icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sevzuz
22. mar 2011

@macekovam kopytko 😀 😀 😀 😀
k tomu sposobu stravovania, ja si asi naivne myslim, ze uuuplne spat uz nespadnem, lebo ja som nebola naucena sa zdravo stravovat, minimalne aspon to ze 5krat denne a s malym sa tak musim stravovat tak sa mi to tak uklada a tento sposob stravovania pokial ma byt uspesny netrva dva mesiace, ale minimalne pol roka a to uz by sa clovek mohol aj nieco o zdravom zivotnom style naucit.
Ked som mala 20 rokov jedla som normalne aj sladkosti a nepriberala som, len potom som mala hormonalnu liecbu a kedze ja sa neviem kontrolovat tak to nabehlo. Preto si myslim ze ked schudneme a budeme si drzat cely zivot ake take zasady kludne si mozeme dat denne nejaku sladkost alebo inu dobrotu hlavne s mierou.
Jasne ze ked sa rozozerieme a budeme prezierat tak to musi mat nasledky,presne take ako ked sa spravne stravujeme a cvicime cakame vysledky tak aj ked sa prezierame musime cakat vysledky 😝

@vejula nemas za co vedje to pravda 😉
@katkazabor ahoj pridaj sa aj ja som tu relativne nova len dvojtyzdnova😉 😅 🙂

katkazabor
22. mar 2011

@sevzuz ano pridám sa rada 🙂 dakujem za pozvanie 🙂

nanika
23. mar 2011

http://www.markiza.sk/relacia/reflex

vcera bolo o chudnuti pod hypnozou. Len to davam ako ilustraciu, ze pustili znova reportaz z pred 14 mesiacov, co dvaja chudli a teraz ich ukazali, ci si to teda udrzali, ci nie. A jasne, ako sa dalo cakat, chlap zral ako besny a ma to skoro vsetko naspat a baba je sice vsetko, ale male porcie a nepribrala 🙂 Tym ale samozrejme nechcem povedat, ze treba chudnut pod hypnozou 🙂

nanika
23. mar 2011

Dobre ranko, dnes idem rano do ikea, mam tu aj brata, tak snad kupim aspon cast, co potrebujem, baby, tu je taky binec, ze ma ide porazit :( Vcera boli aj fasirky, tak mi treba, ked som nenazrata 🙂 Ale co uz, ideme dalej 🙂 Motivacia sa ma stale drzi, som ako taky motylik nabudeny 🙂

nanika
23. mar 2011

Este taka organizacna otazka, ako sa budeme vazit a merat, teraz v pondelok? A este raz 31.? Ci ako ste to robili na konci roka?

sevzuz
23. mar 2011

dobre ranko

@nanika prosim ta, mam pocit ze uz vela cvicim lebo mi nabelhlo 1/2kg hore a to som vcera jedla a pila ukazkovo, myslis ze mam troska obmedzit cvicenie, ze mi nabehli svaly? nechcem prestat cvicit,len asi mam vysoku tepovu frekvenciu,preto chcem zacat viac posilovacich cviceni

inak podla mojho by sme-ste sa mohi vazit v pondelolk a vo stvrtok potom este raz aj s meranim😉 a to by som sa k vam rada pridala do tabulky 😅

ivana82
23. mar 2011

Dobre ranko babulky, ako sa tu mate? Tak u nas je to na figu...teda hlavne u mna, lebo asi sa prejavuje jarna unava alebo co...sice boli sme vcera s Petkou na zumbe, no vaha ma nas.... kazdy den coraz viac a viac...dnes ze 88,5, cize oproti pondelku dalsie kilo, ja tomu svojmu telu uz naozaj nerozumiem a mam taaaaaaaaaaku depku ze az...a pritom od pondelka poslucham ako sa najviac da... ☹ ☹ ☹ a uz som bola len 1,8 kg do splnenia ciela, teraz je to o dve viac...kurnik ja ich nikdy neporazim, co??? tak sa na seba hnevam, ze az,..... 😠 😠 😠 😠

akika722
23. mar 2011

ahojte babenky 😉
hlasim sa...už sme presťahovany,dnes sme tu spali prvy krát,takže v pondelok hlasim čisielka 😀
musim ešte najsť vahu a cm 😅
ako sa mate???????

katkav
23. mar 2011

@ivana82 nemas nahodou pred ms, alebo nie je na ceste drobcek nr. 2? nejedla si nieco slane, alebo si mozno vela vecer vypila po zumbe a este to nie je vsetko vonku. Ak posluchas, tak vaha urcite pojde dole a ak nahodou menis tuk na svaly, to je iba dobre si myslim, sice su svaly tazsie ako tuk, ale postavicka bude krajsia, ved vaha nie je vsetko. Co ta zvykne tak dobre nastartovat, nenasla si si na seba este nejaky gryf? Oblec si nieco pekne, alebo sa pekne namaluj, sprav si nechty, aby si sa citila zase krasna, alebo si pozri nejaky pekny film, nieco po com sa budes citit zase lepsie, depka ti nepomoze a depku vyhod von z domu v ramci jarneho upratovania, ved je vonku krasne 😉
@akika722 super, ako sa vam spalo prvu noc? Teraz ta caka vybalovanie? alebo cast uz vybalena je?

