icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
24. mar 2011

@marthuska ahoj...kam do fitka???

marthuska
24. mar 2011

@macekovam ano ano, fitko len pre zeny.

nanika
24. mar 2011

@macekovam aj ja musim ist dnes na nakup 🙂 Nie, to nie je spravne, ja nastupujem kazdy den, aj ked to vzdy nedopadne podla mojich predstav 🙂 U mna neplati, ze od pondelka, od 1. 🙂

macekovam
24. mar 2011

ale co narobis ked mas prazdnu chladnicku...tak nemozes ist naplno.... 😀 😀

ivanka85
24. mar 2011

@bobocka aj ja som mala po porode takmer vsetky tehu kila dole, ostavali nejake 2 a tie zisli dole tiez velmi rychlo, ale ja si za svojich nadbytocnych 5kg mozem len a len sama,lebo som sa v zime napchavala a teraz nie a nie sa ich zbavit..

debbie
24. mar 2011

@katkav
@ivana82 dakujem , keby nebol mm taký samoliečiteľ ,niesme choré ani my ale naordinoval si samoliečbu tipu cesnak,cibula , med a somariny.... mala to ma viacmenej zo zubkov asi idu nam tve 5naraz.
Aj my chodíme von denne dva krat trošku na vzduch a na slniečko moooc to pomaha,kedže som fitko pre chorobu musela posunuť na bud. týž. ☹ ale nemá význam chodiť cvičiť ked som chorá

katkav
24. mar 2011

@debbie urcite sa neoplati ist cvicit, ked si chora, ja som si tak expert, raz privodila zapal stredneho ucha, nieco na mna liezlo a ja hned, ze idem do fitka, vsak tam to vypotim a na druhy den, taka ukrutna bolest ucha, som mala pocit, ze umriem a predtym este ohluchnem. Tam nech vyskusa zazvor, ked je samoliecitel, 😀 ten by mohol pomoct, ja som asi rovnaka, tiez skusam cibulu s medom a cajiky az potom si dam homeopatikum 😉 tie zubky prejdu, aj ked asi ju to riadne boli, ja mam pocit, ze Tomino uz ma asi vsetky 😉 no upratala som bytik, ideme na chvilku von, ma byt dnes krasne a poobede uz zase fukat, ma porazi 😉

macekovam
24. mar 2011

@debbie ahoj...aj ja som samoliecitel 😀 tiez zacnem cesnakom,potom cibulou,ak boli hrdlo ta ka 2 dcl horuce mlieko+taky akuratny platok obycajneho masla rospustit+2PL medu...a to mi pomah na skriabanie v hrdle...pit za horuca... 😀 a tiez 100% dzusy...a skore uzdravenie aj tebe prajem...nech si uz plna sil 😎

zabka1611
24. mar 2011

Kočeny...rada by som sa pridala...napište mi IP aby som zbežne vedela či mate daky jedalniček alebo cvicite a kolkokrat denne..a taaak 🙂 Dakujem

betty21
24. mar 2011

ahojte kočky, ako nahadzujete do toho stobklubu hotové jedlá?☹

debbie
24. mar 2011

@macekovam jj presne to aj on hlce, mne nevadí jeho samoliečba ale to že choroba trva 7dní tak či tak ale keby mal lieky nenakazí celú rodinu ... 😠 😠 😠 ja s malou sme na čajíkoch a homeo

nanika
24. mar 2011

@betty21 betty, ked varis, musis si pisat vahy ingrediencii a potom si to vydelit tvojou porciou. a do stobu nahadzujes po ingredienciach 🙂 Trocha komplike, ale da sa 🙂

nanika
24. mar 2011

@zabka1611 mas IP, mas moju podporu 🙂 Pytaj sa, co potrebujes, vzdy sa tu niekto najde, aj ked slniecko vyslo, vela z nas byva s deckami vonku a popritom domacnost, ved poznas 🙂 Vitaj 🙂

nanika
24. mar 2011

Toto vam musim napisat, ja zo seba nemozem, som si nahadzovala stobklub, aby som vedela, co mozem este do vecera a nemam orechy, takze co som si lupla za dve lyzicky a jedna ma caka este vecer. Baby, kokosovy olej, viete, ze sa celkom dal? Som si ho predstavila s cukrom a susenym mliekom, to by boli rafaelo gulicky, hmmmmmm A musela som si urobit aj kavu s mliekom a uz sa vsetko zelena, strasna som 🙂 Ale dnesny den som na seba celkom pysna 🙂

macekovam
24. mar 2011

@zabka1611 vitaj zabka 🙂

macekovam
24. mar 2011

@nanika teeeda to len tak mas doma kokosovy olej??? to sa naco pouziva???? 😕

nanika
24. mar 2011

@macekovam to je cisty olej, mozes si to dat na plet, vlasy, ja s tym natieram decka a da sa aj jest, mam bio za studena lisovany. Lebo doteraz som pouzivala vazelinu, ale toto je lepsie 🙂 Samozrejme vazelinu nekonzumujem 😀 😝 Inak cenovo to vyjde na jedno, tak radsej naturalny produkt, ako ropu, z ktorej sa vyraba vazelina 🙂

nanika
24. mar 2011

http://www.laserprezivot.sk/product/virgin-koko...

