypila skoro 4 litre tekutin (caje + zazvorovy caj navysili moju beznu davku vody)... snad to nie je problem, ked som chora a potim sa
@yennn NO TAK ZAS NIEJE TO STRES NA 6IVOT A NA SMRT... ja zas najviacej jem ked som v pohode. KEd mam napatie stres tak nemožem jesť aj ked som hladna akoby mam stiahnute hrdlo nemožem prehltať , a ked sa chcem premocť ako včera normalne mi je až do plaču. Proste sa nedalo. KEd som bola na vyške tak som mala nejakych 45kg, hlavne teda počas skuškoveho.... Každy asi na stres raguje nejako inak. To to čo mam ja je asi nejaka psychosomatika, že nemožem prehltať. potrebujem na jedenie klud, najradšej mam take svoje ritualy, svoj tanierik svoj poharik. JA som taka divna troška 😅
@vejula nie je na tom nič divné, že potrebuješ svoj kľud na jedenie a svoje rituály. Ťažko povedať ktorý typ reakcie na stres je horší - ja sa sťažujem že stresy zajedám, pretože mám veľkú nadváhu a ak by som počas stresu mala nejesť, isto by prospelo. Ale zase niekto ako ty, s 50-timi kilami ak ma zo stresu nejest, tiež nie je bohviečo. Ktovie... všetko so všetkym súvisí.
Ano medik papam, je to moj jediny prehrešok počas poslednych dni, ale ten neratam. Maleho kojim pred spanim a po zobudeni rano. Už to nie je tak veľa, ale predsa...
kocky dnes sa postavim na vahu, viem ze nie je pondelok, ale🙂no a na vahe ze 69,3 😕
odoslala som skor ako som dopisala🙂tak na vahe take cislo a vcera som mala 55 😕 asi uz dosluzila ta nasa vaha, potrebuje nove baterky 😉
@ivanka85 co si pojedla, ze 14 kil hore za noc 😀 😀 😀 vymen baterky 😉
dnes k nam pride sestra (krstna) gratulovat aj k meninam malemu aj manzelikovi k narodkam, co mal skoro pred mesiacom, tak musim posluchat, nepiekla som pre istotu nic a chlebicek si dam v ramci olovrantu 😉
idem upratovat, gruntovat bytik, vsak je sobota, poriadok musi byt 😉 pekny vikend vsetkym 😉 a skore uzdravenie tym, ktorych skolila nejaka chripka alebo podobne 😉
@katkav budem na teba myslieť, že len chlebíček v rámci olovrantu 😉 aj ja idem teraz poobede (ked sa mala zobudí a napapá) k naším lebo ocino ma narodky, tak dúfam že aj ja to tak dokážem ako ty 😝
všetkým chorým skoré uzdravenie, aj na mňa niečo lezie, hrdlo ma neskutočne bolí a začínam aj sopliť dúfam že mi to prejde 😠
baby tá choroba sa tuším šíri cez modrého koňa alebo čo 😀
@yennn no budem sa snazit, k obedu som mala taku riadnu porciu salatu ako prilohu, takze mam brucho strasne plne, ani neviem, ci budem dovtedy hladna 😉 aj ked uz som tiez naprogramovana, ze dostavam jest najneskor kazde tri hodinky, takze si asi telo bude pytat, ale jedla som pred hodinou a este funim 😉 idem s malym von, ked je tak pekne, nech si uzijeme trosku slniecka a pekneho pocasia, tam mi urcite vytravi 😉 ja som si chripku nastastie vytrpela takto pred mesiacom 😉
@mirmaj vsetko najlepsie ocinovi 😉 ja nastastie nemam nic napecene, nase krstna bude asi trosku sklamane, lebo on je strasny cokoholik, on okrem sladkosti, vajicok a parkov skoro nic ine nechce jest 😉 tak asi pride, ze krstna a ten cokoladovy kolacik si nespravila? a ja mu poviem, ze nie, ale to prezijem, aspon doma nebudem mat pokusenie. Na chlebicky som dala kopu zeleninky, takze to je v pohode, plus strategicky musim sediet, co najdalej od prestreteho stola 😉
Už som myslela, že budem chorá aj ja, ale zatiaľ sa držím. Nič v zlom, ale nechcem sa k vám pridať 😀 🤐
Môj dnešný prehrešok - pohár multivitamínového džúsu.
