icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
16. okt 2010

@bobocka drzime palce, Miskovi prajeme skore uzdravenie a tebe skore nacerpanie energie. Pokus sa sem co najcastejsie zavitat, trebars tesne pred spanim, na par minut, aby si si aspon nieco precitala, nech vies ze to tu fici. Cakame na teba. A v pondelok, ak ta mozem poprosit, odvaz sa aj tak, aby som si mohla zapisat. Nevadi aj keby tam bol nejaky prirastok, buduci tyzden to bude zase lepsie -rychlo pribrate pojdu aj rychlo dole, a uvidis ako ta to bude motivovat 🙂

adky
16. okt 2010

@yennn jasne ze chapem,taketo sebatryznenie sa na ukor krasnej postavy sa mi paci ..... a robi mi to dobre 😀 😀 😀 😀

yennn
16. okt 2010

@adky a myslis ze sa to vyprazdnovanie da doporiadku? Predtym ked som chudla tak ma na to aj upozornili, ale vtedy som ten problem nemala. Tak podla mna je to fakt kilo v crevach za dva dni ☹ Ale uz viac nebudem zachadzat do detailov, hehehe 😀 😀 😀

yennn
16. okt 2010

@tinika no hej, ked by si mala zjest celu vysluzku, tak isto ze neschudnes 😀 😀

adky
16. okt 2010

@yennn Urcite sa to da do poriadku-ked si tela zvykne na zmenu. Ja som pri minulom chudnuti mala presne ten isty problem-a spravilo sa to po case......ale ked budes mat ten problem uz 4 dni tak odporucam senny list,ale to sa potom asi neodlepis z wc 😀 😀

kitchima
16. okt 2010

cawte babenky, tak uz mam kilecko dole 😀

@yennn co sa tyka vyprazdnovania a pod., kedze do detailov nejdeme 😀 tak uz som objednana na gastro. lebo asi sa zle stravujem od 1.-veho tehu a teda problemov mam viac nez dost s tymto spojenych 😖

yennn
16. okt 2010

@adky ani neviem co je to senny list, inac. Ale pripomenula si mi ze mozem zase skusit do jogurtu lanove semiacka. 🙂

yennn
16. okt 2010

@kitchima tak ked si objednana na gastro, tak by som ti radila fakt chvilocku pockat s tym chudnutim, ktovie co sa deje. Drzim palce!
PS: ale ked sa nebavime o vyprazdnovani - ako sa tidari?

yennn
16. okt 2010

@kitchima aha prepac, teraz vidim ze kilecko dole, som si to predtym nevsimla. No tak vidííííš, super ! Tesime sa s tebou 😀

adky
16. okt 2010

@yennn kupuje sa v lekarni,je to v cajovych sackoch.....pomaha pri upchati,ale prezenie ta poriade,budes mat creva jak novorodenec 😀

kitchima
16. okt 2010

@yennn ja mam tie problemy fakt uz skoro 2 a pol roka, ale myslim, ze to nie je stravou... a dakujem, aj ja sa moc tesim 😀 a ty ako?

yennn
16. okt 2010

@adky no nechcem byt fanatik, ale mat creva ako novorodenec by par kil asi hodilo, nie? 😀 😀 😀 😀

@kitchima ja osobne som so sebou velmi spokojna, nie je to 100% ale ani som neocakavala ze to po 2 tyzdnoch bude 100% , mam svoju teoriu ze keby som nasadila hned od zaciatku naostro, tak mi to dlho nevydrzi. Takze idem postupne. Na zaciatku som upravila pitny rezim, pijem tolko ako sa patri, a uz nepijem sirup (boze toho cukru! 😖 ). Potom som hned samozrejme odburala vecernu Tiramisu Cartedor zmrzlinu, casom som si povedala ze koncim vecerou o 19. Medzitym som pridala desiatu a olovrant do jedalnicka, a uz je tam aj zopar kuskov zeleniny. A tak dalej. Takze ja som so sebou fakt spokojna, a myslim ze ubytok na vahe to len potvrdzuje.

