Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte baby, vidim, ze to tu zije 😀 tak hlasim -1kg, je to trochu viac ako kilo, ale nemame digi vahu, tak neviem odhadnut kolko...takze nechame radsej to kilo. Cez tyzden som sa celkom drzala, akurat vcera som sa zpustila 😠 a navecer nestihla dodrzat tie 3 hodky..boli sme totiz vonku na prechadzke so psami aj s mm...a vecer dosli svagor s priatelkou a ked sa vylozili chipsy, tak som si par dobla a potom to zaklincovala kuskom orechoveho zavinu, kt. nam v sobotu pribalila mama...ale polepsim sa 😀 slubujem...
@katkav , @nanika baby tak aj stagnovat sem tam treba, aby si clovek vazil ten ubytok, kt.uz dokazal...myslim, ze je to normalne, ze sme raz hore a potom zase dole...len sa netreba toho spodku drzat prilis dlho 😵 ale vy ste tu take stalice, ze si myslim, ze sa z toho rychlo pozviechate 😉
baby este sa chcem spytat, kde na stob klube si nahadzujete tu stravu? som tam uz registrovana, no nejako to neviem najst...na flore mi to trva vecnost, ak tam vobec najdem tie potraviny, kt. mam...a to nevravim, kolko casu to zabera....musim sa priznat, ze zatial jem len od oka...a nie nejako poslusne ci preratavane...nestiham...teraz mi maly zase nechce spat...co by uz mal...tak zase bude snaha o rezim v cudu...
Bol by niekto ochotny hodit ockom na moj jedalnicek, ci je moja denna davka postacujuca ci to hlavne nie j emalo...lebo plne kojim a nechcela by som sa toho vzdavat ci si navodit zbytocne problemy...
@tutulka12 Alexovi idu tiez zubky, cez den sa snazim nejako, aby sme to pretrpeli a na noc mu davam viburcol cipok, je to homeopatikum...neskusala si? U nas celkom dobre zabera...lebo vecer je uz uplne umrnkany a neivem ci toto...ale zabera mu to...Nam sa tie zuby uz skoro mesiac tlacia a zatial nic nevykuka...no dufam, ze to uz pojde rychlo...aj ked sa toho trosku obavam...nerada by som, aby sa mi zakusaval do prsa..
@elina313 mozem sa spytat, len zo zvedavosti, ci pouzivat dudlik? Dufam, ze sa drobcek umudry a prestane ta kusat, to musi byt neskutocna bolest....auuuu...
ahojte, tak ja som chora, cele telo ma boli, hlavne hlava, a ani prehltat neviem, vcera som si dokonca musela poobede lahnut, lebo som nevedela stat na nohach...MM to mal pred dvomi tyzdnami, ja teraz a dnes aj syn uz ma teplotku, tak to vyzera, ze v takom krasnom pocasi budeme vo vnutri ☹ ☹ ☹
ale potesujuca sprava, hlasim ubytok - 2kg...aj ked som z toho zmatena, ze az tak vela, si myslim, ze to b ude chorobou, tak neviem ci mi to buduci tyzden vaha nespocita
@livia333 viburcol tiež dávam, ale zabere mu max na dve hoďky 😒 dávam aj nurofen sirup a striedam to s paralenovými čípkami, ale ani to mu na dlho nezaberá. ani potieranie ďasien gélom nezaberá, asi to len musíme vydržať ☹ Danielovi liezli zuby ako huby po daždi, vôbec sme o nich nevedeli, tak to teraz máme aj za neho 😀
ach jaj vazenie, zabudla som idem to napravit .)
ahojte babulky, tak sa hlasim z nasho exilu.... kvoli prerabke som sa musela s malym odstahovat k mame
na TÝŽDEŇ !!! No tak mamina sa moc tesi ze nas tu ma, ale podla mna v konecnom dosledku bude rada ze odchadzame, ked bude zase klud a poriadok 😀 Ja som v totalnej nepohode, lebo neviem co a kde, od rana som si teraz prvykrat sadla, som zvedava kolko dni mi potrva, kym sa vsetko ako-tak ustali. A najhorsie ze im neverim, ci to bude trvat len tyzden....
