icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
18. okt 2010

@vejula no len keby to aj ostalo tak ja som sa vytesovala ze ked uz som baculata od nepamati ze aspon po porode som nemala problem a predsa

marthuska
18. okt 2010

@lusia_99 ahoj, vyborne, ze si sa pridala 🙂 hlavne ostan s nami. prajem vela uspechov, ved do silvestra je este daleko

adky
18. okt 2010

@tinika tak ja o 6 na zaciatku radsej ani nesnivam,teraz snivam predovsetkym o 9 na zaciatku 😀 😀

adky
18. okt 2010

@vejula Tak teraz ked kojis tak hlavne sleduj aby si dalej nepriberala,ostan stat na jednej vahe a ked dokojis,pustis sa do chudnutia 😎

adky
18. okt 2010

@bubinko83 Ale kazda sme ina. Niektore mame tendenciu k priberaniu,niektore maju taky dobry metabolizmus ze nepriberu ani keby jedli jedno jedlo za druhym. Mam to z vlastnej skusenosti. Keby som ja jedla tak ako moje sesternice alebo poniektore kamaratky,tak teraz mam mozno aj 150kg.....zalezi od typu cloveka a od jeho metabolizmu. Niekto to moze mat zdedene po rodicoch,prarodicoch atd.,ale ...cely zivot bol stihly az po porode sa na nom podpisala genetika-presne tak to bolo aj s mojou mamou,cely zivot stihla ako prutik,mohla jest co chcela a nepribrala a po porode ako macko.....je to tak,nemozes pozerat na to,ze vidis kopec starsich ludi ktori maju postavu ako 18 rocne dievca a mysliet si ze je to len spravnou zivotospravou a pohybom-co ak prave ten clovek sa stravuje presne tak ako niekto kto ma nadvahu? Len ma to stastie,ze ma dobry metabolizmus a nenalepi sa na nom vsetko 😉

zuzuh
18. okt 2010

@adky Diky za typ na jedlo. Myslim ze nielen mne si trocha pomohla.
A dodrziavas aj nejake casove harmonogrami na to jedlo alebo len jest ked si hladna?
Cvicila si nieco?

adky
18. okt 2010

@zuzuh Harmonogram? Tak ano-zvycajne ranajkujem o osmej,desiata o desiatej,obed o dvanastej,olovrant o tretej a vecera o siestej-potom uz nejem nic,som rada ze som pomohla aj ked to asi nie je uplne ukazkovy jedalnicek 😎

sssimi
18. okt 2010

@vejula ja som kojila 13,5 mesiaca a akurát som len pribrala 😠

@adky aj mňa to ako prvé napadlo 😀 , ale nie. Štíhle telo produkuje viac hormónu potrebného k otehotneniu. Práve pre to ak nemôže žena otehotnieť, tak prvá rada je schudnúť. Ja som si našťastie dala "namontovať" danu. 😀

yennn
18. okt 2010

Caute kocky, dnes doobeda som bola rozlietana, potom kukam a modry kôň nefunguje, čo to?! Ale uz je dobre, tak idem citat 🙂

adky
18. okt 2010

@yennn hej robili udrzbu 😎

yennn
18. okt 2010

@liana81 moja tak ako citam akeho mas doma certika a ze si zo vsetkeho hotova, tak to je isto prvy dovod, preco sa ti zatial nedarilo schudnut. Viem ze na modrom konikovi je to dost trufale napisat, lebo vsetky sme tu maminky, ale oddychnutemu telu sa bude lahsie zhadzovat, tak isto pomoze aj malo stresova mysel. 😉 Tak nad tym popremyslaj, ale viem ze je to taka rada, jak slak, co? 😀
Ako papas? Papas 5x denne? Ako si na tom s pitnym rezimom - co a kolko pijes?

marthuska
18. okt 2010

inak baby, buduci vikend idem k rodicom, pomoooooc. nechcem vidiet to cislo na vahe buduci pondelok. a inak co sa tyka normalny vikend vs. normalny pracovny den, viac sa kontrolujem cez vikend. po prve, pondelok sa blizi 😀 po druhe nebudem pred manzelom jest 🙂 a po tretie nejako mame super program vzdy, nie je na jedenie cas. cize idem asi podlahu vylestit, lebo niekedy ked sa nudim, tak pozeram do skrinky s keksikmi. idem na to 🙂 ozaj a kde je napr nanika, dominikuska, matka, ivka a ostatne kocky?