Snad nas je takych viac 😀

adky
16. okt 2010

@yennn urcite 😀

yennn
16. okt 2010

@adky a ozaj - zabudla som ti povedat ze 200% suhlasim s tvojim "kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod" 🙂

tinika
16. okt 2010

@yennn no neporazi ma hihi odnesiem kolače a dostanem jaternice a skvarky zo zabijačky 😀 😀 čo je horsie .))

adky
16. okt 2010

@tinika nechaj to pre muza-on sa s tymi dobrotkami popasuje 😀

adky
16. okt 2010

@yennn tento vyrok zboznujem,je moj najoblubenejsi, riadim sa podla neho a je to tak 😎

adky
16. okt 2010

@yennn samozrejme ze take creva by hodili aj minus 2kg-to sa oplati,nie? 😀 😀 😀
PS:...uz zacinam cvokatiet z toho chudnutia 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
16. okt 2010

@tinika tak toto je snad jedna z mala veci na svete, ktore nezjem (jaternice, skvarky a zabijackove ine dobrotky ). A este tvrde cukriky 😀

yennn
16. okt 2010

@adky ze zideme sa v pezinskej liecebni? Cvoci, ale štíhli 😀 😀 😀 😀

adky
16. okt 2010

@yennn mozme,hlavna vec,ze stihle 😀 😀

debbie
16. okt 2010

@zuzuh schudla som cvičením a mala som trenera čo mi zostavil jedalniček atd. ale flakala som to dalo sa dať viac dole lebo som mala zdr. problemy nebolo to naplno 😒

tinika
16. okt 2010

@yennn tak ja to lubim bo malokedy take mame 🙂 este ze tlačenka este nebola hotova hihi

debbie
16. okt 2010

@yennn super čísielko do mínusu akože niesi spokojná ja by som skákala ako blška , predčasne gratulujééééééééééééééééééééééééééééééééééééém 😀 😀 😀

yennn
16. okt 2010

@debbie no ja som nevravela ze nie som spokojna, ved uz su to 3 kila - za dva tyzdne akurat 😀

yennn
16. okt 2010

Baby takto pred dvoma tyzdnami som o tejto hodine uz sedela na sedacke a davala tiramisu zmrzlinu. Ani sa mi nechce verit aka zmena. 🙂 Keby som nenasla tuto stranku a nespoznala vas, tak uz o tejto dobe za tie dva yzdne by boli 3 kila hore, nie dolu 🙂

yennn
16. okt 2010

Ozaj - vcera mi tatino z obchodu priniesol dve milky - jednu orechovu, jednu karamelovu (karamel milujem a takuto milku som este nejedla 😠 ). Nechapala som naco mi to nosi, ale povedal ze vzdy ked sa vratil z obchodu, tak som sa ho pytala "a čooooo si mi doniesoooool? " 😀
Aha, tak prepac zlatko, ale teraz to papat nebudem, schovame dobre? 😀 😀 😀 😀

debbie
16. okt 2010

😀 😀 😀 😀 😀 @yennn ja nevravím že niesi no si písala nejak že iba či čo , ale viem že aj pol kg ma povzbudí ,.. viem ako si sa tešila ale čakame vždy viac,,,,, hovorím podla seba. Páni tak ako super po prvé moj muž by to dodnes nepochopil a nič by mi nekupil a to že si odolala akože klobúk dole 😀 ,ozaj stahujem rolačikovú foto hihi
😀 😀 😀 😀 😀 😀

debbie
16. okt 2010

Ja som rada že som vas našla na koníka som chodila len ako bazár a pred narodením dcérky pre porovnanie, a odpovede na moje otázky prvorodičky.... ani som nedufala že vas najdem a je to super motivácia ,,, ked viem že musím prispieť a pomôcť s priemerom,pochvaliť sa s uspechom a zase sa dostať do formy a starých šiat a super vecí čo čakaju v šatníku...... 😀

debbie
16. okt 2010

No tak čakam čakám či sa tu niektorá ukáže na pokecanie,ale asi odpočívate 😀 , tak pridám receptík čo som dnes robila:
Baklažán alebo cuketu prepolíme, vyberieme zrniečka, posolíme a necháme odstáť .Zatiaľ si pripravíme plnku :na pár kvapkách olivového oleja opečieme cibuľku, pridame na kocky pokríjanú papriku, šampiony ak mame, ak nie tak nahradíme rajčinkami na kocky zľahka opečieme asi 5min.pridáme oregáno,sol a pridame celé vajíčko,ked stuhne vypneme a necháme postáť .Baklažán si papierovou utierkou vysušíme, nakoľko po osolení pustil vodu, naplníme vajíčkovo-zeleninovou zmesou a poukladame na vrch plátky mozzarely. Dáme pod grill alebo do rúry zapiecť domäkka, podávame so zeleninovým šalátikom .....DOBRÚ CHUŤ 😀