No, vcera popritom ako som nas balila na tyzden (vratane vanicky a prebalovaku), som predstavte si nezabudla na tabulku, a poslala som si ju mailom (sebe si), aby som ju tu mala. Ale bohuzial som teraz zistila ze moja tabulka bola v linuxe tvorena a u mamy v pocitaci ju neotvorim. Takze tabulka bude neviem kedy, udaje mi ale posielajte. Mozno si prinesiem svoj notebook... co je to jedna taska navyse popri tych 10 co som sem uz doniesla, nie? 😀
Len neviem kedy, mozno az zajtra, uvidim dohodnem sa s muzom...
Vazit sa u mamy odmietam, ma staru rucickovu a bojim sa kolko ukaze, takze dam sobotnajsiu vahu - a to bola (chvalabohu) presna stagnacia s pondelkom.... takze prvykrat po dlhej dobe sa nepridam s pluskom 🙂
@yennn ja ta hladam v teme aby som nahlasila vahu keby kus počkam usetrim si namahu 🙂) mi mame tiez rusny vikend za sebou, vyhodili sme najomnikov bo neplatili a ked som zbadala v akom stave je byt, skoro ma ranila mrtvica .( tak cely vikend manzel maluje baby, to keby vsetky nase deti tam boli, tak tie steny nie su take spinave a to ma deti nad 10r :((( hroza skoro som sa rozplakala, sme sa s mm natrapili pred svadbou si to zveladili a jedna tava nam to vsetko zničila :(
ahojte pridam sa k vam ak nevadi s chrozou som skonstatovala ze od porodu som priprala rovncyh 5kg a vaha mi stoji na rovnej stovke zaujimave je ze oblecem kratase ktore som po porode vobec neobliekla hoci som mala o 5kg menej... ☹ ostala som tehotna s vahou 85kg zo zaciatku pochudla a pocas tehotenstva som od 5mesiaca nabrala 23kg nemohla som chodit mala mi tlacila na nerv v chrbtici tak som len priberala dotoho v 34tt preklampsia a bolo to 😢 rodit som sla s vahou 108kg natastie som v porodnici nechala hned 13kg co som bola naliata vodou no ale ostatne mi ostalo stale kojim tak som si povedala ze diety necham na potom lenze ako vidim takto to dalej nejde pripadam si ako slon.chcela by som velmi naspat aspon tych 85kg 😠 idealne by bolo aspon tych 70 😅 moja normalna vaha bola vzdy od 65-70kg lenze ako som prestala po zavaznej chorobe s liekmi (s ktorych som predtym velmi schudla) este ktomu prestala aj fajcit pribrala som za pol roka 20kg to bolo cca 2r.pred otehotnenim uz som unavena stoho jojoefektu ak niake rady na niaku dietku popri kojeni budem vdačnaaaa.dakujem
ahojte dievčatá, tak ja -300, dúfam, že som sa nesekla, aj to je dačo 🙂
@nibiru ahoj a vitaj. Dietku tu nerobime, my sme vsetky presedlali na zdravsie stravovanie a takto nam ubudaju kilecka....teda mne to moc nejde, ale ostatne kocky su velmi sikovne. Ja este tiez stale kojim, zacinala som s vahou 107.2, dnes rano to bolo 99.8, ale to som posledny tyzden pribrala, lebo som to pekne domrvila. Ak chces pozri sa na stranky www.chudnutie-ako.sk alebo www.stobklub.cz, ak kojis, tvoj prijem by mal byt 7000 Kj, tak ak chces rozdel si papanie do 5 porcii za den, podla toho, kedy ides vecer spat, jedz kazde 2-3 hodiny a skus sa vtesnat do prijmu 7000 Kj, na stobklube ti to krasne napise, v com robis chybu, napr. ze jes prilis vela sacharidov alebo tak. A skus pit vela vody, nie vineu ani nic podobne, ale vodicku, alebo cajiky (nie cierne) a uvidis, ci to pojde 😉
