icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

petaboo
28. apr 2011

@lucka527 hmmm a že diskusia že ?
xixi asi nás tu nexcú 😀

mirka285
28. apr 2011

ahojte kocky....ja vas citam uz dlho,velmi vam drzim palce a sledujem vase pokroky...mne sa po prvom porode podarilo schudnut 30 kil a neda mi teraz nereagovat kedze si myslim,ze skusenosti so spravnou stravou a cvicenim mam...chcem sa zastat @lucka527 ,ved ona to nemyslela v zlom a z vlastnej skusenosti vam poviem,ze to co praktizujete vy v tejto teme,nemusi vobec zaberat na kazdeho...mne napriklad take stravovanie vobec nezabera ani nevyhovuje,a v ziadnom pripade nie je pri chudnuti zmena stravy dostacujuca,urcite treba aj cvicit...jednoducho ked niekto schudne desat kil bez cvicenia,tak ta koza visi ☹ vlastne som tymto mojim prispevkom len chcela povedat,ze ak sa niekomu tymto sposobom nedari chudnut,asi nie je pre neho vhodny...ved kazda sme ina a to co zabera na jednu,nemusi zabrat na druhu...

petaboo
28. apr 2011

@nanika pardón že sa miešam, presne tak tá psyxika hovorí jedno a darmo sa bránime ...

lucka527
28. apr 2011

@petaboo no taketo temy by mali byt zmknute ked tu ludia pisu dlhsi cas a su partia a o novych ludi nemaju zaujem ja som sa len chcela podelit o svoju skusenost ale fakt novych nechcu 😀 😀
@mirka285 presne kazdy sme iny ja nehovorim teraz ze kazdy ma drzat jedalnicek co som drzala ja jalen ze mozno by niekomu sadol 😒 a nechcela som nikoho demotivovat ... schudnut sa da aj 5 aj 35 kil len treba faktze cvicit tam aj ked urobis maly prehresok tak to vypalis ... ano niekto nema cas na posilnovnu ale cvicit sa da aj doma ...akoze uz lutujem ze som tu prispela ... ale dakujem ze si sa ma zastala vidim ze je tu aj niekto kto vie ocom hovorim 😉 😉 😉

petaboo
28. apr 2011

@lucka527 xixi možno ix Tvoja fotka vydráždila 😉
ale áno tiež si myslím, že sxudnúť sa dá a dá sa aj dlhodobo zvyknúť na racionálne stravovanie, nexcem pýsať že díá sa zvyknúť aj na športovanie bo to nie je môj zvyk ale veľká závyslosť 😀 😀 😀

lucka527
28. apr 2011

@petaboo 😀 😀 😀 presne ved co z toho ze roky drzis stravu podla knihy ke nemas pohyb a este aj ten celozrny rozok sa na teba nalepi ...POHYB je zaklad ked uz nie sport 😉

petaboo
28. apr 2011

@lucka527 aké športy "pestuješ" ? a fakt je to super ked šport skombinuješ s racio stavou 😀 A potom sa dá aj raz za čas "zhrešiť" v jedle 😀

janca13
28. apr 2011

Ahojte 🙂 🙂
@nanika ja s tebou plne súhlasím ja už mám za sebou aj delenú stravu,aj 90.dňovu aj nejakú.......no a som tuaj s kilami navyše 😝 a toto stravovanie mi plne vyhovuje lebo v podstate si dám to načo mám chuť akurát sa KONTROLUJEM kolko a vôbec ma to neobmedzuje vo varení pre deti akurát som pridala viac zeleniny kt.nám chutí ja osobne nejaké extra obmedzenia nepociťujem 😉
@sevzuz no ja som mala druhé tehu tiež také že mi bývalo poobede a večer zle 😝 a úplne som prestala jesť jablká kt.som dovtedy jedlá na kilá a nemôžem ich dodnes jesť.Mne pomáhalo ked som si urobila hrianku v hriankovači a takú suchu som ju schrúmala .No a prvé mesiace som vôbec nepribrala skôr schudla.Tak držím palčeky,nech je všetko OK 😉 🙂

