icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katarinasifrova
3. máj 2011

@nanika to na akej stranke sa registrujete ?

ja som chcela ist dnes na korcule, ale je tu strasna zima a fuka-skusim aspon doma zacvicit, ak to popri malom zvladnem 😀

macekovam
3. máj 2011

@bobocka ja si nemyslim ze to prehana...zhodila to v priebehu dvoch rokov co myslim aj realne...ked si predstavis ze staci schudnut za mesiac 2 kg....tak za rok mas dole 24 kil a za druhy znova tolko...a mas to🙂 😉 a este ju o 8 kg tromfnes....

kristina1984
3. máj 2011

@yennn kde by som našla tu tabulku?a sukromu tému?Ďakujem

bobocka
3. máj 2011

@macekovam no realne to je kazdopadne.ona chudne s weight watchers. http://www.weightwatchers.com/food/index.aspx ked som zila v uk a robila aupair,tak moja "stara" aj jej muz boli na tej diete.vtedy bol okolo toho strasny boom.oni mali specialnu kucharsku knizku a tam sa jedlo vsetko.aj sladke dezerty.v obchodoch predavali weight watchers pudingy a tak.oni si na tom fajne ficali.ono je to ale tak,ze ked sa niekomu podari takyto ubytok vahy,tak si vacsinou na to tak zvykne,ze stale tu svoju hranicu idealnej vahy posuva. 😒 ja som si minule pozerala moje stare foto kde som mala 46kg a fakt som bola riadne chudunka,az moc veru,no pamatam sa,ze vtedy som sa tak vooobec nevidela.sice som bola ok s tou vahou ale stale som sa porovnavala s mojimi kamaratkami,ktore v skutocnosti mali viac kil,no mne sa zdali byt chudsie.stahovala som stale brucho...ked je clovek chudy,tak sa nie vzdy aj chudy vidi.vies co tym chcem povedat? nemyslim hned na anorexiu ci bulimiu.vobec som na to nenarazala,len niekedy si velmi chudy clovek pripada byt tak akurat a velmi tlsty clovek si na svoje tukove vankusiky tak zvykne,ze mu pridu byt ok a prirodzene 😖

macekovam
3. máj 2011

@bobocka ja viem co tym myslis...tiez som bola v minulosti chudsia..nie chuda lebo som mala 60 kg...taka normalna ale popri tom som vzdy cvicila a tak som si pripadala pekna...potom som cvicit nestihala...prisla robota,12-ky a tak som pribrala...potom som sice znova cvicila ale schudnut som uz nestihla...jedno tehotenstvo,druhe a bola som tam kde som si vzdy myslela ze nebudem...ja si myslim ze pocit chciet vyzerat lepsie je zdravy...pokial sme teda zdravi 😅 😅 😅 aj v hlave 😅 😅 😅 teraz sa na svojich starych fotkam vidim naozaj pekna a viem ze ked schudnem budem si to vsetko...tu robotu ktoru do toho dam ..viac vazit🙂 aj teraz som vdacna za kazdy zhodeny gram🙂 naozaj...baby tu niekedy pisu ze mohli schudnut aj viac...ano mohli ale moze sa stat ze neschudnu aj nic...mne teraz vaha kolise ako na hojdacke...ale robim vsetko preto aby som zliezla na tu spred 2 tyzdnov..🙂 nepotrebujem byt v lete super chuda aby ma kazdy obdivoval ze som kraaasne schudla...chcem dosiahnut to ze v lete budem so sebou spokojna a hlavne stastna...na chudnutie mam cas 😉 necakam ze to bude hned ale viem ze to bude...uz ked som sa do toho dala uz to nepustim🙂 lebo vzdy moze byt horsie ako dnes🙂

yennn
3. máj 2011

@kristina1984 toto je link na sukromku, o pristup poziadaj @katkav , ona je zakladatelka
https://www.modrykonik.sk/forum/sukromna-skupin...
mas tam rozne podtemy, medzi inymi jedalnicky, tabulku a graf s vahami, cvicenie a ine...

janca13
3. máj 2011

@nanika no pekne si to napísala a ja súhlasím a zároveň aj obdivujem baby,kedy to stíhajú lebo je som rada ked vás aspoň prečítam.No ja som tu v podstate nová tak neviem či môžem,ale ja osobne som si povedala(aj som to už písala) že do tabuľky sa dám zapísať až ked schudnem 5kg ,ak by sa mi to náhodou nedarilo aby som zbytočne nezaťažovala baby no a ešte potrebujem necelé 3kg dať dolu a neskutočne ma ten pocit že budem v TABULKE inšpiruje a poháňa a ked dam tie kilá dolu tak sa určite budem snažiť pokračovať.Možno práve za toto obdobie sa naučím ako to správne zvládnuť.