tak opravujem na -400. ešteže si to píšem do mkalendára 😀
@katkav dakujem no pijem len vodu a caj bez cukru pre kojacie maminy no papam naozaj len 2-3krat za den viem ze robim chybu ze jem az okolo 19.00-20.00 ked ulozim spat malu chodim sice spat 23.00 teraz sa snazim s malou troska cvicit ze ju mam na bruchu a robim take polobrusaky strasne s na tom smeje alebo len tancujeme jej sa to paci 😀 terraz sme zacali prerabat zahradku tak dufam ze to pojde dole...inak gratulujem k tomu ubytku:o)
@nibiru dakujem 😉 tak naprav to papanie....2-3 krat za den nestaci. Telo si radsej uklada, pre istotu 😉 vsak aj mala papa ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru, ci nie? tak sa musis pridat k nej 😉 zahradka je super relax a blbnut s malou musi byt tiez sranda, moj vazi 14,5 kila a paci sa mu ked sa jasime, lenze ja som vzdy po 10 minutach mrtva, lebo ozaj zdvihat takeho chlapiska nie je nic pre moje krize. Tak som zvedava, co povies po par dnoch, ci sa vaha pohla trosku dole 😉
Hello babulky, tak sa hlasim o 1,5kg lahsia 🙂 som moooc rada, že som sa pohla dopredu a aj ked pomaličky ale isto a bez hlúpych diét 😀 Ak pôjdem takýmto tempom ďalej tak do leta budem super, ešte lepšia ako pred tehu. Tak mi držte palčeky
@lilithka26 🙂 super, teda si nam riadne vytrela kocura 🙂
Inak s tym 7000 kj pri kojeni, by som to brala asi takto, ak plne kojim, tj, dieta neprikrmujem, nesmiem padnut pod 7000. To je spodna hranica. Ak som sa predtym prejedala, mozem ist kludne pri plnom dojceni na 9000-10000, lebo 2000 kj z toho ide do mlieka a chudnut sa da tak idealne okolo 7000 kj, ked sa nekoji.
@elina313 lebo vraj deticky co maju dudliky zvyknu kusat..to si ma ale nepotesila, lebo Alex nepozna dudlik...to aby som sa zacala o moje kozy strachovat 😀 😀 😀
@lilithka26 wow super 🙂 gratulujem.
@katkav ta tabulka je aj niekde spristupnena?
Dnes je vonku krasne...sme boli vonku hodinu manducovat, lebo inak by nebol pospal ten moj nespavec...akurat by som si niekedy zelala, aby mal trosku nizsiu vahu 😅
ahojte babulky...ja som tu mala na tyzden sestrinho syna a cele som to odflakla ☹ ani na mmk som sa poriadne nedostala, takze dnes vecer to hadam dozeniem a precitam v klude vase prispevky... 😀 vzdy ked som isla spat som mala vycitky..malo stravy,ale aspon tekutiny boli spravnom mnozstve 🙂
tak ja hlasim len -500g...bala som sa, ze budem mat plus... dufam, ze buduci pondelok to bude lepsie... 😅

ahojte dievcata 🙂 tak ja mam dnes tiez prirastok,+ 500 g,len teraz neviem,ci je to vahami,pretoze som u maminy,su tu dve vahy a kazda vazi inak,no nic,na buduce tam musi byt minus 🤐 ale aj viem z coho ten prirastok je,pomaly 4 dni som nebola na stolici,do toho moj pitny rezim hroza,cvicenie o tom sa mi moze len snivat,takze tak 😖 no po velkej noci uz odlietame naspat domov,tak dufam,ze tento tyzden este nejako zvladnem a potom sa do toho zase pustim s plnym nasadenim 😉