icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
24. mar 2011

@mia258 este stale mas ospravedlnenie, ze nie si dlho po porode, podla mna ti to ide genialne a raz budu aj tie sunky 🙂

nanika
24. mar 2011

@barca25 to je este lepsie ospravedlnenie, aspon nemusis chudnut dva razy, ale zvladnes to na jeden sup 🙂

mia258
24. mar 2011

@nanika ďakujem, onedlho to už bude sedem mesiacov, ale ja som nedočkavá, najradšej by som bola, keby som sa zajtra ráno zobudila s 50 kilami 😀 Ale to by sme chceli asi všetky 🙂
Utekám vonku s malou, už na mňa začína kričať 😀

barca25
24. mar 2011

@nanika :DD no jo len po prvom porode som pribrala jak som prestala kojit cca 7kg a tie som chcela zhodit..teraz na tych 7 cca uz dalsich 5kg tehotenskych:DD takze dost:d budem mat co zhadzovat veru...:D tak ale pri dvoch detoch to hadam pojde lahsie:DDD

katy30
24. mar 2011

@nanika z teba idu kila krasne dole.Za chvilku budes nosit vel. 40 a potom 38 😉

nanika
24. mar 2011

@barca25 pat kg za 30tt, skor by som povedala "len", nie "uz" 🙂 Super sa drzis 🙂 No, praveze, ak chces zdravo schudnut a na trvalo, tak to sa hlavne zo zaciatku velmi neda, lebo nevies, kam skor, nieto si chystat stravu a davat pozor, co jes :(

nanika
24. mar 2011

@katy30 v poslednom case som sa dost zvlcila, snazim sa ist teraz na 100%, ale uz sa skusam nakopnut aspon 5 krat a zatial mi to dlho nevydrzalo. Aspon tie kg nejdu naspat a snad som sa uz aj sladkeho najedla do zasoby 🙂
Som na seba pysna aspon z toho dovodu, ze sa stale pozbieram a snazim sa ist dalej a nevykaslat sa na to 🙂 To by som pred par mesiacmi nedokazala. Nie je demotivujuce polavit, ak sa vratim spat na chodnik, aj ked trocha pobludim. Snad do konca roka pridem do ciela, este 13 kg 🙂

barca25
24. mar 2011

@nanika ono co sa tyka priberania vtehu si musim zaklopat bo pri prvom babu tez pribrala len 7kg a to slo dole ..ale po porode to zacalo:D priberat🙂..mam maleho muzicka a aj mala pri narodeni mala 2900g 🙂 a nastastie nemavam brutalen vykyvy chuti:D..jem normalne ako pred tehu🙂....len sa bojim ze po porode ako si napisala ze nebudem mat cas na riadenie si stravy a tak,ze priberem dalsie kila...to potom uz muza zalahnem uplne :D 😀 😒

nikietka
24. mar 2011

Baby, kedy Ste zacali cvicit po porode prip. po sekcii?

katy30
24. mar 2011

@nanika ja teraz uz tyzden idem len na 50%. Neviem sa vobec nakopnut 😠 .

nanika
24. mar 2011

@nikietka Po sekcii mozes zacat na brucho cvicit az o styri mesiace

katy30
24. mar 2011

@nikietka ja az ked mal maly 16 mes.Bol a je narocne dieta.

nanika
24. mar 2011

@katy30 ja som zistila, ze pokial nejdem na tych 100%, tak ma lame na sladke a celkovo je to na dve veci. Takze sa snazim zapajat aj stob, vahu, tak snad pojdem zasa ako prve dva mesiace v roku, ze uuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzzzz puf Spidy Gonzales a zastavim sa az na 62-65 kg 🙂

nanika
24. mar 2011

@katy30 Zariad si este jedno, potom zistis, co je to narocne dieta ha ha ha Ja len vzdy hovorim, kazdy ked vidi moje deti, chce tiez. Na to by som mohla poziciavat Emu, ta je jednoducho na zozratie, aj ked si vyzaduje permanentnu blizkost - moju. A Oliho ako dokonalu antikoncepciu, je krasny, ako anjelik, ale stacila by hodina a aj unoscovia by nam ho dobrovolne vratili 🙂

