Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@sonya16 ahoj ....na akom prijme ides ? urcite je niekde zadrhel ,davala si tu jedalnik co jedavas ? neviem ani tvoju vahu a kolko chudnes ,som tu nova ale pricinu to niekde mat musi ,cm si merala ? niekedy vaha dole nejde ale cm ubudaju a tie su veru este dolezitejsie pri chudnuti ,tie na cloveku vidime ,nie cislo na vahe ....
a párky môžem? :D
Chlieb rascový g 589 4 31 1
Eidam 45% tuku v. s. g 287 5 0 5
Šunka strojová g 132 4 0 2
Jablká g 175 0 12 0
Banány g 340 1 21 0
Rajčiny g 130 0 8 0
Šošovica varená g 566 11 26 0
Ryža varená g 728 3 39 0
Kuracie stehno g 698 30 0 5
Jogurt ovocný, nízkotučný g 429 4 19 1
Detské piškóty guľaté g 822 5 38 3
SPOLU 1100g 4894 kJ 67 B 193 S 16 T - toto som mala dnes, bola aj káva s lyžičkou cukru, to neviem koľko má kJ a myslím že viac kJ mi ani netreba, približne takto sa stravujem, občas aj cvičím
@sonya16 no moja, a hop, uz sa nasla chyba. Jes za prve malo a s privretymi ocami ok, ale ked uz mas mlsnu na piskoty, tak keby si si ich dala len do 5 ks a k ovociu doobeda. Ja chapem, ono sa da na nizky prijem naucit, ale toto ti telo bude robit, presne ako opisujes, bud budes stat, alebo pomaly priberat. A kazdy prehresok, ak si nahodou jeden den v tyzdni doprajes o par tis. viac, vsetko, pocujes, uplne vsetko ti ulozi. Takze kj na prd, ak este cvicis, no s panom bohom :( Tuky, strasne malo, okolo 50 by mala byt norma, sacharidy celkom ok, bielkoviny ubohe. Pozor, okrem tej vahy si zarabas na stiapiace nechty, pokozku krokodyla a padajuce nekvalitne vlasy. Len este doplnim, zelenina uboha tiez. Tak si si teraz zapiekla metabolizmus, ze ja ti fakt neviem ine poradit, len postupne navysit na 7000 kj.
@nanika ahoj...teraz napisem ja co som zjedla...a myslim ze to bude este horsie ale s pravdou von...
R-100g rozok+ trocha perla tip+40g sunkova salama...(dnes zelenina ziadna)
D-1 vacsie jablko a 3 piskoty
o- velky tanier sosovicovej polievky+1 rozok...
O-1/2 rozka+1 koliesko salamy+2 male lyzicky smotanovy jogurt...
V -4 mrkvy pri telke a 2 kolieska salamy a 1 dcl mlieka... ked tak na to pozeram..samy sacharid ziadna zelenina,!!!malo ovociaa asi aj tuku...ze nanika??? a to este cvicim... ☹ ale sprni ma po pravde...ja to odcenim...