yennn
18. okt 2010

@gabka24 ze si za dva dni nic nezhodila, jasne ze v pohode 🙂 Ale ides na to dobre, ak si pridala este aj pohyb, gratulujem. Takze mam sa zamysliet aj ja nad takymto rozosmievanim mojho drobca, vravis? 😀 😀 😀
Potvrdzujem - L-karnitin je najma pre sportovcov

@zuzuh blahozelam, -0.4kg stale lepsie nez nic, alebo + 🙂 A na rozbeh je to super. Tak ako to bude dalej s tymi sladkostami? Si v tom s nami alebo ako? 😀 😀

@adky ZUMBA VLADNE SVETOOOOOOOOOM ! 😀 😀 😀 Skoda ze mam ten meniskus rozbity, inac uz zumbujem o106 😀 Zumba je spica, ak mas aspon trochu rada latino a spol. tak sa ti urcite bude pacit, zumba je totalna dobijacka energie, neviem na internete som ju zatial necvicila alebo z DVD, mna tam laka aj to ze na hodinach je strasna stranda, a je tam vela energie, prave od ostatnych bab. S vahou si nerob starosti, ja som mala taku istu, ked som zumbovala. Ak nepojdes dopredu, frajerka 🙂 tak si mozes prisposobit tempo - ak ta bolia kolena alebo mas privelke prsia (moj pripad) tak proste vynechas ozajstne skakanie, proste si to urobis tak ako uznas za vhodne, a este stale sa riadne zapotis a ziskas kopec energie, fakt odporucam.
PS: kde su organizatori? Ze by som si vypytala proviziu... 🙂

nanika
18. okt 2010

ahojte, ja hlasim stagnaciu, yennn mozes zapisat 83,8 vdaka

yennn
18. okt 2010

@vejula to ma velmi mrzi, ze tomu uz moc neveris. ☹ Ved si uz schudla 1.5 kila za prvy tyzden, tak to skus spriemerovat na tyzden, tak to je viac, nez sa odporuca na tyzden 🙂 Ber to ako uspech. Nevzdavaj sa. Viem ze kojis (ja takisto) , a dohodli sme sa ze kazdy pojde svojim tempom a stylom. Tak prosim pokracuj v zacatom, nezahadzuj svoje usilie, uvidis ze buduci tyzden to zase o kusok pohne. Vsetci maju pravdu, je rozdiel ci ma niekto 100 kil alebo 58. Aj ked viem ze si mensia, a 58 pre teba predstavuje nadvahu, isto to pojde pomalsie, nez tym co vazia viac. 🙂

yennn
18. okt 2010

@bobocka prepac muselo mi to uniknut. Takze zacinala si na 66, minuly tyzden bola vaha 64,5 a dnes teda rovnako? Dobre to chapem? 🙂

tinika
18. okt 2010

@adky 🙂

missy97231
18. okt 2010

@yennn vaha dnes rano: 62.7kg... coz je -1.8 podla minuleho tyzdna 🙂
nestiham citat, ani mi net nefrci poriadne...

yennn
18. okt 2010

@sssimi 🙂 tak ked ti skoncia, tak buduci tyzden budes mat vacsiu radost. Aj deko dole je uspech, znamena to ze si sa pohla spravnym smerom, podstatne je kedy sa to rozbehne, verim ze ked to potiahnes, tak uz tento tyzden 🙂

@vejula asi mas aj velku pravdu v tom, ze si telo drzi tu hmotnost a boji sa ist dole. Len mu prave pravidelnou stravou musis dokazat, ze sa nema coho bat a ze strava tu vzdy bude, a ziadna kriza sa nechysta. Po case to pochopi, neboj 🙂
A napadlo ma - na zrychlenie metabolizmu by si mohla jest este mensie porcie, ale kazde 2 hodiny, nemusi to byt len 5x denne. Aj takto sa to niekedy robi.