nemam tento, ale iny bio virgin, tiez bielunky 🙂 Obsah cca rovnaky, ale moj bol za 8 eur. Az teraz som sa docitala, aky je vlastne dobry, tak orechy asi nekupim 🙂

debbie
24. mar 2011

@nanika gratulujem že to zase ide , len tak dalej 🙂

macekovam
24. mar 2011

@nanika no teeeda co ty este z tej spajze nevytiahnes 😀 😀 😀 😀

nanika
24. mar 2011

@debbie dakujem, snazim sa vyhrabat na nohy kazdy den, aj ked ten predtym som prehrala na celej ciare. Zivot je boj, nie? 🙂
@macekovam si rob srandu. Ja som z tej vcerajsej zerky tak vyhadzana, ze sa idem odfotit, a ked ma bude lamat na sladke, tak si pozriem fotku, aka som krasna vyhadzana :(

nanika
24. mar 2011

Baby, vidno nejake cvicenie? :(

nanika
24. mar 2011

Súčasne moderné výskumy ukazujú že niektoré nasýtené tuky sú v skutočnosti nevyhnutné pre zdravie. Za zdravotne prospešné nasýtené tuky považujú takzvané stredne dlhé nasýtené tuky obsahujúce mastné kyseliny s dĺžkou reťazca 8 až 14 uhlíkov (C-8 až C-14, medium chain fatty acids). Pomáhajú zvyšovať metabolizmus, sú ľahšie stráviteľné, priaznivo ovplyvňujú zloženie celkového cholesterolu. Pre telo predstavujú najvhodnejší rýchly zdroj energie zabezpečujúci vyrovnané hladiny glykémie, uľahčujú prácu pečene, obličiek a chránia štítnu žľazu.

toto este na margo kokosoveho oleja - ze uhaaaa 🙂 zvysuje metabolizmus 🙂

mia258
24. mar 2011

Ja sa snažím ísť každý deň na 100% ale nejako to nefunguje 😀
Nevadí, teraz každý deň 20 minút cvičím a aj keby to nemalo efekt, tak sa po tom aspoň lepšie cítim.
Dnes som po dlhšom čase robila na obed plnené tortilly ale nejako som prehnala porciu 😔
Dopijem kávu a idem s malou na prechádzku, tiež chodíme 2x denne. Malá je nadšená zo slniečka a ja tiež 😀
Ale som dosť unavená, Mia sa v noci 3x zobudila a nechcela spať, neviem čo sa s ňou deje 😕

mia258
24. mar 2011

@nanika si robíš srandu? 😨 Tak ti závidím (v dobrom samozrejme), ja chcem také bruško aspoň do Vianoc 😅

katy30
24. mar 2011

ahojte baby.
Ja som uplne k.o. Maly otraz spava. Na vsetko hovori mama nie. Ja vobec neviem co mu je ☹ . Nic sa my nechce robit.
@nanika aka kocka 😵
Inac sa musim trosku pochvalit. Mam nove rifle vel. 36 a su my celkom dobre. Takze este aspon zo 2-3 kila a uz budem celkom spokojna 😵

nanika
24. mar 2011

@katy30 oj ty potvorka 🙂 Ze 36. Ja nosim momentalne asi 42, ale stale lepsie ako predtym 46-48 😝 😀
@mia258 vies, pri tych mojich 40 brusakoch denne sa mi tam akosi ani vysledok nechce vidiet, viem, ze mnohe cvicite o mnoho a mnoho viac 🙂

katy30
24. mar 2011

@nanika rifle su elasticke 😉 . Ja sa znazim tiez cvicit, ale poslednej dobe sa my nic nechce.Uz aby bolo teplo a budem chodit na korcule. Je to pre mna uzasny relax 😵

mia258
24. mar 2011

@nanika ja dám denne tých 30 brušákov max. okrem ostatných amatérkych cvikov 😀

Ja som dnes na sebe mala oblečené 1. krát rifle, ktoré ležali na spodku skrine, lebo som sa do nich nevošla. Je to iné číslovanie, sú 32ky, ale na páse mi boli veľké a padali 😲 Aj keď je pravda, že sú bedrové... 😕
Aj do druhých sa už vojdem, ale moje nohy v nich vyzerajú ešte stále otrasne 🙄

barca25
24. mar 2011

jaj kocky..aj ja som si planovala na jesen ze zacnem chudnut a cvicit ale doslo do toho dlasie babo:D takze sa to odklada:DD