Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika no tebe sa za tento stvrtrok podarilo krasne schudnut. Akurat som pozerala, ze uz chudnem pomaly 5 mesiacov a islo dole 6,5 kila, co sa mi zda malo, ale zase na druhej strane, nemalo by to mat jojo efekt si myslim, ked to ide tak pomaly. Som zvedava kolko schudnem najblizsi mesiac, ked to bude polrocne chudnutie.
Tak pozerala som si na stobe, ze ranajky som mala male, desiata to vyrovnala, takze v pohode...budem dnes a zajtra vazit a asi aj najblizsi tyzden a uvidim, co to spravi. Nevadi, ak ti vaha stoji tyzden, dva, ale mne sa nechce pohnut dole uz pomaly mesiac, kurnik sopa. 😀
@katkav
@nanika dakujem...zatial 😝 ja mam pocit ze som konecne nasla sposob ako sa najest aby som nemala pocit ze sa prilis obmedzujem a zaroven aj pomalicky pustala nejake deka...lebo zas treba povedat ze som tu uz 5.mesiac a za ten cas 8-9 kg zas nie je nejaky rekord (pri mojej nadvahe) A cuduj sa svete, ked sa tak zamyslim tak to stravovanie je podobne ako u @adky, s tym ze davam prehresky napr. v podobe sladkeho peciva (s lekvarom) 😎 a vypustila som keksiky, cokolady, jogurty a ovocie (nevravim ze si vobec nedam ale predtym som to mala kazdy den a teraz tak 1x do tyzdna
@nanika no ja smotanové nejem, ale jem danone fantasia a tie majú tuk 4,5% a hollandia 2,8% myslím a určite na posedenie zjem iba jeden a doobeda si do neho dávam aj tri lyžičky ovsenných vločiek, ak si ho dávam poobede, tak bez vločiek, ale aj tak to asi nerobím dobre, lebo sa s váhou už dlhšiu domu držím na jednej úrovni☹((
@adky ahoj zlatičko , no opuch ako tak je preč už len krk trošku ale žihlavka neustupila vôbec práve si pozeram liečbu a čaje .... to je tak na týžden a viac kým bude tvar ok ale tak hlavné je že opuch povolil aj ten tlak... dakujem že mysliš na mna a neboj už je to dobré v pondelok fitko a ide sa dalej dufam že bude počasie fajné aj na športy vonku u mna korčule bicyk s malou ...už sme so sestrou zahájili sezonu no hned nato sa ochladilo tak teraz sa modlím nech už je pekne , a ty ako sa ti pozdava zumba , čítala som že si jej prepadla ako každá z nás, je to super trošku sa odreagovať a prísť na iné myšlienky že? som rada že si sa odhodlala a že sa ti to páči ..
ahojte kočky,chcela by som sa pridať...možte mi tak zbežne popisať či mate daku dietu alebo ako sa vobec stravujete? ďakujem 😉
halooooooooooooooo baby a to akože tu nik nieje ? 😲 😲 😲 😲 😲 😲
@katkav no, ja tiez uz asi mesiac stojim na jednej vahe
Dobre ranko, baby 🙂 No ktoze bol vcera v celozrnnej buchte, ano ano, Nanika ju srotovala aj s masielkom a dzemikom 😠 😀 A muz mi teraz rano hovori, ze dufam, ze si sa uz znormalizovala, lebo ta zbijem. No, dufam, ze nebude musiet 🙂
ahojte baby...tento tyzden hodnotim asi takto 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 mrcha ma uplne zmohla...nevie cim to bolo ved minuly mesiac som v pohode cvicila aj s nou....,vo stvrtok migrena ako vysita...islo mi hlavu rozdrapit 😖 😖 vcera oslava s dvoma tortami... 😖 jasne ze som okostovala....synator mal rok....aj chlebiky som asi 4 zosrotovala 😠 😅 a snazila som sa to troooosku vykompenzovat tym ze som to jedla namiesto obeda,olovrantu a tak...co mi asi asi aj tak velmo nepomohlo... 😉 😉 😉 ale co uz na pazravost sa doplaca 😠 😠 😠 poucena...pamatam si 😠 😠 a idem dalej...zasa krasne....teda aspon teraz rano to tak vidim 😀 😀 😀 : 😅
dobré ráno, posledné dni som v čudnom rozpoložení...už dva týždne mi meškajú krámy a keďže som po císarskom, nerada by som teraz ostala tehu...chcela som vydržať ešte do piatku a ak by sa nedostavili, tak by som kúpila test, ale už nevydržím, som nervózna a furt čosi žerem ( to robím vždy, keď mám nervy )... takže dnes mám nástup do lekárne a už dnes budeme vedieť na čom sme... držte palce prosím 😢 ☹
Dobré ranko babulky tak ja poslucham a už na sto percent , len dokedy...verím si tak to hadam zmaknem...už začína svietiť slniečko ochvíľu mame jar a ani sa nenazdáme a mame tu leto.Chcem už konečne v lete vyzerať tak , že sa budem môcť prechádzať po kupku v plavkach. Takže posluchať musím ked si vezmem že mám nato také dobré tri mesiace da sa to dosiahnuť no potrebujem veľa sebazaprenia a pevnú vôlu. Baby ja už chcem v lete nosiť bez hamby šaty aj šortky , 😢 😢 😢 , denne si to opakujem .Ale s vašou pomocou a mojím odhodlaním to bude , verím už práve toto lleto.