akika722
23. mar 2011

@katkav noc super 😉 len Paťko skoro rozbil hlavku včera...spadol v obyvačke tak hnusne ☹ ale našťastie zatial mu nič nieje..
časť mam už vybalenu a dnes to asi dokončim..zajtra ešte pride svokor dovrtať poličky a dorobiť podlahu kedže moj mm je taky "šikovníček" 😵 nič sa mu nechce a nema nato nervy 😵

nanika
23. mar 2011

@sevzuz aby ti nabehli svaly, tak by si musela cvicit ako murovata kazdy den min. 2 hodiny a skor posilovacie cvicenia, co myslim necvicis. Ale cvicenie zadrziava trocha vodu, alebo to moze byt cokolvek ine, musis brat tyzdennu vahu v globale, nie den po dni 🙂

katkav
23. mar 2011

@akika722 vcera mi manzel oznamil, ze sa dalsi nas sused stahuje, tak sme tisko zavideli, to musi byt perfektne mat novy bytik 😉 alebo domcek. Tak ste to pekne zvladli, cely ten stres, zajtra si mozes pekne vylozit nohy a kochat sa, ked uz bude vsetko hotove. Som zvedava na pondelok, ci sa ti podarilo nieco spalit vdaka stahovaniu 😉

akika722
23. mar 2011

@katkav dufam moja,dufam
vieš,my sme mali dvojizbak,tak vieš že mame radosť teraz 🙂

katkav
23. mar 2011

@akika722 tak maju decka konecne svoju izbicku 😉 no a mozes sa pekne pustit zase do chudnutia, leto sa bliiiziii 😉

akika722
23. mar 2011

@katkav deti mali izbyčku,my sme namali spalnu a vééélmi nam to chybalo,sukromie 😅

katkav
23. mar 2011

@akika722 vy divosi 😀

akika722
23. mar 2011

@katkav ved aj takto sa chudne,nie? 😅

katkav
23. mar 2011

@akika722 jasne, ze hej 😉 a clovek nema ani pocit, ze cvici 😀 😀 😀 a je to vyborne aj na depky, zlepsuje to naladu 😉

akika722
23. mar 2011

@katkav hlavne naladu mm 😀 😀 😀

katkav
23. mar 2011

@akika722 a ake je okolie, tam kde ste sa prestahovali, bude sa dat v lete bicyklovat alebo tak, je niekde blizko kupko, alebo nejaky park alebo ihrisko pre decka?

akika722
23. mar 2011

@katkav moja,naše mesto ma 2x2m 😀 😀 😀 na kupko by som tu nešla ani za nič 😅 park mame aaaa prestahovala som sa len cez cestu-o bytovku dalej 😅 takže okolie take iste ako pred tym 😀
a na bicykel sa už hroooooooooooooooooooooozne tešíííííííííííííííííííííííím

majkafer
23. mar 2011

Ahojte dievčatá, pridám sa k Vám, som síce len 6 týždňov od pôrodu, no i tak ma štve moja váha. Pri dcérke som schudla 20 kíl do troch mesiacov a teraz pri druhom mám brucho ako slon a nie a nie ani centimeter a to robím všeliaké brušáky každý deň, asi váhu zahodím, lebo ma depce, že sa to nehýbe,včera som mala 6 kíl navyše a dnes je to viac, jem skromne a veľa vecí nie, lebo kojím, veľa pijem, a veľa sa hýbem. No je mi z toho na zaplakanie, nič neoblečiem a leto sa blíži. Mám problém so štítnou žľazou tak si dám urobiť odbery, ale ak bude v pohode, tak už neviem. Nie som typ pozitívne mysliaci. Čo ste vy podnikali, poraďte.

katkav
23. mar 2011

@akika722 aha 😉 preco by si nesla na kupko? ja som chodila s malym, ked som mala 109 kil
ja som minule videla Fica, tusim v Reflexe, nemam ho rada, ale ked som ho videla na hradzi na korculiach, tak sa uz tiez neviem dockat 😉

katkav
23. mar 2011

@majkafer ahoj, tak to bude asi problem, ak nebudes mysliet pozitivne, ze sa vaha pohne dole. Inak asi bude problem v tom, ze jes prilis malo a preto si organizmus pravdepodobne uklada alebo nechce pustit ani kilo dole, aby sa ti nieco nestalo. Stravujeme sa zdravo, jeme pravidelne 5-6 krat za den a ide nam to dole, ci kojime alebo nie.