livia333
3. máj 2011

@nanika dakujem za rady a tvoj prispevok ma zase raz pobavil 😀 tusim, ked tu nieco od teba precitam, hned mi je veselsie 😅 inak to so sladkym...do skinky, kde ho mame ani nechodim...nech nepokusam zbytocne...ale viem, ze tu je, no zatial sa drzim, ale verim tomu, ze keby som mala MS, tak by som asi nalety robila...neznasam ten pocit pred MS...a rozky s maslom...mnnnnaaaaaaaam zboznujem a vedela by som ich na posedenie zjest dost, tak ich doma nemame...

Baby inak musim sa priznat a potrebujem odozvu...ja som zvyknuta doma robit polievky s maslom...vacsinou robim polievku tak na 2-3 dni...a masla tam dam tak ca. 30g mozno o nieco viac...je to velky prehresok 😅 ja zboznujem maslo a bez neho sa u nas doma nefici..ale zase teraz ho jem uz s mierou resp. nejem...len do polievok davam na dalej...nechcem davat nejaku nahradu, lebo aj ked sa mi podari schudnut, maslo sa do jedalnicka ci mojej "kuchyne" vrati...taktiez nevyhladavam nizkotucne jogurty ci smotany...ja to proste jest nemozem...mne to nechuti a uz ked vidim obal, tak o tom pochybujem, co v tom je 😀

co sa tabulky tyka a bab, kt. sa nahlasia a odidu...neviem, ci som vhodna na radenie..sama som tu nova, no ja nezdrhnem, vsak uz treti tyzden taham 😀 tak co tak davat nas nove do tabulky az po mesiaci? Ak tu baby zotrvaju a budu to mysliet vazne, tak sa tam potom supnu...mrzi ma babule, ze mate s tym roboty navyse ☹
@nanika tak ten tvoj mm je nejaky cudak...namiesto toho , aby ta podporil 😠 nieze by som ja mala doma dokonaleho mm, to zdaleka nie...a tiez vie trafit do cierneho, ale nejako sa snazime robit jeden pre druheho maximum, aj ked to niekedy tak nevyzerala. Najhorsie je, ze prekonavame dost zle obdobie, ale ako moja sestra zvykne hovorievat, krizi su dobre na upevnovanie vztahov, len si to musim zacat casto opakovat, aby som si to vtesnala do hlavy 😀

z.vrablova
3. máj 2011

@nanika ... moja, krasne si to napisala... ja som tiez novacik... dnes len 16 den... ale mozem za seba odprisahat, ze nezdrhnem dovtedy, kym sa sama sebe nezacnem pacit v zrkadle... 🙂
Mama mi zobrala malu aj na noc, tak kym som vas docitala, utiekli mi zemiaky zo supky von... 😀...

nanika
3. máj 2011

babenky, som dnes rozlietana, zajtra sa vam budem venovat, este idem dnes na slender a mm bude zasa frflat, ze tu vysedavam :( na sukromku som hodila zaujimavy link, idem s kozou na trh, tak dufam, ze si nezasluzim len kopance :(

zuzu333
3. máj 2011

ahojte koceny, mozem sa k vam pridat? 🙂 ja som sa tiez uz konecne rozhodla robit nieco so sebou...
ked som otehotnela, mala som 68 kg pri vyske 170 cm, cize nikdy som nebola chuda.. ale taka normalna.. a teraz 85kg!! a rodila som pri 93kg, z ktorych som nechala 10kg v nemocnici a myslela som si ze to pojde lahko... ano islo to lahko, ale opacne, naberat hore... ked som dosiahla vahu s ktorou som rodila, som sa rozhodla ist do prace a odkedy som tam som dala dole 8kg, a dalej nie a nie.. no uvidim, vynechala som vsetko vyprazane, sladkosti a hlavne sol.. viac zeleniny a ovocia.. biele pecivo som vymenila za tmave.. plnotucne mliecne veci za nizkotucne.. a hlavne zacala som sa viac hybat.. tak dufam, ze sav lete nebudem hanbit obliect bikiny 😀

sonya16
3. máj 2011

Takže dnes:
R - krajec tmavého chleba, potretý maslom, 2 plátky šunky, paradajka
D - ovsená kaša s marhuľami od Emca - veľmi dobrá (nakúpené do zásoby)
O - polovičná polievka vývar + kuracinka na nive, ryža a veľa šalátu
O - nejaká neidentifikovateľná tmavá žemľa, len polovica so šunkovou penou a kus syra (zelenina sa minula 🙂 )
V - jogurt
troška asi poprekombinované ale tak dnes vyšlo
snažím sa.........stále sa snažím 😉

yennn
3. máj 2011

@janca13 nebud na seba taka prisna, nemusis sa davat do tabulky az ked bude 5 kilo dolu, pockaj este kilo a potom sa zahlas, ale aj s tymi predchadzajucimi udajmi - aby ta to motivovalo, ze uz nieco mas za sebou, a bude to vidno v grafe 🙂

yennn
3. máj 2011

čaute kočky, je tu niekto? Čo diskutujete?