janca13
28. apr 2011

@lucka527 aj ja som nová a nezdá sa mi,žeby ma tu nikto nechcel aj ma povzbudili aj poradili a to fakt dobre padne 😉

lucka527
28. apr 2011

@petaboo ano chapeme sa ... ja som sa venovala posilnovaniu ked to bolomozne ..teraz musim aj malu bravat takze bycikel najcastejsie plus doma sem tam poskacem a ty 😀 mas super postavu 😉

lucka527
28. apr 2011

@janca13 no ved ja som chcela baby povzbudit a dat im radu ako by im islo chudnutie rychlejsie mam to vsetko nastudovane od a po z a prediskutovane nie s jdnym odbornikom...a mi napisu ze ich demotivujem tak asi na tom bude nieco ze nestoja o moje rady ...tiez som rodila tiez som pribrala a tiez som chudla skoro 20 kil takze tiez sa nebavim len o chudnuti 2-3 kil

petaboo
28. apr 2011

@lucka527 Ďakujem za lixôtku aj ked si to nemyslím 😉
ja som bez detí, ešte nexcem.
fu ako decko som xodila na kadečo, asi preto bo som hyperaktívna a nuda ma zabíja, od karate, turistiku, gymnastiku, plávanie, lyžovanie ...
teraz posilka, turistika, korčule, beh, bike, lyže ... je toho dosť
🙂 tá posilka musí byť 2x do tejda
🙂

lucka527
28. apr 2011

@petaboo ja milujem posilku aj ked som tak vyse pol roka nebola tam ma to strasne bavi ma to dobija energiou ked vidim kopu ludi ako na sebe pracuju motivacia za 100 bodov

nanika
28. apr 2011

@lucka527 s prepacenim, ja len nechapem, preco sem teda este stale pises, ked ta tu ako si sa sama vyjadrila nikto nechce a lutujes, ze si sem prispela... Tema je priberanie po porode, to je to, co sa tu snazime zvratit, mas s tym konkretnu skusenost? Bola si v takom strese a tak na dne, ze si cele dni ficala len na rozkoch a tak si rozhadzala metabolizmus, ze si aj z toho pribrala, aj ked si skoro nic nezjedla? Siahala si po cokolade, ked si mala nervy na dranc a preto, lebo si si nestihla ani nic normalne do ust vlozit? Vies cim je tato tema zvlastna? Tym, ze je verejna. Je verejna, aby ju nasli maminy, ktore su na tom tak isto, ako my, co sem prispievame. Len preto je verejna, mozno je to jedna z mala tem, ktora prezila, len bude nou aj nadalej, lebo par ludom uz pomohla. Mudrlantov tu uz bolo ale kedze je ich navsteva velmi kratkodoba, prezijeme 🙂 Lebo, aby si niekomu mohla pomoct, musis sa vediet vcitit a nie rozdavat rady na pockanie. Prepac, ak som na teba reagovala mozno nemiestne, prajem ti vsetko dobre a nech ti vaha ukazuje len take cisla, ake si si vycvicila a vyzdravostravovala 🙂

elen58
28. apr 2011

@lucka527 musim reagovat ,pretože dievčata ja osobne si myslim že každa z nas sa sem dobrovolne pridala a ešte sa nestalo aby dievčata dakoho odmietli alebo sem nevzali ,ale u vas človek nevie o čo vam presne ide ved ked ste zo sebou spokojne tak načo sem chcete? Tu su dievčata ktore to myslia uplne važne a niektorym sa podarilo schudnut už 30kg ,ostatnym to ide tiež super a ja osobne som s touto temou dala dole 10kg a sme spokojne,tymto chcem povedat že každy sa ma pravo rozhodnut či sa prida alebo nie ved nikoho sem nenutime a pre každeho su dvere otvorene len už sa nam stalo že sem prišli kočky len vyryvat a o to tu opravdu nestojime,ak som sa splietla tak sa ospravedlnujem