@macekovam skoda, ze to nemas naratane cez kalkulacku, pri malej to nenahodim a bez toho to neviem posudit. Takze toto ber s rezervou, mozem sa mylit. No, na ranajky, to su asi dva rozky, ze, budis, ja som jedavala na ranajky svojho casu okolo 80g chleba. Desiata ok, nebudem ta hanit za tri piskotky 🙂 Neviem, aka to bola sosovicova, ci zahustene, so smotanou, alebo so zeleninou zaprazena, ci tam bola klobasa, parok. Ak bola kaloricka verzia, no dobre, je to obed 🙂 Ak nekaloricka, vodova, je to na obed malo. O pol rozka este moze byt, salama ee, ten jogurt je nic. Kludne si si ten rozok mohla natriet tukom. Vecera, ja takto obcas jedavam, ale kedze si mala ubohy olovrant, je to malo. Na ovocie kasli, staci jeden kusok. Horsie je, ze zeleninu si asi cca splnila, ale skor si z nej mala ubrat na veceru a hodit k ranajkam a olovrantu. Tuk o nicom, tie rozky boli asi biele, ci? No kazdopadne ja celozrnne rozky nepoznam 🙂 Bielkovina tiez o nicom :( Celkovo sa mi to zda malo, ale kedze neviem posudit ten obed, neviem odhadnut kj. Ak je moje podozrenie spravne, a ta polievka bola dietna, tak je to velmi malo zlatko, neviem, ci si vobec lizla tych 5000, ale nechcem krivdit :(
tak je tam ešte zeleninový šalát na obed, ale ten som nevedela ako dať, lebo to je kapustovo mrkvový alebo nejaký iný, objednávam si v robote 🙂 a samozrejme tuky, tie by som tiež nejaké počítala, keďže napr. na chleba dá človek nejaké maslo alebo varí na oleji, určite sa tam niečo nájde. No a bielkoviny? Mám piť mlieko, či ako 😉 ja sa fakt snažím, ale asi by bolo dobré keby mi niekto jedálniček na týždeň dal xixixi nejak sa v tom strácam v tej matike, mala som z nej trojku (že viem 2+2 a pod. ale toto je vysoká škola 🙂 )
a ešte k tým 7000kJ, na tej druhej stránke stoc....nejdem teraz hľadať, mi vypočítalo cca 5200 kJ pre mňa, tak neviem, kde je pravda 😉
@nanika sosoviva bola varena z 1 velkej cibule na 3 lyzickach oleja,+asi 400g sosovica+hriby susene 3 hrste+udene 😒 300 g to sa tam trochu vyvarilo a s polotucnym mliekom...zahustena 2LP muky....bola kalorickejsia ale taketo polievky jem k obedu len tak druhe jedlo nejem...inak mavam zeleninovu polievku a druhe jedlo co navarim primnezene... 😅 fakt teda myslis ze je to malo??? inak inokedy mavam na ranajky aj rajcinu aj uhorku...ale dosla zasoba...zajtra nakupim mame inventuru 😅 a v tom olovrante si najradsej syr tvrhy davam taky pasik...ale to skor hodinku pred spanim aby sa mal zaludok s cim pohrat v noci...a mozem aj smotanovy jogurt ked iny teraz nemam?? tych je plllna chladnicka 😅 a mlieko tiez milujem ale vzdavam sa ho ked ste tu niektora pisali ze pri chudnuti nie je vhodne..mne by na olovrant stacilo 1 rozok a 3 dcl mlieka...myslis ze by som to tak mohla mat??
@sonya16 to ber s rezervou, co ti vyratalo chudnutieako? Na stobe si to musis rucne opravit vo vazeni a merani. Ale ratat na stobe mozes, aj sa riadit semaforikmi, len sa skus naozaj vyssie drzat. Chleba mas na rano malo, ranajky mozes kludne cca 1600 kj. Ja posudzujem to, co vidim, ja neviem, ze si zabudla napisat olej. Naproti tomu, ze ti tuky chybaju, mas nizkotucny jogurt 🙂 Zamen za normalny. Mozes si dat poobede acidko, alebo cottage, mozarellu, nejake masko od obedy, polievku maskovu...
