icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
13. mar 2011

@yennn ja im vsetkym ukazem...) to je najtrefnejsie🙂co sa mna tyka🙂

idris
13. mar 2011

Ahojte babule tak som si vás zbežne prečítala o čom sa to tu píše. No motivácia je dôležitá a či kvôli mm alebo zdraviu alebo každá má niečo iné.Ja chudnem pre seba, ale aj pre mm,aj pre malú, aj pre moju mamku mám strašne veľa dôvodov. No ale napíšem kde moja motivácia končí vlastne pri čom krachujem. Neuveríte ale pri financiách ako náhle vidím že mi rozpočet na mesiac nevychádza respektíve vychádza ale nie tá zdravé varianty padám dolu a už siahnem po to čom nemám . Viem je to možno divné ale je to tak . 😔 😔 😔 😔 😔

tutulka12
13. mar 2011

@macekovam presne presne !!! 🙂 sme mladé kočky, tak musíme aj nejako vyzerať nie? 😉 inak poznám veľa dievčat/žien, ktoré ešte nerodili a vyzerajú o dosť horšie ako ja...nechápem tie kočky... ale zase neodcudzujem ich, lebo nikdy neviem čo je toho príčinou ( niekedy len obžerstvo a niekedy za to môže zdravotný stav, lieky, genetika...)
a podľa mňa by sa mala žena udržiavať nielen keď je mladá, ale stále (takisto aj muži)

mia258
13. mar 2011

@tutulka12 to ma mrzí, ja som rada že sa Mia (aspoň na čas) zbavila choroby a užívame si, že sme zdravé.
Prajem skoré uzdravenie 😉

tinika
13. mar 2011

@vejula dakujem pekne, uz je to lepsie ale mam este dni ked ma strasne dusi

tinika
13. mar 2011

@yennn sak to, ja uz som bola na tom tak ze v noci hovorim muzovi, musis ostat doma, ja nevladzem, ale musel dačo dorobit, tak este doobedu som musela zvladnut .)

tinika
13. mar 2011

@ivana82 ja take halusky ani nepoznam 🙂 ale včera sme mali s makom 🙂) a bryndzove pirožky 🙂

tutulka12
13. mar 2011

@mia258 ďakujem za drobca. Daniel predtým nebýval chorý, ale ako nastúpil do škôlkárskeho kolektívu sa to zmenilo a celú zimu sa trápime s chorobami...aspoň keby to od neho zakaždým nechytil aj Teušo. nech vám to zdravie vydrží čo najdlhšie 🙂
@tinika aj ty si chorá? juj, tak aj tebe skoré uzdravenie prajem 😉

mia258
13. mar 2011

@tutulka12 presne tej škôlky sa v budúcnosti bojím aj ja, už to vidím, že bude malá každý mesiac chorá ☹

tinika
13. mar 2011

@tutulka12 vdaka, no ja uz končim ale v zivote som nebola chora mesiac .( teraz uz ani nesoplim,jedine čo ma trapi je dusenie :( a neviem sa toho zbavit, uz som dobrala 3 druhy sirupov na kasel, kalcium ale z toho mi je teraz blee 😀 a furt nič

tutulka12
13. mar 2011

@mia258 haha že každý mesiac 😀 kiežby aspoň tak...ale my to máme dva týždne doma (z toho týždeň je chorý a týždeň ho nechávam ešte aby nešiel do škôlky s oslabenou imunitou) a týždeň zdravý...ale myslím, že je to aj preto, lebo učiteľky zoberú do kolektívu aj sopľavé a kašľajúce deti...a tak sa ostatné raz dva nakazia...akože ja chápem rodičov, že nemôžu furt chýbať v práci, aby maródili s deckami, ale tak nech niečo vymyslia, aby neochoreli aj druhé deti...ale teraz sa mi hovorí, šak som doma, uvidím aké to bude pri Teovi, keď nastúpim do práce a bude chorý on...

mia258
13. mar 2011

@tutulka12 😲 nestraš ma. Lekár skonštatoval, že keďže má Mia oslabenú imunitu, bude asi častejšie doma v období škôlky. Keď tvoj je chorý každý druhý týždeň, svoju radšej nikam nedám 🙄

tutulka12
13. mar 2011

@mia258 chorý je približne každý tretí týždeň (týždeň choroba, týždeň doma zdravý a týždeň v škôlke zdravý a zase choroba...) . raz budeš musieť zaradiť Miu do kolektívu a lepšie, keď sa jej vybuduje imunita počas škôlkárskych rokov, akoby mala byť doma a potom sa zaradiť až do školského kolektívu a vynechávať školu...môj názor 🙂

tutulka12
13. mar 2011

deti spia, tak sa idem natiahnuť do vane a dopriať si zaslúžený relax 😎 pekný večer