Robila som na poobedie bábovku, doteraz som sa zdržala a zostala nedotknutá. Ale teraz som aj tak obedovala a som taká plná, že na ňu už ani nepomyslím 😵
Ahojte aj ja mám ten problém skúšam všelijaké diety , ale nič nezaberá chodím na zumbu tak dva až tri krát do týždna, ale žiadne výsledky. Teraz som však objavila na internete príspevok acei berry thin vraj za mesiac schudla osem kíl sú k tomu aj komentáre a vyzerá to dosť dôverihodne nemáte s tým niekto skúsenosti
Ahojte dievčata ja som akurat odcvičila zumbu,deti si zobral na hokejbal tatka tak mam chvilku oddych,mimochodom rano som odcvičila zoru ale len brucho no pocity su ztoho zmiešane ,uvidime nabuduce zda sa mi to moc tažke a ešte ktomu mam pocit že som to cvičila uplne špatne kedže som to citila všade len tam kde bolo treba nie 😀 😀 😀 😀 ,tak som sa nasrala a odcvičila si 10minut bruško od znova čo som cvičievala predtym a to som už citila krasne ,tak prednešok pohybu dost!Inak citim sa stršne nafuknuta mam to teraz dakedy dostat a už to je znat,ale prehrešky zatial žiadne 😀 Asi tu nikto nechodi uživate si volna a krasneho počasia tak posluchajte pondelok sa važime 🙂 😀
@spp myslím, že nie...my tu nedržíme žiadne diéty, len sa zdravo a racionálne stravujeme, žiadne debilné prípravky na chudnutie 😎 nekonzumujeme a kilečká nám idú krásne dole 🙂...skús sa aj ty vykašlať na kadejaké diéty a prečítať si pár stránok zo začiatku tejto diskusie a možno prídeš na to, že netreba ti žiadnu diétu ani prípravky na chudnutie k tomu aby si zredukovala svoju váhu 😉
@spp uz to tu hadzal niekto na to link, podla mna podvod ako vysity, tolko sa neda schudnut tuku za tak kratky casovy usek, jedine, ze by si sla na liposukciu, alebo si utla nohu 🙂 Ale zasa na druhej strane, ja som schudla za mesiac 6,5 kg, ale ci to bol tuk, to asi tazko, to je akurat tak z velkej casti voda a ked odpuchnes, uz nemas z coho vodu pustat, stravu neupravis, tak si to pekne nazbieras za ten mesiac naspat 🙂 A o nejake bubaky tiez prides 🙂 Radsej ich zaplat za zumbu, slender stroje, ci ako sa tie na chudnutie volaju, alebo cvicenie pod vakuom, tam bude aspon nejaky efekt, teda ak uz nemas co s peniazmi. Ale staci si peniazky aj usanovat na nieco pekne na seba, alebo na vylet a zdupat tie kg stravou, naucit sa jest, aby si nepribrala ani po schudnuti 🙂 Na to nejake zazracne tabletky na chudnutie nepotrebujes 😀
prepacte baby, uz druhy den vas absolutne nestiham citat, ospravedlnujem sa aj @katikatika este som nestihla ist na stob a nahodit ti to, prepac 😝 Drzim vsetkym prsteky a myslim na vas, v pondelok uz bude lepsie, tak vas snad docitam. Pa

ahojte , dnes som sa sem dostala až teraz, malá už spinká, mm išiel na skúšku do zboru, tak je tu klud, môžem dočítať, dnes som bola celý deň u svokry, malá mi v noci spala veľmi zle ,. bolia ju ďasienka , je veľmi umrnčaná, a u svokry tiež nebola vo svojej koži , takže dnes 2x prechádzka, aby si aspoň trošku pospala, ja som dne nejedla bohvieako zdravo ani pravidelne , určite vody bolo menej ako 2 l, ale večer som si zacvičila 45 min zumby + dala som aj 5 minut Zory/ nie je to bohviečo, ja viem/ ale aj to poteší, som taká unavená , že sa mi nedá ani zaspať, môj syn bude mať v pondelok 18, dnes sme mali sešn v cukrárni, veľmi som sa tešila a myslím, že aj on, takže celkom dobrý deň 🙂