yennn
18. okt 2010

@lusia_99 tak vidaj pekne po tyzdni smirovania, ved my sme o tebe vedeli, citili sme ze sa na nas z dialky niekto diva a cakali sme, hehe 😀 😀 😀
Vahu som si zapisala, teda ak chces ist oficialne do toho. Daj mi aj miery, ak chces. A hlavne - kolko chces za tych 11 tyzdnov do silvestra zhodit. To je velmi dolezite, predstavit si ten ciel. 🙂

zuzuh
18. okt 2010

@yennn Diky. Som v tom samozrejme s vami a urcite budem dalej sa snazit chudnut.
A sladke? To ma stale trapi, este som nemala den bez sladkosti 😠

yennn
18. okt 2010

@sssimi @adky potvrdzujem vlastnou skusenostou. Hned ako som vtedy schudla tych 24 kil tak som (celkom zazracne) otehotnela 😀 😀 😀 Aj ma na to upozornovali, ze sa to moze stat 🙂

yennn
18. okt 2010

@marthuska neskusis si nieco vymysliet aby sa to nestalo? Je to zle ked uz tam ides s tym, ze priberies. Bola by to skoda celotyzdnoveho usilia. Co keby si porozmyslala nad tym, co povedat mame, aby si sa drzala aj cez vikend? Inac sranda, ja mam prave opacne, cez vikend som sa vzdy menej drzala, nez cez tyzden, vtedy totiz kvoli mm inac varim...

@nanika dufam ze sa stagnaciou nenechas odradit, ved uz si schudla 1.2 za tie dva tyzdne, to je viac nez je priemer toho 0.5 za tyzden. Tak dufam ze pokracujes s nadsenim. Ako sa ti dari?

@missy97231 gratulujem, to je uz 2.3 za dva tyzdne, super! Len tak dalej 😀

yennn
18. okt 2010

@zuzuh tak skus zabojovat co sa tyka sladkosti - daj si obmedzenie mnozstva, a tiez skus iba doobeda, ak by sa podarilo. Co ty na to? Dnes nezjem celu cokoladu, ale iba polku. Vidis, som velkorysa - ini by ti kazali len 1 kocku 😀 😀 Alebo dnes nezjem 4 horalky ale iba 2, zajtra uz iba jednu... 🙂

katusradus
18. okt 2010

@yennn na váhe žiadna zmena,no ale hlavne,že som nepribrala,z toho hodovania @adky gratulujem si silná a díky za recepty

maatkka
18. okt 2010

ahojte baby
ospravedlnujem sa ze pisem vahu az teraz podvecer ale boli sme na navsteve u svokrusky... tak ja dnes rano 66,5 kg co je o kilo menej... ale urcite to uz nie je pravda... az sa hanbim napisat co som (po dlhej dobe kedy som sa drzala skoro ukazkovo) pozrala dnes u svokry... uuuplna katastrofa bol vysmazany encian vysmazana niva hranolky a cesnakovy dresing... moje najoblubenejsie jedlo - taketo veci uz mi mm ani nekupuje lebo vie ze nema... a svokra vedela ze prideme tak mi chcela spravit radost... joooj mam nervy sama na seba!!!
musim sem chodit castejsie (hlavne pred takymito navstevami) - vzdy odtialto odchadzam taka "nabudena" 😀 - @yennn ty by si sa uzivila ako motivacna trenerka 😀

maatkka
18. okt 2010

...a to ma este po tom svokra pochvalila ako som schudla... 😀

tinika
18. okt 2010

@maatkka no ale ta nemozes svokre odmietnut aby sa neurazila takze mas ospravedlnenie 🙂

liana81
18. okt 2010

@yennn no papám minimálne 4x - až 6x za deň. Napr. dnes som mala ráno pečivo s maslom a džemom, desiata jogurt, obed - zelenenová polievka a čevapčiči s varenými zemiakmi, a na olovrant som mala zase jogurt, do ktorého som si pridala ovocie a musli (dnes som taká jogurtová a ešte by som si dala ďalší 😀 ) no a na večeru ešte neviem čo si spravím......a medzi to som ďobkala do musli 😉

nanika
18. okt 2010

@yennn No bol to na figu tyzden, bol by ubytok, ale nieco sa vo mne zlomilo a popri tom ma muz lamal a zral mi nervy a zrala som jak najata, aspon ta vaha milosrdne ukazala ze stoji na mieste, aj ked cez tyzden to vyzeralo, ze ide skor hore :( Buduci tyzden ma caka jedno vysetrenie, ktoreho vysledku sa dost bojim, tak si asi obalujem nervy. Na nom bude zalezat, ci podstupim dost svinsku liecbu, rocnu, alebo nie, len si na to pomyslim, je mi zle a do placu, ze by som musela odstavit malu.

Snazim sa pozviechat, budem na vas mysliet, aby som strach nezajedala...