jojina11
13. mar 2011

ahojte dievčatá, včera a dnes dosť hektické dni, nejako som sa sem ani veľmi nedostala , včera sa u nás robilo s drevom , v záhrade, mala som miesto cvičenia rýľovanie, dnes som mala riadnu svalovicu, pojedla som kadečo a vôbec mi to nie je ľúto/zaujímavé však 😠 /malá bola umrnčaná ako už pár dní,,takže nejaký relax nehrozil, bola som rada, že mám čas vyvesiť si prádlo a keďže dobre fúkalo , všetko mi aj poschlo, dnes sme boli od obeda u svokrovcov, kmotra vzala Vladku von, tak som bola aj rada, lebo ja dnes naozaj nevládzem 🙂 dnes ešte aj mrcha prišla, no čo, to je náš údel, teraz tu len tak sedím ani obraz ani zvuk 😀 idem počítať, čo ste babulky popísali a som hlavne veľmi zvedavá na zajtrajšiu váhu

jojina11
13. mar 2011

@idris viem presne o čom hovoríš, bohužiaľ som na tom tak isto, hlavné slovo vo výbere potravín má u nás peňaženka 😒

vejula
13. mar 2011

čavte kočky. tak ja som zvedava či sa mi to pribrate kilo aspon trochu podarilo zregulovať a bude to menšie plusko... na minus to asi nebude, mno tak mi treba ked mam take žravky ako tento tyžden. 😒 však zajtra uvidim ako mi to vaha spočitala 🤐

katikatika
13. mar 2011

@nanika ahoj Janka, si zlato, som inac aj ja zvedava, ako to bude zajtra s tou vahou, lebo sa citim ako zbity pes a posledne tri dni som nejedla bohvieako zdravo a pravidelne. Asi som mala aj vnutornu horucku, lebo som vypila v sobotu tri litre vody a cikat som bola asi dvakrat. Hadam uz tento tyzden budem lepsia 🙂 A este raz dakujem.

macekovam
14. mar 2011

ahojte dievcata...nejak je tu pusto...nanika kdeeeee siiiii??? ako to ze som tu prva 😕 😕 😕 😕 sa mi to nejako nezda..takze tyzden hodnotim celkom pozitivne...minulotyzdnove plusko je fuc takze celkom -1100 tusim.....uvidim vecer v tabulke.....a prajem vam krasny slnecny den 😎 😎 😎 😎 😎

tutulka12
14. mar 2011

dobré ráno, váha mi dnes ukazuje 70,8 kg, takže 400g dole. no aj tak som spokojná, lebo hoc to nie je veľa, ale je to mínus 😀 no uvidíme ako to bude vyzerať tento týždeň, lebo som ešte nedostala krámy 😲 a zjedla by som aj klince, hlavne teda po 22hej večer ...

maya30
14. mar 2011

ahojte, dobre rano, vaha dnes ukazuje -0,6 no aj tak som nas..ta, lebo bolo aj menej, len som to neustriehla....tento tyzden ma caka prekonavanie jednej hranice, chyba mi k tomu 600g, tak som zvedava, ci to dam 😉

nanika
14. mar 2011

ahojte, no, ako to napisat, mame doma tichu domacnost, takze preto som sa tu moc neukazovala a tak. Vaha -300g, uz to bolo aj lepsie, no co uz, nemam cierne svedomie, proste to takto uz bude asi na stalo, take ubytky... Zacala som aspon pridavat k brusakom aj kliky a drepy, tak snad nieco aspon spevnim. Som momentalne dost vykolajena, ale snazim sa drzat a nezrat :(
@macekovam som hore od stvrtej, ale cakala som, kym mm odide... Blahozelam, ide ti to krasne 🙂

nanika
14. mar 2011

@tutulka12
@maya30 pekne baby, pekne vam to ide 🙂

tutulka12
14. mar 2011

@nanika ďakujem a prajem ti veľa nervov a síl...neznášam tichú domácnosť...my sa radšej povadíme a večer sa už udobrujeme...tichú domácnosť sme mali iba raz, trvala 3 dni a bolo to na nevydržanie ☹ 😢

maya30
14. mar 2011

@nanika diky, byvaju aj taketo horsie tyzdne, hlavne ze to nejde hore a hlavne ked mas stresy vsetka cest, ze ich nezajedas 🙂

macekovam
14. mar 2011

@nanika no...asi to uz bude takto....-300...zasa nemas velmi uz z coho chudnut ked pri 70 kg si uz stihla...nie?a kolko mas teraz kileciek???uz musis byt pekne stihla sa tesim na to nase koncomarcove pridavanie foto... 😉 inak je mi na figu...mam pred ms a velke navaly tepla....sa potim....s cvicenim to bude tento tyzden tazsie... 😖

nanika
14. mar 2011

@macekovam ty to zvladnes 🙂 78,2 kg

elen58
14. mar 2011

Dobre ranko dievčata dnes - 600g takže som spokojna 😀
@maya30
@nanika
@tutulka12 dievčata gatuluuuuuuuuuuuuuujem 🙂

elen58
14. mar 2011

@macekovam tiež gratuluuuuuuuuuuujem 🙂