katy30
24. mar 2011

@nanika mne aste maly neprespal noc. Tiez, ked ho niekto vidi aky milucky........ Min. piatok bol u mojej mamy a my povedala, ze ona ho takeho nepozna 🙂

katy30
24. mar 2011

@nanika a este som zabudla. Mat dvojky tak si to hodim. Mne mama pomahala z varenim rok. Inac som na suchej strave.

zabka1611
24. mar 2011

@nanika ďakujem kočky....čo by som JA dala za taketo bruško :(

nikietka
24. mar 2011

@nanika
@katy30
Tak sa veľmi nemám tešiť, že skoro po pôrode schudnem, však? Plánujem kojiť a dlho, dúfam, že to pôjde bez problémov a taktiež potrebujem schudnúť (skôr zo zdrav.dôvodov). Nabrala som síce 18 kíl, ale hrozne ma bolia kĺby, nohy, kolená a o krížoch a kostrči ani nehovorím. Viem, že nesmiem rapídne chudnúť počas kojenia kvôli kvalite mlieka, ale dá vôbec trochu počas toho zhodiť?

nanika
24. mar 2011

@nikietka ako sa teraz stravujes? Ono sa vsetko da. Aj tie kg, co si zatial nabrala, ak si sa stravovala rozumne, je to len zadrzana voda a domov prides mozno s plus 4-6 kg. A tie vykojis, teda, ak sa budes aj vtedy rozumne stravovat, co sa veru po porode malokomu dari 🙂

nanika
24. mar 2011

@katy30 mne hrozili trojky a zostala len Ema, fakt, vtedy mi to bolo luto, ale dnes si fakt hovorim, ze by to bolo na maslu 🙂

nanika
24. mar 2011

@nanika Inak, ja som pribrala teraz 16 kg a z porodnice som prisla iba plus 2 kg a to som zrala cele tehu na gebulu 🙂

katulkaaaaaa
24. mar 2011

ahojte 😉
ja som dnes s kocikom spravila asi 5km nohy si necitim ale tak som rada ze som pre seba nieco spravila,baby nezufajte urcite sa tie nase nestastne kila odlepia 🙂
ja som stale trocha mimo co sa tyka stravovania,musim sa naucit vsetko vazit a zapisovat,dnes som si kupila lanove semienka ze rano do jogurtu aby sa creva ocistili,tak dufam pomoze,poradila mi fitnes trenerka 😉

michaelapillarova
24. mar 2011

Ahojte.Chcem sa spytat, mozem pit aj ovocne caje, samozrejme bez cukru, lebo uz mi nechuti zeleny caj

nanika
24. mar 2011
nanika
24. mar 2011

@katulkaaaaaa nezabudni pomliet

betty21
24. mar 2011

@nanika a v surovom stave predpokladám tie stave vážiť????

betty21
24. mar 2011

@nanika ........tie potraviny.... som urobila chybičku

katulkaaaaaa
24. mar 2011

@nanika treba to mliet?baby ja sa neviem vysomarit z tych jedlnickov ☹ podla bmi by som mala mat prijem 9400kj ale ak chcem schudnut 7000kj ale ak robim co robim stale mi to za den vychadza len okolo 5000kj...zajtra budem cely den vymyslat co jest 😒

nanika
24. mar 2011

@betty21 jasne, surove

nanika
24. mar 2011

@katulkaaaaaa aby to malo ten ucinok, co ma mat, treba pomliet, alebo dobre rozzut, ale napriklad mne to teda dobre rozzut nejde. Zomelies to na kavovom, alebo koreninovom mlynceku. Hod sem jedalnicek, je fajn, ze si to ratas, ze to nemusime po tebe preratavat 🙂