yennn
3. máj 2011

@macekovam @bobocka kočky pridam sa k vasej diskusii, ja si uz velmi nepamatam ake to je mat 60 kil, ale zato fakt, ze mam 100 mi posledne roky vadil iba obcas ☹ Velmi rada by som zase mala pooodstatne menej kil, a rada by som si na ten fakt zvykla, ako pisete 😔

janca13
3. máj 2011

@yennn jééj tak to dúfam bude už v pondelok 🙂 😎 no musí to byť aj keby musím zo seba kus slaniny odrezať !!!! 😎

yennn
3. máj 2011

@janca13 tak sa potom ohlas 😉

bobocka
3. máj 2011

@yennn ono je to o tom,ze ked je clovek istu dobu v istej vahe,tak si na nu zvykne.ja som teraz napr zvyknuta na tie kilecka co mam a ked vidim moje foto zo strednej ,ked som sa len s mojim bobcom dala dokopy a teraz,ake som mala vtedy tenunke rucicky a ake klaty mam teraz(na svoju postavu mam dost silne ruky veru 😒 )...to je az neuveritelne,ze sa jedna o toho isteho cloveka.vtedy som si vobec neuvedomovala svoju nizku vahu a teraz som si na pneumatiku okolo pasa zvykla.logicky,ze chcem byt chudsia,no tych 46uz nechcem.som mala postavicku ako 12rocne dieta.ja chcem mat krivky.mne sa to paci. 😉 ja ked vidim jlo,tak jej sialene zavidim.ona je nadherne vyrysovana,no ma aj svoje boky a zadnicu.ale vsetko tak krasne vyvazene,ze vyzera neskutocne dobre. 🙂 ja ked sa dostanem na 55 ,tak nemam o com,.tam budem superspokojna 🙂 inak ja mam kamaratku co celu strednu bola celkom aj pri tele cca75kg na asi 162cm.ale mila bola,nikto sme nevnimali,ze by mala nejake to kilecko hore.ona celu strednu pila jak duha.piva+tvrde.nemala dno.potom asi v 24rokoch si nasla trvaleho partnera a uz prestala flamovat. a zhodila z nicoho nic na 55.jedla a doteraz je za troch,ta co spacka,to chlap by mal dost a pritom nepribera. a jedina jej odpoved na schudnutie bolo-prestala som pit.zvlastne ako to na nu posobilo.ze z nej alkohol baculku spravil a ked prestala pit,tak sup na idealnu vahu.a ona necvivi,cokolady je na kila,nezdravo sa stravuje a aha. 😅

monika.c
3. máj 2011

ahojte dievcata 🙂 nejako nestiham prispievat,ale aspon dodatocne gratulujem vsetkym,ktore tento tyzden schudli a tym,ktore stoja alebo pribrali odkazujem,nebojte,nabuduce bude dvojnasobne minus 😉
ozaj,ked tu rozpravate o tych predchadzajucich vahach,ja ked som mala 54kg,vsetci si mysleli ze som chora,ale ja som bola so sebou max spokojna.zdravo som sa stravovala,cvicila,prestala som fajcit,no proste bolo to moje idealne obdobie 🙂 pred prvym tehu som mala cca 56kg a veru teda po tehu sa mi nepodarilo schudnut po 60kg,mala som od 62 ´=do 64 kg ,bola som trochu smutna,ale zase na druhej strane som si hovorila,ved to sa este a,to je tak akurat.len potom som odisla za manzelom do uk a kila sa na mna nejako lepili,asi to bolo tym,ze som tu bola sama,nemala som kamosky tak som vyjedala zmrzlinky a podobne,az som skoncila na vahe 66 kg a tu plus minus 2 kila som si drzala az do druheho tehu.a po druhom tehu?katastrofa,az som sa bala na seba do zrkadla pozriet,skoncila som s 82 kg a vtedy som si povedala dost,toto nie som ja a pustila som sa do boja s kg.teraz mam o 10 kg menej a stale to nevzdavam a idem za svojim cielom 😅 a dufam,ze na konci roka uvidim na vahe moju vytuzenu 5 😉

macekovam
4. máj 2011

@nanika ahoj nanika...chcela som ti poslat jedalnik zo vcera do IP ale potom reku...mozno to este niekomu pomoze 😉 takze takto som sa vcera drzala....