@macekovam mozes mat taky olovrant, ale to, co mas na veceru, ak je takato zeleninova, je to malo. Bud sa najes lepsie na olovrant, alebo si urobis olovranty 2 taketo ako pises, ze jeden ten mlieko rozok, druhy kludne ten smotanovy jogurt a vecera ta zelenina so stipkou bielkoviny. Ak si si tu polievku dala taku hustu a aj s udenym, jasne, to staci. Nemas prehlad, kolko zjes, ze mam pravdu? Nemusis ratat kazdy den, len sa treba raz za cas odkontrolovat, aby si sa neprejedala sacharidmi a uberala na bielkovine a tuku. To percentualne rozdelenie teraz z hlavy neviem, ale ma to nieco do seba, hlavne tym pretlacovanim - ze gro tvoria ranajky a obed 🙂
@sonya16
@ nanika
jaaaaaaaaaj zeny moje...je to tazke...ale kym je tu chut s tym nieco urobit nic nie je stratene...viem ze keby som zisla z cesty tak k jednemu kilu sa nalepi druhe a som tam kde som bola...a este horsie by to bolo kazdym dnom...a aj tak by som v konecnom dosledku musela chudnut..kazdu ktora vystupi to caka...postupne dospeje k rozhodnutiu ze uz chce!!!ze je ten spravny cas..len je otazne kolko zastavok este prejde a ako sa vzdiali od ciela...preto nevystupim....lebo sice pomaly ale predsa k cielu idem 😉 😉 😉
@ nanika takze k tomu olovrantiku ked si chcem vecer aj dobre zacvicit staci pridat 1 smotanovy jogurt a mohlo by to stacit??? inak zajtr apocitam a pozajtra dam vediet🙂 dobre mojko idem dieta kupat🙂 😎 a dakujem 100krat za odpoved🙂
tak mi už dajte nejaký originál jedálniček please please please 😀
ja už budem dobrá, naozaj, fakt, sľubujem................či? 😵
@macekovam mojka, rataj si zajtra zajtra to preberieme, skus tam fuknut kludne ten smotanak. Ja idem takym stylom, ze ranajky mavam rovnake, desiata vacsinou chlieb alebo pecivo s niecim natrete plus paprika, alebo rajcina. Obed podla chuti a co je doma. Tak, toto si naobed, ked ema spi a je relativne klud, naratam v kalkulacke. Uz vtedy viem, co je v chladnicke a co by som si asi dala, zacnem postupne prihadzovat - este nezjedene potraviny a sledujem dole semafory. Prihadzujem dovtedy, kym nevycerpam kj a cca aj ostatne, ale nestriela sa z toho, ak to nie je dlhodobo, ze sustavne ides s tukmi na skoro nule a bielkoviny nikde a sachace raz tolko. Ale par dni v mesiaci, kedy je presa jedneho a nedostatok druheho je ok. Musis si byt ista, ze cca je tvoj jedalnicek ok a ked si budes par dni nahadzovat, nie je to o ratani, ale o uvedomeni sa, co si mozes este poobede dat.
@sonya16 ved tvoj jedalnicek je ok 🙂 Ale ... ak maju byt ranajky okolo 25% a obed 25-30% tvojho denneho prijmu, tak si odvaz cca 70-80g chleba, postras margarinom, prihod rajcinu, alebo papriku a zvysok kj si zaprac sunkou a syrom. Desiata okolo 5-10% to myslim splnas. Obed znamena, vodova polievka s minimom zavarky, zeleninka a trocha masa moze byt. Obed okolo 100g masa, kludne nejakych 200-300g zeleniny, bud ako salat, alebo ako sucast jedla - aj uhorka kysla sa pocita, prilohy tolko, aby si sa vosla s tymi zvysnymi kj. Olovrant je ako desiata v % staci kludne jogurt. A teraz si bude das este jeden olovrant, ja neviem, krajcek chleba oblozeny, alebo polievku od obeda, alebo cottage, alebo proste nejaku bielkovinu. Tu veceru uz len bud zelenina, alebo salat a mozno kusok tvrdeho syra, sunka. Alebo len jeden olovrant a veceru co zostalo od obeda bez prilohy, alebo troska sytejsiu polievku.
@strasska dakujem, no neviem tie rady, musim sa nakopat dozadku aby som mohla rozdavat rady lebo ked ma neopusti ta pazravost na sladke tak dovi 😠
@nanika ja viem ja viemto by bolo v tomto stave asi vela minus kilo ale este mam styri tyzdne "nestrazeneho" chudnutia a potom ma uz u dr. odvazia tak by ma odhalili 😅 😅 😅
@sonya16 aj ja budem dobra🙂 nanika je supis...nikoho len tak neobide...kazdemu poradi aj ked ma svojho vyse hlavy....takze tento tazden to doddrzime a buduci hlasime minus...uvidime ake ale minus..o.k??? 😀 😀 😀 a cvicit budes 2-3 krat aj 30 minut staci...ja cvicim 40 minut 4-6 krat do tyzdna...a tak to bude aj teraz...takze stretneme sa pri pondelkovom nahlasovani a dufam s usmevom na tvarach🙂 😀 😀 😀 o.k??

@nanika no ved neviem ako dlho je s nami...tak som chcela vediet ci je to uz viac🙂