zuza80
23. mar 2011

Ahojte. Dnes to vyzerá na ďalší krásny dník, tak vytiahnem korčule a idem športovat 🙂
@ivana82 hlavne sa nevážit každy den, to naozaj deprimuje. ja som to tiež robila,ked som držala 90dnovku. Pozerala som novú čast Jste to co jíte, rozoberali tam zumbu a vysledok taký, že človek má vysokú tepovú frekvenciu a nechudne žiadny tuk, len cukor. Ja teda na zumbu chodím, ani neprestanem, ale pridala som cvičenie na elipticalu, kde si udržujem tep, ktorý mám mat pri chudnutí. No a včera som zacvičila aj bruško, niekto tu hodil lin večer, tak podla toho. Váhu zamkni a váž sa raz za týžden!!!!
@majkafer ahoj. Váhu kludne zahod, ale pomeraj sa, ok? 🙂 Nemožeš jest skromne, kojíš. Katkav a nanika ti pošlú do ip dobré rady a toho sa treba držat. Treba si prejst takým tým sprostým obdobím, ked si nasraná na celý svet, že ti je všetko malé a že si tlstá, vyplakat na naposledy pred zrkadlom a začat nový život. Aspon teda ja som to takto vždy prežívala 🙂 Ale sebalútost ma doviedla tak akurát ešte k vyššej váhe. Držím palčeky.

mia258
23. mar 2011

Aj ja hlásim pekné počasie a slniečko 🙂 Už som bola s malou na rannej prechádzke.
Včera ráno som sa vážila a mala som o kilo menej 😕 Netuším ako je to možné.
Od pondelka cvičím 20minút denne len obyčajné cviky, ale už sa vždy teším ako sa rozhýbem 😉

katkav
23. mar 2011

aj ja uz mam za sebou tristvrte hodinky tlacenia bicyklika...vytocila som sa vonku riadne, ani kavu na zvysenie tlaku nepotrebujem....chceli sme prejst cez cestu a stali sme na prechode...kamion nas pustal, pribrzdil a v druhom pruhu nas najprv skoro sundal jeden jeep a potom este dalsie auto, zobrala by som im papiere...nejdem nadavat, lebo sa to tu nesmie....keby malemu nieco spravili, tak ho tam na mieste asi holymi rukami zabijem. Asi sa uz nepredavaju auta s brzdami, ci co. Fuuu. Uz som donervacila.
Sorry, ze som sa tu tak rozpisala.
Inak vonku je krasne, cloveka to slniecko tak krasne nabije pozitivnou energiou. Aj poobede este pojdeme, ked uz teda chudnem do tych plaviek 😉

elen58
23. mar 2011

Ahojte dievčata ako sa mame? ja už mam za sebou navštevu kožneho lekara ,potrebovala som dačo na vlasy samozrejme nič mi nedala akurat mi napisala daku kozmetiku z lekarne že mam si kupit a poviem vam ine palky že 1050 kč za vodičku + šampon 330kč tak ma opravdu potešila,oni si myslia že asi ženy na MD NEMAJU KAM DAVAT PENIAŽKY platiš si zdrav.poišteni a všetko musiš kupovat sama,ešte som si privodila ekzem na rukach z čistiac.prostriedkov (asi vela upratujem),tak som dostala daku mast že byto malo za par dni zmiznut a musim mazat ruky ochrannym kremom.Baby včera som tu vobec nebola doobeda som cvičila,uprat.,varila a poobede ked vstali deti boli sme vonku 3h,poviem vam padla som unavena už o pol 8 do postele a dnes pojdem tiež s detmi vonka na 2h minimalne je opravdu krasne,všetkym vam prajem pekny dnik večer možno čoto dočitam! 😀 😢 😀 😀

akika722
23. mar 2011

@katkav lebo sa veeeeeeeeeeeelmi veeeeeeeelmi hambím ☹ už teraz stresujem,mm bude chciť isť sa niekam v lete kupať a ja nie..lebo vyzeram otrasne a mam pocit že na mna každy pozera..a tie chude kočky a ja tam ako tukan ☹

katulkaaaaaa
23. mar 2011

baby prosim vas poradite mi?podla bmi mi vyslo ze by som mala zjest 9440kj denne ale ak chcem vahu udrzat,ak chcem schudnut malo by to byt menej nie?
ale ak robim co robim,kazdu potravinu vazim,neviem sa vysplhat na take cislo....dnes som si vsetko zapisala uz aj s olovrantom a vecerou mi vyslo ledva 4300kj...poradite mi co navysit?ja som v tomto este zaciatocnik 😒
napisem co som dnes jedla:
ranajky-knackebort s pastekou zelenina...desiata jogurt...obed francuzske zemiaky,zelenina....na olovrant si dam zase knackebort syr,zelenina...a vecera kuraci salat...co teda este pridat?dakujem za odpoved 🙂