ídlokoučink
Zapsat Denní jídlo Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g) Kopírovat Smazat
Info snídaně 1654 kJ 14.1 g 12.1 g 56.2 g Kopírovat jídlo Delete
Info svačina dopolední 586 kJ 1.5 g 5 g 21.5 g Kopírovat jídlo Delete
Info oběd 1932 kJ 17.3 g 17.8 g 58.8 g Kopírovat jídlo Delete
Info svačina odpolední 858 kJ 11.1 g 6.3 g 26.1 g Kopírovat jídlo Delete
Info večeře 980 kJ 9 g 14 g 18 g Kopírovat jídlo Delete
Info jiné jídlo 230 kJ 4.7 g 1 g 6.3 g Kopírovat jídlo Delete
Celkem: 6240 kJ 57.7 g 56.2 g 186.9 g
Příjem Bílkoviny Tuky Sacharidy
Doporučený: 5900 kJ 25% (86.8 g) 30% (46.8 g) 45% (156.2 g)
Skutečný: 6240 kJ 16% (57.7 g) 34% (56.2 g) 50% (186.9 g)
Energetická denzita: 402 kJ/100 g, 96 kcal/100 g

mala som prijem zeleny semafor..,bielkoviny cervene minus...,zelenina tiez cervene minus ,tekutiny boli zelene a pohyb tiez zeleby....ked som videla ze mam malo bielkovin tak ze dam si kusok syra...ale potom mi zasa prektocili tuky 😖 tak som hladala dobre zdroje bielkovin..nasla som tvaroh...myslis ze s nim by boli bielkoviny o.k?? a kolko by som ho mala zjest??? dakujem mata🙂))))

nanika
4. máj 2011

@macekovam Ahoj Mati, toto sa mi paci, ze si prekopirovala len BTS looooooooool Neupravila si si tam nastavenie na 7000 kj, ty ty ty 🙂 Druha vec, treba si vsimat tu energeticku denzitu, toto nie je dobre, je prinizka, to znamena, ze to, co si pojedla nebolo dostatocne vyzivne, co ti nakoniec aj povedali semaforiky. Treba si to ustrazit okolo 500. Kedze nevidim, co si konkretne pojedla, ze si mala cervenu zeleninu, lebo si jej pojedla privela, to sudim podla tej denzity. Raz do tyzdna je to ok, ked mas viac zeleniny, ale nie kazdy den, je tam hranica 500g. Keby si mala to nastavenie na 7000 kj, pekne by sa ti tam vpratal este ten syr, tvaroh 🙂

katy30
4. máj 2011

Dobré ránko. Včera som prvý krát važila potraviny na nahadzovala do stobu. Tu je môj vysledok.
Kj- 6761- 97%
B -25 - 95%
T -29 -93%
S-46 -77%
Chyba my tam slepačí vývar+rezance. Neviem ako mám polievky nahodit svoje navarené 😒
Ináč som vedla na čo som mala chut 😉
Kočky poradte ako mám nahodit rizoto?

macekovam
4. máj 2011

@nanika ahoj..dakujem 😉 idem to tam pozriet...a skusim nastavit na 7000...

macekovam
4. máj 2011

@nanika a ako to mam nastavit??? ked tam mam ze 5900??? a neda sa to prepisat??? to si mam dat cele nastavenie znova????

mima1311
4. máj 2011

Ahojte ....som uz treti den zaregistrovana na stobe a este doteraz mi neprisiel aktivacny link ,skusila som to aj na druhy mail a opät nic ,dokonca som im aj na mail pisala a zase ani obraz ani zvuk ,stretli ste sa s tym niekto ?

katkav
4. máj 2011

@mima1311 a pisala si na to info? mne odpovedali, ked som sa pytala na prijem mamicky, ktora koji, tak neviem, preco ti neodpovedaju. To je cudne.

katkav
4. máj 2011

@macekovam skus to prepisat vo vazeni mereni 😉 tam to asi nanika myslela

mima1311
4. máj 2011

@katkav ano vcera som im pisala a ziadna odpoved ☹

katkav
4. máj 2011

@mima1311 napis mi do IP tvoje emaily a ja im skusim napisat, mozno mi odpovedia 😉

sevzuz
4. máj 2011

@fabula gratulujem k prvemu kilecku, dufam ze sa citis lepsie, tak sa z Teba tesiiiim😉 🙂