@macekovam ja som bola gratulovať v piatok a už poslucham tiež som čoto zošrotila ale tak už je koniec marec bol samá oslava ale už je koniec...verím že aj ty sa daš do normalu a ide sa dalej
@tutulka12 držím palce nech to víde k tvojej spokojnosti , či tak alebo tak , veci sa deju niekedy ked to najmenej čakáme ,no vždy to ma dôvod, aj ked to v prvej chvíli nevieme.. 😀
@debbie ododnes som zasa v starej kolaji...tak prisaham🙂🙂🙂 a neboj sa do leta to stihnes ty urcite schudnut...inak aj ja by som chcela v lete sortky nosit....sice este este nebudem mat ciel..bolo by to skoro ale nohy uz spevnujem takze mozno aj to bude...a ak pojde vsetko ako ma tak toto leto by som mohla byt o 15 kg lahsia ako minule....takze uz zasa disciplina a cvicenie...🙂ideme do toho znova na plne gule 😉 😉 😉 😉 😎
@macekovam to si píš toto je dalšia motivácia plavky som si vytiahla aj sa odfotila a mam to vycapené na chladničke akurat ked príde navšteva nesmiem to zabudnuť otočiť 😉 ale už včera som posluchala dnes pokračujem. A neboj aj tebe sa to podarí do leta budeš kočka , ani ja nestíham vysnívanu vahu no do plaviek mi netreba až takú .... 😀 😀
@debbie ďakujem moja, teraz by som teda tehu byť nechcela, donedávna som mala problémy s maternicou, lebo sa mi vôbec nesťahovala a mala som ju furt nad pupkom a bojím sa tej povestnej ruptúry maternice...ale tak čítala som, že je množstvo prípadov, kedy mamičky donosili bábätka úplne v pohode a otehotneli aj skôr ako 6 mesiacov po CR...tak uvidíme, každopádne dám vedieť ako som na tom po teste...a k tej fotke, no chcelo to zmenu, ale až taká kočka nie som 😀 ale ďakujem, si milá 😉
@debbie 60...aby aj rici este ostalo a aby sa cci nestratilo🙂ale uvidim mozno nakoniec poviem pri 65 ze sa citim super a skoncim pri 65...ono ked som cvicila a mala som 60 tak mi tipovali menej....ale je pravda ze behom mi zliezli cici a nemala som takmer nic....takze teraz sa velkym skakackam vyhybam..... 😉 vidim ze to ide aj bez nich.... 🙂 a ty by si chcela kolko???do leta....ja mojciel chcem splnit az v decembri...skor si neprosim... 😉
@macekovam a do leta kolko chceš mat?? No ja, mala som pred tehu 55kg a bola som akurát lebo som maličká ale potom som prestala fajčiť a dostala som sa na 60Kg a nebola som už vo svojej koži no tak uvidím možno po 96kg mi aj tých 65kg bude stačiť aby som sa páčila sama sebe,ako hovoríš ak cvičíš inak važia svaly a inak vyzeraš ....ako ked necvičíš a maš rovnako.
ahojte baby mozem sa pridat? 🙂
ja sa uz dva mesiace trapim,ide to pomalicky dole,neviem co robim zle,cvicim,zdravujem sa zdravo...nejem uz biely chlieb,muku,sladkosti niiiic....este tak 5kg a budem spokojna,najhorsie je to brucho po druhom tehotenstve ho neviem nijako spevnit ☹ zachvilku bude teplo,aj ja chcem konecne nosit pekne veci a necitit sa zle 🙂 po porode som mala lepsiu vahu ako teraz...to nechapem 😖
este som chcela dodat ze stale kojim tak neviem ci to je dovod ze nechudnem...

@katkav ja tiez stojim 78,3 zasa je to dva tyzdne na jednom mieste, ale nebudem sa teraz zamyslat nad tym, ze nemat tu zerku, mohla som byt nizsie :( Ani si nerobim iluzie, ze to v pondelok bude ine...
Myslim na teba 🙂 Inak, dnes som sa docitala, ze ked sa vaha zasekne, treba zredukovat sacharidy, tak to buduci tyzden skusim vyskusat, ale ja mam na ranajky plnu misku ovsenych vlociek ovocnych a preto si davam na desiatu chleba, obed bez sacharidu, to fakt pozries z okna a uz nevies, ze si jedla. Tak neviem :( Ale zasa, co si budeme hovorit, dost som schudla, teraz budem asi v bludnom kruhu demotivacie a srotovania, dufam, ze to aspon udrzim, ked som uz taka sprosta 🙂