adky
28. apr 2011

Baby...neblaznite !
Ved @lucka527 sem napisala len svoju vlastnu skusenost. A o tom to je,nie? Ved sa chcela len podelit a vy ju takto schladite 😖 Pri chudnuti bez cvicenia koza ovisne, 100%-tne ... sama to zazivam,necvicim-koza ovisla,na stehnach sa to uz vyrovnalo-kedze chodim na dlhe pesoprechadzky,ale brucho je ako zelatina a pochybujem ze sa to samo do seba upravi. Len ja som na cvicenie leniva 😀 Aj ked mam tiez taku moznost,ako Lucka niekedy-nechat malu doma a ist do posilky- nejdem,chodievala som na zumbu,ale aj ta nejako omrzela 😝 Je to uz na cloveku-akos a rozhodne,ci chudnut s cvicenim a mat krasnu postavu aj pod oblecenim,alebo chudnut bez cvicenia a mat ovisnutu kozu. 😉

nanika
28. apr 2011

@elen58 myslim, ze "tieto temy by mali byt zamknute" hovori o vsetkom 🙂
@adky ja neschladzujem, myslis? 😀 Uz budem dobra 😎

Ja mam novinku, je stvrtok a ja som sa uz dva dni nodvazila, uhaaaaaa Ale aby ste si nemysleli, ze nechcem vediet, na com som, chcem, ale fakt mi to nerobi dobre, vidiet tu sklenenu potvoru kazde rano, harasi mi z toho 🙂

adky
28. apr 2011

@nanika tak sa mi zdalo 😀

adky
28. apr 2011

@nanika aj ja chcem taku pevnu volu v nevazeni sa .........ja sa vazim minimalne 3x za den,zatial mi z toh neharasi,som rada ze sa stale kontrolujem,ale chcela by som zazit ten moment prekvapenia-odvazit sa az po tyzdni a tesit sa minusku 😀

adky
28. apr 2011

@nanika podla mna @lucka527 nemyslela zamknute,ale sukromne,nie? 😎

mirka285
28. apr 2011

no baby tak ste ma nemilo prekvapili...
@nanika ja vas citam dlho,takze viem,ze nie kazdej sa dari,a @lucka527 len ponukla jednu z moznosti ako sa to podarilo jej...ved vas chcela iba motivovat...naozaj to vase chudnutie nemusi vyhovovat kazdemu 😒 ked sa mi narodila mala tiez som mala prve styri mesiace milion vyhovoriek sama pred sebou preco nemam cas cvicit,az som dospela do stadia,ze cas sa najde,skor mi chybala vola...a ta chyba aj mnohym z vas ☹ ved netreba chodit do posilnovne,mozte si zacvicit aj doma,ked deturence spia,ja to tak tiez robim...necakate,ze len zmenou jedalnicka sa vam postava nejako rapidne zmeni...ta ovisnuta koza naozaj ostane,viem o com hovorim....mam pocit,ze vy uz idete len rovno,nepozerate ani nalavo ani napravo a kazda rada zbytocna ☹ skoda

nanika
28. apr 2011

@adky neviem, uz sa nestaram 🙂

Inak, lame ma to, ale vahu som prestahovala pod malej postielku do spalne a rano, len co oci otvorim, rychlo sa napijem skoro pol litra, takze potom sa uz nemozem odvazit, uz by to bolo skreslene. Som zvedava, ci vydrzim do nedele, lebo tento tyzden som pokaslala co sa dalo 🙂 Dufam, ze nebude plusko, aj to by naramne potesilo 🙂

nicky182
28. apr 2011

Ahojte baby, uz davnejsie som si precitala par dobrych rad a vasich pribehov - skor bojov ako sa dostat na idealnu vahu. Dlho som tu nebola, nestiham vsetko citat, ale nejako sa tu rozvinula burliva "diskusia" ...chcela by som sa k Vam pridat ....Pocas tehu som pribrala 30kg, mam 164 cm, povodna vaha bola 60kg - tak si ma viete predstavit, bola som ako tank ...po porode nejako zislo dole 10kg a 20kg mi ostalo...Teraz v aprili som sa prvy krat odhodlala na nejaku dietu, skor som nechcela, stale kojim. Dieta sa volala endokrinologicka, jedla som 5x denne v tom istom case, nebolo to zle, ale schudla som len 3,5 😒 😒 hlavne, ze pisali ze minimalne 7-8..trvalo to 13dni ....som trochu sklamana, lebo som to striktne dodrziavala ....prestala som sa vazit, je to iba na depku, hehe Mylsela som si, ze ked chodim s malou kazdy bozi den aspon na 1,5 hodinku kocikovat , ze to pojde, no nic...priznam sa, ze cvicit sa mi nechce ☹
Uvazujem nad nejakou detoxikaciou organizmu, strasne sa mi zhorsila plet, vraj aj toto pomaha....Mate s tym niektora skusenosti ? Zaujimalo by ma, ako to prebieha ... Dakujem

nanika
28. apr 2011

@mirka285 neviem, co ti na to povedat. Nebudem sa obhajovat, ze nemam ovisnutu kozu, ze doma pri dvoch malych detoch sa neda ani sadnut na zem bez toho, aby na mne nepristalo aspon jedno z nich a odcvicit kazdy den aspon par brusakov je tu fakt umenie a dotiahnut sem nejaky cvico stroj, to mozem malemu chystat rakvu, sa zabije aj na rovnej zemi a v kuse do vsetkeho nura. V noci spim s malou, tak ako som doteraz kym nebola na svete spala s malym. Cez den je vzdy z nich niekto hore a ak nie je, tak mozem raz za mesiac aspon ozehlit bez toho, aby som utekala s malymi na pohotovost.

Pre mna je motivacia @adky, hoci ktora z tu prispievajucich bab alebo niekto z fora chudnutieako.sk, alebo schudnuvsi s Dr. Bukovskym, ostatne, prepac mi to, beriem velmi s rezervou. Chudy clovek s nadvahou moze schudnut aj kavovou, alebo mliecnou dietou a naspat nepriberie ani dkg. Obezny schudne, ale priberie este viac. Pre mna stranky, ako hodila Lucia nemaju hodnotu. Su to rychlokvasene a nicim nepodlozene jedalnicky, ktore s vyzivou ako takou nemaju nic spolocne. Takze tu nebudem teraz pisat, jeeeej, super si schudla, jupiiiii, beriem to len ako informaciu ktoru som prijala, akceptujem a uz sa nevyjadrujem 😅

nanika
28. apr 2011

@nicky182 ahoj, na detoxikaciu ti sem hodim link, ked ho najdem 🙂 To bola co za dieta, som zvedava, napis prosim 🙂

nanika
28. apr 2011
nicky182
28. apr 2011

@nanika Ahoj, vies co, co dostala moja mama od svojej lekarky ....vela sa jedlo bielkovin ..takto vyzeral jeden den :
7:00 100 govocie, 10:00 100g zelenina, 13:00 100g salamy, 16:00 2,5 dcl mlieka, 19:00 150g masa ....jeden den bol cisto mliecny, potom dalsi ovocie zelenina, na ranajky bol par krat pribinacik, jedla som aj cottage cheese - ako nahrada za tvaroh (to bol grc 🙂 ) A toto sa opakovalo v podstate tych 13 dni .....Citujem: Po tejto diete sa upravi metabolizmus a dva roky sa po nej nepribera 😀 😀 😀

nanika
28. apr 2011

@nicky182 este mi povedz, ze dr. mala 150 kg, tak tomu by som asi tazko verila 😅 😀 Poslem ti nieco na ip, je to len par veci, ktore si upravis podla seba, nic neslubujem, ale mozno pomoze 🙂 Vela bab to cca uz takto dodrziava, uz ked pride na forum, nie je to nic nove 🙂

nicky182
28. apr 2011

@nanika dakujem , a som sa zabavila 😀 😀 😀 😀 Ja by som chcela skusit tak tie tri dni detoxikvat, nic drasticke ....

nicky182
28. apr 2011

@nanika hehehe, no neviem kolko mala Kg ....budem ti vdacna .....